Oldal kiválasztása

Az 5 legjobb Fanatec kormánykerék PS5-re

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Ha szimulátoros versenyzésről van szó a PS5-ön, nehéz lehet olyan szimulátoros kormánykereket találni, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a legújabb PlayStation-konzollal. Mivel 2022-ben olyan nagy versenyjátékok jelennek meg PlayStation 5-re, mint a Gran Turismo 7 és az F1 22, itt a tökéletes alkalom, hogy PS5-kormányra válts.

A Fanatec az egyik legelismertebb márka a mai szimulátor-piacon, így magától értetődik, hogy ehhez a gyártóhoz érdemes fordulni. De melyik Fanatec PS5 kormánykerék mellett dönts?

Ebben a cikkben végigvesszük a PlayStation 5-tel kompatibilis legjobb Fanatec kormánykerekek kiválasztását, majd tanácsokat adunk a Fanatec PS5 kormánykerék megvásárlása előtt figyelembe veendő tényezőkről.

 

A legjobb Fanatec PS5 kormánykerekek áttekintése

#1 : Fanatec GT DD PRO

⭐ Score : 9.9/10

fanatec gt dd pro

✅ A legjobb ár-érték arány

“Szeretjük a verhetetlen ajánlatáért és a csúcsminőségéért.”

#2: Fanatec Clubsport F1 versenyzői kerék

⭐ Score : 9.8/10

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

✅ F1 profiknak tervezték

“Imádjuk a 15 Nm-es nyomatékot és a páratlan pontosságot”.

#3 : Fanatec GT DD Extreme

⭐ Score : 9.8/10

thrustmaster-t248-avis

Végső GT merítés

“Imádjuk az ultra-realisztikus versenyérzetéért”.

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2

fanatec mclaren

Ez a kormánykerék a McLaren 650S GT3 kormánykerék teljes méretű másolata, és a McLaren által hivatalosan engedélyezett.

A kerék 30 cm átmérőjű, öntött gumibetétes markolattal és két alumínium analóg tárcsával.

Ez a modell OLED képernyővel, az Xbox mód LED-es kijelzőjével és a QuickRelease rendszerrel is rendelkezik.

Bár ez a Fanatec-kormánykerék hivatalosan Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra van licencelve, kompatibilis a Windows, PlayStation 4 és természetesen a PlayStation 5 konzolokkal is.

A Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 kormánykerék egy igazán kiváló választás, ha egy olyan modellt keresel, amely csúcsminőségű, de nem rúgja szét a bankot. Garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a befektetését!

Előnyök

 • Kiváló ár-érték arány.
 • Kiváló minőségű kivitel és kialakítás.

Hátrányok

 • A QuickRelease rendszer nem kompatibilis a Fanatec DD bázisokkal.

Fanatec Clubsport Versenykerék BMW GT2 V2

fanatec-clubsport-bmw-gté

A Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 kormánykerék az azonos nevű BMW versenyautón található eredeti kormánykerék hivatalosan engedélyezett BMW változata.

A kormánykerék és a markolatok valódi olasz Alcantara borításúak, és két állítható alumínium mágneses váltógomb is van.

Ez a modell egy LED-kijelzővel is rendelkezik a telemetriai funkciók megjelenítésére (a játéktól függően) és RevLED-ekkel a motor fordulatszámának jelzésére (szintén a játéktól függően).

A Fanatec ClubSport BMW GT2 V2 kormánykerék természetesen kompatibilis a PlayStation 5 mellett a PlayStation 4-gyel és a PC-vel is.

QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és kompatibilis a Fanatec ökoszisztéma összes tartozékával.

A ClubSport BMW GT2 V2 egy kiváló minőségű, funkcionalitású és árú keréktárcsa, amely a Fanatec egyik zászlóshajója.

Előnyök

 • Kiváló minőségű anyagok
 • Nagyon modern és hasznos funkciókat kínál

Hátrányok

 • Nem kompatibilis az Xbox One vagy az Xbox Series X konzollal.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

A ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék átmérője 27 cm, és 5 mm-es szénszálas lemezzel borított. Két állítható mágneses fémlapáttal rendelkezik a sebességváltáshoz.

A markolatokba épített két vibrációs motorral is rendelkezik, amelyek a kerék beállítási menüjén keresztül (SHO) vagy a Fanatec SDK-n keresztül a játékban vezérelhetők, valamint egy OLED kijelzővel, egy fordulatszámmérővel, 9 központi LED-del a telemetriához és két LED-sávval.

A Fanatec Formula V2.5 kormánykerék QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és természetesen kompatibilis a PlayStation 5-tel, de a PC-vel és a PlayStation 4-gyel is. A Fanatec egy majdnem azonos változatot kínál, a Formula V2.5x-et, Xbox-kompatibilitás céljából.

Ez a Fanatec ClubSport termékcsaládjába tartozó kormánykerék modell rengeteg lehetőséget kínál a testreszabásra , és kiváló minőségű anyagokból készült, amelyek egy életen át kitartanak a szimulációs versenyzésben. Még ha a fiatal kezdők számára talán egy kicsit túl sok is, a Fanatec Formula V2. 5-öt egy igazán kiváló keréknek találtuk, amely hihetetlen játékélményt nyújt.

Ha pedig igazi F1 rajongó vagy, a Fanatec ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék pont neked való, úgyhogy ne habozz tovább!

Előnyök

 • A forgási szöge korlátlan.
 • OLED képernyője.

Hátrányok

 • A kezdők számára kissé nehéz lehet a megismerése.

Fanatec Gran Turismo DD Pro

fanatec gt dd pro

A Gran Turismo Sporttal együtt és a Polyphony Digital együttműködésével tervezett Fanatec Gran Turismo DD Pro az első hivatalosan licencelt Direct Drive kormánykerék PlayStation 5-re.

A csomagban kapható GT DD Pro alapot, a Gran Turismo kormánykereket, egy CSL kuplung nélküli pedálkészletet és a DD asztali állványt. Így a CSL DD-vel vagy más Fanatec-alapokkal ellentétben nem kell a kompatibilis termékek keresésével bajlódnia. Mindent egy az egyben megkapsz az elejétől fogva.

A Fanatec Gran Turismo DD csomag 3 változatban kapható: a belépő szintű pro változat (5 Nm), a pro változat (8 Nm) és a prémium változat.

A kormánykerék 28 cm átmérőjű, műbőrrel borított, és nagyon könnyen megfogható. A PlayStation kontroller összes gombjával rendelkezik, sőt, még ennél is többel, mivel öt funky kapcsolót (4+1), egy LED-csíkot a fordulatszámok kijelzésére, valamint egy kis OLED-képernyőt a sebességváltók vagy egyéb információk kijelzésére.

A Fanatec GT DD Pro kormánykerék két mágneses érzékelővel ellátott műanyag lapáttal, a Standard Tuning menüvel, amely lehetővé teszi a kezdők számára a gyors elindulást anélkül, hogy a beállításokkal kellene foglalkozniuk, valamint a QuickRelease rendszerrel is fel van szerelve.

Ez a csomag tartalmazza a CSL 2 pedálos lengőkaros hajtókarokat is, amelyek teljes egészében fémből készültek és jó ellenállást biztosítanak. Azoknak, akik egy reálisabb kuplungkonfigurációt kedvelnek, javasoljuk, hogy nézzék meg a Sim Racing Nerd kiváló útmutatóját a legjobb 3 pedálos hajtókarokról.

GT-rajongóknak, de nem csak GT-rajongóknak, a Fanatec GT DD Pro egy figyelemre méltó kormánykerék, amely gyakorlatilag verhetetlen ár-érték arányt kínál.

Előnyök

 • Hihetetlen érzések a Direct Drive-nak köszönhetően.
 • Nagyon jó minőségű anyagok.
 • Teljesen konfigurálható.

Hátrányok

 • A további opciók ára továbbra is magas.

Fanatec Clubsport F1 versenyzői kerék

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

A Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 modelljét jól ismerik a szimulátoros versenyzés rajongói. Ez az első konzolokra szánt Direct Drive Force Feedback rendszer második verziója, amelyet a Formula 1 és a Sony hivatalosan engedélyezett a legújabb konzolokon, például a PS4-en és a PS5-ön való használatra.

A Clubsport Racing Wheel F1 27 cm átmérőjű, kovácsolt kék szénszálas előlapot tartalmaz, perforált bőr markolattal. Két F1-típusú, fekete alumíniumból készült, hátul szálerősítéssel ellátott forgótárcsával rendelkezik.

A Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 egy Direct Drive motoros erővisszacsatoló rendszerrel rendelkezik, amely rendkívül erős (15 Nm) és pontos. A forgási szöge 2520°.

A Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 11 gombot tartalmaz ultra-megbízható kapcsolókkal, két váltókapcsolót, két 12-utas többállású kapcsolót forgókódfunkcióval és egy analóg joystickot a pilótafülkében való nézelődéshez vagy bármely más tengellyel való térképezéshez.

A modell ergonómiája kiváló, mivel számos valós idejű, közvetlenül a kormányról is kezelhető beállítást kínál, például egy 1 hüvelykes OLED-képernyőt, amely telemetrikus adatokat, például a sebességet jeleníti meg.

Ez a kormány természetesen kompatibilis a PlayStation 5-tel , de a PlayStation 4-gyel, a PC-vel és potenciálisan az Xbox One-nal és az Xbox Series-szel is, attól függően, hogy milyen Fanatec kormányalapot használsz a játékhoz.

A Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 egy hihetetlen kormánykerék, és véleményünk szerint a legjobb teljesítményt nyújtja a mai piacon.

Előnyök

 • Direct Drive kormánykerék.
 • Az elérhető legjobb erővisszacsatolás.
 • Kiváló kivitel és ergonómia.

Hátrányok

 • Magas ára.
 • Nehezen érthető a kezdők számára.

Fanatec Gran Turismo DD Extreme

fanatec gt dd pro

Karácsony van a Fanatec-nél, az elmúlt hónapokban számos új termék jelent meg. A német márka már régóta hiányzik a világszíntérről, pontosabban bizonyos szimulátoros szegmensekből. Mint valószínűleg tudjátok, a Fanatec csak belépőszintű és felső kategóriás alapokat kínált. Katalógusa 4 alapot tartalmazott, amelyek 5, 8, 20 és 25 nm nyomatékot fejlesztenek.

Ami engem illet, ez éppen megfelelő, mert kielégíti az amatőr versenyzők igényeit, akik a dobogós alapokkal egyenesen a Top Fuel kategóriába lépnek majd át. Csakhogy új játékosok jelentek meg az alapok világában, és egyenesen a Fanatec által nem lefedett szegmensre, a 12-15 nm-es nyomatékra vetettek szemet, és ezt a német márka nem vette jó néven. A Thanos replika által inspirálva a Fanatec titokban kifejlesztett két új 12 és 15 nm-es nyomatékalapot, a ClubSport DD és DD+ modelleket. Bónuszként egy új GT DD Extreme csomagot nyertünk a Gran Turismo rajongóknak Playstationre és PC-re.

Ez a csomag a 15 nm-es állandó nyomatéki alapot használja, amely egyszerűen izgalmas a szimulátoros versenyzésben. Néhányan azt mondják, hogy ez egy hígabb Podium DD1, de szerintem jobb érzés szempontjából, csak kevésbé erős. Ami a kormánykereket illeti, ez egy új, a CSL GT változat által inspirált kormánykerék, ezúttal valamivel prémiumabb anyagokkal.

Az új csomag már megvásárolható a Fanatec weboldalán, 1300 euróért cserébe. Teljesen kompatibilis a Fanatec termékekkel, és működik PC-n és Playstation (4 és 5) konzolon is.

Előnyök

 • Magas, 15 Nm-es nyomaték a magával ragadó vezetési élményért
 • Új Direct Drive alap, könnyebben hozzáférhető, mint a Podium DD1
 • A CSL GT modell által inspirált új prémium kormánykerék

 

Hátrányok

 • Meglehetősen magas ár
 • Nehéz és terjedelmes

GYIK: gyakran ismételt kérdések a Fanatec PS5 kormánykerékkel kapcsolatban

 

Hogyan válasszam ki a PS5 Fanatec kormánykereket?

Ha az ideális Fanatec PS5 kormánykereket keresi, a különböző opciók között böngészve érdemes szem előtt tartani néhány kulcsfontosságú szempontot . Ezek az elemek meghatározzák a megvásárolt kormánykerék általános funkcionalitását, és gyökeresen megváltoztathatják a vele kapcsolatos általános élményt.

Méret és forgási szög

Sok konzolos kormánykerék próbálja utánozni a valódi kormánykerék kialakítását és érzetét. A kezdő játékosok ezt nem biztos, hogy figyelembe veszik. Ha azonban szinte autentikus versenyélményre vágysz, akkor a legjobb, ha olyanokat választasz, amelyek egy valódi kormánykerék méretét és forgását utánozzák.

Általános szabály, hogy az olcsóbb kerekek kisebbek, és kisebb a forgási fokuk. A drágábbak általában ugyanolyan forgási tartományban mozognak, mint egy valódi kormánykerék. És általában majdnem ugyanolyan méretűek, mint a valódi autókban használtak.

Ne felejtse el, hogy a kisebb kerekek kevesebb fordulatot igényelnek egy bizonyos számú fordulathoz. Másrészt a nagyobb kormánykerekek nagyobb fordulatszámot igényelnek ugyanolyan mértékű kormányzás mellett.

Az erő visszatérése

Mostanában a kényszer-visszacsatolás a divat. Egyes kormánykerekek azonban nem rendelkeznek ezzel a technológiával. Az erővisszacsatolás lehetővé teszi, hogy vezetés közben megtapasztalja a terep egyenetlenségeit vagy egyenletességét, és a kormánykeréken keresztül érezze a terep változásait.

Ha van elég pénze, akkor választhatja a beépített motorral ellátott kormánykereket. Vagy még jobb, ha ipari motorokkal felszerelt termékeket választ. Ez a motortípus szorosan utánozza a valódi versenyzés élményét.

Építés és fenntarthatóság

A kormánykerék konstrukciójának minősége határozza meg annak robusztusságát és tartósságát. A 100%-ban fémből készült termékeket célszerű választani. Ha a kerekeket is kézzel varrott bőr veszi körül, ez szintén további tartósságot biztosít. A kormánykereket is elegánsabbá teszik.

A kormánykerék konstrukciójának megítélése mellett ne felejtse el ellenőrizni a tartozékokat sem. Ezek közé tartoznak a pedálok és a váltók. Egyes márkák nagy hangsúlyt fektetnek a kormánykerék tartósságára, de a tartozékokra nem.

A költségvetés

Ez egy másik tényező, amelyet bármilyen termék megvásárlásakor figyelembe kell venni. Ha szűkös a költségvetése, akkor olyan kormánykereket válasszon, amelyek a legalapvetőbb feladatokat is el tudják látni. De ha a lehető legrealisztikusabb élményt szeretné, többet kell fizetnie.

Bizonyos tényezők általában növelik a kormánykerék beszerzési árát. Ezek közé tartozik az építési minőség, az erővisszajelzés és a tartozékok (pl. kuplung, pedálok, váltókar) beépítése. A legdrágább kormánykerekek általában valódi versenyautók másolatai.

Kompatibilitás

Természetesen olyan Fanatec-kormányt keresel, amely kompatibilis a PlayStation 5-tel. De mindig jó ötlet egy olyan modell, amely kompatibilis más platformokkal, különösen akkor, ha számítógépekkel és több játékkonzollal rendelkezik.

Természetesen a kormánykerék nem minden platformon működik. A legtöbb hivatalosan licencelt PlayStation-kormánykerék például nem működik az Xbox-konzolokkal. De sokan közülük a Windows 10 rendszerrel is működnek.

Ellenőrizze, hogy az Önt érdeklő Fanatec kormánykerék kompatibilis-e az összes tartozékával.

 

Röviden – Következtetés

Tudjuk, hogy nem könnyű a Fanatec csodálatos katalógusából kormányt választani, különösen, ha annak PlayStation 5-kompatibilisnek kell lennie.

Reméljük, hogy hasznosnak találja tanácsainkat, és a vásárlás során a gyakorlatban is alkalmazni fogja azokat.

Bármelyik Fanatec PS5 kormánykerék modellt is választja az általunk kiválasztott modellek közül, biztos lehet benne, hogy általunk tesztelt és jóváhagyott! Így nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

A legjobb Fanatec kormánykerék PS5-hez a következő kategóriában 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar