Oldal kiválasztása

Az 5 legjobb dinamikus szimulátor (működtetővel)

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A hiperrealisztikus vezetés megtapasztalása a hálószobában ülve nehéznek tűnhet. De ma már a dinamikus vezetési szimulátoroknak köszönhetően ez sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

Volt alkalmunk alaposan szemügyre venni számos ilyen neves készüléket a piacon, így ma úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk a legjobb dinamikus szimulátor modellekből összeállított válogatásunkat. Ebben a cikkben azt is megvizsgáljuk, hogy mi is az a dinamikus szimulátor, milyen típusokat találhat a piacon, és hogyan válassza ki a megfelelő modellt.

TRAKRACER TR160 MK4: A legjobb dinamikus szimulátor a piacon

trakracer dinamikus szimulátor

A Trak Racer TR160 MK4 a csúcsminőségű dinamikus szimulátor. Kiváló minőségű, fekete eloxált, extrudált alumíniumból készült, és maximális szilárdságot és merevséget biztosít az ultra-realisztikus megjelenés érdekében.

Kompatibilis a piacon kapható kormánykerekek, pedálok és váltókarok többségével, és a TR One frissíthető kerékrögzítő rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy szükség szerint csak bizonyos alkatrészeket frissítsen. A Premium csúszókészlet lehetővé teszi az ülés pozíciójának gyors és pontos beállítását.

A több mint 30 opcionális tartozékkal a TR160 MK4 tökéletes választás, ha a végső konfigurációt keresi. Példátlanul hűséges vezetési élményt nyújt.

Ha a költségvetése lehetővé teszi, a Trak Racer TR160 MK4 legyen a lista tetején! Ez a dinamikus szimulátor a legjobb teljesítményt és érzéseket kínálja a mai piacon.

Előnyök

 • Prémium extrudált alumínium szerkezet a maximális merevség érdekében
 • TR One evolúciós kerékrögzítő rendszer
 • Több mint 30 tartozék kapható
 • Hiperrealisztikus vezetési érzések

 

Hátrányok

 • Magas árak
 • Nagy helyigény a konfigurálás után

Prosimu T1000

prosimu t1000

A Prosimu dinamikus szimulátorok 2, 3, 5, sőt 7 mozgású (jack) változatban is kaphatók, és a mai Sim Racing piacon a legjobbak.

Képzelje magát a vezetőülésbe a versenypályán, és megdöbbentő valósággal érezzen minden kanyart és gyorsulást. A Prosimu szimulátorokkal úgy érezheti a járműve és az út reakcióit, mintha valóban a pályán lenne.

A 2-motion változat már hihetetlenül valósághű. Ezzel a verzióval hihetetlenül valósághűen érezhetsz minden kanyart és fékezést.

Ha hajlandó vagy egy kicsit többet költeni, a magasabb verziók még magával ragadóbb élményt nyújtanak. Érezni fogsz minden túlkormányzottságot, minden tapadásvesztést, minden tapadást és minden tömegátadást a járművedből. Igazi élmény a vezetés szerelmeseinek!

A Prosimu szimulátorok több mint 100 játékkal kompatibilisek, beleértve természetesen a szimulátoros versenyzésben használt legnépszerűbbeket (Assetto Corsa, iRacing, Automobilista, Forza, Rfactor stb.). Ráadásul előre konfiguráltak és plug and play , így azonnal elkezdhet játszani.

A legkiválóbb anyagokból készültek, és úgy tervezték őket, hogy nap mint nap felejthetetlen szimulációs élményt nyújtsanak Önnek. A megerősített fémszerkezetnek köszönhetően minden mozdulatot hihetetlen pontossággal érezhet, torzítás és hűségvesztés nélkül.

A ProSimu T1000 dinamikus szimulátor kiváló vezetési kényelmet biztosít az optimális vezetési pozíciót biztosító , állítható, dönthető pedáltámasznak köszönhetően. A kormánykeréktartó előre kifúrt, állítható karokkal rendelkezik, így kompatibilis a piacon kapható legtöbb kormánykerékkel. És a még magával ragadóbb vezetési élmény érdekében választhatod az opcionális sebességváltó-támogatást / HOTAS-t is.

A Prosimu futómű ultra-realisztikus szimulációt ígér, amely az akció középpontjába helyezi Önt. Készen állsz egy egyedülálló élményre?

Előnyök

 • Páratlan realizmusérzék
 • Robusztus fémkeret
 • Tökéletes kényelem és ergonómia

Hátrányok

 • Magas ára

A Next Level Racing Motion Platform V3

 

next level racing motion v3

Ez a Next Level Racing modell egy dinamikus szimulátor pilótafülke nélkül. Ez egy motoros mozgó platform, amely könnyen integrálható a pilótafülkébe.

A Next Level Racing Motion Platform V3 akár 130 kg súlyt is elbír, és teljesen kompakt és nagyon erős. Akár 360°-os gyorsulásra is képes. A rázások nagyon valósághűek, gyorsak és teljesen folyékonyak a játékkal.

Ugyanezen márka által kifejlesztett szoftvert (Next Level Racing Platform Manager) tartalmaz, amely kompatibilis a piacon kapható legjobb szimulátorokkal, mind a versenyzéshez, mind a repüléshez. A kompatibilis játékok hosszú listáját tartalmazza. Elég csak a honlapjukra nézni, hogy lássuk, folyamatosan frissítik a listát.

Ezt a rendszert széles körben elismerték, mivel alegjobb európai mérnökök által kifejlesztett mozgástechnológiáról van szó. Azt is fontos megemlíteni, hogy minden tartozékán és funkcióján kívül kompatibilis a GT Ultimate Cockpittel is.

Előnyök

 • Kompatibilis az azonos márkájú ülésekkel.
 • Más márkájú pilótafülkékkel is integrálható.
 • Kompatibilis a piacon lévő összes virtuális valóság platformmal.

Hátrányok

 • Az ára viszonylag magas

Az RSeat G1 1500 Sim Racing Cockpit

 

RSeat G1 1500 Sim Racing pilótafülke

Az RSeat G1 az egyetlen hivatalosan engedélyezett és FIA által jóváhagyott haptikus rendszert kínálja jelenleg a piacon.

Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy az érzéseket úgy tapasztalja meg, ahogyan azokat a teste a valóságban érezné, köszönhetően az egyedülálló jelenléteffektusnak.

A D-BOX 4250i Gen3 doboz és a 4 működtetőelemet tartalmazó, egyszerűen beállítható és használható D-BOX 4250i Gen3 doboz páratlan haptikus visszajelzést nyújt, hatalmas mennyiségű részletességgel és információval. Rendkívül sokoldalú , és a motorsportok széles skálájához igazítható: GT, rally, F1…

A D-BOX haptikus megoldásai maximális realizmust és érzékenységet kínálnak, és rendkívül pontos érzékelést biztosítanak a mozgás, dőlés, rezgés, vibráció, textúra és számos más összetett jelenség esetében.

Az Rseat G1 fekete ökobőr RSeat vödörüléssel van felszerelve (az Alcantara változat opcionálisan kapható), és 1,27 m-től 2 m-nél magasabb felhasználók számára alkalmas.

Támogatja a Direct Drive kormánykereket, valamint a Load Cell vagy hidraulikus hajtókarokat. Ráadásul széles körű beállítási lehetőségekkel rendelkezik, beleértve az ülés és a pedálok beállításához szükséges csúszkákat is.

Az RSeat G1 1500 lehetővé teszi bármely tartozék felszerelését az alváz bal vagy jobb oldalára, beleértve a váltókar és a kézifék tartóját, a billentyűzet és az egér tartóját, a táblagép tartóját és a gombdobozt.

Előnyök

 • Haptikus rendszere az FIA által hivatalosan engedélyezett és jóváhagyott.
 • Számos beállítás lehetséges.
 • Kiváló kényelem és ergonómia.

Hátrányok

 • Magas ára

Az RSeat N1 M4A 1500 dinamikus D-BOX

 

 RSeat N1 M4A 1500 dinamikus D-BOX

Az RSeat N1 egy személyre szabható luxus termék, amely lézervágottlézervágott szénacélból és szénacél csövekből.

A platform valódi Alcantara anyagból készült versenyüléssel van felszerelve, amely 106-112 cm-es derékkörfogatú felhasználók számára is alkalmas. Az ülés csúszósínekre van szerelve, így 120 mm-rel előre és hátrafelé állítható, és akár 160 kg súlyt is elbír.

A pedálok, az ülés és a kormánykerék pozíciója teljesen állítható. Az ülés és a pedállemez csúszósínekre van szerelve, hogy a felhasználó kényelmes testtartásban tudjon futni. Ez a modell Rallye és GT üléspozíciót kínál.

Az RSeat N1 fekete, fehér és ezüst színkombinációban kapható. A platformra opcionális kiegészítők gyűjteménye szerelhető fel, például fenékhangszóró-, hangszóró-, polc- és gombdoboz-, váltókar- és kéziféktartók és még sok más.

Az Rseat N1 fel van szerelve D-BOX szoftverrel, amely csak Windows PC kompatibilis, egy D-BOX Kai-1P USB joystickkal és egy D-BOX 4250i mozgó működtető készlettel (4 működtető) 1,5 hüvelykes emeléssel.

Maximális sebessége 100 mm/sec, maximális gyorsulása pedig 1 g-erő.

Az N1 nem olcsó, de azt kapja, amit fizet, hiszen egy kiváló minőségű, teljesen állítható platformot kap.

Előnyök

 • Kiváló kényelem és ergonómia.
 • Számos beállítás lehetséges.

Hátrányok

 • Nincs ágyéktámasz.
 • Magas ár.

Az RSeat RS1 M4A

 

RSeat RS1 M4A

Az RSeat RS1 M4A egy új generációs, moduláris felépítésű szimulátor. Az RS1 szimulátort az alapplatformtól a teljes mozgásig fejlesztheti és építheti.

Az RS1 M4A sebességváltó-tartóval és üléscsúszókkal, valamint a következő tartozékokkal érkezik: Buttkicker-tartó, táblagép-tartó, billentyűzet- és egértálca, hangszórótartó.

Az RSeat RS1 M4A a “D-BOX” rendszerrel van felszerelve, amely csak Windows PC-kkel kompatibilis D-BOX szoftvert tartalmaz.

Ezen kívül ez a modell tartalmaz egy D-BOX KAI-1P USB vezérlőt, egy D-BOX ™ 4250i mozgó működtető készletet (4 működtető) és egy D-BOX RS1 CNC lézervágott szénacél adapterkeretet a működtetők tartására.

Az RS1 M4A 2 színkombinációban kapható, az ülés és a váz színétől függően. Az alváz matt fekete vagy matt fehér porfestékkel rendelhető.

Az RS1 ülésegység 4°-kal dönthető , és az üléscsúszókkal ± 90 mm (3,54 hüvelyk) előre-hátra állítható. Ez a modell Rallye és GT üléspozíciót kínál.

Az RSeat RS1 egy nagyon strapabíró modell, amely jó ergonómiát kínál egyedi megjelenéssel és elegáns, áramló vonalakkal kombinálva.

Előnyök

 • Gyönyörű, elegáns kialakítás, finom kivitelben.
 • Robusztus, merev és hosszú élettartamú.
 • A váltókar tartója mellékelve.

Hátrányok

 • A váltókar támasza nem nagyon állítható.

Az RSeat RS Formula M4A

 

RSeat RS Formula M4A

Az RSeat úgy tervezte az RSeat RS Formula-t, hogy az együléses szimulátorok rajongói számára a lehető legjobb vezetési élményt nyújtsa. Akárcsak egy igazi nyitott kerekű járműben, vezetés közben is hátradőlsz. Ez a pozíció nagymértékben növeli a játékban való elmerülést.

Az RSeat RS Formula a D-BOX 4250i mozgó működtető készlettel van felszerelve (csak Windows kompatibilis), amely egy lézervágott szénacél RSeat D-BOX Frame adapteren helyezkedik el a működtetők tartására. Fel van szerelve egy D-BOX KAI-1P USB vezérlővel is.

A 4 aktuátor 3 tengelyes mozgást biztosít a szimulátor vezetése közbeni gördülés, dőlés és rezgés stimulálásához.

A pedálok és az ülés teljesen elektromosan állítható. Vízszintesen mozgathatók, hogy növeljék vagy csökkentsék a köztük lévő távolságot, és egymástól függetlenül mozgathatók, így az üléspozíció szinte bármilyen testarányhoz beállítható. Az elektromos motorokat a váz jobb oldalán kényelmesen elhelyezett 4 gombbal vezérelheti.

Egy hagyományos szimulációs pilótafülkéhez képest az RSeat Formula RS arra kényszeríti Önt, hogy hátradőljön, és a súlyát és tömegét az ülésre helyezze. Ez sokkal részletesebb visszajelzést fog adni az alkalmazott taktikákról és mozgásrendszerekről. Ez nagyobb részletgazdagságot biztosít a mozgás érzékelésében és a mozgásban való elmerülésben.

Az RSeat RS Formula lehetővé teszi egyéb kiegészítők, például hangszórók, képernyők, billentyűzet- és egértálca, váltókar és egyéb kiegészítők beszerelését is.

Előnyök

 • Teljesen elektromos ülés- és pedálbeállítás.
 • Kiváló kényelem és ergonómia.
 • Hihetetlen játékérzet, különösen a játékhelyzetnek köszönhetően.

Hátrányok

 • Magas ára.

GYIK: Gyakran ismételt kérdések a dinamikus működtető szimulátorokról

Mi az a dinamikus ram szimulátor?

A dinamikus szimulátor egy olyan robotizált platform, amely egy virtuális járműben rekonstruálja a vezetés valósághű élményét. Sok ilyen fejlesztés szórakoztató vagy szakmai céllal létezik. Ezeknek a berendezéseknek minden esetben fejlett számítógépes rendszerre van szükségük a vezetési mozgások másolatainak létrehozásához.

A mozgásszimulátor egy olyan platform, amely különböző tartozékokat és eszközöket tartalmaz, egy játékfülke formájában, amelybe a versenyzői ülést beszerelik. Egyes modellekhez hozzáadhatja a monitort, a konzolt, a kormánykerék-alapot, a pedálokat és minden mást is, amire szüksége van a játékélmény tökéletesítéséhez. Egyszerűen fogalmazva, billenéseket, rázkódásokat, rezgéseket, rázkódásokat, fékezéseket… Minden olyan érzést újrateremt, amit egy valódi autóban vagy járműben érezhet.

Milyen típusú szimulátorok állnak rendelkezésre?

Sokféle szimulátor létezik: a vezetni tanuláshoz és a szimulátoros versenyzéshez, a repülés, a teherautó- vagy vonatvezetés gyakorlására tervezett szimulátorok…

Amikor azonban dinamikus szimulátorról (mozgással) beszélünk, két típusra gondolunk:

Dinamikus szimulátorok pilótafülkével: Ezek olyan termékek, amelyek egy mindent egyben csomagot kínálnak Önnek. Nemcsak a platformmal rendelkezünk, amely a billenéseket produkálja, hanem a teljes játékkabin vagy pilótafülke elhelyezéséhez szükséges alappal is. Teljesen összeszerelt és integrált a kormánykerék alapja, a pedálok és a monitorok számára.

A dinamikus szimulátor pilótafülke nélkül: Ezek a modellek egyediek. Ezek csak az alapot tartalmazzák, és ez az a berendezés, amelyet a padlóra helyezel, hogy integráld minden mással. Ez az opció ideális azoknak a játékosoknak, akik inkább saját maguk szerelik fel a helyüket, anélkül, hogy alkalmazkodniuk kellene egy kabin méreteihez, és a Sim-racing szimulátoruk minden aspektusát testre szabhatják. Ezek a modellek általában olcsóbbak.

Hogyan válasszak dinamikus szimulátort?

Íme néhány tipp , amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt dinamikus szimulátort vásárol:

 • Vásárlás előtt mindig tartsa szem előtt a támogatási kompatibilitást.

 • Vigyázzon a kiegészítőkre. Egy alap pilótafülkében legalább pedálokra vagy karokra lesz szükséged.
 • Soha ne vásároljon mozgásszimulátort csak az ára miatt. Lehet, hogy nem felel meg az elvárásainak.
 • Ellenőrizze, hogy a motor megfelelően működik-e. Győződjön meg róla, hogy olyan gyors és pontos, amilyennek szeretné.
 • Vegye figyelembe a felhasználói értékeléseket. Ezek alapján megállapíthatja, hogy megfelel-e az Ön igényeinek.
 • Ellenőrizze a maximálisan támogatott súlyt. Nemcsak az Ön testét, hanem az ülés súlyát is el kell bírnia.

 

Röviden – Következtetés

Az igazság az, hogy a Sim-racinghez nincs szükséged dinamikus szimulátorra, és egy alaprendszerrel is játszhatod kedvenc játékaidat. De ha teljesen magával ragadó élményre vágysz, akkor szükséged lesz rá!

Reméljük, hogy cikkünk és tanácsaink segítenek eldönteni, hogy melyik dinamikus szimulátor modell felel meg leginkább az Ön igényeinek. Ha még mindig hezitál,az itt kiválasztott 5 modell biztos győztes.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar