Oldal kiválasztása

A legjobb Direct Drive Simracing beállítás

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A Direct Drive technológia a versenyszimuláció csúcsát jelenti. Közvetlenül összekapcsolja a kormánykereket a motorral, páratlan reakciókészséget biztosítva. A Direct Drive fokozza az erővisszacsatolás érzését, és még valósághűbbé teszi azt.

A Direct Drive lendkerekek általában drágák a nagy motorok és az összetett konstrukció miatt. A Fanatec azonban teljesen megváltoztatta a játékot az új, nagyon kedvező árú CSL DD direkt meghajtású tengelytávval.(Olvassa el véleményünket a CSL DD base-ről)

Ebben a Simracing Setup Guide-ban megmutatom, hogy szerintem mi a legjobb teljes Direct Drive versenyszimulációs beállítás. Ez a beállítás tartalmaz mindent, amire a versenyszimulációhoz szükséged van, beleértve a kormánykereket, a pedálokat és a pilótafülkét.

 

Az ebben a Simracing beállításban használt hardver

Térjünk át rögtön a termékekhez, amelyek ezt a közvetlen meghajtású szimulátoros beállításokat alkotják.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix

 

A legelső döntés, amit meg kell hoznia, hogy melyik alapot válassza.

Itt két lehetőség van:

Bár a CSL DD figyelemre méltó alap, én személy szerint a második opciót választanám. A tökéletes Direct Drive élmény érdekében a legjobb, ha a legstabilabb alapot használja.

Az alábbiakban végigmegyek a különböző terméklehetőségeken, ahogy részletesebben megvizsgálom ennek a versenyszimulátor-építésnek az egyes részeit, mivel nincs egyetlen legjobb útvonal ehhez az építéshez. Itt van azonban az én végső ajánlásom. Ha egy közvetlen meghajtású versenyszimulációs létesítményt építenék, az alábbi lehetőségeket választanám.

Miért válassza ezt a Setup Simracing Direct Drive-ot?

A legtöbb Simracers egy szerényebb szíjhajtású vagy fogaskerekes versenykormánnyal kezdi kalandját, mint például a Logitech G923 vagy a Thrustmaster TMX.

Én személy szerint egy régi Logitech-kormánykerékkel kezdtem, amelyet az íróasztalra ragasztottam. És ez elég volt ahhoz, hogy elindítsa a versenyszimulációk iránti szeretetemet.

Ezután továbbfejlesztettem a beállításaimat egy jobb tartó, majd egy teljes pilótafülke megvásárlásával, miközben a versenykormányomat egy erősebb Fanatec-kormányra fejlesztettem.

Lassan eljutottam arra a pontra, hogy a legjobb versenyszimulációs felszerelést akartam, amit csak megengedhetek magamnak, és ez a Fanatec Podium DD2 és egy SimLab P1-X pilótafülke formájában jelent meg.

Ezt az utat sok szimulációs pilóta fogja követni. A legjobb erővisszacsatolás megtapasztalásához valóban egy erős Direct Drive kormánykerékre van szükség. És ahhoz, hogy a Direct Drive kormánykerék megtartsa a kormányt, szilárd pilótafülke szükséges, általában egy extrudált alumínium platform formájában.

Ha a tökéletes versenyszimulációs beállításokat szeretnéd létrehozni, vagy a jelenlegi beállításaidat szeretnéd javítani, akkor ez az útmutató neked szól. Itt az egyik legjobb versenyszimulációs konfiguráció a piacon.

 

fanatec dd2

A ma kapható legjobb és legerősebb szimulátor alap a Fantec Podium DD2.

Pódium DD1 vs DD2

A DD1, bár olcsóbb, nem rendelkezik akkora nyomatékkal, mint a DD2. Ráadásul jelenleg nincs is készleten.

A Podium DD2 akár 25 Nm nyomatékot is produkál, szemben a DD1 20 Nm-ével. Ha valaha is játszottál a DD2-vel teljes erővel, akkor tudod, hogy milyen kemény. Ezért is vesszük bele ebbe a beállításba.

 

Mi a helyzet a SimuCube bázisokkal?

A SimuCube bázisok kiváló alternatívát jelentenek a Fanatec Podium termékcsaládhoz képest. Jelenleg háromféle tengelytáv van forgalomban;

  • A Sport, amely 17 Nm nyomatékot termel.
  • A Pro, amely 25 Nm nyomatékot termel
  • Az Ultimate, amely 32 Nm nyomatékot termel.

A Sport és Pro modellek viszonylag hasonlóak a DD1 és DD2 modellekhez, és valamivel olcsóbbak.

A Fanatec azonban a lendkerekek és perifériák széles választékát kínálja, amelyek kompatibilisek az alapokkal, míg a SimuCube alapokhoz más gyártók lendkerekeit kell keresni. Én személy szerint szeretem, ha egyazon márkájú berendezéseket vásárolok, hogy kihasználhassam a kompatibilitás előnyeit.

Másodszor, a DD2 kompatibilis az Xbox konzolokkal, ha konzolos versenyszimulátor vagy. Jelenleg egyetlen SimuCube alap sem kompatibilis az otthoni konzolokkal.

 

Melyik a legjobb Playstationnel kompatibilis Direct Drive alap?

Mivel a DD2 alap nem kompatibilis a Playstationnel, a Playstation felhasználóknak aPodium Racing Wheel F1 (vagy a Gran turismo DD Pro a kisebb költségvetésűeknek) felé kell fordulniuk.

A kormánykerék : Fanatec Podium R300 V2

r300 v2 fanatec

Nagyon fontos, hogy a DD2 Direct Drive alapjához kormánykerék illeszkedjen. Olyan kormánykereket kell választania, amelyek képesek kezelni a közvetlen meghajtás erejét, és kényelmesek a hosszú versenyeken.

A Podium R300 kormánykerék mindezen követelményeknek megfelel. Széles körű funkciókkal, valamint kiváló minőségű kialakítással és kivitelezéssel rendelkezik. És a versenysportágak széles skáláján használható.

Ebben a csomagban megkapod a Podium Advanced Paddle modult, amely a Fanatec legmagasabb szintű paddle shifter modulja.

Összesen hat kiváló minőségű paletta áll rendelkezésre, amelyek rengeteg testreszabási lehetőséget biztosítanak. Maguk a lapátok mágneses mechanizmussal rendelkeznek, amely egy valódi versenyautóét utánozza. Az érintésmentes Hall-érzékelőknek köszönhetően az idő múlásával nem tapasztalhat teljesítményromlást.

Az R300 a ClubSport Button Cluster Pack csomaggal, amely extra gombokat ad a versenyzéshez, valamint a Podium Hubot is tartalmazza.

A Podium Hub áll ennek a versenyszimulációs konfigurációnak a középpontjában, amely gyorskioldóként működik az alap és a kormánykerék között. A Podium sorozat minden terméke, de különösen a Podium Hub rendkívül magas minőségű. Az optimális teljesítmény és tartósság érdekében autóipari minőségű anyagokat használ, és széles körben kompatibilis a Fanatec termékcsalád legtöbb termékével.

 

Alternatív kormánykerék a nyitott kormánykereket kedvelő járművezetők számára

Ha szimulációs versenyző vagy, aki inkább a nyitott kerekű autókat szereti vezetni, akkor érdemes megfontolnod a Fanatec Formula V2.5 kormánykerékét is. A Formula V2.5 vagy V2.5X az egyik legjobb formula kerék, amivel valaha játszottam. Rendkívül sokoldalú, jól néz ki, és öröm vele versenyezni, valamint a konfigurációs lehetőségek széles skáláját kínálja.

Méretei valamivel kisebbek, mint az R300-asé, szélessége mindössze 270 mm, míg az R300-asé 300 mm. A kormánykerék ezért könnyebb és mozgékonyabb, mint néhány nagyobb, kör alakú kormánykerék.

avis-fanatec-clubsport-pedálok

A pedálok kiválasztása ehhez a direkt meghajtású szimulációs konfigurációhoz két dologtól függ. Kompatibilitást szeretne az otthoni konzolokkal, és szeretne a Fanatec ökoszisztémán belül maradni?

Ha a fenti kérdések bármelyikére igen a válasz, akkor a ClubSport V3 pedálok messze a legjobb választás. A ClubSport V3 a legjobb pedálok, amelyeket a Fanatec kínál. Tele vannak technológiával, és céljuk, hogy a lehető legjobban reprodukálják a valós autókat.

Ez egy kellemes megjelenésű pedálkészlet, teljesen fémből készült alumíniumszerkezettel és vörös színű érintésekkel. Ezek a pedálok elölről és oldalról is kiválóak.

A pedálok mögött rengeteg technológiát találsz. Van egy 90 kg-os terhelésmérő cella, amelyet úgy terveztek, hogy reprodukálja a valós fékpedált. A pedálok mágneses technológiát és érintésmentes érzékelőket használnak a gázpedálon és a kuplungon.

Rengeteg beállítási lehetőség van, cserélhető pedálokkal, testre szabható pedálpozícióval és állítható féknyomással. A ClubSport V3 pedálok a lehető legerősebbek.

A pilótafülke: SimLab P1-X

simlab p1x

Ahhoz, hogy valóban képes legyen támogatni egy olyan erős Direct Drive alapot, mint a Podium DD2, valóban szükség van egy versenyszimulációs pilótafülkére, amely képes kezelni a keletkező erőket. Egy gazdaságos vagy középkategóriás versenypilótafülke nehezen tud megbirkózni a Podium sorozatú Direct Drive alapokkal, és a nyomaték növekedésével meghajolhat.

Ez azt jelenti, hogy esetleg egy robusztusabb szimulációs ülést kell keresnie. A legjobb megoldás egy extrudált alumínium platform lenne. A szimulációs platform ezen stílusa vastag, extrudált alumíniumdarabokat használ, hogy lényegében egy alvázat építsen.

SimLab P1-X: véleményünk

 

A SimLab széles körben ismert a piacon kapható legjobb 8020-as alumínium szimulátorok gyártásáról, és még a Mercedes AMG F1 csapat hivatalos e-sport beszállítója is.

A P1-X versenyszimulációs pilótafülke a SimLab termékkínálatának csúcsát jelenti. Ez egy szimulációs pilótafülke, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon a legszélsőségesebb erőknek. Szinte az összes Direct Drive kormánykereket gond nélkül támogatja.

Ennek a futóműnek minden része állítható, a pedálok távolságától és szögétől kezdve a kormánykerék rögzítési helyzetéig. Ez egy olyan szimulátor, amelyet soha nem kell lecserélnie. A P1-X tartalmaz egy szabványos oldalsó konzolt, amely lehetővé teszi tartozékok és további perifériák, például joystickok csatlakoztatását.

SPARCO R100

A közvetlen meghajtású versenyszimulációs konfiguráció kiegészítéseként egy versenyülést választottunk. A SimLab P1-X alapfelszereltségként nem tartalmaz ülést, így Ön választhat, hogy milyen ülést szeretne. A P1-X széles körben kompatibilis a legtöbb versenyszimulációs üléssel és néhány valódi versenyüléssel, például a Sparco márkától.

Az ülés, amelyet ehhez a beállításhoz választottam, a Sparco R100.

Ami igazán meggyőzött erről az ülésről, az a hosszú szimulált versenyeken nyújtott kényelem. Miután órákat és órákat töltöttem a Sparco R100-ban, könnyen állíthatom, hogy ez az egyik legkényelmesebb versenyszimulációs ülés.

Ezt az ülést úgy tervezték, hogy valódi versenyülés legyen a szimulációs versenyzők számára, és még egy rendszert is tartalmaz, amelyhez 4 pontos versenyzői heveder is hozzáadható, ha szeretné.

 

Hogyan teljesít ez a simracing közvetlen meghajtású beállítás?

Most, hogy az összes terméket részletesebben bemutattuk, nézzük meg ennek a közvetlen meghajtású szimulációs konfigurációnak a teljesítményét.

A SimLab tervezési és gyártási minőségének köszönhetően az alváz viszonylag könnyen összeszerelhető. Az összeszerelés egy kis időt vesz igénybe, de ez minden extrudált alumíniumból készült szerelvény esetében így van. A Fanatec DD2 és a pedálok számára előre kifúrt rögzítőfuratok találhatók, így az összeszerelés egyszerű.

A versenyszimulációk során az egyes termékek minőségét ez a szimulációs platform igazán kiemeli. A Fanatec DD2 maximális terhelése alatt a P1-X váz a legkisebb mértékben sem hajlik.

A pedállemezben sincs észrevehető hajlítás. És ha erősen nyomja a féket, az ülés sem mozdul el. Egyes dönthető versenyüléseknél gyakori probléma, hogy az ülés háttámlája erős fékezéskor gyakran elmozdul. De ez itt nem lesz probléma.

Mindent egybevetve, ez egy olyan versenyszimulációs beállítás, amely hosszú évekig kitart. Ha ez a beállítás összeállt, több évig nem kell cserélni vagy frissíteni semmilyen alkatrészt. És a 3000 euró körüli árért nehezen találsz olyan jó közvetlen meghajtású szimulációs konfigurációt, mint ez.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar