Oldal kiválasztása

A 6 legjobb képernyő a szimulátorozáshoz

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Egy új képernyő vásárlása a szimulátoros platformkonfigurációhoz meglehetősen fontos döntés, mivel számos lehetőséget kell összehasonlítani. A képernyő ugyanolyan fontos, mint a kormánykerék vagy a pedálok, mivelfokozhatja a játékélményt. Ezért fontos, hogy a megfelelő képernyőmodellt válassza ki a szimulátoros versenyzéshez, olyat, amely megfelel az Ön igényeinek és ízlésének.

Ebben a cikkben elmondjuk, melyek a legfontosabb kritériumok, amelyeket figyelembe kell vennie az Ön számára megfelelő képernyő kiválasztásakor. Emellett kategóriánként válogatást adunk a szerintünk legjobb Sim-versenyzős képernyőkből.

 

A legjobb Sim Racing képernyők egy pillantásra

 

Hogyan válasszam ki a szimulátoros képernyőt?

Számos fontos tényezőt kell figyelembe venni a Sim-versenyző képernyő kiválasztásakor, többek között:

Méret és felbontás: a legtöbben a 27″-34″-es méretet tartják a legjobbnak játékhoz. A nagyobb képernyők azonban magasabb árkategóriájúak, mint a kisebbek. A méretének megfelelő képernyőállvány beszerzésén is el kell gondolkodnia. Egy másik fontos szempont a szimulációs képernyő vásárlásakor a felbontás. Választhat 1080p, 1440p és 4k felbontás közül. A nagyobb felbontás jobb játékképet biztosít, és növeli a szimuláció általános teljesítményét. A 24 hüvelykes, 1080p felbontású képernyők a legelterjedtebb monitorok, és szinte minden játékkonfigurációval működnek. A 27 hüvelykes és a 4k-s modellek a legkevésbé elterjedtek, de ezek kínálják a legjobb funkciókat.

Frissítési sebesség: a magas frissítési sebesség gyakrabban továbbítja az információkat, és általában véve sokkal simábbá teszi a képernyőn megjelenő képeket. Míg a 60 Hz egy nem játékmonitor esetében a szabványos frissítési frekvencia, a 144 Hz-re vagy 240 Hz-re való frissítés komoly versenyelőnyt jelenthet vezetés közben, feltéve, hogy rendelkezik a megfelelő pontossággal, hogy kihasználja ezt.

G-Sync / Free-Sync: ezek a funkciók kiküszöbölik a képernyőszakadás problémáit, hogy minimálisra csökkentsék a játékélmény zavaró hatásait. Ez a két funkció szinkronizálja a játék képkockasebességét, minimalizálva a bemeneti késleltetést és megtartva a személyre szabott frissítési sebességet. A FreeSync jobb választás azoknak, akik valamivel olcsóbb játékképernyőt szeretnének. Biztosítania kell, hogy a játékbeállítása támogassa a G-Sync és a FreeSync funkciót.

Reakciósebesség: ez egy milliszekundumban megadott érték, amely azt a sebességet jelzi, amellyel a képernyő képes egy képpontot szürkéről szürkére frissíteni. Manapság az 1 ms-nál nagyobb válaszidő meglehetősen kiábrándító a szimulátoros versenyzéshez használt játékképernyők esetében.

Paneltípus: A szimulációs konfigurációtól és a költségvetéstől függően TN vagy IPS panel közül kell választania. A TN panelek nagyobb értéket kínálnak a használat és a sebesség szempontjából, míg az IPS panelek simább vizuális élményt nyújtanak. A TN panelek alacsonyabb késleltetési időt és magasabb frissítési sebességet kínálnak, mint az IPS panelek, és megfizethető árkategóriában vannak. Az IPS-panelek előnyben részesítik a jobb színvisszaadást és a jobb betekintési szögeket, de drágábbak.

Ár: A költségvetés egy másik meghatározó tényező. Ha új vagy a játékban, akkor érdemes az alacsony költségvetésű képernyőket választanod. A felső kategóriás képernyők jobban megfelelnek a professzionális játékosoknak, mivel drágábbak. A játékmonitor megvásárlása előtt el kell döntenie, hogy milyen funkciókat szeretne. Keresse meg az Ön számára legfontosabb funkciókat, és nézze meg, hogy melyik modell illik a költségvetéséhez.

Egy, három vagy ultraszéles ívelt képernyő?

Általánosságban elmondható, hogy a versenyszimulációs versenyzőknek 3 lehetőségük van a SimRacing képernyőjének kiválasztásakor: egy képernyő, egy három képernyős konfiguráció vagy egy ultraszéles ívelt képernyő.

Egy egyszerű képernyő minden információt megadhat a versenyszimulációhoz, de korlátozott lehet olyan szempontok tekintetében, mint például a látómező, amely a virtuális világban kisebb. Az egyetlen képernyő előnyei közé tartozik a szimulációs platform összterületének csökkentése, valamint az olyan versenyjátékokban, mint az Assetto Corsa Competizione vagy az iRacing viszonylag egyszerű konfigurálhatóság.

A három képernyős konfigurációval lényegében háromszor annyi információ áll rendelkezésére. Megfelelő beállítás esetén a hármas képernyő olyan élményt nyújthat, amely azt az érzést kelti, mintha a virtuális autóban ülne. A hármas kijelzőket azonban gyakran bonyolult felállítani, és a hatékony használatukhoz külön szimulációs platformokra és helyre van szükség. Ha van elég hely és kapacitás, hogy ezt az időt a szimulációs versenyzésre fordítsa, akkor nagyon jó konfiguráció lehet a szimulációs platformja számára.

Az ultraszéles ívelt képernyők jobb élményt nyújtanak a szimulációs versenyzéshez, mint a nagy, 16:9-es formátumú képernyők. Alapvetően szélesebb képernyővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a FOV (látómező) sokkal szélesebb lehet.

A szimulációs versenyzésben javíthatod a látás használatát, ami tisztábbá és pontosabbá teszi a vezetést, és több pixelt is kapsz.

A legjobb egyszemélyes képernyők

Választásunkat két egyszerű képernyővel kezdjük, amelyeket a piacon a legjobbak között tartunk számon a Sim-versenyzők számára.

Az AOC CU34G2X képernyője

Méret: 34″ – Felbontás: 3440×1440 – 144 Hz – Válaszidő: 1 ms

Költségvetés: 300-600 euró

Ebben a kategóriában nehéz nem megemlíteni az AOC CU34G2X képernyőt, amely annyira kedvező árú , hogy szinte szükségessé teszi az otthoni egyetlen képernyő használatát.

A képernyő kialakítása abszolút esztétikus , és gyakorlatilag semmi hibát nem találsz az építési minőségben vagy az ergonómiában.

Az AOC CU34G2X képernyője VA panellel rendelkezik, amely a ragyogó színekről és a széles betekintési szögekről ismert.

Teljesítményét tekintve a 144 Hz-es frissítési frekvenciának és az 1 ms-os válaszidőnek köszönhetően rendkívül zökkenőmentes játékélményt nyújt.

A kijelző által kínált képminőség igen lenyűgöző, hiszen 3440 × 1440 Ultrawide Quad HD (2K+) felbontást kínál, és villogásmentes technológiával is rendelkezik, amely kényelmes élményt nyújt a felhasználók számára. Ráadásul FreeSync-kompatibilitást kínál, mint szinte az összes többi AOC játékképernyő.

Ezt a modellt tényleg a játékosok szem előtt tartásával gondolták át és tervezték, és az egyik legjobb költségvetésű Sim-versenyzős egyképernyős kijelzőként uralkodik.

Előnyök

 • Magával ragadó játékélményt nyújt
 • A monitor vizuális minősége nagyon éles és dinamikus
 • A bemeneti késleltetés szinte elhanyagolható

Hátrányok

 • A beépített monitorbeállítások használata kissé bonyolult.

A Samsung Odyssey G7 Incurvé képernyője

Méret: 32″ – Felbontás: 2560 x 1440 – 240 Hz – Válaszidő: 1 ms

Költségvetés: 300-600 euró

A Samsung Odyssey G7 egy hihetetlen 32″-os ívelt képernyő, és nagyszerű választás egy képernyőre a SimRacing beállításokhoz.

Ez ma a legjobb hajlított képernyő játékhoz, ami az ár-érték arányt illeti, hihetetlen funkciókkal és egy olyan árral , amely az utóbbi időben jelentősen csökkent.

A G7 HDR 600-as QLED kijelzővel rendelkezik, és kiváló képminőséggel, 2560 × 1440-es felbontással rendelkezik, valamint tökéletes játékteljesítményt nyújt, köszönhetően annak, hogy 240 Hz-es kijelzőről van szó.

Emellett számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek még vonzóbbá teszik, mint például az 1 ms-os válaszidő és a prémium AMD FreeSync-kompatibilitás. AzAdaptive-Sync funkcióval felszerelve a versenyszintű játékteljesítményt rendkívül alacsony bemeneti késleltetéssel segíti elő, a színpontosság pedig szükségtelenné teszi a kalibrálást.

A Samsung G7 rendkívül magával ragadó versenyélményt kínál igazán kedvező áron, így a szimulátoros versenyzők egyik kedvenc egyképernyős kijelzője.

Előnyök

 • 240 Hz-es frissítési frekvencia.
 • Ár-érték arány.
 • Válaszidő 1 ms.
 • Kompatibilis a G-Sync funkcióval.

Hátrányok

 • Nincsenek hangszórók.

A legjobb hármas képernyők

Azok számára, akik a háromképernyős konfigurációt választják, íme két kedvenc modellünk ebben a kategóriában.

Az MSI OPTIX G271 képernyője

Méret: 27″ – Felbontás: 1920×1080 – 144 Hz – Válaszidő: 1 ms

Teljes költségvetés (3 képernyő): 600-1000 €.

Ez a 2020-as képernyő az MSI-től az egyik legnépszerűbb ebben a kategóriában az ár-érték arányt tekintve. Ha akciósan vagy akciósan találja, akkor ez a modell megfelel a videojátékok lejátszásához szükséges minimumkövetelményeknek.

Egyrészt az MSI OPTIX G271 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával, Freesync-kompatibilitással és meglehetősen jó válaszidővel rendelkezik. Ráadásul Full HD felbontása és Gaming üzemmódja nagyon vonzó extra. A kialakítás elegáns és jól kidolgozott, és a VESA-kompatibilitásnak köszönhetően falra is felszerelhető.

A legmodernebb képernyőkre jellemző technológiával rendelkezik, mint például avillogásgátlás és a kék tónus csökkentése a szemfáradtság csökkentése érdekében. A panel tükröződésmentes, és a képernyő szélei csökkentett margókkal rendelkeznek, ami nagyobb tér benyomását kelti. Ez az úgynevezett keret nélküli , és prémium érzetet ad a képernyőknek. A fényerő és a kontraszt egy IPS képernyőhöz képest megfelelő.

Ha hármas képernyő mellett dönt, három ilyen monitor nagyon jól fog működni a szimulációs platform konfigurációjában.

Előnyök

 • 27 hüvelykes Full HD IPS képernyő
 • 144 Hz frissítési sebesség
 • AMD FreeSync technológia
 • HDMI és DisplayPort csatlakoztathatóság

Hátrányok

 • Nincsenek beépített hangszórók
 • Nem állítható magasságú vagy tájolású

ACER XV272U PBMIIPRZX képernyő

Méret: 27″ – Felbontás: 2560×1440 – 144 Hz – Válaszidő: 1 ms

Teljes költségvetés (3 képernyő): 600-1000 €.

Az Acer Nitro XV272U képernyő kiválóan alkalmas szimulátoros játékokhoz. Egyszerű kialakítású, lapos képernyő, három oldalán vékony szegéllyel, alul pedig vastagabb keretben. Az állvány nem foglal sok helyet. Az oszlop fémből készült, az alap pedig egy fémlemezzel a műanyag héj alatt.

Ez a képernyő kivételes válaszidővel rendelkezik teljes frissítési frekvencián, ami tiszta mozgást eredményez, szinte elmosódás nélkül a gyorsan mozgó tárgyak mögött.

Hihetetlenül alacsony bemeneti késleltetéssel és magas képfrissítési frekvenciával rendelkezik, így a játék zökkenőmentes és érzékeny.

Támogatja a FreeSync-et és kompatibilis a G-SYNC-kel. Ergonómiája kiváló, így a képernyő kényelmes nézési pozícióba helyezhető.

Sötét szobában nem igazán alkalmas, mivel alacsony a kontrasztaránya, ami miatt a feketék szürkének tűnnek a sötétben.

Ha nagy képfrissítési frekvenciájú 1440p kijelzőt keres nagyon kedvező áron, azAcer XV272U egy remek választás.

Előnyök

 • Nagy, nagy felbontású képernyő
 • 144 Hz-es képfrissítési sebesség és kivételes válaszidő
 • Nagyon alacsony belépési késleltetés
 • VRR kompatibilis
 • Nagy SDR maximális fényerő

Hátrányok

 • Gyenge kontrasztarány

A legjobb hajlított ultraszéles képernyők

Most bemutatunk két ultraszéles ívelt képernyőt, amelyekről úgy gondoljuk, hogy ma a legjobbak ebben a tartományban a versenyszimulátoros játékosok számára.

Az ASUS ROG Strix XG49VQ képernyője

Méret: 49″ – Felbontás: 3840 x 1080 – 144 Hz – Válaszidő: 4 ms

Költségvetés: 600-1000 euró

Az ASUS ROG Strix XG49VQ számos funkciót tartalmaz egy rendkívüli dizájnba csomagolva.

Maga a panel egy 49 hüvelykes, 3840×1080 felbontású, ívelt képernyő, amely 32:9-es formátumban működik. A képminőség kezeléséhez és javításához a DisplayHDR 400 (amely különböző előbeállításokkal manipulálható, hogy megtalálja a megfelelő beállításokat a különböző médiákhoz és játékokhoz) és a Shadow Boost funkcióval javítja a sötét területek részletességét, de a képek túlexponálása nélkül.

Ami a játékmonitorok által megkövetelt sebességet illeti, az XG49VQ FreeSync 2-t, 144 Hz-es frissítési sebességet és 4 ms-os válaszidőt kínál. A játékeszközök (és esetleg konzolok) számára egy DisplayPort és két HDMI, máshol pedig egy 3,5 mm-es audiocsatlakozó és három USB-port áll rendelkezésre az egyéb eszközök számára. Hangszórókkal is rendelkezik, de senki sem igazán a hangszórók miatt vesz játékmonitorokat.

Véleményünk szerint azASUS ROG Strix XG49VQ fantasztikus választás, ha magával ragadó élményt szeretne egy fürge kijelzővel kombinálva.

Előnyök

 • 144 Hz-es frissítési frekvencia kompatibilis a FreeSync rendszerrel
 • Nagyon jó fekete egyensúly
 • Intuitív OSD menü
 • VA panel
 • Jó minőségű beépített hangszórók
 • Nagyon stabil a támogatásának köszönhetően
 • Jó betekintési szögek

Hátrányok

 • Nagy méret
 • HDR valódi hatás nélkül

A SAMSUNG ODYSSEY G9 képernyője

Méret: 49″ – Felbontás: 5120 x 1440 – 244 Hz – Válaszidő: 1 ms

Költségvetés: 1 000-1 300 EUR

A Samsung Odyssey G9 a SimRacing közösség kedvence. Az egyik legfókuszáltabb ultraszéles képernyője 49 hüvelykes, 32:9-es képaránnyal. VA panellel rendelkezik, teljes HDR-támogatással , valamint néhány olyan kulcsfontosságú műszaki specifikációval, amelyeket egy játékmonitorban keresünk.

A válaszidő mindössze 1 ms, ami ideális, és 240 Hz-es frissítési frekvenciával, valamint Nvidia G-Synch kompatibilitással rendelkezik. Ez az ultraszéles ívelt képernyő beborítja Önt, és lehetővé teszi, hogy valóban elmerüljön a szimulációs versenyzésben. A pilótafülkéből fantasztikus kilátás nyílik a körülötted zajló eseményekre.

Amellett, hogy élénk képeket ad, olyan színekkel játszunk, amelyek kiemelkednek, 1000 nits fényerővel rendelkezik. Nem lesz gond az irányításával egy világos szobában. A panel 10 bites QLED technológiája a HDR 1000-rel kombinálva jelentősen javítja a képernyő minőségét.

Kétségkívül ez a jelenleg elérhető legjobb hajlított, ultraszéles képernyő a SimRacinghez.

Előnyök

 • 240 Hz-es frissítési frekvencia.
 • Az NVIDIA G-SYNC és a Free Sync támogatása.
 • Optimális, magával ragadó élmény
 • A QLED és a HDR 1000 extra mélységet és részletességet nyújt

Hátrányok

 • Az ára
 • Nehéz
 • A 32:9-es képarány torzíthat bizonyos 3D-s játékokat.

Dióhéjban – következtetés

A szimulátoros versenyzés képernyőjének megválasztása teljes mértékben befolyásolhatja a szimulátoros versenyzés élményét , mivel az teljes mértékben a virtuális érzékelésétől függ. A megfelelő képernyő kiválasztása kulcsfontosságú a javításhoz.

Mint mindig, a piacon számos olyan lehetőség van, amelyet Ön is megfontolhat. Az, hogy megelégszik-e egy olcsó, egyszerű G-Sync és FreeSync kompatibilitással rendelkező opcióval, vagy egy ultragyors frissítési sebességgel rendelkező prémium opciót szeretne, a prioritásoktól, a preferenciáktól és természetesen a költségvetéstől függ.
Reméljük, hogy ez a cikk megkönnyíti a döntést, és megkönnyíti az Ön számára a legjobb Sim-versenyző képernyő kiválasztását.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar