Oldal kiválasztása

2024 Simagic: a végső verseny szimulációs kerekek a ?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A globális szimulátor-piacon számos márka létezik és létezik egymás mellett, különböző szegmenseken osztozva. Természetesen vannak olyan gyártók, akik a “költségvetésbarát” szegmensre összpontosítanak, olyan perifériákkal, amelyek a piac alsó szegmensét célozzák meg, de teljesítményük és merítésük nem a legjobb. Vannak olyan gyártóink is, akik főként a középkategóriát megelőző szegmensben tevékenykednek, de több szegmenset is érintenek, hogy szélesebb ügyfélkört elégítsenek ki.

Ha már egy ideje szimulátorozol, akkor ismered az olyan márkákat, mint a Fanatec , Simucube , Logitech vagy Thrutsmaster sőt Moza Racing . Ezek a márkák minden bizonnyal minőségi szimulátoros perifériákat gyártanak, de különböző szegmensekre összpontosítanak. A Fanatec például egy kicsit olyan, mint egy mindenes a minőségi (különösen prémium) termékekkel. Moza ugyanezt teszi. A Simucube egy nagyon csúcskategóriás gyártó, amelynek célja a professzionális pilóták kielégítése.

De vannak más játékosok is, akik a radar alatt repülnek. A Moza például egy nagyon fiatal márka, alig 2 éves. Valójában ez nem egészen így van, mivel a Moza a 2012-ben alapított Gudsen Moza vállalat része. Ez a Simagic esetében is így van: egy kevéssé ismert kínai gyártó, aki prémium kategóriás szimulátoros perifériákat gyárt.

A következőkben mesélek egy kicsit a Simagicról, a történetéről, a termékeiről és arról, hogy mit gondolok a márkáról, amely mindemellett jó perifériákkal rendelkezik, és miért maradt a radar alatt születése óta.

A Simagic története

A Simagic márkát 2018-ban indította el Barry Lee, aki az elektromos motorok iparágában dolgozó mérnök. Barry csapatában olyan tehetséges autóversenyzők is voltak, akiknek nem voltak meg az anyagi lehetőségeik, hogy támogassák szenvedélyüket. Mindenki tudja, hogy a motorsport egy olyan iparág, amely rengeteg pénzt emészt fel, és hogy vagy veleszületett tehetség kell ahhoz, hogy a csapatok már fiatalon kiszúrják, vagy egy jól megtöltött bankszámlával kell rendelkezned ahhoz, hogy edzhess, fejlődhess és megjelöljenek.

Csakhogy abban az időben a Barry által ismert kínai versenyzőknek nem volt meg a szükséges anyagi fedezetük, és keresték a módját, hogy olcsón fejlesszék képességeiket, különösen a szimulátoros versenyzésen keresztül. A Simagic első terméke egy Direct Drive alaplap, az M10 volt. A motor teljesítménye 10 nm volt, ahogy a neve is mutatja, a felhasznált anyagok nagyon nemesek voltak (szénszál, fém és így tovább), és a Simagic kifejlesztette az első QR-t, amelyet közvetlenül a motorsportban használt QR-ek ihlettek.

A termékkatalógus kiegészítéséhez a Simagicnak fejlesztenie kellett ökoszisztémáját. Valójában a márka egyike azon kevés szimulátoros perifériagyártóknak, amelyek teljes termékkatalógust kínálnak, beleértve a láncszemeket, kormánykereket, pedálokat, váltókat és kézifékeket.

A Simagic nagyszerű belépőt tett a szimulátoros versenyzés világába, és termékei gyorsan népszerűvé váltak. A jelszó a “minőség” volt, és azt kell mondanom, hogy ez azóta sem változott. Tekintettel arra, hogy a Simagic versenyzőket foglalkoztat, természetes, hogy a gyártó a versenyzők igényeinek megfelelő, kiváló minőségű termékek előállítására összpontosít.

A Simagic célszegmense

Ahogy korábban említettem, a Simagic egy prémium márka, amely a szimulátoron edzeni vágyó versenyzők igényeit igyekszik kielégíteni. Gyakran mondják, hogy a “prémium” kéz a kézben jár a “drágával”, és a Simagic esetében ez relatív. A kínai gyártó termékei semmiképpen sem a szűkös költségvetésű embereknek szólnak, de még mindig olcsóbbak, mint a többi szereplő, például a Simucube által kínált termékek.

A Simagic csúcskategóriás perifériák gyártója. A márka számára a belépő- és középkategóriás szegmensek nem vonzóak, mivel ezeket a kezdő és amatőr sim-versenyzőknek tartják fenn. A márka profi ügyfelek portfólióját szeretné megszerezni, a valódi autóversenyzőktől a hardcore szimulátoros rajongókig; röviden: esport versenyzők.

Simagic termékkatalógus

A Simagic azon kevés márkák egyike, amely a Fanatechez hasonlóan teljes katalógussal rendelkezik a szimulátoros perifériákból. A Simagic termékei közé tartoznak a lánctartók, kormánykerekek, váltók, kézifékek és egyéb termékek, mint például a kerékagyak. Nagyszerű dolog egy teljes ökoszisztémát birtokolni, de vajon megéri-e? Nos, igen! A Simagic termékei kiválóak, messze felülmúlják a versenytársakét.

A Simagic alapjai

Simagic Alpha Mini

simagic alpha mini

A Simagic Alpha Mini base a gyártó belépő szintű alapkategóriáját képviseli. A legelső forgalomba kerülő modell, az M10 helyébe lép. Ez az alap meglehetősen szép, és a Fanatec CSL DD-jét tartja szem előtt, pontosabban a 8nm-es változatot. El kell mondani, hogy a német gyártó megváltoztatta a játékot azzal, hogy erős és kommunikatív DD-alapot kínál alacsony áron, így a Simagic is követte a példáját.

Az Alpha Mini 10 nm-es fejlesztésű, akárcsak az alap, amelyet levált. A kiskereskedelmi ára 525 euró, ami valamivel drágább, mint egy 8 nm-es CSL DD. Ami engem illet, ez kiváló ár-érték arány. A felhasznált anyagok szénszálak és fémek, hogy minőségi terméket biztosítsanak, amely kiválóan kidolgozott és tartósan megépített.

Az érzéseket tekintve egy élvezetben lesz részed. Ez a bázis rendkívül kommunikatív, pontos és erőteljes. A merítés a végletekig ki van tolva, különösen, ha a teljes Simagic ökoszisztémát választod. El kell mondani, hogy a márka soraiban versenyzők vannak, és termékei egyértelműen a profi és félprofi szimulátoros versenyzőket célozzák meg. Le a kalappal az Alpha Mini előtt, tényleg.

Simagic Alpha

simagic alfa

A Simagic Alpha alapja a kínai gyártó középmezőnyét foglalja el, 15 nm nyomatékot fejlesztve. Ebben a szegmensben már most is nagyon kevés a verseny. Fanatec nincs jelen, Moza pedig az R16-osával van jelen. Bárhogy is legyen, az Alpha ugyanazt a kialakítást használja, mint a mini, egy nagyon kompakt, de meglepően nehéz tokban. Az állat majdnem 8 kg-ot nyom a mérlegen, és ez csak az alapja!

Érzés szempontjából kiválóan ki vagyunk szolgálva. A 15 nm-es nyomaték teszi ezt az alapot a szimulátoros versenyzés csodájává, még akkor is, ha a érzésekhez a 8 és 10 nm közötti édes ponton van. Ami az Alfában nagyszerű, azok az apró érzékelések, azok az apró részletek, amelyeket az alapmotor nyújt, és itt válik kicsit hangsúlyosabbá a különbség az alap és a konkurencia között.

Azt kell mondanom, hogy ez a készülék a legjobb a teljesítménytartományában. Elég nyomatékod van, vagy legalábbis elég tartalékod van a nyomaték tekintetében ahhoz, hogy kiválóan érezd az autót, és tökéletesen tudj kommunikálni a vezetővel anélkül, hogy elakadnál. Csakhogy mindennek ára van. A Simagic Alpha 775 eurós fejedelmi összegért cserélhető, a QR nélkül, amelyet külön kell megvásárolni. Ez olcsó a gyártó részéről, különösen azért, mert alig több mint 60 euróba kerül.

Simagic Alpha Ultimate

simagic alpha ultimate

Simagic Big Daddy, az Alpha Ultimate. Ez a gyártó csúcsmodellje, amely a Fanatec és a Simucube versenyzője a saját pályájukon. AzAlpha Ultimate számokban: 23 nm nyomaték, 14 kg a mérlegen, 1 ms válaszidő, 3 CPU az adatszámításhoz és 40 000 Hz az erővisszacsatolás frissítési frekvenciája. Egy dinguerie, ha engem kérdezel.

A kialakítás változatlan, mint az összes Simagic bázison. Csak a méretben van különbség az egyes bázisok között. Ami szintén nem változott, az az a tény, hogy a QR-t külön árulják, ami még mindig olcsónak tűnik a több mint 950 eurós alapáron.

Ahol változik, az az érzés. A Fanatec DD2-vel és a Simucube Pro 2-vel való versenyzés, mindkettő 25 nm-es nyomatékkal, nem kis teljesítmény. De a Simagic Alpha Ultimate meglehetősen jól jön ki. A DD-alapok világában szerzett kiváló tapasztalatával a Simagic egy nagyon jól elkészített terméket szállított, amely megfelel az elvárásainknak.

Az érzések nagyon valósághűek, bármilyen címet is nézel. Az erővisszacsatolás meglepően kommunikatív, mindent, amit az autó tesz, és mindent, amit erő formájában tapasztal, átír. Őszintén szólva, nem lehet betelni vele a szimulátoros versenyzéssel. Ráadásul ez az alap jelentősen olcsóbb, mint a konkurencia, körülbelül 500 euróval kevesebb, mint a többiek, és ez nem kis teljesítmény.

Simagic kormánykerekek

A Simagic kormánykerekei tehát nem olyan nagyszámúak, mint a Fanatecé, és a kínálat két fő kategóriára oszlik: Rally/Touring és együléses/GT. Jelenleg minden kategória három kormányt foglal magában: GT1 (az R és D változatokkal), GTS és GTC az előbbiek esetében, valamint GT4, FX és FX Pro az utóbbiak esetében.

Mindegyik kategóriából két-két kereket mutatok, mert a Simagic kínálatában találsz hasonlóságokat.

Simagic GTS

simagic gts

A GTS egy középkategóriás kormánykerék, amely a GT1-et váltja fel, amelytől számos elemet átvett. Ez a kormánykerék 30 cm átmérőjű, így tökéletes méret a rallye-, túra- vagy akár GT-versenyzéshez. A kerék kerek, alumíniumkerettel és bőr- vagy alcantara borítással. Gyönyörű és prémium, különösen a piros varrással és az ugyanilyen színű felső sávval.

A funkcionalitást tekintve 2 joystick, 7 gomb, 2 karbonlapát és 2 forgókódoló áll rendelkezésünkre. Ráadásul a GTS középen egy RevLED-et is tartalmaz, amely nagy segítséget jelent a motor fordulatszámának ellenőrzésében.

Összességében ez egy kiváló kormánykerék, amelynek ára 374 euró. Drágább, mint a Fanatecé, de jó termék.

Simagic GTC

simagic gtc

A GTC a Simagic termékpalettájának legújabb tagja. C-alakú és 32,5 cm átmérőjű, így nagyobb, mint a GTS. Ez a kerék egyértelműen a rajongóknak és a GT-versenyzés rajongóinak szól. A szerkezet alumíniumot és bőrt vagy alcantarát használ a kivitelhez.

Ami a funkcionalitást illeti, a kormánykerék hátsó részén található egy hub 8 gombbal, 2 lapáttal, 4 forgatógombbal, egy RevLED-del és még a kuplunglapátok opciójával is. Nagyon jól kidolgozott, és a kormánykerék nagyon ergonomikus, a gombok pontosan az ujjak alá illeszkednek.

Ami a dizájnt illeti, az rendkívül szép és nagyon józan. A kormánykerék szálcsiszolt alumínium, bőr vagy alcantara kivitelben választható. Ami az árat illeti, a GTC 365 euróba kerül, ami egy kicsit drágább, mint a GTS, de sokkal jobb ajánlat a GT-versenyzés szerelmeseinek.

Simagic GT4

simagic gt4

A GT4 egy tipikus F1 és GT kormánykerék, és a Simagic belépő szintű termékcsaládját képviseli. A kerék 30 cm hosszú, téglalap alakú, alumínium, szénszál és szilikon kombinációjából készült. Esztétikai szempontból a GT4 egy gyönyörű, visszafogott kormánykerék. A kezelőszervek a kormánykerék végén helyezkednek el, nagyon közel a kézhez, ami kiváló ergonómiát biztosít.

Hátul 2 mágneses lapát található, és ha szeretné, kuplunglapátokkal is kiegészítheti (természetesen opcionális). Mindent egybevetve a GT4 egy nagyon jó kormánykerék azok számára, akik GT és F1 konfigurációt is szeretnének, kiskereskedelmi ára pedig 390 euró.

Simagic FX Pro

simagic fx pro

A Simagic FX Pro több okból is a kínai gyártó F1-es kormánya . Először is, a formáját közvetlenül az együléses kormánykerék ihlette, szilikon markolatokkal, szénszálas szerkezettel, 6 karbonlapáttal, rengeteg gombbal és kezelőszervvel, valamint egy nagy képernyővel a telemetriához, mindezt egy, az F1-hez nagyon ergonomikus formában.

Véleményem szerint ez a kormánykerék a legjobb, amit a márka az F1-be való belehelyezkedés szempontjából kínál, messze felülmúlja az FX-et , amely a Simagic első igazi lépését jelenti az együléses kormánykerekek terén. Mindennek azonban ára van, méghozzá elég magas. Az FX Pro ára 732,5 euró, ami egy F1-es kormánykerékhez képest nagyon drága, de megéri.

Miért nem nagyon népszerű a Simagic Franciaországban?

A termékek eladásához, különösen azokéhoz, amelyek egy adott szegmensnek szólnak, a reflektorfényben kell lenni, láthatónak kell lenni, valamint kiváló termékekkel kell rendelkezni. Kivéve, hogy a Simagicnak van egy adu a tarsolyában, mégpedig a termékei, amelyek egyértelműen jobbak, mint a kínai versenytársak, például a Moza Racing.

A Simagic legnagyobb problémája a márkaimázs: ez gyakorlatilag nem létezik, és ez hátrányosan érinti a termékeit, amelyek kivételesen jók a saját szegmensükben. A Simagic tudja, hogyan kell perifériákat gyártani, de azt nem, hogyan kell eladni őket. Vagy legalábbis nem ad magáról kiváló képet, hogy eladja őket.

Ráadásul a Simagic a világ minden táján forgalmazókkal értékesíti perifériáit, és a Franciaország képviseletére kiválasztott forgalmazó nem rendelkezik a szükséges ismertséggel ahhoz, hogy ezt a márkát az őt megillető helyre emelje. És igazán kár látni, hogy a Simagic piaci részesedése kicsúszik a kezei közül olyan problémák miatt, amelyeket egy nagy marketing- és PR-akcióval ki lehet küszöbölni.

Mit gondolok a Simagicról

Ami engem illet, a Simagic kiváló alternatívája a szimulátoros versenyzés nagy neveinek, amelyeket már régóta ismerünk. A kínai gyártó olyan jól átgondolt, nagy teljesítményű és mindenekelőtt olyan minőségű termékeket kínál, amelyekkel szemben a konkurencia elsápadna. Ha megengedheti magának, hogy megvásárolja a Simagic perifériáit, legyen az egy alap, egy kormánykerék vagy egy váltó, azt tanácsolom, hogy tegye meg. Egyáltalán nem fogja megbánni.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar