Oldal kiválasztása

Az 5 legjobb VR headset szimulátoros versenyzéshez

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A videojátékok már jó ideje léteznek, és az évek során számos változáson mentek keresztül, és jelentős fejlődésen mentek keresztül, amely úgy tűnik, hogy napjainkban a virtuális valósággal érte el csúcspontját. Így természetesen lassan mindenféle játékba bekerül, és ez alól a szimulátoros versenyzés sem kivétel.

A virtuális valóság lenyűgöző módja az utazásnak, kizárólag a technológia erejét használva. Egy headset és egy mozgáskövető rendszer segítségével úgy fedezhetsz fel egy virtuális teret, mintha ott lennél, vagy úgy játszhatsz egy játékot, mintha ott lennél.

Ha a szimulációs versenyzés élményét a következő szintre szeretné emelni, nincs is jobb kiegészítője a felszerelésének, mint egy VR headset. Rengeteg választási lehetőség van, de néhány sokkal jobb, mint a többi.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned a VR headset kiválasztásakor, és bemutatjuk az 5 legjobb VR headsetet a szimulátoros versenyzéshez.

 

A legjobb VR headsetek a Sim Racinghez egy pillantásra

 

Mit kell figyelembe vennem a VR headset kiválasztásakor?

A virtuális valóság headset megvásárlásakor sok mindent figyelembe kell venni. Azért, hogy segítsünk Önnek ezen az úton, itt van egy lista az összes funkcióról, amit figyelembe kell vennie, hogy olyan vásárlást tudjon tenni, amit nem fog megbánni.

Mozgástartomány és szabadságfokok (DoF)

Ez két alapvető tényező, amelyet figyelembe kell vennie, amikor VR headsetet vásárol. A mozgástartomány általában 360°-os, ami azt jelenti, hogy játék közben mindenhová körülnézhetsz.

A DoF lényegében az elvégezhető mozgástípusok számát jelenti. A három DoF meglehetősen standard, lehetővé téve, hogy ugyanazon a helyen állva vagy ülve felfelé és lefelé, balra és jobbra nézz. Ha mozog a szobában, ezeket a mozgásokat nem követi a rendszer, így nem befolyásolják a játékélményt.

Néhány VR-fejhallgató a felső kategóriában hat DoF-ot kínál, lehetővé téve a fizikai térben való mozgást és a mozgások követését. Ez kevésbé fontos a szimulátoros versenyzésnél, mivel általában mindig az autóban ülsz. Tehát nem feltétlenül kell több pénzt költenie három extra DoF-ra, aminek nem fogja élvezni a teljes előnyét.

Látómező (FOV)

A FOV az egyik legfontosabb jellemzője a VR-maszknak a szimulátoros versenyzéshez, a látómező foka döntő fontosságú a legjobb versenyszimulátoros élményhez. A szélesebb FOV lehetővé teszi, hogy jobban belássunk a pilótafülkébe, míg a kisebb FOV arra késztet minket, hogy többet mozdítsuk a fejünket, hogy a visszapillantó tükörbe nézzünk.

Ráadásul a szélesebb FOV természetesebb, mivel hasonlít a szemünk látómezejéhez. Ezért azt javasoljuk, hogy a jobb játékélmény érdekében válasszon szélesebb FOV-t.

Képernyő és hang

Ezt a tényezőt kissé nehéz megítélni azoknak a játékosoknak, akik nem nagyon járatosak a technológiában. A kijelző kiválasztásának egyszerűsítése érdekében tartsa szemmel az egyes képernyők felbontását (szemenként) és a kínált frissítési frekvenciát. Ami a hangzást illeti, találhatsz VR-headseteket beépített hangszórókkal, és némelyik mikrofont is tartalmazhat. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb konfigurációt.

Kompatibilitás

A kompatibilitás nemcsak a platformra, hanem a futtatni kívánt játékokra is vonatkozik. A legtöbb VR-headset a piacon simán fut Windows alatt, de ha játékokról van szó, mindig a márka hivatalos weboldalát kell megnézni, mivel nem minden szimulátoros-versenyzős játék kompatibilis a virtuális valósággal.

Mindig ellenőrizze előzetesen, hogy ne pazarolja a pénzét egy olyan VR-headsetre, amelyet nem tud majd teljes mértékben használni.

Kényelem és ergonómia

Amikor VR-headsetet választasz a szimulátoros versenyzéshez, valami könnyű és kényelmesre van szükséged, hogy elfelejtsd, hogy viseled, hogy minél magával ragadóbb érzést nyújtson. Keressen teljesen állítható virtuális valóság fejhallgatót, hogy elkerülje a nyak megerőltetését vezetés közben.

Az ár

A felső kategóriás VR-headsetek határozottan sokkal jobbak a szimulációs versenyzéshez, az olcsóbbak hajlamosak korlátozni az élményt és az elmélyülés érzését. A szimulátoros versenyzéshez használt VR-headsetek ára azonban nagyban változik, és bár a legjobbak általában a legdrágábbak, találhatsz minőségi modelleket és márkákat elérhetőbb áron is.

Az 5 legjobb VR headset szimulátoros versenyzéshez

Úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk az 5 legjobb VR-headsetet a szimulátoros versenyzéshez, sorrendben.

Oculus Quest 2

oculus quest 2

Oculus az a vállalat, amely úttörő szerepet játszott a virtuális valóság bevezetésében a fogyasztói piacon, és miután a Facebook felvásárolta, továbbra is folytatja a fejlesztéseket és a fejlődést célzó beruházásokat. Le Oculus Quest 2 headset az első önálló modell modernizálása. L’Oculus Quest 2 az Oculus Link segítségével csatlakoztatható a PC-hez, és továbbítható a nagyfrekvenciás headsethez, amelyet más fejlett headsetekhez hasonlóan lehet használni.

A hordozhatóság ennek a VR headsetnek a nagy erőssége, nem beszélve a képernyőről, a szemenként 1832 x 1920-as felbontásról, az akár 120 Hz-es frissítési frekvenciáról és az átlagos 100º-os látómezőről. Mindezzel a headset garantáltan nagyon természetes virtuális valóságélményt nyújt.

AzOculus Quest 2 könnyű, mindössze 600 grammot nyom, így az egyik legkényelmesebb VR-headset a szimulátoros versenyzéshez. Ráadásul nincs szüksége külső érzékelőkre, kábelekre vagy bármilyen tartozékra, amelyek a mozgásunk útjában állnak. Az iRacing, Project Cars vagy Assetto Corsa játékhoz egyszerűen csak csatlakoztatnunk kell a PC-hez az USB-C kábellel.

Előnyök

 • Könnyű és kényelmes.
 • Kiváló ár-érték arány.
 • Magas képminőség.

Hátrányok

 • Gyenge felbontás a távoli pontokon.
 • Nem a legjobb teljesítmény a piacon

Sony – Playstation VR

Sony playstation vr

Ez az opció Sony opció 3D hangképesség és 100°-os látómező. Éppen ezért ideális eszköz, ha a virtuális valóság világába szeretne belépni, különösen a következők számára PlayStation. Tartalmaz továbbá egy HDMI- és USB-kábelen keresztül történő csatlakoztatáshoz szükséges interfészt is.

Két lencsével és 3D-s mélységérzékelőkkel rendelkezik, így követi a sisak helyzetét, bárhol is vagy, és bármilyen mozdulatot is teszel. Mindössze annyit kell tenned, hogy használod a PlayStation kamerát, amely követi a sisak LED-fényeit.

A teljes elmerülés érdekében 360°-os kilátással rendelkezik, és nagy pontosságú 3 tengelyes giroszkópot és 3 tengelyes gyorsulásmérőt tartalmaz.

Az 5,7 hüvelykes OLED-képernyővel hiperrealisztikus 3D-környezeteket élvezhet. Végül, de nem utolsósorban 120 képkocka/másodperc lejátszási kapacitással rendelkezik. Pontosan ez a kombináció teszi lehetővé, hogy a legjobb képminőségben és késleltetés nélkül élvezhesse a versenyzős videojátékokat.

Beépített mikrofonnal rendelkezik, így a barátaiddal való online játékokat is megszervezheted, és a készülék képét a tévéképernyőre is kivetítheted.

Nagyon jó eszköznek számít, még ha nem is rendelkezik a PC-s VR headsetek összes előnyével. Kiváló játékélményt garantál, és számos játékkal kompatibilis.

Előnyök

 • Magával ragadó VR-élmény.
 • Működik a nem VR-alkalmazásokkal és játékokkal.
 • Mozgásvezérlés támogatása.
 • Nagyon könnyen telepíthető.

Hátrányok

 • Magas ára.
 • Csak a PlayStation konzoloddal használhatod.
 • A súlya több mint 2 kg.

HP Reverb G2

hp reverb g2

A HP VR headsetek prioritásként kezelik, hogy folyékony és hű képet nyújtsanak. Le HP Reverb G2 sem kivétel, két 2160 × 2160 felbontású LCD-panellel rendelkezik, így a teljes felbontás 4320 × 2160-ra nő.

Szemenként 2160 x 2160 felbontású, 90 Hz-es frissítési frekvenciával és 114º-os látómezővel rendelkezik.

A HP Reverb G2 fejhallgatóba 4 kamera van beépítve, amelyek külső érzékelők nélkül követik a mozgásunkat. Ez a VR-headset teljes mértékben kompatibilis a SteamVR-rel és a Windows Mixed Realityvel, így a legtöbbet hozhatja ki a szimulációs játékokból.

A HP és a Valve összefogott, hogy a G2 fülhallgatót a Valve indexhez hasonló szintre emeljék. Az eredmény egy erőteljes kijelző és kiváló hangminőség.

A fejhallgató bármilyen méretű és alakú fejhez igazítható, és működéséhez csak egy USB 3.0 kábelre és egy HDMI-csatlakozásra van szükség.

Előnyök

 • 4K felbontás.
 • Független, külső érzékelők vagy bázisállomások nélkül.
 • Könnyen telepíthető.

Hátrányok

 • A képernyő frissítési sebessége lehetne jobb.

Oculus Rift S PC-alapú VR

oculus rift s

Úgy döntöttünk, hogy a Oculus Rift S headsetet headsetet választékunkba a hihetetlen precizitása miatt.

Ez a modell tartalmaz egy érzékelőrendszert, így bármilyen irányban mozoghat a térben. Nem rendelkezik külső érzékelőkkel, és konfigurációja az egyik legegyszerűbb a piacon.

A kialakítás teljesen ergonomikus a HALO kialakításnak köszönhetően, amelyet úgy terveztek, hogy a sebesség szempontjából optimalizálja az élményt. A beállításhoz csak el kell fordítania a beállítási kereket, ami ideális olyan játékmenetekhez, ahol hajlamos hirtelen mozdulatokra.

AzOculus Rift S tartalmazza az Oculus Touch kontrollereket, így optimalizálhatja játékélményét. Egyéb tartozékokat is tartalmaz, például integrált hangszórókat és érzékelőrendszereket.

Új generációs képernyője a legélesebb, legfényesebb képet nyújtja, és ez a modell garantálja a csökkentett rácshatást is olvasás közben.

Véleményünk szerint az Oculus Rift S headset az egyik legjobb választás azok számára, akik közepes költségvetésűek és valami sokoldalút keresnek, ami nem csak szimulátoros versenyzésre, hanem a virtuális valóság minden típusú játékára alkalmas.

Előnyök

 • Nagyon jó képminőség.
 • Nagyon kényelmes.
 • Kiváló ár-érték arány.

Hátrányok

 • A számítógépet az Oculushoz optimalizálni kell a Windows 10 operációs rendszerrel, és legalább 8 GB RAM-mal kell rendelkeznie.
 • A vezérléshez elemekre van szükség.

HTC VIVE Pro

htc vive pro

Végül bemutatjuk a HTC VIVE Pro VR headsetet , amely messze a kedvenc modellünk és a legjobb alternatíva a kínálatunkban.

Ez a futurisztikus VR headset 2880 x 1600 px képminőséget kínál, amelyet teljes tisztasággal élvezhetsz a 3,5 hüvelykes képernyőn.

110º-os látómezővel rendelkezik, így mindent láthat, ami körülötte történik anélkül, hogy el kellene fordítania a fejét. Egy másik tulajdonsága, hogy olyan fejhallgatót tartalmaz, amely képes a hang 3D-s vetítésére.

Külső érzékelőkkel is rendelkezik a Steam VR követéshez, G-Sensor giroszkóp és közelségérzékelő.

A HTC VIVE Pro headset egy könnyen használható állítókerékkel rendelkezik a kiváló illeszkedés és kényelem érdekében. Szellőző felülettel is rendelkezik a túlzott izzadás megelőzése érdekében.

Ezt a modellt tapasztalt játékosoknak vagy professzionális használatra szánjuk. Ez egy jó választás, ha olyan eszközt keresel, amely néhány évig szolgálja majd a videojátékok vagy más virtuális valóság alkalmazások lejátszásához. Ne feledje, hogy legalább egy Windows 10 operációs rendszerrel és 4 GB RAM-mal rendelkező számítógépre van szüksége.

Előnyök

 • Kiváló megjelenítés és anyag.
 • Beépített hangszórók és mikrofon.
 • Kiváló mozgáskövető érzékelők.

Hátrányok

 • Magas ár.
 • A PC-k esetében kissé szigorúbb minimumkövetelményekre van szükség.

Röviden / Következtetés

Reméljük, hogy modellválasztékunkban megtalálta az Önnek megfelelő VR headset modellt a szimulátoros versenyzéshez.

Ahogy az imént láttuk, számos jó lehetőség van különböző jellemzőkkel, de van néhány kulcsfontosságú elem , amelyet figyelembe kell vennie, mielőtt döntést hoz.

Az ár nem mindig fontos, de döntő tényező lehet. Ezért javasoljuk, hogy szánjon időt a különböző fejhallgatók tesztelésére, különösen akkor, ha sok pénzt fog költeni.

 

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar