Oldal kiválasztása

A legjobb kormánykerék PC-re

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Minden játékos vagy videojáték-rajongó számára alapvető fontosságú, hogy a lehető legközelebb álljon a valósághoz. Annál is inkább, ha szimulátoros-versenyzős játékokról van szó, mert lássuk be, még a legjobb PC-s billentyűzet sem tudja felülmúlni egy dedikált versenykormány pontosságát, különösen a szimuláció-alapú címeknél, amelyek gyakran szinte játszhatatlanok egy hagyományos gamepaddal.

Az Ön számára megfelelő modell kiválasztása zavaró lehet, mivel a funkciók és árkategóriák széles skálája közül választhat. Ezért ebben a cikkben elmondunk mindent, amit tudnod kell a helyes választáshoz és a legjobb PC-kormánykerék megvásárlásához. Először is elmondjuk, hogy mit kell szem előtt tartania a vásárláskor, majd bemutatjuk a legjobb PC-s kormánykerekeket tartalmazó válogatásunkat termékcsaládok szerint.

A legjobb PC-kormánykerekek áttekintése

 

A PC-kormánykerék vásárlásakor figyelembe veendő dolgok

Ha igazán valósághű játékélményt szeretne élvezni, javasoljuk, hogy aPC-s kormánykerék kiválasztásakor tartsa szem előtt azalábbi ajánlásokat.

Az erő visszatérése

Ez a PC-kormány egyik legfontosabb szempontja, de nem minden modell rendelkezik ilyennel. Az erővisszajelzésnek köszönhetően minden bukkanót megérezhetsz az úton, észreveheted, ha az autód elveszíti a tapadást a kanyarokban, és tanulmányozhatod a pálya minden egyes szakaszát, hogy optimalizáld a versenyképes vezetést. Az erővisszacsatolás az az elem, amely a legrealisztikusabb és legmélyebb játékélményt nyújtja.

A kormánykerék mérete

Nagy különbség van a piacon kapható legolcsóbb és a középkategóriás siklócsapok mérete között. A legalapvetőbb shuttlecockok általában kisebbek, ami hosszú távon kihat mind a játékodra, mind a testtartásod kényelmére.

Ha van rá pénze, javasoljuk, hogy olyan kormánykereket válasszon, amelyek méretei hasonlóak egy valódi kormánykerékéhez. Ha teljes mértékben élvezni szeretné kedvenc játékait, győződjön meg róla, hogy a kormánykerék átmérője legalább 27 cm.

A forgási szög

Élvezed, hogy a kanyarokba csúszol, és a motor gyorsulásának minden előnyét kihasználva hagyod el azokat? A kormánykerék elfordulási szöge segíthet több tizedet lefaragni egy-egy körből. A PC lendkerekek 180 és 1080 fok közötti forgási szögeket foglalhatnak magukban. A legvalósághűbb élmény érdekében 900 fokos vagy annál nagyobb elfordulási szögű kormánykereket ajánlunk, amelyek lehetővé teszik, hogy kettőnél többször fordulj el a kormányon, és a leglehetetlenebb réseken is átpréseld magad, hogy megelőzd a riválisaidat.

Az anyagok

A versenyzés során keletkező adrenalin a kormánykerék ütéseit vagy sérülését okozhatja az agresszívabb vezetést igénylő játékokban.

Ez a fő oka annak, hogy miért érdemes olyan PC-kereket választania, amelyek strapabíró anyagokból, például alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek.

A nagyobb kényelem, ergonómia és valósághűség érdekében ideális választás a bőrrel bevont kormánykerék. Amennyire csak lehetséges, kerülje a műanyag alkatrészeket, bár igaz, hogy egyre több kiváló minőségű műanyag PC-kormánykerék létezik, amelyek nagyon erősek és tartósak.

Kompatibilitás

Lényeges, hogy megnézzük, a kormánykerék kompatibilis-e a PC-vel, de a használni kívánt játékokkal is. Nézze meg a készülék műszaki adatait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kompatibilis-e az Ön által használt videojátékokkal, illetve hogy a PlayStation vagy Xbox konzolhoz és a számítógéphez is csatlakoztatható-e.

Az ár

Fontos, hogy megállapítsa, mekkora lesz a maximális költségvetése a kormánykerékre, hogy tudja, milyen modellválasztékot válasszon. Az Ön igényeitől és a keresett funkcióktól függően nem feltétlenül szükséges a legdrágább kormánykerék-modellt megvásárolnia.

A legjobb olcsó PC-kormánykerekek (belépőszintű)

Itt kiválasztottuk három kedvenc PC-kormánykerekünket abelépő szintű kategóriában.

A Hori Racing Wheel Apex

hori racing kerék apex

A Hori Apex kormánykerék már régóta az egyik legolcsóbb modell a piacon. Ez az egyik legjobb ár-érték arányú játék, mivel a Sony hivatalos licencével rendelkezik.

Ennek a modellnek a legnagyobb előnye, hogy vezeték nélküli, ami nagyon praktikus, ha teljesen el akarod felejteni a kábeleket, vagy ha nincs fix helyed a PC-s játékhoz. Minden játék után elteheti anélkül, hogy a kábelek összegabalyodnának.

Az akkumulátor élettartamát tekintve akár 15 órányi játékidőre is képes egy-egy töltéssel. Van egy másik kábeles változat is, ha nem akarsz aggódni az akkumulátor miatt.

A TouchSense technológiával ellátott rezgésekkel rendelkezik, így nagyon valósághű érzést ad vezetés közben. A forgási szöge 180 és 270° között mozog.

A Hori Apex kormánykerék kétpedálos pedálegységgel is rendelkezik , lehajtható lábtartóval, így használaton kívül a lehető legkisebb helyet foglalja el.

A kormánykeréken a PlayStation összes gombja megtalálható, valamint a sebességváltás irányítására szolgáló lapátok. A kerék gumiborítással rendelkezik az extra tapadás érdekében, átmérője 28 cm.

Fontos szem előtt tartani, hogy a kormánykerék rögzítési rendszere a tapadókorongokat és a bilincseket kombinálja, így a lehető legnagyobb stabilitást biztosítja, és Önnek csak a vezetésre kell koncentrálnia.

Végül, de nem utolsósorban kompatibilis a PC-kkel, valamint a PlayStation 3 és 4 konzolokkal.

Előnyök

 • Ár-érték arány.
 • Gyönyörű design.
 • Jó rögzítési rendszer.

Hátrányok

 • Könnyű forgattyúshajtás.
 • Csak Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszereken működik.

Thrustmaster T150 – TMX Pro

THRUSTMASTER T150 TMX

A Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback valószínűleg a legjobb belépő szintű kormánykerék, amit ma a piacon találhatsz.

A TMX Xbox One és PC kompatibilis, míg a T150 PlayStation 4-re, PlayStation 3-ra és PC-re érhető el.

Ez a modell tökéletes kezdőknek, de ideális a rendszeres játékosok számára is.

A Thrustmaster TMX-T150 kormánykerék 28 cm átmérőjű, 270°-tól 900°-ig terjedő forgatási és fordulási tartományú, és nagyméretű, teljesen fémből készült szekvenciális kormánylapátokkal rendelkezik.

Ez a modell kefe nélküli motorral rendelkezik, erő-visszacsatolással és széles körű teljesítménybeállításokkal. Egyedülálló szíjcsigás rendszerrel is rendelkezik, amely a motor hangját csatornázza, miközben sima érzetet biztosít.

Széles, kétpedálos pedálkészlettel is rendelkezik, amelynek szöge három különböző szögben állítható.

A Thrustmaster TMX-T150 ugyanolyan meggyőző PC-n, mint konzolon, és hihetetlen érzéseket ígér versenyzés és hosszú játékmenetek során.

Előnyök

 • Az ár.
 • Az erőteljes visszatérése.
 • A kormánykerék nagyon valósághű.

Hátrányok

 • A kerék nem levehető
 • A motor egy kicsit zajos

A Logitech G29 – G920

LOGITECH G29 G920

A Logitech Driving Force G290-G29 kétségtelenül kiváló modell, és nagyon népszerű a kezdők körében.

Eloxált alumíniumból készült, és a teljesebb szimulációs élmény érdekében lapátváltókkal és egy egyszerre robusztus és kényelmes pedálegységgel rendelkezik. Egyszerű fogaskerék-rendszert is használ, amely semmilyen szíjat nem tartalmaz, hogy egyszerűsítse a használatát.

A Logitech G920-G29 kétmotoros erővisszacsatolással és spirális fogaskerékrendszerrel rendelkezik a sima, csendes kormányzás és a legrealisztikusabb vezetési élmény érdekében. Ez lehetővé teszi, hogy minden kanyarban érezd a gumiabroncsokat, és nagyon valósághűen szimulálja a rezgések hatását, így pontosan tudsz reagálni.

Ráadásul az elforgatási szöge 900 fokos, és 14 gombos panellel rendelkezik, ami a G29 esetében kifejezetten a PlayStation, a G920 esetében pedig az Xbox számára optimalizálja a funkcióját.

A Logitech G920-G29 továbbra is az a modell, amely szerintünk a legjobb ár-érték arányt kínálja, és olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek nagyon valósághű vezetési élményt garantálnak.

Előnyök

 • Jó ár-érték arány.
 • Nagyszerű kialakítás és ergonómia.
 • Nagyon jó pedálok mellékelve.

Hátrányok

 • Jó ár-érték arány.
 • Nagyszerű kialakítás és ergonómia.
 • Nagyon jó pedálok mellékelve.

A legjobb középkategóriás PC-kormányok

Itt bemutatunk három modellt, amelyeket a legjobb középkategóriás PC-kormánykeréknek tartunk.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

A ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék átmérője 27 cm, és 5 mm-es szénszálas lemezzel borított. Két állítható mágneses fémlapáttal rendelkezik a sebességváltáshoz.

A markolatokba épített két vibrációs motorral is rendelkezik, amelyek a kerék beállítási menüjén keresztül (SHO) vagy a Fanatec SDK-n keresztül a játékban vezérelhetők, valamint egy OLED kijelzővel, egy fordulatszámmérővel, 9 központi LED-del a telemetriához és két LED-sávval.

A Fanatec Formula V2.5 kormánykerék QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és természetesen kompatibilis a PC-vel, de a PlayStation 5 és a PlayStation 4 rendszerrel is. A Fanatec egy majdnem azonos változatot kínál, a Formula V2.5x-et, Xbox-kompatibilitás céljából.

Ez a Fanatec ClubSport termékcsaládjába tartozó kormánykerék modell rengeteg lehetőséget kínál a testreszabásra , és kiváló minőségű anyagokból készült, amelyek egy életen át kitartanak a szimulációs versenyzésben. Még ha a fiatal kezdők számára talán egy kicsit túl sok is, a Fanatec Formula V2. 5-öt egy igazán kiváló keréknek találtuk, amely hihetetlen játékélményt nyújt.

Ha pedig igazi F1 rajongó vagy, a Fanatec ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék pont neked való, úgyhogy ne habozz tovább!

Előnyök

 • A forgási szöge korlátlan.
 • OLED képernyője.

Hátrányok

 • A kezdők számára kissé nehéz lehet a megismerése.

A Logitech G923

logitech g923

A Logitech G923 Trueforce a Logitech legújabb kormánykereke, amely a korábbi modelleknél nagyobb kompatibilitással és új visszajelzőrendszerrel rendelkezik, amely nagyobb hűséget és realizmust biztosít a szimulációban.

A Logitech G923 kormánykerék 28 cm átmérőjű, bőrrel bevont, polírozott fémből készült. A kerék hátsó részén két forgó acéllapát található a sebességváltáshoz.

A Logitech G923 elforgatási szöge 900°, ami két és fél fordulatnak felel meg, így nagyobb irányítást biztosít a jármű felett.

Ez a kormánykerék a Trueforce, a következő generációs erővisszacsatolási rendszerrel rendelkezik. Ez az új kényszerített visszajelző rendszer javítja a visszajelzések arányát, és közvetlenül kapcsolódik a játék fizika- és szimulációs motorjaihoz, hogy javítsa a hűséget és növelje a szimuláció realizmusának szintjét a korábbi generációkhoz képest.

Zárt hurkú motorvezérléssel rendelkezik, amely az új firmware-nek köszönhetően pontosabbá teszi a motor nyomatékát. Így a motor pontosabban állítja be a feszültséget a videojáték által kibocsátott fizikának megfelelően, milliméteres pontosságot garantálva.

A Logitech G923 kormánykerék 3 pedálos pedálrendszert tartalmaz, amely egy gázpedált, egy kuplungot és egy féket tartalmaz progresszív rugórendszerrel a még valósághűbb versenyérzet érdekében. A fémlemezek magassága és távolsága állítható.

Ez a modell a kompatibilis játékokkal elérhető Launch Control funkciónak köszönhetően közvetlenül a kormánykerékről programozható kettős tengelykapcsolóval is rendelkezik.

Ez a kormánykerék beépített LED-es kijelzővel is rendelkezik. Közvetlenül a nézőpontunkból elérhető, így gyorsan láthatjuk, mikor értük el a megfelelő fordulatszámot, és hatékonyabban használhatjuk a sebességváltást.

A Logitech G923 kormánykerék ergonomikus kialakítású, hozzáférhető kezelőszervekkel. Nem számít, hogy milyen játékplatformon használod, minden szükséges kezelőszervet megtalálsz, könnyen elérhetően a kormánykeréken, amely kicsi, mint az elődjei, de nagyszerű érzés. Tartalmaz egy forgókapcsolót az összes beállítás és beállítás finomhangolásához.

Előnyök

 • Fejlett technológiával felszerelve.
 • Kiváló minőségű anyagokból készült.
 • 3 pedálos, továbbfejlesztett fékrendszerrel ellátott hajtókarral.

Hátrányok

 • A TrueForce nem minden játékkal kompatibilis.
 • Nem tartalmaz váltókart.

A Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

A Thrustmaster T300RS GT kormánykerék egy levehető 28 cm-es kerékkel rendelkezik, amelynek forgási szöge 270° és 1080° között állítható.

Pontos és erőteljes erővisszacsatolással rendelkezik, különösen a kefe nélküli motornak és a kettős szíjrendszernek köszönhetően. A verseny során tapasztalt érzések hihetetlenül valósághűek.

A konstrukciót és a dizájnt tekintve szinte semmi kivetnivaló nincs: a kormánykerék nagyrészt fekete fémből készült, és a kivitelezése igazán letisztult.

A Thrustmaster T300RS GT kormánykerék rendkívül sokoldalú, és használható rally, GT vagy akár F1 versenyeken is.

Előnye továbbá, hogy H.E.A.R.T (Halleffect Accurate Technology) és gyors és egyszerű kormánykerékcsere-rendszerrel van felszerelve.

A PC-kompatibilitás mellett ennek a modellnek az az előnye is megvan, hogy PlayStation-licencet kapott, így kompatibilis a PlayStation 4-gyel, és a PlayStation 5 játékokkal is működik.

A Thrustmaster T300RS GT-vel a kategória legjobb kormánykerekét kapja nagyon kedvező áron.

Előnyök

 • Hihetetlenül érzékeny és erőteljes erővisszacsatolás.
 • Minőségi kivitelezés és anyagok.
 • Gyönyörű design és kivitelezés.

Hátrányok

 • A kézifék egy gombbal működtethető.
 • A motor egy kicsit felmelegszik.

A legjobb high-end PC-kormánykerekek

A szakértőbbek számára kiválasztottunk három csúcskategóriás PC-kormányt, amelyek mindegyike igazi gyöngyszem.

A Thrustmaster T-GT 2

THRUSTMASTER T GT 2

A Thrustmaster T-GT II-t kifejezetten a Gran Turismo-saga szerelmeseinek tervezték, és mindent megtett azért, hogy az egyik legrealisztikusabb Sim-versenyzős kerék legyen.

A termék a GT World Series-ben részt vevő legjobb eSport játékosoktól gyűjtött adatok figyelembevételével készült.

A teljes egészében az autóipar által tervezett és inspirált innovatív technológiákat, mint például a T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E és T-DFB, egyedülálló, valósághű érzéseket nyújt a vezetésszimulátorokban.

Az új generációs Brushless II motor még gyorsabb teljesítményt és még több izgalmat biztosít, így a pálya minden kanyarját és minden élét érezni fogod.

A kerék erővisszacsatolása valós időben történik, holtterek nélkül. Az eredmény páratlan vezetési hatékonyság.

Az anyagok minősége és az alkalmazott “AEC-Q” minősítési technológiák nagyfokú robusztusságot és tartósságot biztosítanak a legigényesebb játékosok számára, akik nagyon hosszú edzéseket vagy versenyeket szeretnének élvezni.

A lengőkar a T3PA GT II, a T3PAGT-nél pontosabb és hosszabb élettartamú fékrugóval.

A kormánykerék bőrrel borított és nagyon jó minőségű, így úgy néz ki, mintha egy igazi autóból származó professzionális kormánykereket használna. Mint minden Thrustmaster kormánykerék,a kormánykerék is cserélhető, így bármikor lecserélheted.

Röviden, ez a PC-kompatibilis kormánykerék kivételes, és azegyik legjobb az útmutatóban.

Előnyök

 • Tartalmazza a T-DFB technológiát.
 • Erőteljes, pontos erővisszacsatolás.

Hátrányok

 • A pedálok teljesen fémből készülhettek, bár kiváló minőségűek.

A Thrustmaster TS-PC Racer

thrustmaster ts pc racer

A Thrustmaster TS-PC RACER minden adott ahhoz, hogy a legjobb PC-s kormánykerék legyen, amely stílusának köszönhetően ideális vezetési élményt nyújt az F1-es játékokhoz.

Ez a modell egy Proto kormánykerék fém talppal és két széles, velúr borítású markolattal a hosszas játék közbeni extra kényelem érdekében. 2 szekvenciális tárcsával is rendelkezik, fémből és polírozott, szálcsiszolt alumíniumból.

A Thrustmaster TS-PC RACER-t ipari minőségű kefe nélküli motorja (40 watt FFB) és 2ᵉ generációja, akár 1080 fokos forgása és a H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology) használata jellemzi, amely 16 bites felbontást kínál.

Ez a modell külső TURBO tápegységet is tartalmaz, amely maximális teljesítménycsúcsokat biztosít a lendkeréknek, valamint egy szabadalmaztatott MCE (Motor Cooling Embedded) fedélzeti hűtőrendszert.

A kormánykerék robusztus és jól megépített, magas szintű kényelmet és ergonómiát kínál a hihetetlenül valósághű versenyélmény érdekében.

Ha megengedheted magadnak a Sim-racing ezen kis ékkövét, ne habozz, és vedd meg a Thrustmaster TS-PC RACER kormánykereket – nem fogsz csalódni.

Előnyök

 • Erőteljes, rugalmas és érzékeny erővisszacsatolás.
 • Magas gyártási minőség.
 • Kiváló kényelem és ergonómia.

Hátrányok

 • Lengőkar nélkül eladó.
 • Csak a Windows rendszerrel kompatibilis.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

A Forma-1-es kerekek által inspirált és a Sonyval együttműködésben készült Podium Racing Wheel F1 27 cm átmérőjű, fémből és szénszálból készült. Két F1 típusú, forgatható alumínium lapátot tartalmaz, amelyek hátul szálerősítéssel vannak ellátva.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 egy Direct Drive motoros erővisszacsatolási rendszerrel rendelkezik, amely egyszerre erőteljes és precíz. A forgási szöge 90° és 1080° között mozog.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 11 gombot tartalmaz ultra-megbízható kapcsolókkal, két váltókapcsolót, két 12-utas többállású kapcsolót forgókódfunkcióval és egy analóg joystickot a pilótafülkében való nézelődéshez vagy bármely más tengellyel való leképezéshez.

A modell ergonómiája kiváló, számos valós idejű, közvetlenül a kormányról is kezelhető beállítást kínál, például egy 2,7 hüvelykes OLED-képernyőt a játék közbeni visszajelzéshez.

Ez a kormánykerék nyilvánvalóan kompatibilis a PC-vel, de a PlayStation 4-gyel, a PlayStation 5-vel és potenciálisan az Xbox One és az Xbox Series játékhoz használt Fanatec kormánykerék alapjától függően az Xbox One és az Xbox Series játékkal is.

Véleményünk szerint a Fanatec Podium Racing Wheel F1 messze a kedvenc kormánykerék modellünk, és úgy gondoljuk, hogy teljesítményét tekintve a legjobb a piacon.

Előnyök

 • Nagy hatékonyságú motor és erővisszacsatolás.
 • Széles körű kompatibilitás.

Hátrányok

 • Magas ára.

Röviden / Következtetés

Fontos, hogy olyan kereket válasszon, amellyel nem csak néhány hónapig, hanem hosszú éveken át tud játszani. Mérje fel, hogy mit szeretne a következő néhány évben, és válassza ki a legjobb PC-kormánykerék modellt az Ön számára.

A középkategóriás vagy felső kategóriás modell megvásárlása minden bizonnyal a leglogikusabb megoldás a középhaladó játékosok számára. Ha pedig a szimulátoros versenyzés szakértője vagy, azt tanácsoljuk, hogy válassz egy csúcsminőségű kormánykereket.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket, és hogy ez a legjobb PC-kormánykerekeket bemutató útmutató segít kiválasztani az ízlésének és költségvetésének leginkább megfelelő modellt.

gt dd pro

Fanatec Ready2race csomag

A legjobb PC-s szimulátoros versenycsomag a 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar