Oldal kiválasztása

Fanatec lendkerék: A végső útmutató a megfelelő lendkerék kiválasztásához

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec napjaink egyik legnépszerűbb videojáték-kiegészítő gyártója. Változatos termékkínálatukkal a SimRacing világához igazodó termékek jelenleg a legismertebbek, mivel a minőség szinonimája. A Fanatec még a realizmust is a végletekig fokozta, különösen az autóipari ágazat nagy márkáival kötött számos partnerségének köszönhetően.

Ma egy teljes útmutatót kínálunk a Fanatec kormánykerekekről, hogy felfedezhesse a márka zászlóshajó termékeit, és megtudja, hogyan válassza ki az Önnek megfelelő modellt. Ebben a cikkben elmondunk mindent, amit a szimulátoros termékek piacvezetőjéről tudni kell,

 

A különböző Fanatec termékcsaládok

A Fanatec márka termékeit három különböző kategóriába sorolhatjuk: a CSL termékcsalád, a ClubSport termékcsalád és a Podium termékcsalád.

A CSL termékcsalád a márka belépő szintű opcióit képviseli, de érdemes megjegyezni, hogy ez a termékkollekció jelentős előrelépést jelent az olyan versenytársak belépő szintű kínálatához képest, mint a Logitech és a Thrustmaster. A ClubSport termékcsalád a középkategóriás felszereléseikből áll, amelyek minden tekintetben jelentős és hasznos fejlesztést jelentenek a CSL termékcsaládhoz képest, és végül ott van a Podium termékcsalád, amely a Fanatec csúcsfelszereléseit tartalmazza.

A CSL termékcsalád

A CSL termékcsalád fantasztikus választás kezdőknek , mert nem sokat áldoz fel a funkcionalitás terén. Természetesen elkerülhetetlenek a megszorítások, mint például a visszacsatolási erő ereje és bizonyos anyagválasztások. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a CSL termékcsalád termékei olcsók lennének. A márka ateljesítmény és a csökkentett költségek közötti egyensúlyra összpontosított, anélkül, hogy feláldozná a Fanatec realizmusfaktort növelő alapvető elemeket.

CSL bázisok

Íme két CSL siklóalap a Fanatec-től, belépő szintű modellek, amelyek nem fukarkodnak a minőséggel.

Fanatec CSL Elite kerékagy V1.1

A CSL Elite kerékagy V1.1 a Fanatec legolcsóbb kerékagya.

A hivatalos Sony licenc alatt forgalmazott játék kompatibilis a PlayStation 4-gyel és 5-tel, az Xbox-szal és a PC-vel. Természetes választás az olyan címekhez, mint az Assetto Corsa, a Gran Turismo Sport és a Project Cars 2.

A talp a gyártó sokféle kormánykerékéhez rögzíthető. 1080°-os forgási tartományt, a gyors visszatérést biztosító szíjjal kombinált szervomotort, a QuickRelease rendszernek köszönhetően a kormánykerék menet közbeni cseréjének lehetőségét és a kézifék analóg támogatását kínálja.

Ha az alapot asztalra kívánja rögzíteni, a vásárláshoz bilincseket mellékelünk, amelyekkel gyorsabb és biztonságosabb telepítést végezhet.

 

Előnyök

 • Ez a gyártó egyik legnépszerűbb modellje.
 • A DirectSensor és a ClubSport technológiát tartalmazza.

Hátrányok

 • Nem kompatibilis bizonyos felsőkategóriás kormánykerékkel.

⚠️ Ezt a modellt már nem gyártják.

A Fanatec CSL DD bázis

La Fanatec CSL DD egy igazi forradalom a szimulátoros versenyzés piacán, amely hozzáférést biztosít a varázslatos Közvetlen meghajtás egy belépő szintű alapmodellben.

Maximális nyomatéka 8 Nm (5 Nm a szabványos 90 W-os tápegységgel), így egyenletes, lineáris teljesítményt nyújt.

Ez a modell tartalmazza továbbá az első olyan ipari motort, amely szénszálas kompozit motortengellyel, nagy felbontású , érintésmentes Hall-érzékelővel és teljesen alumíniumból készült, autóipari minőségű gyorskioldóval rendelkezik. A CSL DD kormányzási tartománya ezért végtelen.

Az alap QuickRelease rendszerrel van felszerelve, és természetesen kompatibilis a teljes Fanatec ökoszisztémával.

PC-n és Xboxon egyaránt működik, sőt, van egy gomb, amellyel kiválaszthatod, hogy melyik platformon szeretnél játszani.

A Fanatec CSL DD-vel a gyártó a fejlett technológia legjavát kínálja igazán kedvező áron.

Előnyök

 • Közvetlen meghajtás egyszíjas áron
 • Az indukciós motor és a ventilátor hiánya nagy megbízhatóságot biztosít.

Hátrányok

 • Műanyag kivitelű.
 • Nem kompatibilis a PlayStation rendszerrel.

CSL siklócsapok

Itt bemutatjuk a Fanatec CSL termékcsaládjának legjobb siklócsapjait.

A Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2
FANATEC csl elite mclaren GT3 V2 felülvizsgálata

Ez a kormánykerék a McLaren 650S GT3 kormánykerék teljes méretű másolata , és a McLaren által hivatalosan engedélyezett. A kormánykerék teljes értékelését ide kattintva olvashatja el.

A kerék 30 cm átmérőjű, öntött gumibetétes markolattal és két alumínium analóg tárcsával.

Ez a modell OLED képernyővel, az Xbox mód LED-es kijelzőjével és a QuickRelease rendszerrel is rendelkezik.

A játék hivatalosan Xbox One és Xbox Series X|S platformokra van licencelve, de a Windows, PlayStation 4 és PlayStation 5 platformokkal is kompatibilis (a használt alaptól függően).

Előnyök

 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Kiváló minőségű kivitel és kialakítás.

Hátrányok

 • Műanyag gyorskioldó
A Fanatec CSL Elite F1 versenykerék

Hivatalos F1 licenc alatt forgalmazott, korlátozott kiadás, amely professzionális funkciókat tartalmaz. Az elülső lemez kiemelkedik, szénszálas borítással, amely anyagot a váltókapcsoló lapátokon is felhasználták. Cserélhető gombokkal rendelkezik, és kialakítása egy profi F1-es kormánykerék hű másolata.

A fogantyúk bőrrel borítottak, izzadtságpontokkal, így órákon át kényelmesen használhatja. A ClubSport technológiának köszönhetően QuickRelease rendszerrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a felnit pillanatok alatt kicserélheti, még versenyzés közben is.

A Fanatec CSL Elite Racing Wheel F1 kompatibilis a PlayStation 4-gyel, 4 Pro-val és PlayStation 5-tel. Csatlakoztathatja a PC-hez és az Xbox-konzolhoz is.

Előnyök

 • 1080°-os forgási szög.
 • OLED-kijelzővel rendelkezik, konfigurálható telemetriai funkciókkal.

Hátrányok

 • Az ára meglehetősen magas.

⚠️ Ezt a modellt már nem gyártják.

A ClubSport termékcsalád

A Fanatec kollekció középkategóriájában a ClubSport termékcsalád nagyobb teljesítményt és realizmust kínál, mint a CSL termékcsalád, és tökéletes választás azoknak, akik szeretnének egy kicsit többet költeni, de még nem állnak készen a Direct Drive piacra lépésre.

ClubSport alapjai

A középkategóriában találjuk a Fanatec által jelenleg forgalmazott egyetlen ClubSport alapot .

A ClubSport DD+ alap

Most már beszélgetünk. A ClubSport DD+ egy alapmodell, amely állandó 15 nm-es nyomatékkal rendelkezik, és egyben a német szimulátoróriás katalógusának legújabb tagja.

A DD+ kialakítása nagyon hasonlít kisebb testvéreinek, a CSL DD-nek a kialakítására: henger alakú, fekete testtel, amelyet a Fanatec fehér színű logója tarkít. A márka legújabb alapmodelljeként a QR2-re épül, amely idővel a Fanatec teljes kínálatában a QR1-et fogja felváltani.

Érzés szempontjából az egyik legjobb jelenleg elérhető, csak a sokkal erősebb alapok szorítják háttérbe. A visszajelzés kiváló, könnyű és nehéz effektekkel, kivételes érzékenységgel és bolondbiztos hőkezeléssel. A DD+ a Fanatec visszatérését jelenti a trónra, még a 12 nm-es nyomatékkal rendelkező alapváltozatban (DD) is.

Ami a kompatibilitást illeti, a DD+ támogatja a teljes jelenlegi Fanatec ökoszisztémát, és ez a kormánykerekekre is vonatkozik, feltéve, hogy rendelkezik a megfelelő QR-rel, ebben az esetben 2. A DD+ ára 999,95 euróért cserélhető a márka weboldalán, a szállítási idő 4 és 7 nap közötti.

Előnyök

 • 15 nm állandó nyomaték
 • Prémium fémszerkezet
 • Kompatibilis a teljes Fanatec ökoszisztémával
 • QR2 Base Oldalsó szabvány

Hátrányok

 • Papíron kompatibilis a PC-vel és a Playstationnel
 • Az ár bizonyos helyzetekben magas lehet

ClubSport siklócsapok

A Fanatec ClubSport kategóriájában elképesztően valósághű középkategóriás kerekekhez juthatunk hozzá. Bemutatjuk nektek két kedvenc ClubSport siklóinkat.

A Fanatec Clubsport BMW GT2 V2
fanatec-clubsport-bmw-gté

Ez a kormánykerék az azonos nevű BMW versenyautón található eredeti kormánykerék hivatalosan engedélyezett BMW változata.

A kormányt és a markolatokat valódi olasz Alcantara borítja, a sebességváltáshoz pedig két állítható alumínium mágnestárcsa áll rendelkezésre.

Ez a modell egy LED-kijelzővel is rendelkezik a telemetriai funkciók megjelenítésére (a játéktól függően) és RevLED-ekkel a motor fordulatszámának jelzésére (szintén a játéktól függően).

A kormánykerék ClubSport BMW GT2 V2 kormánykerék a Fanatec-től kompatibilis a PlayStation 4-gyel, a PlayStation 5-vel és a PC-vel.

QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és kompatibilis a Fanatec ökoszisztéma összes tartozékával.

Előnyök

 • Kiváló minőségű anyagok
 • Nagyon modern és hasznos funkciókat kínál

Hátrányok

 • Nem kompatibilis az Xbox One vagy az Xbox Series X konzollal.
Fanatec Formula V2.5
fanatec clubsport formula v 2 5

A kormánykerék ClubSport Formula V2.5 kormánykerék átmérője 27 cm, és 5 mm-es szénszálas lemezzel borított. Két állítható mágneses fémlapáttal rendelkezik a sebességváltáshoz.

A markolatokba épített két vibrációs motorral is rendelkezik, amelyek a kerék beállítási menüjén keresztül (SHO) vagy a Fanatec SDK-n keresztül a játékban vezérelhetők, valamint egy OLED kijelzővel, egy fordulatszámmérővel, 9 központi LED-del a telemetriához és két LED-sávval.

A Fanatec Formula V2. 5 kormánykerék kompatibilis a PC-vel, a PlayStation 4-gyel és a PlayStation 5-tel. A Fanatec kínál egy majdnem azonos változatot, a Formula V2.5X-et, Xbox-kompatibilitásra. Mindkét változat QuickRelease rendszerrel rendelkezik.

Előnyök

 • A forgási szöge korlátlan.
 • OLED képernyője.

Hátrányok

 • Kezdők számára nehezen kezelhető.

A Podium termékcsalád

Természetesen a legjobbat a végére tartogattuk a Podium szériával, a Fanatec csúcs termékcsaládjával. Az ebben a kategóriában található termékek a legjobbak közé tartoznak, amelyeket a szimulátoros versenyzéshez vásárolhat.

A Fanatec Podium termékeket a Direct Drive piacra tervezték, és a készlet fontos részét képezik. Az anyagválasztás és az építési minőség természetesen jobb, mint a CSL és a ClubSport modellcsaládok esetében.

Pódiumalapok

A Podium termékcsaláddal a Fanatec termékek krémjét kínáljuk. A márka két legfigyelemreméltóbb kormánykerék-alapjával rendelkezik.

A Fanatec Podium DD1 bázis

A Fanatec Podium DD1 kompatibilis a márka összes ingajátékával, így PC-n és Xboxon is játszhatsz. Teljes működése a Direct Drive technológián alapul, a visszajelzés új generációján, amely tökéletesen utánozza a professzionális vezetést.

Ennek elérése érdekében közvetlen erőátvitelre szolgáló előfutó motort építettek be. Ez közvetlenül befolyásolja a korlátlan forgási spektrumát (bár ezt is tetszés szerint beállíthatja).

A funkciók közé tartozik a 2,7 hüvelykes OLED-képernyő, az ultraalacsony késleltetés és a több csatlakozóport. Külső perifériákat, cserélhető alumínium borításokat, Plug and Play csatlakoztathatóságot és állítható rezgésrendszert adhat hozzá.

Bár az ára kissé magas, ez a Fanatec Podium sorozatának legolcsóbb alapmodellje.

Előnyök

 • A nyomaték eléri a 20 Nm-t (mint a legtöbb igazi versenyautó).

Hátrányok

 • Hűtőrendszere kizárólag ventilátorokat használ.
Fanatec Podium DD2 alap

A Fanatec Podium DD2 az előző modell egy változata, amely némileg módosítja a motor belső rendszerét, hogy közelebb kerüljön a valós vezetéshez.

Kompatibilis a gyártó összes perifériájával, és vészhelyzetben aktiválódó automatikus kikapcsoló rendszerrel rendelkezik. Például túlzott túlmelegedés miatt.

A fentieket a további kényelem érdekében távindító rendszer egészíti ki. A modell univerzális rögzítési pontokkal rendelkezik, és teljes egészében szálcsiszolt alumíniumból készült.

A Fanatec Podium DD1 modellhez hasonlóan a Podium DD2 alap is tökéletesen működik PC-n és Xbox One-on is.

Előnyök

 • Gumilengéscsillapítóval rendelkezik a kormánykerék teljes sebességnél történő változtatásához.

Hátrányok

 • Nem kompatibilis a PlayStation rendszerrel.

Pódium kerekek

Mint már említettük, a Podium termékcsalád kormánykerekei exkluzív csúcsmodellek, gyakran hivatalos licencekkel. Az alábbiakban bemutatjuk a piacon ma kapható legkelendőbb és legnépszerűbb modelleket.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1
Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

Ez a kormánykerék hivatalos F1 és PlayStation licenc alapján kerül forgalomba, és kompatibilis a PlayStation 4, PlayStation 5 PC, Xbox One és Xbox Series X és S konzolokkal.

A készülék 90° és 1080° között állítható forgási fokot kínál, és állítható ABS rezgést tartalmaz. A kormánykerék alumínium és szénszál kombinációjából készült, és a kormánykerék pereme 27 cm-es, így kompakt és stabil a vezetés közben.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 közvetlen meghajtású motoros erő-visszacsatolási rendszerrel és két F1 típusú forgó lapátkerékkel rendelkezik. Rendelkezik továbbá sebesség- és fordulatszám-jelző rendszerrel és OLED-kijelzővel.

Előnyök

 • Nagy hatékonyságú motor és erővisszacsatolás.
 • Széles körű kompatibilitás.

Hátrányok

 • Magas ára.
A Fanatec Podium kormánykerék Porsche 911 GT3

Ez a modell a Porsche hivatalos licencével készül, amely a Porsche 991 GT3 R formatervét, súlyát és kormánykerékméretét követi.

Kompatibilis a PC-vel, míg bizonyos PlayStation-címekkel működik. Az alumíniumból és szénszálból készült kormánykerék 32 cm-es, sima prémium bőrrel borított, és több akciógombbal rendelkezik.

2,7 hüvelykes OLED-képernyővel és 2 csoport LED-csíkkal rendelkezik a telemetriához.

A Fanatec Podium kormánykerék Porsche 911 GT3 két mágneses karral és Hall-érzékelőkkel is fel van szerelve, amelyek 4 üzemmódban konfigurálhatók: kuplung, kézifék, fék és hozzárendelhető tengely. Ezek valósághűbb és természetesebb vezetési élményt nyújtanak.

Előnyök

 • A súlya majdnem 2 kg, ami valósághűbb érzetet ad.
 • Kiváló minőségű anyagok

Hátrányok

 • Nem kompatibilis az Xbox-szal

A Fanatec márka története

A Fanatec-et 1997-ben alapította a német Thomas Jackermeier vezérigazgató, és Thomas szimulációs játékok iránti szenvedélyéből nőtt ki. Az általa alapított vállalat eredetileg az “Endor” nevet viselte, bár termékeit soha nem kizárólag ezen a néven, hanem a Fanatec márkanév alatt forgalmazta.

Mint lelkes szimulációs játékos, Thomas észrevette, hogy valami hiányzik a játékából, mivel az 1990-es években nem állt rendelkezésre nagy teljesítményű, pontos hardver. Miután úgy döntött, hogy otthagyja a kerékpár-nagykereskedelmet, a szimuláció iránti szenvedélyét gyorsan hivatássá tette, és a teljesítményre, a realizmusra és a szórakozásra összpontosító, valósághű beviteli eszközöket hozott a piacra.

A Fanatec kezdetben PC-s termékekből válogatott termékeket gyártott, de idővel a vállalat vezetési szimulátorokhoz való kormánykerekeket kezdett gyártani.

Azóta a Fanatec bővítette termékpalettáját, és szoros kapcsolatokat épített ki a konzol- és egyéb hardvergyártókkal, játékfejlesztőkkel és autógyártókkal.

A 2006-os tőzsdei bevezetést követően a vállalatot átszervezték és átirányították. Azóta a Fanatec márka teljes mértékben a szimulátoros versenyzésre összpontosít, és ma már számos terméket kínál ebben a piaci szegmensben, beleértve a kormánykereket, pedálokat, váltókarokat és még sok mást.

Mitől olyan sikeres a Fanatec?

A Fanatec sikerének kulcsa a márka innovatív és úttörő megközelítése a szimulátoros termékek gyártásában. A vállalat fantasztikus munkát végzett a fejlesztés során, ami lehetővé tette számukra, hogy olyan funkciókat kínáljanak, amelyeket az ügyfelek igazán értékelnek, mint például az egyszerű konfiguráció és használat, az egyszerű vezérlés és beállítások, valamint a termék hosszú élettartama.

Fontos megjegyezni a Fanatecről, hogy számos alkalmazottjuk, beleértve a vezérigazgatót is, aktívan részt vesz a szimulációs versenyzői közösségben, ami azt jelenti, hogy gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, és figyelmesen hallgatják a fogyasztók visszajelzéseit.

A márka a sikerét a vezető szimulátoros márkákkal és nagy autógyártókkal kötött számos partnerségének is köszönheti. A BMW és a McLaren, a Polyphony Digital (a Gran Turismo fejlesztőstúdiója) és a Porsche együttműködéséből mind-mind kiváló minőségű termékek születtek, amelyeket a szimulátoros játékosok nagyra értékeltek.

Ezt szem előtt tartva nézzük meg közelebbről a Fanatec ökoszisztéma egészét, majd térjünk át a márka három termékcsaládjára.

A Fanatec ökoszisztéma

Mielőtt a Fanatec kormánykerekekről beszélnénk, elengedhetetlen néhány szót ejteni a Fanatec ökoszisztémájáról , amely némileg eltér a piaci versenytársakétól.

Míg az olyan márkák, mint a Logitech és a Thrustmaster általában komplett készleteket kínálnak, amelyek tartalmazzák a kormánykereket, a talpat és a pedálokat, a Fanatec úgy döntött, hogy kategóriánként különválasztja termékeit, és egyenként értékesíti őket. Ez a választás lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a számukra legmegfelelőbb konfigurációt válasszák ki, teljes szabadsággal, mivel a Fanatec ökoszisztéma minden terméke kompatibilis egymással.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a Fanatec-alapok csak a Fanatec-kormánykerékkel kompatibilisek .

Sőt, ami a különböző játékplatformokkal való kompatibilitást illeti, a Fanatec kínálatában a PlayStation-kompatibilitás a kormánykerék alapjain keresztül valósul meg, míg az Xbox-kompatibilitás a használt kormánykeréken keresztül valósul meg.

Ha tehát azt látod, hogy “Xbox Ready”, az azt jelenti, hogy Xbox-kompatibilis kereket kell használnod, ha azon a platformon szeretnél játszani.

A “PS Ready” felirat pedig azt jelenti, hogy PlayStation-kompatibilis kormánykerékkel rendelkező kormánykereket kell használnod ahhoz, hogy PlayStation 4 és/vagy PlayStation 5 konzolon is működjön.

Mint már említettük, a Fanatec kivételesen erős az ökoszisztéma részlegben. A vállalat a ClubSport termékcsaládba és feljebb tartozó összes termékénél univerzális gyorskioldó rendszert használ, így az ingajáratok és a talpak felcserélhetők egymással.

Ez azt jelenti, hogy ha egy készletalkatrészről csúcskategóriás termékre frissít, ahelyett, hogy kidobná az összes régi berendezését, és egy vadonatúj platformba fektetne be, egyszerűen kicserélheti a frissítéshez szükséges alkatrészt.

Hogyan válasszam ki a Fanatec kormánykereket?

A Fanatec kormánykerék kiválasztásakor több dolgot is figyelembe kell vennie, de az első és legfontosabb az a platform, amelyen használni kívánja.

Mint az elemzésünkben láthattad, a Fanatec kerekek és talpak bizonyos platformokkal kompatibilisek, ezért meg kell győződnöd arról, hogy a megvásárolni kívánt modell megfelel-e az otthon lévő felszerelésednek. A legelterjedtebbek a PC-kormánykerekek, a PlayStation-kormánykerekek és az Xbox-kormánykerekek.

A helyes választáshoz segítségül hívjuk a különböző platformokra vonatkozó Fanatec kormánykerék-rangsorunkat:

A második dolog, amit figyelembe kell venni, a termékválaszték. Ha a felső kategóriás kormánykereket vagy alapot vásárol, biztos lehet benne, hogy a jövőben bármilyen márkás perifériát hozzá tud majd adni, ami nem biztos, hogy lehetséges, ha belépő- vagy középkategóriás modellt vásárol. Ezekben az esetekben erre az egyetlen sorra korlátozódik.

Végezetül, soha ne téveszd szem elől a költségvetést. Ideális esetben meg kell határoznia a befektetni kívánt összeget, hogy ne költsön többet, mint amennyit megengedhet magának.

Röviden – Következtetés

Ha még mindig kétségei voltak a Fanatec ingajárók minőségével kapcsolatban, ez a cikk felnyitotta a szemét, és reméljük, hogy segített felfedezni , melyik modell a megfelelő az Ön számára.

Bármilyen költségvetéssel is rendelkezel, vagy bármilyen szinten szeretnél szimulátorozni, a Fanatec által kínált különböző termékcsaládok között biztosan találsz valamit, ami megfelel neked. Ha pedig megengedheti magának, csak ajánlani tudjuk, hogy a Direct Drive modelljeiket válassza, amelyek a legjobbat nyújtják a teljesítmény és a realizmus szempontjából.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar