Oldal kiválasztása

Az 5 legjobb Fanatec kormánykerék PC-re

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A Fanatec jelenleg az egyik legspecializáltabb márka a piacon, katalógusa mindenféle kiegészítőt tartalmaz a PC-s Sim-Racing játékosok számára. Nemcsak kormánykerekek, hanem olyan termékek is, mint pedálok, váltókarok és különleges kiadások.

Fanatec PC-s kormánykerék vásárlásán gondolkodik, de nem tudja, melyiket válassza? Akkor a legjobb helyen jársz! Ebben a cikkben adunk néhány tanácsot a Fanatec PC-kormánykerék kiválasztásához, és bemutatjuk a legjobb Fanatec PC-kormánykerékeket is.

Fanatec Clubsport BMW GT2 V2

fanatec-clubsport-bmw-gté

A Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 kormánykerék az azonos nevű BMW versenyautón található eredeti kormánykerék hivatalosan engedélyezett BMW változata.

A kormánykerék és a markolatok valódi olasz Alcantara borításúak, és két állítható alumínium mágneses váltógomb is van.

Ez a modell egy LED-kijelzővel is rendelkezik a telemetriai funkciók megjelenítésére (a játéktól függően) és RevLED-ekkel a motor fordulatszámának jelzésére (szintén a játéktól függően).

A Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 kormánykerék tehát kompatibilis a PC-vel, de működik a PlayStation 4-gyel és a PlayStation 5-tel is.

QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és kompatibilis a Fanatec ökoszisztéma összes tartozékával.

A Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 volánja mögött igazi versenyzőnek érezheted magad, hiszen az érzés, a kényelem és a stabilitás igazi versenyzőnek hat.

Előnyök

 • Kiváló minőségű anyagok
 • Nagyon modern és hasznos funkciókat kínál

Hátrányok

 • Nem kompatibilis az Xbox One vagy az Xbox Series X konzollal.

Fanatec ClubSport Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

A ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék átmérője 27 cm, és 5 mm-es szénszálas lemezzel borított. Két állítható mágneses fémlapáttal rendelkezik a sebességváltáshoz.

A markolatokba épített két vibrációs motorral is rendelkezik, amelyek a kerék beállítási menüjén keresztül (SHO) vagy a Fanatec SDK-n keresztül a játékban vezérelhetők, valamint egy OLED kijelzővel, egy fordulatszámmérővel, 9 központi LED-del a telemetriához és két LED-sávval.

A Fanatec Formula V2.5 kormánykerék QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és természetesen kompatibilis a PC-vel, de a PlayStation 5 és a PlayStation 4 rendszerrel is. A Fanatec kínál egy majdnem azonos változatot, a Formula V2.5X-et, Xbox-kompatibilitásra.

Ez a Fanatec ClubSport termékcsaládjába tartozó kormánykerék modell rengeteg lehetőséget kínál a testreszabásra , és kiváló minőségű anyagokból készült, amelyek egy életen át kitartanak a szimulációs versenyzésben. Még ha a fiatal kezdők számára talán egy kicsit túl sok is, a Fanatec Formula V2. 5-öt egy igazán kiváló keréknek találtuk, amely hihetetlen játékélményt nyújt.

Ha pedig igazi F1 rajongó vagy, a Fanatec ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék pont neked való, úgyhogy ne habozz tovább!

Előnyök

 • A forgási szöge korlátlan.
 • OLED képernyője.

Hátrányok

 • A kezdők számára kissé nehéz lehet a megismerése.

Fanatec Podium kormánykerék R300

r300 v2 fanatec

A Fanatec Podium R300 kormánykerék kiváló minőségű bőrrel borított, arany varrással. Igazi szénszálas anyagból készült, így szilárd, megbízható kerékkel rendelkezik a versenyszimulációs játékosok számára.

Az eloxált csavarok aranyszínűre vannak csiszolva az elegáns, csúcskategóriás megjelenés érdekében.

Ennek a versenykeréknek az átmérője 30 cm, így sok játékos számára ideális. A keret kialakítása körülveszi az elektromos alkatrészeket, hogy megvédje őket és a lehető legkönnyebbé tegye. A központi mag egyetlen darabeloxált alumíniumból készült, ami növeli a tartósságot.

A lapátmodul gyors sebességváltást biztosít, amely gond nélkül kezeli a kis és nagy lendkerekeket is. A gombcsoportok a Podium Hubon az Ön preferenciáinak megfelelően igazíthatók és állíthatók be.

Teljes funkcionalitása garantáltan működik PC-ken, ami nem igaz a PlayStation vagy Xbox konzolokra, ahol a használatához az adott platformmal kompatibilis kormányalapra van szükség.

A Fanatec Podium R300 sokoldalú , és nagyon jól működik sokféle járművel és versenyjátékkal. Ez a kerék tökéletes a PC-n játszó szimulációs versenyzők számára, akik szeretnek egyszerre versenyképesek és stílusosak lenni.

Előnyök

 • Sokoldalú kormánykerék.
 • Kiváló minőségű anyagok és gyönyörű felületek.
 • A lapátok négy különböző üzemmódot biztosítanak.

Hátrányok

 • Nem kompatibilis az Xbox konzolokkal.

Fanatec ClubSport kormánykerék GT Forza Motorsport V2

fanatec forza

A Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 a hivatalos Forza Motorsport versenykerék, amely hiteles, luxus anyagokból készült, amelyek egy igazi versenyautó kinézetét adják.

Ez a modell főkénteloxált alumíniumból készült, és sima, fehér varrással ellátott valódi bőrrel borított.

A kormánykerék 33 cm átmérőjű, akárcsak egy igazi versenyautóban, és sebességváltó lapátokkal és testre szabható gombokkal van felszerelve. Elméletileg annyi gombot helyezhet el, amennyit csak akar, és ahová csak akarja.

A Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 kormánykerék DUAL HALL technológiával rendelkezik, amelynek egyik érzékelője a motoron, a másik pedig a tengelyen van elhelyezve. Ez a rendszer a rendkívül erős kefe nélküli szervomotorral kombinálva az egyik legjobb erővisszacsatolást kínálja a piacon, egyesítve a teljesítményt, a simaságot és a folyékonyságot.

A kormánykerék elfordulási szöge 900° , és a mellékelt Fanatec ClubSport szoftver beállítási menüjével állítható.

A Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 LED kijelzője 2 lehetséges pozícióval rendelkezik, valamint a QuickRelease rendszerrel, amely lehetővé teszi a kormánykerék néhány másodperc alatt történő cseréjét.

Ezt a kiváló minőségű terméket úgy fejlesztették ki, hogy teljes mértékben kompatibilis legyen az Xbox One konzollal, de kiválóan működik a PC-vel is, ezért is vettük fel a válogatásunkba.

A Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 kormánykerék, amellett, hogy hihetetlen kivitelezést garantál a kiváló minőségű anyagok felhasználásával, egy olyan modell, amely valóban fantasztikus ergonómiát és érzéseket kínál játék közben!

 

Előnyök

 • Hihetetlenül erőteljes és folyékony erővisszacsatolás.
 • Csúcsminőségű anyagok és első osztályú építési minőség
 • Rendkívül valósághű a kormánykerék érzete.

Hátrányok

 • Magas ár.
 • Nehéz konfiguráció kezdőknek.

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 egy olyan modell, amelynek tulajdonságait nem győzzük dicsérni, és amely jól ismert és nagyra értékelt a szimulátoros közösségben.

A Podium Racing Wheel F1 27 cm átmérőjű, fémből és szénszálból készült. Két F1 típusú, forgatható alumínium lapátot tartalmaz, amelyek hátul szálerősítéssel vannak ellátva.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 egy Direct Drive motoros erővisszacsatolási rendszerrel rendelkezik, amely egyszerre erőteljes és precíz. A forgási szöge 90° és 1080° között mozog.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 11 gombot tartalmaz ultra-megbízható kapcsolókkal, két váltókapcsolót, két 12-utas többállású kapcsolót forgókódfunkcióval és egy analóg joystickot a pilótafülkében való nézelődéshez vagy bármely más tengellyel való leképezéshez.

A modell ergonómiája kiváló, számos valós idejű, közvetlenül a kormányról is kezelhető beállítást kínál, például egy 2,7 hüvelykes OLED-képernyőt a játék közbeni visszajelzéshez.

Ez a kerék kompatibilis a PC-vel, de a PlayStation 4-gyel és a PlayStation 5-tel is (a Fanatec és a Sony együttműködésének köszönhetően), és potenciálisan az Xbox One-nal és az Xbox Series-szel is, attól függően, hogy milyen Fanatec kerékalapot használsz a játékhoz.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 a kedvenc kormánykerék modellünk. Hihetetlen, és véleményünk szerint a legjobb teljesítményt nyújtja a piacon.

Előnyök

 • Direct Drive kormánykerék.
 • Az elérhető legjobb erővisszacsatolás.
 • Kiváló kivitel és ergonómia.

Hátrányok

 • Magas ára.
 • Nehezen érthető a kezdők számára.

GYIK: Gyakran ismételt kérdések a Fanatec PC-kormánykerekekről

Hogyan válasszam ki a Fanatec PC kormánykereket?

A Fanatec márka számos kormánykereket fejlesztett ki, és nem könnyű tudni, hogy melyik modell illik a legjobban hozzád, vagy hogy kompatibilis lesz-e a számítógépeddel.

Ha szeretné elkerülni a bonyodalmakat, és igazán valósághű játékélményt szeretne, javasoljuk, hogy a Fanatec PC-s kormánykerék kiválasztásakor a következő szempontokat tartsa szem előtt.

Az erő visszatérése

Ez a PC-kormány egyik legfontosabb szempontja, de nem minden modell rendelkezik ilyennel. Az erővisszajelzésnek köszönhetően minden bukkanót megérezhetsz az úton, észreveheted, ha az autód elveszíti a tapadást a kanyarokban, és tanulmányozhatod a pálya minden egyes szakaszát, hogy optimalizáld a versenyképes vezetést. Az erővisszacsatolás az az elem, amely a legrealisztikusabb és legmélyebb játékélményt nyújtja.

A kormánykerék mérete

Nagy különbség van a piacon kapható legolcsóbb és a középkategóriás siklócsapok mérete között. A legalapvetőbb shuttlecockok általában kisebbek, ami hosszú távon kihat mind a játékodra, mind a testtartásod kényelmére.

Ha van rá pénze, javasoljuk, hogy olyan kormánykereket válasszon, amelyek méretei hasonlóak egy valódi kormánykerékéhez. Ha teljes mértékben élvezni szeretné kedvenc játékait, győződjön meg róla, hogy a kormánykerék átmérője legalább 27 cm.

A forgási szög

Élvezed, hogy a kanyarokba csúszol, és a motor gyorsulásának minden előnyét kihasználva hagyod el azokat? A kormánykerék elfordulási szöge segíthet több tizedet lefaragni egy-egy körből. A PC lendkerekek 180 és 1080 fok közötti forgási szögeket foglalhatnak magukban. A legvalósághűbb élmény érdekében 900 fokos vagy annál nagyobb elfordulási szögű kormánykereket ajánlunk, amelyek lehetővé teszik, hogy kettőnél többször fordulj el a kormányon, és a leglehetetlenebb réseken is átpréseld magad, hogy megelőzd a riválisaidat.

Az anyagok

A versenyzés során keletkező adrenalin a kormánykerék ütéseit vagy sérülését okozhatja az agresszívabb vezetést igénylő játékokban.

Ez a fő oka annak, hogy miért érdemes olyan PC-kereket választania, amelyek strapabíró anyagokból, például alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek.

A nagyobb kényelem, ergonómia és valósághűség érdekében ideális választás a bőrrel bevont kormánykerék. Amennyire csak lehetséges, kerülje a műanyag alkatrészeket, bár igaz, hogy egyre több kiváló minőségű műanyag PC-kormánykerék létezik, amelyek nagyon erősek és tartósak.

Kompatibilitás

Lényeges, hogy megnézzük, a kormánykerék kompatibilis-e a PC-vel, de a használni kívánt játékokkal is. Nézze meg a készülék műszaki adatait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kompatibilis-e az Ön által használt videojátékokkal, illetve hogy a PlayStation vagy Xbox konzolhoz és a számítógéphez is csatlakoztatható-e.

Az ár

Fontos, hogy megállapítsa, mekkora lesz a maximális költségvetése a kormánykerékre, hogy tudja, milyen modellválasztékot válasszon. Az Ön igényeitől és a keresett funkcióktól függően nem feltétlenül szükséges a legdrágább kormánykerék-modellt megvásárolnia.

Röviden – Következtetés

Ahhoz, hogy kiválaszthassa az Önnek megfelelő Fanatec PC-kormányt, szem előtt kell tartania bizonyos kritériumokat, amelyeket ebben a cikkben együtt láttunk. Tudjuk, hogy a Fanatec kormánykerékválasztéka nagyon széles, és nem mindig könnyű eligazodni benne.

Ezért reméljük, hogy az ebben a cikkben adott tanácsoknak köszönhetően mostantól sokkal egyszerűbb lesz a döntés. Biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb Fanatec PC-suttlecockok között, függetlenül a költségvetésedtől vagy a játékszintedtől, találsz egy olyan modellt, amelyik úgy illik hozzád, mint a kesztyű a kézhez!

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

A legjobb Fanatec csomag a PC-hez a következő országokban 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar