Oldal kiválasztása

NSH racing: Fókuszban a Franciaországban készült szimulátoros autóversenyző márka

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A szimulátoros versenyzés világa meglehetősen zsúfolt, több mint két évtizede vannak márkák a játékban. Tagadhatatlan, hogy a szimulátorozás mindig az innovációról szól, ha versenyképes akarsz maradni, mert a piaci részesedést az innovatív termékekkel lehet megnyerni, amelyek élettartamuk alatt olcsóbbak és mindenekelőtt forradalmiak.

A legkonkrétabb példa erre az erőfitogtatás, amelyet a Fanatec a CSL DD-vel, az első, a nagyközönség számára elérhető Direct Drive bázissal. Ugyanez az alap jelenleg 350 eurós áron kapható az 5 nm-es változatért, így a korlátozott költségvetéssel rendelkező szimulátor-rajongók számára ez lesz a Go-To.

A világ vezető szimulátorversenyzői között a márkák soknemzetiségűek. A Fanatec egy német márka, Playseat holland, Logitech svájci, Thrustmaster (a játékrészleg) francia. Ami közös ezekben a játékosokban, az a játékban szerzett tapasztalatuk, amely gyakran 20 év vagy annál is több. Kivéve, hogy van egy franciaországi játékosunk is, az NSH Racing. Ez a cég, amelyet egy szimulátorversenyzés-rajongó alapított, 2016-ban jött létre, és hamarosan új távlatok felé látta magát.

A következőkben ezt a francia márkát fogom közelebbről megvizsgálni. Mesélek a történetéről, a zászlóshajó termékeiről és arról, hogy mit gondolok róla.

Az NSH Racing története

Minden 2016-ban kezdődött, amikor Nicolas Plançon, az NSH Racing alapítója nagyon érdeklődött a szimulátoros versenyzés és mindenekelőtt az akkori innovatív termékek iránt. 2016-ban minden a Direct Drive bázisokról szólt, és arról, hogy mit kínálnak a nagyközönségnek. Valójában a fő hangsúlyt az árra helyezték, mivel ez volt az első alkalom, hogy elit technológiát láttunk az átlagemberek költségvetéséhez igazítva.

Plançon úr ennek ellenére bele akart vágni a lecsóba, és saját céget alapított, NSH, azaz Nico Sim Hardware néven. A legelső NSH modell egy dinamikus alváz volt, amely ideális volt a profi versenyzők és a profi szimulátorosok számára. Addig Nicolas egyedül dolgozott, de ez nem folytatódhatott, mivel még mindig rengeteg munka várt rá, a tervezés, a fejlesztés és a termékek létrehozása.

Szüksége volt tehát segítségre, és ez Julien Lenne úr személyében meg is érkezett. Julien 2018-ban mérnökként kezdett dolgozni az NSH-nál. Munkája magában foglalja a termékek tervezését, fejlesztését, prototípusok készítését és gyártását.

A vállalat azonban 2020-ban, a COVID 19 globális egészségügyi válság idején lendült fel igazán. Mindenki hazament, és nem csinált semmit. Szóval akár szabadjára is engedheted a szenvedélyed, nem igaz? Az NSH hírneve egyre nő, és a vállalat a szimulátoros versenyzés egyik főszereplőjévé vált Franciaországban és külföldön egyaránt.

NSH tevékenységek

Más szimulátoros márkákkal ellentétben az NSH nem csak perifériákat gyárt. A vállalat professzionális versenyzők és profi szimulátorversenyzők számára fejleszt beállításokat, valamint saját perifériákat gyárt és értékesít.

Tekintettel arra, hogy a márka viszonylag új, elengedhetetlen, hogy diverzifikálja kínálatát és mindenekelőtt szolgáltatásait, ha piaci részesedést akar szerezni. És elmondhatom, hogy ez nem kis teljesítmény egy olyan versenyképes piacon, mint a szimulátoros versenyzés.

Mint korábban említettem, az NSH termékeket és megoldásokat kínál a professzionális versenyzőknek dinamikus vagy nem dinamikus futóművekkel ellátott komplett összeállítások formájában. A cél az, hogy olyan konfigurációt biztosítsunk, amely lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy valós körülmények között gyakoroljanak. De ez még nem minden. Az NSH az általa fejlesztett és forgalmazott termékeken kívül megoldásokat kínál autósiskolák és szimulátoros versenyzők számára is.

El kell ismernem, hogy ez egy kicsit atipikus egy szimulátoros játékostól, de az alkalmazkodás és a szegmens nehézségeinek leküzdése elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogulni tudjunk benne. Mindenesetre tetszik, amit Plançon úr csinál a vállalatával.

Az NSH termékpaletta

Az NSH által kínált átfogó, testre szabható beállításokon kívül a vállalat saját termékeket is fejleszt. A szimulátorversenyzés és a versenyzők nagy neveivel való együttműködésnek megvannak a maga előnyei. Az NSH termékcsalád jelenleg hidraulikus hajtókarokat, váltót, tengelytámaszt és lendkereket, hidraulikus kéziféket, műszerfalat és egy házon belüli QR-t tartalmaz, amely gyakorlatilag a piacon kapható összes 70 mm átmérőjű láncszemmel kompatibilis.

Egy 10 évesnek sem nevezhető cég esetében ez elég nagy választék, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezek a termékek prémium kategóriájúak, és versenyzők számára készültek.

NSH hajtókarok

SimPedals Sport

Ez az NSH belépőszintű pedalboardja, még akkor is, ha az ára elriaszt sok szim-versenyzőt. Ez a modell 3 pedállal rendelkezik, a gázpedál és a kuplung Hall-érzékelős (mágneses) üzemmódban, míg a fék hidraulikus, egyetlen főfékhengerrel.

A Sport dizájnja meglehetősen ipari jellegű, fekete ruhával és több színnel a különböző részeken. Abszolút értelemben úgy néz ki, mint egy prototípusokat készítő mérnök által kifejlesztett perifériát alkotó alkatrészek összevonása. Egyszerűen fogalmazva: nem szép látvány, de szuperhatékony.

A gázpedál és a kuplung mágneses érzékelői pontosan leolvassák a vezető beavatkozásait, míg a hidraulikus rendszer tökéletesen reprodukálja a versenyautók fékezésének érzését. A rendszer akár 70 bar nyomást is kibír, mindezt végállás nélkül. Egyszerűen tökéletes, különösen, ha egy Load Cell pedálfalról érkezik. Ár: valamivel több mint 1000 euró.

SimPedals Pro

Most itt az ideje az NSH középkategóriás pedáltáblájának, a SimPedals Pro-nak. Alapvetően ugyanaz a meglehetősen ipari formaterv, mint a Sport, de néhány jelentős fejlesztéssel. A szerkezet ismét teljes egészében fémből készült, de jobban kidolgozott, mint kistestvére. Láthatja, hogy sokkal jobb minőségű termékről van szó.

A Pro 3 pedállal rendelkezik, amelyek közül 2 hidraulikus(fék és kuplung), valamint egy Hall-érzékelős pedállal. A fék két főfékhengerrel, a kuplung pedig egyetlen főfékhengerrel rendelkezik, ami a lehető legjobb érzést és realizmust ígéri.

A vezetői bemeneti kijelzőrendszerek rendkívül pontosak, így pillanatok alatt javíthatsz a szimulátoros versenyzésen. Valójában, ha fejleszteni akarod a szimulátoros képességeidet, azt tanácsolnám, hogy először a pedáltábládat fejleszd, mielőtt a Direct Drive alapon gondolkodnál.

A fékérzetet tekintve gyakorlatilag megegyezik a Sport lengőkarral. Még ha 2 főtengely is van, a maximális nyomás 70 bar marad, szintén megállás nélkül. A fékezés azonban sokkal jobb, sokkal jobban irányítható és mindenekelőtt sokkal kommunikatívabb.

Beszéljünk az árról. A SimPedals Pro ára 1.498,99 euró, ami prémium ár. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez egy csúcskategóriás készülék, amelyet versenyzőknek terveztek.

SimPedals Ultimate

Itt az ideje, hogy beszéljünk az NSH pedálok nagy papájáról, a SimPedals Ultimate-ről. Egyszerűen fogalmazva: ez nehéz anyag. Ez a hajtókar 2 vagy 3 pedálos változatban kapható(2000 és 2500 euró), természetesen hidraulikával.

A féken 2 főfékhenger, 1 Hall-érzékelő a gázpedálhoz és egy hidraulikus kuplung, ha azt veszed. Kialakítását tekintve nagyon hasonlít az NSH többi hajtókarjára, fémszerkezet, szénszál és szálcsiszolt alumínium kivitel. Szemből gyönyörű, de hátulról nem annyira.

A lábtartó állítható, így az Ön számára legmegfelelőbb üléspozíciót tudja felvenni. Az érzés szempontjából ugyanaz a 70 bar nyomás van a féken. Összességében ez a hajtókar hasonló a többihez, de sokkal jobb minőségű, így a versenyzők könnyebben megdönthetik az időket, és jobban ráéreznek.

Árban még mindig drága. A 2 pedálos változatért 2000 eurót kell fizetni, a kuplungpedálért pedig további 500 eurót.

NSH csomópontok

Mint minden jó szimulátoros perifériagyártó, az NSH is kínál a Simucube, az OMP és más kormánykerekekhez való hubokat. A cél nem az, hogy egy komplett perifériát kínáljunk, mivel egy kormánykerék kifejlesztése sok pénzbe kerül, hanem az, hogy legyen egy olyan hub, amely együttműködik a csúcskategóriás gyártók, például a Simucube és mások kormánykerekeivel. Egy ilyen partnerség nemcsak prémium ügyfélkört biztosít az NSH számára, hanem lehetővé teszi a francia vállalat számára, hogy jelen legyen egy elit szegmensben.

Szóval, a hubok. Ebből 2 van: a GT-BLE Sport és a Pro. Kialakításukat tekintve gyakorlatilag azonosak, csupán egyes elemek színeiben és az árban vannak különbségek. A két kerékagy szénszálból készült, és számos prémium márka szimulátoros kormánykerekeihez illeszthető.

Ami a lapátokat illeti, kettő van belőlük (tényleg szerettem volna legalább 4-et, tekintve ezeknek a játékoknak az árát), és ezek is szénszálból készültek. Semmit sem tudok mondani a kivitelről vagy az építési minőségről. Egyszerűen csak csúcsminőségű, ennyi.

Ami az árakat illeti, ez a két hub teljes mértékben testre szabható, mind a szín, mind a központi előlap tekintetében. A Sport esetében a számla 500 eurónál kezdődik, és 772 euróra emelkedik a kerékagy és a kormánykerék (amelyet egy listáról kell kiválasztani). A Pro 700 eurónál kezdődik, és 973 eurónál ér véget, amihez a hub és egy tetszés szerinti kormánykerék tartozik.

Hidraulikus kézifék

Még ha ez az eszköz nem is a Go-To minden szimulátoros számára, fontos megjegyezni, hogy egyes versenyzők raliversenyeken indulnak, és a kézifék elengedhetetlen a beállításaikhoz. Mivel az NSH nem akar félmunkát végezni, egy kiváló perifériát talált ki, méghozzá hidraulikusat.

A formatervezés nagyon józan, az állvány és a fogantyú teljesen fémszerkezetű. Ez utóbbi, a fogantyú, a tartóra van csavarozva, és a tetején habszivaccsal van ellátva. Nagyon egyszerű, és szerettem volna egy szebb készüléket.

Ennek ellenére a hidraulikus rendszernek köszönhetően továbbra is nagy teljesítményű kézifék marad. A kis főfékhenger szürke, és kiváló érzést ad a rallye szakaszokon. A konzol gyakorlatilag bármilyen, a piacon kapható alvázra felszerelhető.

Ami az árat illeti, ez a hidraulikus kézifék kicsivel kevesebb mint 300 euróért cserélhető, és hogy őszinte legyek, ez egyáltalán nem drága, különösen annak fényében, amit a pénzéért kap.

A műszerfal és a RevLED

Mondtam, hogy az NSH mindent megpróbál csinálni a szimulátorozásban, és ez a diverzifikáció kiváló a francia cég számára. A gyártó katalógusának újabb kiegészítése: egy műszerfal és egy RevLED. A műszerfal 4″ átlójú képernyővel rendelkezik, amely számos, a pilótához szükséges adatot jelenít meg, és számos ökoszisztémával kompatibilis, többek között a Fanatec, a Thrustmaster és a Simucube ökoszisztémáival.

Ugyanolyan magas színvonalon készül, mint a gyártó más termékei. Az ár 150 és 173 euró között mozog, ami szerintem méltányos.

A RevLED esetében többféle lehetőség is szerepel a katalógusban: egy egyszerű RevLED, amely a műszerfalra illeszkedik, egy ház, amely közvetlenül az alvázra szerelhető, valamint a teljes készlet a RevLED-del, a házzal és a műszerfallal. Véleményem szerint jó értéket képvisel, és az ára is megfizethető, 49 eurótól 219 euróig.

Az NSH váltó

Egy szimulátoros versenysorozat semmit sem érne váltó nélkül, és szerencsére az NSH kifejlesztett egyet. Nos, nem igazán fejlesztett egyet, hanem inkább egy már meglévő váltót fejlesztett tovább: az SRT Lebois Racinget.

Az NSH SimGear egy 100%-ban testre szabható váltó, amely egy kiváló minőségű váltókaron alapul. A legnagyobb különbség az NSH váltó és a Lebois Racing váltó között a beállításokban van. A SimGear segítségével cserélhető pályák segítségével állíthatod be az érzést.

Ráadásul ez az NSH váltó rendelkezik eClutch funkcióval, amely blokkolja a sebességfokozatokat, ha elfelejtené lenyomni a kuplungot. És ez olyasvalami, amit még egyetlen más váltónál sem láttam a piacon. A SimGear is H-mintás és szekvenciális, mint sok csúcsmodell váltó.

Az egyetlen hátránya az ár. Ez a váltó 699 euróba kerül, és ez nagyon drága, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Lebois Racing változata csak 200 euró, de a váltót magadnak kell felszerelned. Olyan, mint egy mini TP a barkácsolóknak.

Az NSH termékcsalád többi tagja

Ami a francia gyártó kínálatának többi részét illeti, az magában foglalja a Rig-et, amely az Ön igényeihez és platformjához igazítható, valamint a számos szimulátoros szereplővel, például a Simucube-bal együttműködésben kifejlesztett termékeket.

Előre szólok: bármi, amit az NSH testre szab, drága, mivel a vállalat egyedi termékeket fejleszt az Ön számára.

Tényleg nem érdemes megfontolni az NSH-t?

Sok más prémium szimulátoros játékoshoz hasonlóan az NSH is egy olyan márka, amely kiváló termékeket kínál, néha nagyon jó ár-érték arányban. Ami engem illet, ha megengedheted magadnak, és szeretnél szimulátoros szokásokat, az NSH megéri.

A márka legnagyobb akadálya, legalábbis véleményem szerint, a munkaerőhiány. A cégnek mindössze néhány alkalmazottja van, köztük Plançon és Lenne. Egy nagyobb csapattal azt mondanám, hogy az NSH előtt fényes jövő áll, és új termékekkel még nagyobb részesedést fog szerezni a szimulátoros versenyzés piacából.

Az NSH mindenesetre továbbra is jól ismert szereplője a szimulátoros versenyzés világának, mindenekelőtt a profi szimulátorosok számára elért eredményeinek köszönhetően. Ismétlem, ha egy minőségi, egyedi, Franciaországban készült szimulátoros eszközt keresel, az NSH az a cég, amelyhez fordulhatsz.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar