Oldal kiválasztása

A legjobb kormánykerekek a szimulátoros versenyzéshez

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Akár most kezded az online autóversenyzés világát, akár már Sim-versenyzés szakértő vagy, jó eséllyel kormánykerékkel akarsz majd játszani, vagy ha már van, akkor valamikor frissíteni akarod.

Minden jó szimulátoros versenyző tudja, hogy milyen fontos ajó kormánykerék. A velük megtapasztalható érzések egyedülállóak, és a használt konfiguráció típusától függően nagyon, nagyon valósághű érzéseket tapasztalhat.

Az évek során e gépek hardvere és szoftvere jelentősen fejlődött, különösen a Direct Drive technológia kifejlesztésével. Ezért még bonyolultabbá vált annak eldöntése, hogy melyik kormánykerék feleljen meg leginkább a személyes igényeinknek és ízlésünknek.

Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatunk egy útmutatót a ma piacon kapható legjobb szimulátoros kerekekről, hogy megkönnyítsük a döntést. Ebben a cikkben mindent megtalálsz, amit tudnod kell, mielőtt Simracing-kormányt vásárolsz, mik a legfontosabb kritériumok, amelyeket szem előtt kell tartanod, és kategóriánként részletezzük kedvenc modelljeinket is.

 

Fanatec Ready 2 Race Bundle
#1
9.6

Thrustmaster T300RS
#2
9.5

Logitech G29
#3
9.1

Hogyan válasszam ki a kormánykereket?

A Sim-racing kormánykerekek tekintetében rendelkezésre álló választási lehetőségek puszta száma meglehetősen ijesztő lehet. Honnan tudod, hogy mitől teljesít objektíven egy versenykerék?

Bár a felszerelés kiválasztása nagyban függ az egyéni ízléstől, van néhány kulcsfontosságú elem, amelyet mindenképpen szem előtt kell tartania, mielőtt a szimulációs kormánykerék megvásárlása mellett dönt.

Ár: fontos, hogy megállapítsa, mekkora lesz a maximális költségvetése a kormánykerékre, hogy tudja, milyen modellválasztékot válasszon. Ne felejtse el, hogy a megvásárolt kormánykerékhez egy konzol vagy PC is szükséges, ha még nem rendelkezik ilyennel, valamint egy képernyő. Egyéb tartozékok is hozzáadhatók. A teljes költségvetés ezért gyorsan jelentős lehet, ezért alaposan át kell gondolnia a kormánykerék megvásárlása előtt.

Tulajdonságok: vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjon a kormánykerék funkcióiról és sajátosságairól. A forgásszög, az erővisszacsatolás típusa, a sebességváltó lapátok, a beépített technológia típusa, a kormánykeréken található gombok elhelyezkedése, a pedálok megléte vagy hiánya – mindezek az információk segítenek eldönteni, hogy melyik modell a megfelelő az Ön számára. Nyilvánvaló, hogy minél több funkciót kínál egy kormánykerék, annál többe kerül.

Építési minőség: ne feledje, hogy egy Simracing-kormánynál nagyon fontos az anyagok szilárdsága, valamint a tapintás. Az olyan anyagok, mint a rozsdamentes acél, az alumínium és a bőr a minőség szinonimái, különösen akkor, ha a kormánykerék, a váltókapcsolók és a pedálok esetében ezeket használják. A műanyag egy alacsonyabb kategóriájú anyag, amelyet jobb elkerülni, bár egyes műanyag kormánykerekek még mindig kínálhatnak más előnyöket.

Kialakítás és méret: A kormánykerék legajánlottabb átmérője 27-28 centiméter, mert ez megfelel egy valódi kormánykerék méreteinek, így kényelmesen tarthatja és szabadon forgathatja. A kormánykerék mérete és kialakítása elsősorban az egyéni preferenciáktól függ. Sokféle stílusú kormánykerék létezik, hogy minden ízlésnek megfeleljen, és néhányat még a nagy autógyártókkal együttműködve is terveztek.

Kompatibilitás: Egyértelműen fontos, hogy olyan kereket vásárolj, amely működik a játékplatformoddal, ami nem biztos, hogy mindenkinél így van. Néhány kerék csak PC-n vagy csak konzolon (Xbox vagy PlayStation) működik, és néhány mindkettővel. Ugyanez vonatkozik a játékokra és a legtöbb Sim-Racing kiegészítőre is. A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében ellenőrizze, hogy az Önt érdeklő kormánykerékmodell kompatibilis-e az összes használni kívánt berendezéssel.

A legjobb belépő szintű szimulációs kerekek

Itt bemutatunk két belépő szintű kormánykerék modellt, amelyek véleményünk szerint jelenleg a legjobbak a kategóriájukban.

Logitech Driving Force G920, G29

A Logitech Driving Force G290-G29 kétségtelenül kiváló modell, és nagyon népszerű a kezdők körében.

Eloxált alumíniumból készült, és a teljesebb szimulációs élmény érdekében lapátváltókkal és egy egyszerre robusztus és kényelmes pedálegységgel rendelkezik. Egyszerű fogaskerék-rendszert is használ, amely semmilyen szíjat nem tartalmaz, hogy egyszerűsítse a használatát.

A Logitech G920 (Xboxhoz) és a Logitech G29 (Playstationhöz) kétmotoros erővisszacsatolással és spirális áttételezéssel rendelkezik a sima, csendes kormányzás és a legrealisztikusabb vezetési élmény érdekében. Ez lehetővé teszi, hogy minden kanyarban érezd a gumiabroncsokat, és nagyon valósághűen szimulálja a rezgések hatását, így pontosan tudsz reagálni.

Ráadásul az elforgatási szöge 900 fokos, és 14 gombos panellel rendelkezik, ami a G29 esetében kifejezetten a PlayStation, a G920 esetében pedig az Xbox számára optimalizálja a funkcióját.

A Logitech G920-G29 továbbra is az a modell, amely szerintünk a legjobb ár-érték arányt kínálja, és olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek nagyon valósághű vezetési élményt garantálnak.

Előnyök

 • Jó ár-érték arány
 • Sikeres tervezés és ergonómia
 • Nagyon jó pedálok mellékelve

Hátrányok

 • Kissé zajos mechanizmus
 • Kissé hirtelen visszatérés az erőhöz

Thrustmaster T150 – TMX erővisszacsatolás

A Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback valószínűleg a legjobb belépő szintű kormánykerék, amit ma a piacon találhatsz.

A Thrustmaster TMX Xbox One és PC kompatibilis, míg a Thrustmaster T150 PlayStation 4-re, PlayStation 3-ra és PC-re érhető el.

Ez a modell tökéletes kezdőknek, de ideális a rendszeres játékosok számára is.

A Thrustmaster TMX-T150 kormánykerék 28 cm átmérőjű, 270°-tól 900°-ig terjedő forgatási és fordulási tartományú, és nagyméretű, teljesen fémből készült szekvenciális kormánylapátokkal rendelkezik.

Ez a modell kefe nélküli motorral rendelkezik, erő-visszacsatolással és széles körű teljesítménybeállításokkal. Egyedülálló szíjcsigás rendszerrel is rendelkezik, amely a motor hangját csatornázza, miközben sima érzetet biztosít.

Széles, kétpedálos pedálkészlettel is rendelkezik, amelynek szöge három különböző szögben állítható.

A Thrustmaster TMX-T150 ugyanolyan meggyőző PC-n, mint konzolon, és hihetetlen érzéseket ígér versenyzés és hosszú játékmenetek során.

Előnyök

 • Az ára
 • Az erőteljes visszatérése
 • A kormánykerék nagyon valósághű

Hátrányok

 • A kerék nem levehető
 • A motor egy kicsit zajos

A legjobb középkategóriás szimulációs kerekek

Ha a következő szintre szeretne lépni egy középkategóriás kormánykerékkel, íme két kedvenc modellünk ebben a kategóriában.

Thrustmaster T300RS

A kormánykerék Thrustmaster T300RS egy levehető 28 cm-es kerékkel rendelkezik, amelynek forgási szöge 270° és 1080° között állítható.

Pontos és erőteljes erővisszacsatolással rendelkezik, különösen a kefe nélküli motornak és a kettős szíjrendszernek köszönhetően. A verseny során tapasztalt érzések hihetetlenül valósághűek.

A konstrukciót és a dizájnt tekintve szinte semmi kivetnivaló nincs: a kormánykerék nagyrészt fekete fémből készült, és a kivitelezése igazán letisztult.

A Thrustmaster T300RS kormánykerék rendkívül sokoldalú, és használható rally, GT vagy akár F1 versenyeken is.

Előnye továbbá, hogy H.E.A.R.T (Halleffect Accurate Technology) és gyors és egyszerű kormánykerékcsere-rendszerrel van felszerelve.

Ennek a kormánykerékmodellnek az az előnye is megvan, hogy PlayStation-licencelt, így kompatibilis a PlayStation 4-gyel és a PC-kkel, és működik a PlayStation 5 játékokkal.

A Thrustmaster T300RS-sel a kategória legjobb kormánykerekét kapja meg, méghozzá minden bizonnyal nagyon kedvező áron.

t300rs GT

Előnyök

 • Hihetetlenül érzékeny és erőteljes erővisszacsatolás
 • Minőségi konstrukció és anyagok
 • Gyönyörű design és kivitelezés

Hátrányok

 • A kézifék gombnyomással működtethető
 • A motor egy kicsit felmelegszik

Fanatec CSL Elite versenykerék

Akik egy-két dolgot tudnak a Sim-Racingről, már tudják, hogy a Fanatec az egyik legjobb márka a piacon. A CSL Elite Racing Wheel a legalacsonyabb árú sorozat része.

Kialakítása kifogástalan és nagyon valósághű, 30 cm átmérőjű. Kárpitozása bőr, a hátsó részen alumíniummal. A sebességváltó lapátok erőteljes, valósághű hangzást biztosítanak a Fanatec Snapdome technológiájának köszönhetően.

Ez a kormánykerék Clubsport technológiát tartalmaz, amely intelligens szervomotorjának köszönhetően hihetetlen visszajelzést biztosít. Ez a technológia valósághűbb visszatérési élményt nyújt 1080º-os fordulattal. A kerék tetején egy LED-kijelző is található, amelyen a sebesség és a sebességfokozatok láthatók.

A Fanatec CSL Elite Racing Wheel kompatibilis a PlayStation 4-gyel és a PC-vel is.

A Fanatec CSL Elite Racing Wheel tehát kiváló választás, ha jó lábbal és viszonylag alacsony befektetéssel szeretnél belevágni a szimulátoros versenyzés világába, kihasználva a piac egyik legtekintélyesebb modelljének előnyeit.

fanatec csl elite

Előnyök

 • Hihetetlen folyékony erő-visszacsatolás
 • Rendkívül valósághű érzések
 • LED kijelzők a kormánykeréken és 5 profilban tárolt gyorsbeállítások

Hátrányok

 • Pedálok nélkül
 • Nincs Xbox kompatibilitás

A CSL Elite jelenleg nincs raktáron, de az alábbi linken keresztül konfigurálhatja beállításait a Fanatec hivatalos weboldalán.

A legjobb felsőkategóriás szimulációs kerekek

Ebben az árkategóriában találjuk az úgynevezett csúcskategóriás kormányokat, amelyek többsége az új Direct Drive technológiát tartalmazza, amely a legjobb a szimulátoros versenyzés világában.

Thrustmaster TS-PC RACER

A Thrustmaster TS-PC RACER rendelkezik mindennel, ami ahhoz kell, hogy a legjobb kormánykerék legyen a PC-hez, és a kormánykerék stílusának köszönhetően ideális vezetési élményt nyújt az F1-es játékokhoz.

Ez a modell egy Proto kormánykerék fém talppal és két széles, velúr borítású markolattal a hosszas játék közbeni extra kényelem érdekében. 2 szekvenciális tárcsával is rendelkezik, fémből és polírozott, szálcsiszolt alumíniumból.

A Thrustmaster TS-PC RACER-t ipari minőségű kefe nélküli motorja (40 watt FFB) és 2ᵉ generációja, akár 1080 fokos forgása és a H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology) használata jellemzi, amely 16 bites felbontást kínál.

Ez a modell külső TURBO tápegységet is tartalmaz, amely maximális teljesítménycsúcsokat biztosít a lendkeréknek, valamint egy szabadalmaztatott MCE (Motor Cooling Embedded) fedélzeti hűtőrendszert.

A kormánykerék robusztus és jól megépített, magas szintű kényelmet és ergonómiát kínál a hihetetlenül valósághű versenyélmény érdekében.

Ha megengedheted magadnak a Sim-racing ezen kis ékkövét, ne habozz, és vedd meg a Thrustmaster TS-PC RACER kormánykereket – nem fogsz csalódni.

thrustmaster ts pc racer

Előnyök

 • Erőteljes, rugalmas és érzékeny erővisszacsatolás
 • Magas gyártási minőség
 • Kiváló kényelem és ergonómia

Hátrányok

 • Lengőkar nélkül eladó
 • Csak a Windows rendszerrel kompatibilis

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

Mondanom sem kell, hogy az utolsó és legjobb termék ezen a listán a legjobb Sim-versenykerekek között egy osztályon belül van! A Fanatec az első Direct Drive rendszert kínálja PlayStation 4-re, méghozzá stílusosan.

A Forma-1-es kerekek által inspirált és a Sonyval együttműködésben létrehozott Podium Racing Wheel F1 27 cm átmérőjű, fémből és szénszálból készült. Két F1 típusú, forgatható alumínium lapátot tartalmaz, amelyek hátul szálerősítéssel vannak ellátva.

A Fanatec Podium Racing Wheel F1 egy Direct Drive motoros erővisszacsatolási rendszerrel rendelkezik, amely egyszerre erőteljes és precíz. A forgási szöge 90° és 1080° között mozog.

A modell ergonómiája kiváló, számos valós idejű, közvetlenül a kormányról is kezelhető beállítást kínál, például egy 2,7 hüvelykes OLED-képernyőt a játék közbeni visszajelzéshez.

Ez a kormánykerék kompatibilis a PC-vel, a PlayStation 4-gyel, a PlayStation 5-tel és potenciálisan az Xbox One és az Xbox Series játékokkal is, attól függően, hogy milyen Fanatec kormánykerék-alapot használsz a játékhoz.

Véleményünk szerint a Fanatec Podium Racing Wheel F1 egy igazi gyöngyszem, és a legjobb teljesítményt nyújtja a mai piacon.

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

Előnyök

 • Direct Drive kormánykerék
 • Az elérhető legjobb erővisszacsatolás
 • Kiváló kivitel és ergonómia

Hátrányok

 • Az ára
 • Nehéz a kezdők számára

Röviden – Következtetés

Véleményünk szerint a ma kapható legjobb szimulátoros kerék a Direct Drive technológiával felszerelt Podium Racing Wheel F1. Tehát igen, nagyon drága, mivel ez egy csúcsmodell, de mindenképpen érdemes egy ideig spórolni, hogy megengedhessük magunknak. Ugyanebben a kategóriában a Thrustmaster TS-PC RACER egy másik csúcsminőségű kormánykerék, amely igazán lenyűgözött minket.

A kicsit szűkebb költségvetésűek számára a középkategóriás Thrustmaster T300RS és Fanatec CSL Elite Racing kerekek nagyon jó kompromisszumot jelentenek. Nem fog csalódni a funkcionalitásukban és az általuk nyújtott hihetetlen érzésekben.

Ha azonban hatékony és olcsó kormánykereket keresel, akkor a Logitech G920-G29 vagy a Thrustmaster T150-TMX kormányt ajánljuk. Ezekkel a modellekkel jó teljesítményt kapunk sokkal kedvezőbb áron.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket és az áttekintésünket, és hogy ez az útmutató a legjobb szim-versenyzői kerekekről segít kiválasztani az ízlésének és költségvetésének leginkább megfelelő modellt.

gt dd pro

Fanatec Ready2Race csomag

A legjobb Sim Racing kormánykerék a 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar