Oldal kiválasztása

A Sim-Racing, amely az utóbbi években nagyon népszerű e-sporttá vált, a legújabb technológiának és a játékhoz rendelkezésre álló különböző hardvereknek köszönhetően igazán magával ragadó élményt nyújt egy versenypályán.

De nem mindig könnyű tudni, hol kezdjük, milyen típusú médiát válasszunk, mennyit kell befektetnünk a lehető legjobb élményhez, ha még kezdő vagyunk, vagy hogyan kerüljük el az inkompatibilitási problémákat.

Manapság olyan széles termékválaszték áll rendelkezésre, hogy könnyű eltévedni, és nem könnyű a megfelelő döntéseket meghozni a megfelelő berendezés megvásárlásakor. Ne aggódj, ebben a cikkben összeállítottunk egy teljes útmutatót, hogy minden kérdésedre választ adjunk, és a ma elérhető legjobb Sim-Racing játékkal kezdj el versenyezni.

SimRacing: A legjobb felszerelés a versenyzés megkezdéséhez 2024

Mi az a Sim-Racing?

Ha nem ismered a kifejezést, a Sim-Racing egyszerűen a Simulation (szimuláció ) és a Racing (versenyzés) szavak összevonása, ami a versenyszimulációs játékokra utal.

A szimulátoros versenyzés speciális berendezések és anyagok használatával lehetővé teszi, hogy a valósághoz minél közelebbi vezetési élményt szimuláljon.

2024A , Sim-versenyzés valóban nagyon divatos e-sport lett, a versenyzők gyakorlatilag az egész világon versenyeznek a különböző amatőr és profi bajnokságokban.

A szimulátoros versenyzésnél olyan kicsi a különbség a valóság és a virtuális között, hogy még a legnagyobb profi versenyzők, mint Loeb is szimulátoron edzenek.

PC vagy konzol?

Az egyik első alapvető kérdés, amit fel kell tenned magadnak, ha el akarsz kezdeni a szimulátoros versenyzéssel, hogy PC-n vagy konzolon szeretnél-e játszani. Hacsak nincs már a tulajdonában egy ilyen készülék, el kell döntenie, hogy mibe fektessen be.

Számos kritériumot kell figyelembe venni a döntés meghozatalakor.

Pc, a referenciaválasztás

Akár a grafikai minőség, akár a realizmus tekintetében a PC győzedelmeskedik a konzolok felett, ha szimulátoros versenyzésről van szó. A legnagyobb Sim-raceresek szerint messze a legjobb választás, ha a legjobb versenyszimulációt akarjuk újraalkotni.

Néhány játék csak PC-n érhető el, mint például az iRacing és az rFactor 2, két játék, amelyek a profi és amatőr szimulátoros versenyzők körében nagy divatnak számítanak.

De bár a PC sok játékos számára egyértelmű választásnak tűnik, vannak hátrányai is. Egy jó számítógép összeállítása már igényel némi számítógépes ismeretet és szabadidőt, de nagyobb anyagi befektetést is igényel. A legjobb grafikus kártya kiválasztása pénzbe kerül!

Szimulátoros versenyzés konzolokon

Az új generációs konzolok sem maradnak el a hardver minőségét és a játékkínálatot tekintve, hihetetlen versenyzési élményt nyújtva.

Légy azonban óvatos, mivel a különböző Xbox és Playstation konzolok exkluzív licencekkel rendelkeznek az egyes játékokhoz, ami azt jelenti, hogy attól függően, hogy milyen játékot birtokolsz vagy választasz, nem feltétlenül tudsz majd játszani az összes olyan versenyjátékkal, amiről álmodtál.

A játékok kiválasztása

A végső cél a szórakozás, így a választás alapja az, hogy mit szeretnél csinálni. Vannak különböző típusú játékok és különböző típusú versenyek: F1, rally, endurance… Mit szeretsz a legjobban? Ízlésedtől függően válaszd ki a számodra legmegfelelőbb játékokat, ügyelve arra, hogy azok kompatibilisek legyenek a PC-vel vagy konzollal.

FORZA

Forza

Ha például az Xbox X|S sorozatot választja, a Forza játékcsalád kompatibilis lesz a konzoljával.

Ez a termékcsalád magában foglalja a Forza Motorsport és a Forza Horizon sorozatot, a legújabb Forza Horizon 5 pedig tavaly novemberben jelent meg. E sorozatok néhány játéka kompatibilis a Windows rendszerrel.

gran turismo 7

Gran turismo

Ha van Playstation konzolod, a Gran Turismo franchise-t a versenyszimulációs játékok között találod. A legújabb Gran Turismo 7 igazi sikerjáték.

A különböző multiplatform játékok

Ne aggódj, bár egyes játékok csak egyfajta konzolon vagy platformon működnek, vannak olyan nagyon jó szimulátoros-versenyzős játékok is, amelyek kompatibilisek a különböző platformokkal, úgynevezett multiplatform játékok.

A következő játékok például Windows, Xbox Series és Playstation 5 konzolokon is működnek:

 

F1 2021

F1 2021

Az EA Sports által kiadott és a Codemasters által fejlesztett játék nagyon ismert a szimulátoros versenyzés világában, hiszen ez volt a 2021-es Forma-1-es és Forma-2-es bajnokság hivatalos videojátéka.

assetto corsa competizione

Assetto Corsa Competizione

Az olasz Kunos Simulazioni stúdió által kifejlesztett 2019-es játék rendkívül valósághű, és különböző platformokkal is kompatibilis.

Hardver és kompatibilitás

Ha már kiválasztotta a kívánt platformot és játékokat, még mindig meg kell oldania a hardver technikai oldalát.

A szimulátoros versenyjátékok kompatibilitási problémáiról már beszéltünk, de a hardverrel is vannak problémák.

Ezért fontos, hogy mielőtt bármit megvásárolnál, ellenőrizd, hogy a megvásárolni kívánt hardver kompatibilis-e a konzoloddal vagy a PC-ddel és a játszani kívánt játékokkal.

Tudjuk, hogy mindez igazi fejfájást okozhat, ezért néhány hasznos információval segítünk elkerülni a kellemetlen helyzeteket.

A kormánykerék

Ha van valami, ami fantasztikusan valósághűvé teszi a szimulátoros versenyzést, az a kormánykerék használata. Éppen ezért javasoljuk, hogy szánjon időt a kiválasztásra, hogy biztosan azt válassza, amit keres.

A méret, a márka, az esztétika és a rezgés mind fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell vennie, hogy a legjobb érzéseket kapja a szimulált versenyek során.

Minden nagy szimulátoros játékos elmondja, hogy az egyik legfontosabb kritérium, ha nem a legfontosabb, a kormánykerék erővisszajelzése. Természetesen ez nem kötelező, de e lehetőség nélkül a versenyszimuláció sokat veszít realizmusából, ami sokkal kevésbé élvezetessé teszi az élményt. A force feedback segítségével a verseny során rezgéseket fogsz érezni a kormánykerékben, amelyek az autót a játék során érő ütések hatására keletkeznek.

Ami az árat illeti, bár a Sim-racing rajongók által kedvelt, optimálisan konfigurált kerekek ára meghaladhatja az 1000 eurót, tisztában kell lennie azzal, hogy ennél jóval alacsonyabb költségvetésből is találhat néhány nagyon jó modellt, amelyek szintén nagyon jó játékélményt garantálnak.

Itt három különböző kormánykerék-modellt kínálunk Önnek, különböző árakon, hogy könnyebben dönthessen:

logitech g923

Logitech kormánykerekek

A márka kifejlesztette a G29, G920 és G923 modelleket, amelyek jelenleg vezető szerepet töltenek be a belépő szintű kormánykerekek piacán: a kormánykereket és 3 pedálos pedálokat tartalmazó G923 ára 399,99 euró, míg a G29 ára körülbelül 250 euró. A modelltől függően kompatibilis az Xbox, Playstation és PC konzolokkal.

thrustmaster t248

Thrustmaster kormánykerekek

A Thrustmaster T248 kormánykerék 349,99 euróért tökéletes a kezdőknek. Az erővisszacsatolás nagyon hatékony az árához képest, és ez a modell Playstation és PC konzolokkal is kompatibilis, és tartalmaz egy pedállapot is.

fanatec közvetlen meghajtású lendkerék

Direct Drive kormánykerekek

Ezek a kerekek messze a legdrágábbak a piacon, a modelltől függően 1000 e körül vagy még ennél is sokkal többe kerülnek. A Sim-kormányok krémjének számítanak a Sim-kormányok krémje. Miközben a modellek árai a magasba szöknek, a vezetés során a realizmus és az érzések is megnőnek. A GT DD Pro kormánykerék például a Gran Turismo és a Fanatec kombinációja, és az eredmény a valaha tervezett egyik legjobb szimulátoros kormánykerék.

A Fanatec a kiválóság, de egy-két dolgot tudnod kell a siklókról, hogy a termékeiket válaszd. Ha Fanatec kormánykereket választ, akkor a motorblokkot külön kell megvásárolnia, hogy a kívánt kormánykerék és a pedálok illeszkedjenek hozzá.

A pedálok

Bár, mint korábban láttuk, a pedálok a kormánykerékkel együtt is lehetnek, ez nem feltétlenül mindig van így. És amikor a pedálokat a kormánykerékkel együtt szállítják, a berendezés gyakran műanyagból készül, ami kevésbé kellemes használatot és kevésbé tartósat tesz lehetővé.

Javasoljuk, hogy válasszon fém pedálokat, amelyek idővel sokkal tartósabbak lesznek, és sokkal valósághűbbek is.

A legtöbb Sim-versenyzéshez tervezett hajtókar rendelkezik egy“potenciométer” néven ismert technológiával, amely lehetővé teszi, hogy a gyorsítás vagy fékezés erejét a pedál dőlésszögéhez igazítsa.

A közelmúltban új, csúcsminőségű hajtókarok is megjelentek, amelyek a fékpedálon“Load Cell” technológiával rendelkeznek. Ez egy kis érzékelő, amely kiszámítja a fékezés erejét, még realisztikusabbá téve a játékot.

Íme néhány példa az általunk ajánlott pedálok közül:

 

thrustmaster t-lcm

Thrustmaster T-LCM LOAD CELL lengőkaros hajtókaros tengelykapcsoló

Ez az első pedállap a Thrustmaster-től, amely márka a Sim-versenyzés világában a kiváló minőségű belépő szintű termékeiről ismert. Terheléscellás technológiával rendelkezik a rendkívül pontos fékezéshez. Az ár-érték arány, amit ez a hajtókar kínál, valóban nagyon vonzó.

fanatec csl pedalboard

Fanatec CSL hajtókar

Ez a híres Fanatec márkától származó pedáltábla mindössze 80 eurótól kapható, és tökéletes a kezdő Sim-versenyzők számára. Nem rendelkezik Load Cell érzékelővel, így legalább 100 euróval többet kell fizetnie, ha hozzá szeretne adni egyet.

A sebességváltó

A sebességváltó, más néven“Shifter“, egy kiegészítő elem a Sim-racingben, hogy jobb versenyszimulációt nyújtson játék közben.

Lehet, hogy a megvásárolt kormánykerékhez jár egy váltófülecske, de a pedálokhoz hasonlóan ez nem mindig van így. És még ha a sebességváltó benne is van a készletben, nem feltétlenül az a legmegfelelőbb az Ön vezetési típusához.

Vannak szekvenciális vagy H-box váltók (egyes modellek mindkettőt kínálják), rezgéssel vagy anélkül, kompatibilisek vagy nem kompatibilisek minden platformmal. Időt kell szánnia a keresésre és az összehasonlításra, hogy megtalálja az Önnek megfelelőt.

thrustmaster th8a

Thrustmaster Th8A

A Thrustmaster Th8A az egyik legszélesebb körben használt középkategóriás sebességváltó a szimulátoros versenyzéshez, és kompatibilis a Playstation, Xbox és PC konzolokkal. Ráadásul a sebességváltás szekvenciálisan vagy H-váltón keresztül is történhet.

A pilótafülke

A végső versenyélményhez a kormánykerék nyilvánvalóan kulcsfontosságú elem, de nem az egyetlen. Ha a lehető legjobban szeretnél belevágni a szimulátoros versenyzésbe, tervezd, hogy egy pilótafülkével egészíted ki a készletedet.

Semmi sem akadályozhatja meg, hogy anélkül játsszon, de a maximális kényelem és élvezet érdekében egy olyan fülke, amely a lehető legközelebb áll a valódi dologhoz, valóban ideális.

Néhány játékos úgy döntött, hogy saját pilótafülkét épít a DIY módban, ami tényleg nem rossz ötlet. De ahhoz, hogy ezt megtehesse, még ha biztosan meg is spórol egy kis pénzt, türelemre, ezermesterhez való érzékre és a szükséges szerszámokra is szüksége lesz.

Léteznek RSeat all-in-one cockpitek, amelyek előkelőbbek, és Playseat cockpitek, amelyek megfizethetőbbek. Az utóbbiak hátránya, hogy a lábuk között egy rúd van.

Más modellek és márkák közül is választhat, mint például a Next Level, Obutto és Oplitecockpitek… Annyi a kínálat, hogy a lista hosszú.

A pilótafülke vásárlásakor ne feledje, hogy a kulcsszó a kényelem! Valószínűleg órákat fogsz benne ülni és játszani, ezért érdemes kényelmesnek lennie.

200 és 400 euró közötti modellek:

next level racing gt lite

Next Level Racing – F-GT Lite

Ez a pilótafülke ideális, kényelmes versenypozíciót biztosít, és tökéletes, ha korlátozott a hely.

játszóülés evolúció

Playseat – Evolution

A Playseat a lovasok egyik kedvenc márkája a minősége miatt. Ezt a konkrét modellt pilótákkal közösen fejlesztették ki. Helytakarékosan összecsukható.

700-1000 eurós modellek:

rseat rs1

Rseat – RS1

Ez a pilótafülke a maga fejlődő kialakításával a játéktermek elengedhetetlen kelléke. Shifter-tartóval és vödrös üléssel rendelkezik a csúszdákon.

extrém simracing p1

Extreme Simracing – Cockpit P1 3.0

Ez a pilótafülke egy igazi luxus felszerelés. Képernyőtartóval és váltókarral rendelkezik.

A képernyő

Azt gondolnád, hogy a képernyő kiválasztása a játékhoz nem olyan bonyolult, de gondold újra – ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, különösen, ha PC-n szeretnél játszani.

Azok, akik konzolt használnak, nagy valószínűséggel egyszerűen a tévéjüket használják, így nem kell új képernyőbe beruházniuk. Önön múlik, de megragadhatja a lehetőséget arra is, hogy beruházzon egy új, valamivel nagyobb vagy jobb minőségű televízióba.

Ha a PC-s szimulátoros versenyzés mellett döntöttél, a képernyő(k) kiválasztása döntő hatással lesz a versenyek alatti kényelemre és a játék minőségére. Kezdheti egy Ultrawide képernyővel, vagy a lehető legjobban indulhat egy háromképernyős konfigurációval, csak Önön múlik.

Bár a PC nagyobb rugalmasságot kínál a konfiguráció tekintetében, vannak hátrányai is. Akár egy, akár három képernyővel rendelkezik, ne feledje, hogy ahangnak nagyon jó minőségűnek kell lennie ahhoz, hogy a versenyszimuláció optimális legyen. Igazi szégyen lenne, ha a játékélményt hangproblémák tennék tönkre.

A problémák elkerülése érdekében a képernyők G-Sync és FreeSync kompatibilitására is rendkívül ügyelnie kell.

Mi a G-Sync és a FreeSync kompatibilitás?

Lehet, hogy kissé zavarónak találja ezt az erősen technikai zsargont. Ezek a kifejezések az Nvidia G-Sync és az AMD FreeSync grafikus kártyáira vonatkoznak.

Ezek a technológiák lehetővé teszik, hogy a monitor frekvenciáját ahhoz a frekvenciához igazítsa, amellyel a grafikus kártya megjeleníti a képeket a képernyőn, ez az úgynevezett változó frissítés.

Egyszerűen fogalmazva, ez az, ami lehetővé teszi, hogy úgy játsszon a játékokkal, hogy ne szenvedjen a könnyezés, a lassulás, a lefagyás vagy a képernyő rángása miatt, ami nagyon kellemetlen lehet, és tönkreteheti a játékélményt.

Ha Nvidia grafikus kártyával rendelkezik, kihasználhatja a G-Sync, ha pedig AMD vagy Nvidia kártyával, akkor a FreeSync előnyeit.

Amikor tehát egy vagy több képernyőt vásárol, győződjön meg arról, hogy azok kompatibilisek a grafikus kártyájával.

2024Véleményünk szerint , ez a Sim-versenyek kijelzőinek csúcstechnológiája:

 

  • Három képernyős konfiguráció A szimulátorversenyzés rajongói és a szakemberek szerint messze a legjobb, ami létezik. A három képernyős konfiguráció választása garantálja a legjobb és legrealisztikusabb látómezőt a versenyszimulációk során.
  • Ultrawide monitor: ez a lehetőség közelíti a három monitorhoz, hihetetlen élményt nyújt, miközben jelentősen csökkenti a három képernyő által létrehozott helyigényt.
samsung ultra széles

Samsung ULTRA WQHD 34,1 hüvelyk

Általánosságban elmondható, hogy a szimulátorok képernyői meglehetősen drágák, de néhány modell, például a Samsung ULTRA WQHD 34,1 hüvelykes modellje jó minőségű lehet, miközben megfizethető. Az ára körülbelül 360 euró, és beépített FreeSync technológiával rendelkezik.

Bármilyen döntést is hoz, csak azt tudjuk ajánlani, hogy a képernyő(k) íveltek legyenek. Ez az opció egyszerűen fokozza a belemerülés érzését, még valósághűbbé téve a szimulátoros versenyzést. Bár ez az opció nem elengedhetetlen, ha három képernyővel rendelkezik, jelentősen korrigálja az Ultrawide monitorok hiányosságait (a kép kétdimenziós nézete).

Képernyőtartó kiválasztása

Mivel ülve fogsz játszani, a képernyő(k)nek megfelelő magasságban kell lennie, ami azt jelenti, hogy szükséged lesz egy állványra.

A támogatás természetesen attól függ, hogy milyen döntéseket hozol a Sim-racing telepítéseddel kapcsolatban.

Ha három képernyője van, akkor három képernyő tartására tervezett konzolokra lesz szüksége, ha pedig pilótafülkével rendelkezik, akkor olyan konzolokra lesz szüksége, amelyeket rá lehet erősíteni.

Számos különböző márka és ár létezik. Hogy ízelítőt adjunk, íme két példa különböző márkákból és különböző árakon:

következő szintű verseny képernyő támogatás

A Next Level Racing képernyő támogatása

Nagyon könnyen felszerelhető, akár önállóan, akár közvetlenül a pilótafülkére, és 1 képernyő 24 és 85 hüvelyk közötti méretű képernyőt támogat.

fanatec hármas monitorállvány

Rennsport Cockpit Triple Monitor Stand V2

Ez a Fanatec által gyártott középmagas konzol autentikus versenykörnyezetet teremt.

Összefoglalva

Most már gyakorlatilag mindent tudsz a szimulátoros versenyzésről és a felszerelésről, amire szükséged lesz ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között vágj bele.

Nem minden a pénzről szól, de kell egy bizonyos költségvetés ahhoz, hogy beszállj a szimulátoros versenyzésbe. Amint ebben a cikkben láttuk, 1000 euró körüli költségvetéssel megengedhet magának egy tökéletesen tisztességes konfigurációt, amely lehetővé teszi a kényelem és az élvezet kombinálását.

Rájössz, hogy a Sim-racingnek köszönhetően a legnagyobb profi versenyzők, például Alonso vagy Hamilton bőrébe bújhatsz, és ugyanazokat az érzéseket élheted át, mint ők, de otthonod kényelméből. Jó szórakozást!

Notez cet article

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar