Oldal kiválasztása

Logitech kormánykerekek: Fókuszban a legolcsóbb Sim-racing márka

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A SimRacingben való elinduláshoz szükséges tartozékok közül a kormánykerék a professzionális élmény sarokköve. Mint minden autó esetében, ez is az egyik legfontosabb felszerelés a valódi vezetési szimuláció élményéhez.

A Logitech, amelynek kezdetben nem jósoltak jövőt a szimulátorok piacán, végül az egyik legelismertebb márkává vált, különösen a mindenki számára elérhető áron értékesített termékkínálatának köszönhetően.

Ebben a cikkben megnézzük a Logitech kormánykerekeket , hogy segítsünk eldönteni, melyik a megfelelő az Ön számára. Megismerheted a márka történetét, megtudhatod, mitől olyan híres a Logitech, és elmondunk mindent, amit tudnod kell a megfelelő Sim-racing kormánykerék kiválasztásához.

A Logitech márka története

A Logitech magvait 1976-ban vetették el a Stanford Egyetemen, ahol a svájci Daniel Borel és az olasz Pierluigi Zappacosta szoftver- és számítástechnika mesterszakon tanult.

1981. október 2-án Borel és Zappacosta Giacomo Marinivel közösen megalapították a Logitech S.A.-t, amely a svájci Apples városában, Lausanne külvárosában nyitotta meg első irodáját.

Ettől kezdve a 2000-es évekig, miután kezdetben a szoftverekre összpontosított, a Logitech márka számos egér-, billentyűzet-, kamera- és webkamera-modelljével forradalmasította a hardverek világát.

A 2000-es évek elején a Logitech a Logitech GT Force kormánykerekek PlayStation 2-hez történő bevezetésével jelentős elkötelezettséget vállalt a játékeszközök iránt, ami a játékkonzolokhoz és PC-khez való joystickok és kiegészítők teljes választékának kifejlesztését jelentette.

Ez a termékcsalád olyan sikeres volt, hogy Logitech G néven saját identitást teremtett a vállalaton belül, és a játékokhoz és az esporthoz használt billentyűzetek, egerek és kiegészítők terén az élvonalba került.

A Logitech G sorozatú kormánykerekei még ma is a legnépszerűbbek közé tartoznak a szimulátoros versenyzés piacán.

Miért érdemes Logitech kormánykereket vásárolni?

Talán kíváncsi vagy, hogy a kritikusok és a játékosok miért ajánlják a Logitechet más konkurens márkákkal szemben. Egyszerűen azért, mert a Logitech volt azegyik első gyártó, amely megfizethető áron forgalmazott kormánykereket, olyan funkciókkal, amelyek elit vezetési élményt nyújtanak.

A Logitech márka a Sim-versenyzés világában már évek óta a legolcsóbb termékeket kínáló gyártó hírnevét vívta ki magának. És verhetetlen árai ellenére a márka nem fukarkodik a kormánykerék-modellek minőségével, hiszen például nagyon erős erővisszacsatolással felszerelt modelleket találhatsz.

Ez a vállalat a Logitech G sorozat alatt kínál játékhoz való termékeket, amely az egerektől a fejhallgatókig mindent forgalmaz. A Logitech G kormánykerék megvásárlása minőségi garanciát jelent a teljesítmény és az anyagok tartóssága tekintetében.

Hogyan válasszam ki a Logitech kormánykereket?

Ha szimulátoros kormánykerék vásárlása előtt állsz, bármilyen márkát is választasz, van néhány dolog , amit szem előtt kell tartanod a döntésed meghozatalakor.

Először is, fontos meghatározni a költségvetést. Attól függően, hogy milyen árat szeretne befektetni a kormánykerékbe, megcélozhatja az egyik vagy a másik termékcsalád modelljeit. A Logitech kormánykerekek más márkákhoz képest nagyon kedvező árúak, még a kínálat felső határán is, így az áraik nem fogják megzavarni a bankot.

Ezután nagyjából tudnod kell, hogy mennyi ideig tervezel játszani a kormánykerékkel. Nincs értelme sok pénzt fektetni egy kormánykerékbe, ha csak egyszer-egyszer fogja használni. Sőt, ha úgy gondolja, hogy csak keveset fogja használni, akkor talán még jobban is jár, ha elgondolkodik egy belépő szintű kormánykerék vásárlásán, vagy egyáltalán nem vesz kormánykereket.

Annak megállapításához, hogy melyik típusú kormánykerék illik a legjobban hozzád, figyelembe kell venned , hogy milyen stílusú versenyeken szeretsz játszani. Valójában, ha nagy GT-rajongó vagy, akkor jobb, ha egy olyan kerékmodellel rendelkezel, amely az igényeidhez igazodik. Ugyanez vonatkozik arra is, ha a Forma-1-et vagy a rallyversenyzést részesíted előnyben. Egyes siklótípusok jobban megfelelnek bizonyos versenyzési stílusoknak, ezért ezt vegye figyelembe, mielőtt bármit is vásárolna.

Végül nagyon fontos, hogy ellenőrizze, hogy a kiválasztott sikló kompatibilis-e a játékhoz használt platformmal. Nem minden kormánykerékmodell működik minden platformon: egyesek kizárólag PlayStation konzolokkal, míg mások Xbox konzolokkal vagy PC-vel kompatibilisek. Ellenőrizze, hogy a kormánykerék kompatibilis-e a konzollal vagy a PC-vel, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket a megérkezéskor.

Logitech kormánykerekek 250 euró alatt

Itt bemutatjuk a Logitech legolcsóbb kormánykerekeit, mivel ezek a belépő kategóriába tartoznak, és 250 euró alatt megvásárolhatók.

Logitech G29

A Logitech G29 kormánykerék a jó ár-érték arányának köszönhetően ideális a Sim-racing kezdők vagy haladók számára, amely megfizethető áron kínálja egy Sim-racing kormánykerék néhány alapvető funkcióját.

Erővisszacsatolással rendelkezik, és minőségi anyagokból készült, így akár játékteremben vagy szimulátorral is játszhatsz vele.

Minden főbb platformmal kompatibilis, kivéve az Xbox és bizonyos PC-s játékokat, amelyekhez a Logitech G290-re lesz szükséged.

Íme a G29 kormánykerék főbb jellemzői:

Minőségi anyagokból készült, amelyek garantálják a tartósságot. A kormánykerék és a pedáltengely csapágyazása rozsdamentes acélból készült, akárcsak a lapátváltók, amelyek amellett, hogy tartósabbak és megbízhatóbbak, valósághűbb élményt nyújtanak, mint a műanyagból készültek. A G29 kormánykerék kézzel varrott bőrrel van bevonva, ami valósághűbb és fényűzőbb érzetet ad.

A Logitech G29 kormánykerék jó értékeléseket és pontszámokat kapott a vásárlóktól. Bár ez nem egy nagyon jó minőségű kerék a haladó szimulátorosok számára, a választékát és az árát tekintve nagyon jó véleményekkel rendelkezik.

A nagyobb pályapontosság érdekében akár 900°-os, azaz két és fél fordulatos elfordulást kínál. A kormánykerék visszagurulásgátló hardverrel lett kialakítva, beleértve a kormányoszlop golyóscsapágyazását, valamint akormánykerék mozgását nyomon követőHall-hatású kormányérzékelőt.

Ez a modell akét motornak és a spirális fogaskerékrendszernek köszönhetőenvalósághű erővisszacsatolással rendelkezik a sima, csendes kormányzás és a legrealisztikusabb vezetési élmény érdekében, lehetővé téve az autó kormányának és a kormánykerék mozgásának szimulálását.

Ez egy kicsi, ergonomikus kormánykerék, könnyen hozzáférhető gombokkal. Az összes gomb és vezérlőelem könnyen elérhető közelségben van a kezed és az ujjaid számára, és ezek kicsik, de elég ergonomikusak ahhoz, hogy nagyon valósághű érzetet nyújtsanak.

A Logitech G29 kormánykerék félautomata sebességváltóval rendelkezik a kormányon lévő lapátokon keresztül. Ezek acélból készültek, igazán valósághű tapintással. Ez lehetővé teszi számunkra a sportági változást.

Ha például szekvenciális vagy H alakú váltókart keresünk, akkor kompatibilis tartozékokra lesz szükségünk, amelyeket használhatunk, mivel ez a modell kuplungkart is tartalmaz.

A Logitech G29 kormánykerék az egyik független pedállal együtt kerül forgalomba. Független hajtókarral rendelkezik, 3 pedállal: gázpedál, kuplung- és fékpedál, acélcsapágyazással és automatikus kalibrációval. A fékpedál nem lineáris, ami nagyobb realizmust biztosít játék közben. A forgattyústagot csúszásgátló alátéttel is felszerelték.

Ez a modell kompatibilis a PlayStation 5, a PlayStation 4 és a PC, valamint az összes következő generációs játékkal ezeken a platformokon.

Véleményünk szerint a Logitech G29 kormánykerék kínálja a legjobb ár-érték arányt a piacon.

Előnyök

 • Minőségi anyagokból készült.
 • Erővisszajelzéssel felszerelve.
 • Stabil, csúszásgátló 3 pedálos hajtókarral felszerelve.

Hátrányok

 • Az erővisszacsatolás kissé kiegyensúlyozatlan
 • Középen van egy holt zóna

Logitech G920

A Logitech G920 kormánykerék a G29 Xbox-változata, amelyről az előbb már beszéltünk. A műszaki és gyártási előírások tehát gyakorlatilag azonosak.

A G920 kormánykerék csak esztétikailag különbözik a G29-től, a színe és a gombok eltérései az Xbox-ra jellemzőek.

A Logitech G920 13 testreszabható gombbal rendelkezik, köztük az LB és RB, a View, az Options és az Xbox, valamint az LSB és RSB gombokkal.

A G29-hez hasonlóan ez a modell is 900°-ig terjedő forgástartományt kínál, és visszagurulásgátló berendezéssel, többek között golyóscsapágyakkal a kormányoszlopban ésHall-hatású kormányzásérzékelővel tervezték. Kétmotoros erővisszacsatolással és spirálos fogaskerékrendszerrel is fel van szerelve.

Így a G29 minden olyan funkcióját élvezheted, amit már korábban is láttunk, de az Xboxon, mivel kompatibilis azXbox Series X|S, Xbox One, de a PC és a Mac, valamint az összes következő generációs játékkal ezeken a platformokon.

Ideális kormánykerék a középhaladó szimulátorosok vagy a kezdők számára, akik szeretnének megismerkedni a szimulátoros versenyzés világával.

Előnyök

 • Nagyon jó ergonómia.
 • Minőségi anyagokból készült.
 • Erővisszacsatolással és 3 pedálos pedálokkal felszerelve.

Hátrányok

 • Az erővisszacsatolás kissé kiegyensúlyozatlan.
 • Középen van egy holt zóna.

250 és 500 euró közötti Logitech-kormánykerekek

Valójában egyetlen kormánykerékről van szó, mivel a Logitech nem fejlesztett több modellt ebben az árkategóriában. Íme tehát a Logitech G923, az egyetlen Logitech-kormánykerék, amelyet jelenleg 250 eurónál dr ágábban árulnak.

Logitech G923 Trueforce

A Logitech G923 Trueforce a Logitech új generációs kormánykereke, amely a korábbi modelleknél nagyobb kompatibilitással és új visszajelzőrendszerrel rendelkezik, amely nagyobb hűséget és realizmust biztosít a szimulációban.

A Logitech G923 kormánykerék 28 cm átmérőjű, bőrrel bevont, polírozott fémből készült. A kerék hátsó részén két forgó acéllapát található a sebességváltáshoz.

A Logitech G923 kerék 900°-ig, azaz két és fél fordulatnak megfelelő mértékben forgatható, így nagyobb irányítást biztosít a jármű felett.

Ez a kormánykerék a Trueforce, a következő generációs erővisszacsatolási rendszerrel rendelkezik. Ez az új kényszerített visszajelző rendszer javítja a visszajelzések arányát, és közvetlenül kapcsolódik a játék fizika- és szimulációs motorjaihoz, hogy javítsa a hűséget és növelje a szimuláció realizmusának szintjét a korábbi generációkhoz képest.

Zárt hurkú motorvezérléssel rendelkezik, amely az új firmware-nek köszönhetően pontosabbá teszi a motor nyomatékát. Így a motor pontosabban állítja be a feszültséget a videojáték által kibocsátott fizikának megfelelően, milliméteres pontosságot garantálva.

A Logitech G923 kormánykerék 3 pedálos pedálrendszert tartalmaz, amely egy gázpedált, egy kuplungot és egy féket tartalmaz progresszív rugórendszerrel a még valósághűbb versenyérzet érdekében. A fémlemezek magassága és távolsága állítható.

Ez a modell a kompatibilis játékokkal elérhető Launch Control funkciónak köszönhetően közvetlenül a kormánykerékről programozható kettős tengelykapcsolóval is rendelkezik.

Ez a kormánykerék beépített LED-es kijelzővel is rendelkezik. Közvetlenül a nézőpontunkból elérhető, így gyorsan láthatjuk, mikor értük el a megfelelő fordulatszámot, és hatékonyabban használhatjuk a sebességváltást.

A Logitech G923 kormánykerék ergonomikus kialakítású, hozzáférhető kezelőszervekkel. Nem számít, hogy milyen játékplatformon használod, minden szükséges kezelőszervet megtalálsz, könnyen elérhetően a kormánykeréken, amely kicsi, mint az elődjei, de nagyszerű érzés. Tartalmaz egy forgókapcsolót az összes beállítás és beállítás finomhangolásához.

A Logitech G923 kormánykerék kompatibilis a PlayStation 4-gyel, a PlayStation 5-vel és az Xbox-szal, valamint a PC-vel és a Mac számítógépekkel.

Ez a modell a G Hub szimulációs szoftver segítségével nagymértékben testreszabható számítógépen. A Logitech kifejlesztett egy PC-s szoftvert, amely lehetővé teszi a kormánykerék beállításainak, érzékenységének és az új Trueforce rendszernek a teljes körű testreszabását.

Előnyök

 • Fejlett technológiával felszerelve.
 • Kiváló minőségű anyagokból készült.
 • 3 pedálos, továbbfejlesztett fékrendszerrel ellátott hajtókarral.

Hátrányok

 • A visszajelzés motorizálása kissé rángatózik.

Melyik Logitech kormánykereket vegyem meg?

Most, hogy áttekintést adtunk a különböző Logitech-kormánykerékmodellekről, és közösen kidolgoztuk, milyen paramétereket kell figyelembe vennie ahhoz, hogy eldöntse, melyik modell a legjobb Önnek, már csak a legfontosabb dolog van hátra: válassza ki a kormánykereket.

Mint korábban említettük, ez elsősorban az Ön személyes ízlésétől és költségvetésétől függ .

A szimulátoros versenyzés világában való elinduláshoz a G29 és a G920 kormánykerék tökéletes, többé-kevésbé minden versenyzési stílushoz alkalmas, és nagyon kedvező áron kapható.

A Logitech ökoszisztéma

A Logitech nem kínál sok szimulátoros kiegészítőt, ellentétben az olyan márkákkal, mint a Thrustmaster vagy a Fanatec.

Azt is tudnia kell, hogy a Logitech kormánykerekek kerekei nem cserélhetők ki egymással. Bármikor bütykölhetsz valamit, de ez a saját felelősségedre történik, és elveszíted a gyártó garanciáját.

A Logitech szimulátoros versenyzői szetted kiegészítéseként a kormánykerékhez és a pedálokhoz hozzáadhatod a márka által kínált egyetlen váltókart: a Logitech Driving Force váltókart.

Logitech Driving Force váltókar

Ez az a váltókar, amelyet a Logitech a G29 és G920 kerekekkel együtt mutatott be. Kompatibilis a Logitech G923 kormánykerékkel is, mind a PlayStation, mind az Xbox verzióval.

Ez az egyik legolcsóbb váltó a piacon, és úgy találtuk, hogy nagyon jól működik. Mi több, módosíthatod és testreszabhatod a modokkal, hogy még jobbá tedd.

Logitech PS2 és PS3 kormánykerék

Végül a nosztalgiázóknak bemutatjuk a régi konzolokkal kompatibilis legjobb Logitech-kormánykereket.

Logitech G25 versenykormány

A Logitech G25 volt az egyik első Logitech-kormánykerék, amely komolyan vette a szimulációs versenyzést. Valójában sok virtuális pilóta ezzel kezdte.

Ez a kormánykerék 3 kilogramm súlyú és 28 cm átmérőjű. Ráadásul a forgási szög 200° és 900° között mozoghat, akárcsak egy valódi autóban. A kézzel varrott fém- és bőrborítás sokkal valósághűbb és kellemesebb, mint a műanyag és gumi klasszikus kombinációja. A sebességváltó lapátok jól el vannak helyezve, és nem zavarják a kezelést. Nagyon érzékenyek, könnyűek és könnyen használhatóak.

Ez a modell nagy teljesítményű, csendes és sima,kétmotoros erő-visszacsatolási rendszerrel van felszerelve.

A Logitech G25 kormánykerékhez egy 3 pedálos, 3,250 kg tömegű alumínium hajtókar tartozik, amely nagyon jó minőségű és nagyon stabil. Viszonylag nagy súlya a nagyobb, hosszabb méreteknek köszönhető, amelyek jobban illeszkednek a nagy lábakhoz, valamint a nagyobb számú fém alkatrésznek.

A Logitech G25 nagy előnye, hogy tartalmaz egy sebességváltót. Ez egy távirányító, H-ban szekvenciális vagy kézi sebességgel, hat sebességgel és egy hátrameneti sebességgel.

Ami a rögzítési rendszert illeti, a Logitech G25 kormánykerék csavaros kampókkal van ellátva, hogy az alkatrészek biztonságosan lógjanak az asztalon.

2006 közepén jelent meg PlayStation 2-re és PlayStation 3-ra, és a Windows 7-tel is kompatibilis.

Előnyök

 • Erőteljes, gördülékeny erővisszacsatolás.
 • Pedálokkal és váltókarral felszerelve.
 • Minőségi anyagokból készült.

Hátrányok

 • Korlátozott kompatibilitás a jelenlegi platformokkal.

Logitech G27 versenykormány

A Logitech G27 Racing Wheel a G25 utódja, és természetesen minőségben és funkcionalitásban felülmúlja azt. Annyira sikeres volt, hogy megjelenése után azonnal mércévé vált a kis szimulátoros versenyautók világában.

A Logitech G27 kormánykerék 3 kg-os súlyával és 28 cm-es átmérőjével komoly darab. Ha ehhez még egy bőr tokot is adunk a további kényelem érdekében, akkor máris képet kaphatunk a Logitech modell által kínált fogásról.

A Logitech G27 Racing Wheel a következő eszközökkel van felszerelve erőteljes kétmotoros erő-visszacsatolási mechanizmus amely finoman és pontosan szimulálja a tapadásveszteséget, az autó súlyát és az út egyenetlenségét, valamint egy kivételes csigakerék-hajtóműrendszer amely gyakorlatilag minden zajt kiküszöböl.

Ez a modell sebességváltásjelzővel/tachométerrel is rendelkezik, hogy tudd, mikor kell sebességet váltani az optimális nyomatékhatás érdekében (csak az ezt támogató játékok esetében).

A Logitech G27 kormánykerékegy 3 kilogrammos,3 pedálos hajtókarral van felszerelve, amely a “gáz-fék-paletta” hármasát kínálja. Ezek a pedálok mind fémből készültek a maximális realizmus és szilárdság érdekében. Ha lenne hiba, amit ezzel a hajtókarral kapcsolatban találni, az a kuplung és a fék közelsége lenne. A nagy lábakon vékony a vonal, és ez megakadályozhat minket abban, hogy a gázadás vagy a fékezés során pontosabbak legyünk. Az egész csomag azonban jól tapad, stabil, és nem áll fenn a csúszás veszélye a versenyeken.

Ennek a modellnek az az előnye, hogy váltókarral is kapható, így egy igazán teljes csomagot kap. A H-alakú sebességváltó 6 sebességes, a hátramenet pedig egy gombnyomással kapcsolható.

A G27 kormánykerék íróasztalra történő rögzítéséhez a Logitech egy klasszikus, a többi Logitech kormánykerékhez hasonló rögzítési rendszert kínál. Két műanyag tartóból áll, amelyek az íróasztal alatt helyezkednek el. Ráadásul a kormánykerék alatt két rögzítési pont található. Használatukhoz lyukat kell vágni az asztalba, vagy rendelkeznie kell egy megfelelő pilótafülkével.

Ez a modell kompatibilis a PlayStation 2-vel és a PlayStation 3-mal, valamint a PC-vel.

Még ha a G27 kormánykerék már nem is nagyon aktuális, tekintettel a legújabb játékplatformokkal való korlátozott kompatibilitására, ez egy olyan modell, amely örömet okozhat a retrogamereknek, akik szeretnék élvezni a régebbi játékok nyújtotta örömérzeteket.

Előnyök

 • Erőteljes, gördülékeny erővisszacsatolás.
 • Pedálokkal és váltókarral felszerelve.
 • Sebességmérővel/sebességváltásjelzővel felszerelve

Hátrányok

 • Korából adódóan korlátozott kompatibilitás

Röviden – Következtetés

Ahogy ebben a cikkben együtt láttuk, a Logitech márka olyan Sim-racing kerekeket kínál, amelyek az áruknak köszönhetően kötelező darabokká váltak, különösen a kevésbé tapasztalt játékosok számára.

Alacsony áruk ellenére a Logitech kormánykerekei számos előnyt kínálnak, és nem spórolnak a termékeikben felhasznált anyagok minőségén.

A Logitech ökoszisztémája talán nem olyan kiterjedt, mint a versenytársaké, de ez nem akadályozta meg a márkát abban, hogy megőrizze kiváló hírnevét a szimulátorok piacán.
Reméljük, hogy ez az útmutató megválaszolta a Logitech és a Logitech kormánykerekekkel kapcsolatos kérdéseit. Ha új modell vásárlása előtt áll, ez a cikk tartalmazza az összes szükséges információt a helyes döntés meghozatalához.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar