Oldal kiválasztása

A legjobb Xbox Series X / S kormánykerekek

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A versenyszimulációs videojátékok kormánykerékkel való játéka teljesen más világ, mint a joystick használata. Az erővisszacsatolástól és a kerék rezgésétől a sima forgásig, a virtuális versenyzés élménye egy minőségi versenykerék használata esetén a lehető legrealisztikusabb lesz. De annak eldöntése, hogy melyik Xbox Series X vagy Xbox Series S kormánykereket vásárolja meg, nem mindig könnyű döntés.

Ezért ebben a cikkben segítünk megtalálni a legjobb kormánykereket az Xbox Series X/S konzolhoz. Elmondjuk, hogy milyenszempontokat és tényezőket kell figyelembe venned, amikor egy jó, neked megfelelő kormánykereket választasz, és bemutatjuk a legjobb Xbox Series X/S kormánykerekekből összeállított válogatásunkat , ár szerint rangsorolva.

 

A legjobb Xbox Series X és S kerekek áttekintése

Hogyan válassza ki a megfelelő Xbox Series X/S kormánykereket?

Az Xbox Series X 2020 novemberi megjelenése óta számos kormánykerék-változatot láthattunk a piacon. Mindegyik modellnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ami megnehezíti a helyes választást.

Ezért segítünk kiválasztani a megfelelő kormánykereket az Xbox Series X konzolhoz. Az alábbiakban azokat a tényezőket ismertetjük, amelyeket figyelembe kell vennie a kormánykerék és tartozékai vásárlásakor .

1. Méret és forgás

Sok konzolos kormánykerék próbálja utánozni a valódi kormánykerék kialakítását és érzetét. A kezdő játékosok ezt nem biztos, hogy figyelembe veszik. Ha azonban szinte autentikus versenyélményre vágysz, akkor a legjobb, ha olyanokat választasz, amelyek egy valódi kormánykerék méretét és forgását utánozzák.

Általános szabály, hogy az olcsóbb kerekek kisebbek, és kisebb a forgási fokuk. A drágábbak általában ugyanolyan forgási tartományban mozognak, mint egy valódi kormánykerék. És általában majdnem ugyanolyan méretűek, mint a valódi autókban használtak.

Ne felejtse el, hogy a kisebb kerekek kevesebb fordulatot igényelnek egy bizonyos számú kanyarhoz. Másrészt a nagyobb kerekek nagyobb fordulatszámot igényelnek ugyanolyan mértékű kormányzás mellett.

2. Az erő visszatérése

Mostanában a kényszer-visszacsatolás a divat. Egyes kormánykerekek azonban nem rendelkeznek ezzel a technológiával. Az erővisszacsatolás lehetővé teszi, hogy vezetés közben megtapasztalja a terep egyenetlenségeit vagy egyenletességét, és a kormánykeréken keresztül érezze a terep változásait.

Ha van elég pénze, akkor választhatja a beépített motorral ellátott kormánykereket. Vagy még jobb, ha ipari motorokkal felszerelt termékeket választ. Ez a motortípus szorosan utánozza a valódi versenyzés élményét.

3. Szerkezet és tartósság

Senki sem akar olyan terméket vásárolni, amely nem tart sokáig. Ugyanez vonatkozik az Xbox Series X kormánykerékre is. A termék építési minősége határozza meg a robusztusságát és tartósságát. A 100%-ban fémből készült termékeket célszerű választani. Ha a kerekeket is kézzel varrott bőr veszi körül, ez szintén további tartósságot biztosít. A kormánykereket is elegánsabbá teszik.

A kormánykerék konstrukciójának megítélése mellett ne felejtse el ellenőrizni a tartozékokat sem. Ezek közé tartoznak a pedálok és a váltók. Egyes márkák nagy hangsúlyt fektetnek a kormánykerék tartósságára, de a tartozékokra nem.

4. Tartozékok

Amikor tartozékokról beszélünk, akkor a pedálokra, váltókarokra és a kormánykerékkel együtt szállított egyéb alkatrészekre gondolunk. A piacon sok kormánykerék tartalmaz pedált, de nem mindegyik.

Általános szabály, hogy az olcsó kormánykerekek gyengébb pedálokkal rendelkeznek, míg a középkategóriás pedálok robusztusabbak. Ezek még mindig készülhetnek műanyagból, de lehetnek fém megerősítésekkel, hogy tartósabbak legyenek.

Ha hajlandó pénzt áldozni rá, akkor a legjobb egy csúcsminőségű kormánykerék és pedálpad kombináció. Ezek általában rendkívül tartós anyagokból készülnek, és a testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálják. A szenzortechnológiának vagy a felfüggesztett konstrukciónak köszönhetően még valósághűbb versenyélményt is nyújthatnak.

A pedálok mellett érdemes megemlíteni a váltókart is. Amikor kiválaszt egyet, meg kell győződnie arról, hogy kompatibilis a kormánykerékkel és a pedálokkal. Ezenkívül fontos tényező a tartóssága és az általa nyújtott érzések.

5. Költségvetés

Ez egy másik tényező, amelyet bármilyen termék megvásárlásakor figyelembe kell venni. Ha szűkös a költségvetése, akkor olyan kormánykereket válasszon, amelyek a legalapvetőbb feladatokat is el tudják látni. De ha a lehető legrealisztikusabb élményt szeretné, többet kell fizetnie.

Bizonyos tényezők általában növelik a kormánykerék beszerzési árát. Ezek közé tartozik az építési minőség, az erővisszajelzés és a tartozékok (pl. kuplung, pedálok, váltókar) beépítése. A legdrágább kormánykerekek általában valódi versenyautók másolatai.

6. Kompatibilitás

Természetesen olyan kormánykereket keresel, amelyek kompatibilisek az Xbox Series X-szel. De mindig jó ötlet egy olyan modell, amely más platformokkal is kompatibilis, különösen akkor, ha számítógépekkel és több játékkonzollal rendelkezik.

Természetesen a kormánykerék nem minden platformon működik. A legtöbb hivatalosan licencelt Xbox Series X kormánykerék például nem működik a PlayStation konzolokkal. De sokan közülük a Windows 10 rendszerrel is működnek.

Fontos megjegyezni, hogy ha egy márkától vásárolt kormánykereket, előfordulhat, hogy ugyanattól a gyártótól kell megvásárolnia a hajtókarokat vagy a váltókarokat is. Gyakran előfordul, hogy az egyik márka tartozékai nem működnek együtt egy másik márka kormánykerekével.

A legjobb olcsó Xbox Series X kormánykerekek (belépőszintű)

Itt kezdjük azzal, hogy bemutatjuk kedvenc Xbox Series X kerekeinket a belépő szintű kategóriában, amelyek a kezdő játékosok számára nagyon is elérhetőek.

Hori Racing Wheel Overdrive

hori versenykerék

A Hori Racing Wheel Overdrive egy hivatalosan licencelt Microsoft-kormánykerék, amely az egyik legjobb ár-érték arányú Xbox Series X kormánykerék a piacon.

Ez a 28 cm átmérőjű kormánykerék esztétikus, nagyon kellemes tapintású: bevonata csúszásmentes és texturált.

Bár két analóg pedállal rendelkezik (gázpedál és fék), szekvenciális lapátváltókkal is rendelkezik, így bármikor olyan kényelmesen játszhat, ahogyan csak szeretne.

A kormánykerék állítható érzékenységű, így beállíthatja, hogy a pontosabb kormányzás érdekében 270 fokban forduljon el, vagy csak 180 fokban a gyors reakciókhoz.

A kezelőfelület LED-es kijelzőkkel és programozható gombokkal rendelkezik. Ergonómia szempontjából tapadókorongokkal és markolókkal rendelkezik, amelyek stabilitásuk miatt nagyra értékeltek.

A HORI Overdrive kormánykerék az egyik legjobb kormánykerék a Sim-versenyzős játékokba való belevágáshoz, és kevesebb befektetést igényel, mint a versenytársai.

Előnyök

 • Teljes méretű kormánykerék.
 • Állítható kormánykerék forgási érzékenység.
 • Összecsukható pedálegység.

Hátrányok

 • Nincs erővisszacsatolás.
 • Nem kompatibilis PC-vel vagy Xbox 360-mal.

A Thrustmaster Ferrari 458 Spider

ferrari 458 spider

A Thrustmaster Ferrari 458 Spider kormánykerék egy igazán meghökkentő modell az árához képest.

Átmérője 28 cm, és a Ferrari 458 Spider keréktárcsa 7/10-es másolata.

2 gumiszerű markolattal és 2 szekvenciális fel-le váltókarral rendelkezik, amelyek mindegyike alumínium borítású.

A Thrustmaster Ferrari 458 Spider 240°-os forgási szöggel rendelkezik, és automatikusan visszatér a középpontba. A kormány iránya a mellékelt 4 előre beállított érték nek köszönhetően módosítható, így nagyobb pontosságot biztosít bármely versenyjátékban.

A kormánykerék alja egy Bungee Cord mechanizmussal rendelkezik, amely lineáris ellenállást biztosít a forgás szögétől függetlenül, így az irányítás kényelmesebb és intuitívabb.

Ez a modell teljes mértékben vezérelhető, 9 akciógombbal, manettinóval, d-paddal, Xbox guide gombbal és Kinect párosításérzékelő LED-del.

A Thrustmaster Ferrari 458 Spider egy nagy, állítható, kétpedálos pedálegységet tartalmaz, széles lábtartóval. A fékpedál progresszív ellenállással rendelkezik, és a pedálok dőlésszöge állítható.

Ez a Thrustmaster kormánykerék természetesen kompatibilis az Xbox Series X-szel és az Xbox One-nal is, és PC-n is Xbox kontrollerként ismerik fel.

Ez a kormánykerék, amelyet inkább a nagyközönségnek, mint a tapasztalt versenyzőknek szánnak, sajnos nem rendelkezik erővisszacsatolással vagy rezgéssel, de még így is remek érzést nyújt mindenkinek, aki először szeretné kipróbálni a szimulátoros versenyzést.

Előnyök

 • Gyönyörű design.
 • Jó fogás és ergonómia.
 • Tökéletes kezdőknek.

Hátrányok

 • Nincs erővisszacsatolás.
 • A lengőkarnak nincs stabilitása.

A Thrustmaster TMX

thrustmaster-tmx-avis

A Thrustmaster TMX a legkelendőbb Xbox Series X kormánykerék, és nem véletlenül.

Force Feedback rendszere, amely egy fogaskerék-rendszer és egy szíj- és csigarendszer kombinálásával épült fel, valósághű érzetet közvetít, különösen a lendkerék ellenállásának köszönhetően, a fémtengely minősége mellett, amely lehetővé teszi a rendszer gördülését.

A Thrusmaster TMX tartalmazza a T3PA hajtókarokat 3 állítható pedállal, szintén fémből, a gyártótól megszokott prémium minőségben.

Ami a kormánykereket illeti, akár 900º-os elforgatási szöggel rendelkezik, mérete a valódi kormánykerekek 28 cm átmérőjű méretén alapul, és gumiborítással is rendelkezik, amely olyan érzést ad, mintha egy minőségi kormánykereket tartana a kezében.

A TMX szekvenciális fém sebességváltó lapátokkal is rendelkezik, amelyek ergonómiai kialakítása a versenyautókéhoz hasonló.

Ha pedig még realisztikusabb élményt szeretnél a játék során, akkor a kormánykereket kombinálhatod a Thrustmaster TH8A váltókarral és a TSS Brake kézifékkel.

Előnyök

 • Kiváló minőségű erővisszacsatolás.
 • 900º-os forgási szög.
 • Kiváló minőségű kormánykerék és pedálok.

Hátrányok

 • A váltókar nem tartozék.

A legjobb középkategóriás Xbox Series X kormánykerekek

A középkategóriában számos Xbox Series X-kompatibilis kormánykerék érdemel figyelmet. Itt bemutatunk egy válogatást a kedvenc modelljeinkből, amelyeket a legjobbnak tartunk.

A Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition

thrustmaster tx

A Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition egy hivatalosan licencelt Xbox GT-stílusú versenykormány.

Átmérője 28 cm, és kézzel varrott bőrből készült, ami futás közben extra kényelmet biztosít.

Az alap, amelyhez a kormánykerék csatlakozik, teljesen független, így eltávolítható, hogy a fejlesztőből másokat is csatlakoztasson.

Ez a modell a kefe nélküli szervomotor 2ᵉ generációját tartalmazza, ipari törekvésekkel a pontosabb és tartósabb használat érdekében. Ez az alternatíva 900°-os kormányzási szöget kínál, és mágneses érzékelőket használó H.E.A.R.T. technológiát tartalmaz.

A Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition tartalmazza a T3PA 3 pedálos pedáltáblát, amelyet a játékos tetszése szerint konfigurálhat.

A Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition tartalmaz egy Xbox Guide gombot, és szalagrendszerrel működik, nem pedig fogaskerekekkel.

Gyorskioldó rendszerrel rendelkezik, így bármely más Thrustmaster kormánykerék használható egy adapterrel.

Az Xbox Series X/S-szel való kompatibilitás mellett ez a kormánykerék Xbox One-on és PC-n is használható.

Előnyök

 • Nagyon jó erővisszatérés.
 • Tartalmaz egy LED-et a Kinect érzékeléséhez.
 • Kompatibilis a gyártó számos tartozékával.

Hátrányok

 • Kissé magas ár

A Thrustmaster T248

thrustmaster t248

A Thrustmaster T248 egy hivatalosan licencelt Microsoft versenykormány, amelyet olyan versenyzők számára terveztek, akik nagyobb teljesítményre és a versenyekben való elmélyülésre vágynak.

Ez a Thrustmaster modell prémium kivitelű, a kormánykerék külső oldalán bőrrel díszített. A kerék átmérője 28 cm, és 900°-kal forog. Sokoldalú formája azt jelenti, hogy minden játékstílushoz igazítható.

A Thrustmaster T248 akár 25 akciógombbal rendelkezik, köztük 2 kettős akciójú kódolóval.

Ez a Thrustmaster kormánykerék interaktív műszerfalat tartalmaz, amely több mint 20 különböző kijelzőből választhat a kormánykerék képernyőjén.

Ez a modell rendkívül dinamikus erővisszacsatolással rendelkezik két kefemotorral és a képernyőn keresztül történő, menet közbeni beállítással (beleértve 3 előre beállított üzemmódot).

A kormánykerék hátulján két mágneses lapátváltó található, amelyek szabadalmaztatott H.E.A.R.T. technológiával vannak felszerelve. Ezek a lapátok pontosak (12 bit), érzékenyek és minimális reakcióidőt biztosítanak a sebességváltáskor.

A Thrustmaster T248 tartalmazza a T3PM pedállapot , amely egy csúcsmodell. Ugyanazt a mágneses technológiát használja, mint a kormánykerék tárcsái, és négyféle féknyomást kínál.

Ez az Xbox Series X-kompatibilis kormánykerék remek választás kezdőknek vagy tapasztaltabb Sim-racing játékosoknak.

Előnyök

 • Nagyon jó erővisszatérés.
 • A mellékelt pedálok nagyon jó minőségűek.
 • Integrált vezérlőképernyő (beállítások, telemetria).

Hátrányok

 • A lapátok kissé zajosak.
 • A kerék nem levehető.

A Logitech G923 True Force

logitech g923

A Logitech G923 Trueforce a Logitech új generációs kormánykereke, amely a korábbi modelleknél nagyobb kompatibilitással és új visszajelzőrendszerrel rendelkezik, amely nagyobb hűséget és realizmust biztosít a szimulációban.

A Logitech G923 kormánykerék 28 cm átmérőjű, bőrrel bevont, polírozott fémből készült. A kerék hátsó részén két forgó acéllapát található a sebességváltáshoz.

A Logitech G923 kerék 900°-ig, azaz két és fél fordulatnak megfelelő mértékben forgatható, így nagyobb irányítást biztosít a jármű felett.

Ez a kormánykerék a Trueforce, a következő generációs erővisszacsatolási rendszerrel rendelkezik. Ez az új kényszerített visszajelző rendszer javítja a visszajelzések arányát, és közvetlenül kapcsolódik a játék fizika- és szimulációs motorjaihoz, hogy javítsa a hűséget és növelje a szimuláció realizmusának szintjét a korábbi generációkhoz képest.

Zárt hurkú motorvezérléssel rendelkezik, amely az új firmware-nek köszönhetően pontosabbá teszi a motor nyomatékát. Így a motor pontosabban állítja be a feszültséget a videojáték által kibocsátott fizikának megfelelően, milliméteres pontosságot garantálva.

A Logitech G923 kormánykerék 3 pedálos pedálrendszert tartalmaz, amely egy gázpedált, egy kuplungot és egy féket tartalmaz progresszív rugórendszerrel a még valósághűbb versenyérzet érdekében. A fémlemezek magassága és távolsága állítható.

Ez a modell a kompatibilis játékokkal elérhető Launch Control funkciónak köszönhetően közvetlenül a kormánykerékről programozható kettős tengelykapcsolóval is rendelkezik.

Ez a kormánykerék beépített LED-es kijelzővel is rendelkezik. Közvetlenül a nézőpontunkból elérhető, így gyorsan láthatjuk, mikor értük el a megfelelő fordulatszámot, és hatékonyabban használhatjuk a sebességváltást.

A Logitech G923 kormánykerék ergonomikus kialakítású, hozzáférhető kezelőszervekkel. Nem számít, hogy milyen játékplatformon használod, minden szükséges kezelőszervet megtalálsz, könnyen elérhetően a kormánykeréken, amely kicsi, mint az elődjei, de nagyszerű érzés. Tartalmaz egy forgókapcsolót az összes beállítás és beállítás finomhangolásához.

A Logitech G923 kormánykerék természetesen kompatibilis az Xbox Series X-szel, de az Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, valamint a PC és Mac rendszerekkel is.

Ez a modell a G Hub szimulációs szoftver segítségével nagymértékben testreszabható számítógépen. A Logitech kifejlesztett egy PC-s szoftvert, amely lehetővé teszi a kormánykerék beállításainak, érzékenységének és az új Trueforce rendszernek a teljes körű testreszabását.

Előnyök

 • Fejlett technológiával felszerelve.
 • Kiváló minőségű anyagokból készült.
 • 3 pedálos, továbbfejlesztett fékrendszerrel ellátott hajtókarral.

Hátrányok

 • A visszajelzés motorizálása kissé rángatózik.

A legjobb Xbox X/S sorozatú csúcskategóriás kormánykerekek

Az Xbox Series X kormánykerekek csúcskategóriájában két olyan modellt mutatunk be, amelyek véleményünk szerint a jelenleg a piacon kapható legjobbak közé tartoznak.

A Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 Competition Mod Sparco P310 Competition Mod

thrustmaster sparco p310

A Thrustmaster TS-XW Sparco P310 kormánykerék a Sparcóval együttműködésben készült, és ahogy a neve is mutatja, a Sparco P310-ben található kormánykerék 1:1 méretarányú másolata . Fekete velúrbőrrel borított, és pontosan 31 cm-es.

Ez a kormánykerék egyedülálló ovális kialakítású, félig lapos formavilággal és robusztus előlappal rendelkezik, amelyhezszálcsiszolt alumínium borítású szekvenciális vezérlőlapok tartoznak. Az eredmény egy valósághű, fényűző megjelenés.

1080 fok os forgási szöggel és kiváló minőségű erő-visszacsatolási rendszerrel rendelkezik a 40 wattos kefe nélküli szervomotornak köszönhetően, amelyet a Motor Cooling Embedded rendszernek köszönhetően hosszú futásokhoz is használhat.

A benne lévő kapcsolók 9 akciógomb, 2 13 centiméteres joystick, egy D-pad belső nyomógombbal és 2 joystick. Bár minden típusú versenyzéshez használható, a modellt a GT-címekhez ajánljuk.

A Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 természetesen kompatibilis az Xbox Series X-szel, de az Xbox One, a PlayStation és a PC mellett az Xbox One, a PlayStation és a PC is.

Előnyök

 • Erőteljes, érzékeny erővisszacsatolás.
 • Nagyon jó minőségű.

Hátrányok

 • Nincs gyorsváltó kerékrendszer.

A Fanatec Forza Motorsport V2

Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

A Fanatec Forza Motorsport V2 kormánykerék egy igazi gyöngyszem, és az egyik kedvencünk!

Ez a modell főkénteloxált alumíniumból készült és a sima valódi bőrrel van borítva fehér varrással.

A kormánykerék átmérője 33 cm mint egy igazi versenyautóban, és fel van szerelve sebességváltó lapátokkal, valamint testreszabható gombok. Elméletileg annyi gombot helyezhet el, amennyit csak akar, és ahová csak akarja.

Le Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 kormánykerék fel van szerelve a DUAL HALL technológia és rendelkezik egy, a motorra szerelt érzékelővel, valamint egy második érzékelővel a tengelyen. Ez a rendszer a rendkívül erős kefe nélküli szervomotorral kombinálva az egyik legjobb erővisszacsatolást kínálja a piacon, kombinálva a következőket erő, simaság és folyékonyság.

A kormánykerék elfordulási szöge 900° és a mellékelt Fanatec ClubSport szoftver beállítási menüjében állítható.

A Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 LED kijelzővel rendelkezik, amely 2 lehetséges pozícióval rendelkezik, valamint a QuickRelease rendszerrel, amely lehetővé teszi a kormánykerék néhány másodperc alatt történő cseréjét.

Ezt a kiváló minőségű terméket úgy fejlesztették ki, hogy teljes mértékben kompatibilis legyen az Xbox One konzollal, dea kiválóan működik PC-vel is, ezért is vettük fel a válogatásunkba.

A Fanatec ClubSport GT Forza Motorsport V2 kormánykerék, amellett, hogy garantálja a kiváló minőségű anyagokból készült hihetetlen kivitelezést, a egy olyan modell, amely valóban fantasztikus ergonómiát és érzéseket kínál a játék során!

Előnyök

 • Hihetetlenül erőteljes és folyékony erővisszacsatolás.
 • Csúcsminőségű anyagok és első osztályú építési minőség
 • Rendkívül valósághű a kormánykerék érzete.

Hátrányok

 • Magas ára.

Röviden / Következtetés

Amint láthatja, minőségi Xbox Series X kormánykerekekből nincs hiány a piacon, annak ellenére, hogy ez a konzol még viszonylag új.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket és áttekintésünket, és hogy ez az útmutató a legjobb Xbox Series X kormánykerekekről segít kiválasztani az ízlésének és költségvetésének leginkább megfelelő modellt.

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport V2

A legjobb kormánykerék az Xbox Series X/S konzolhoz a következő kategóriában 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar