Oldal kiválasztása

Asetek SimSports: ideális választás a szimulátorosok számára a 2024 weboldalon?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Bár a szimulátoros versenyzés világában sok márka van, vannak olyan szereplők, akik már régóta jelen vannak, és nem tudnak újítani, és vannak olyan márkák is, amelyek szó szerint 4 évesek, és még mindig képesek olyan perifériákkal előállni, amelyek tele vannak szenzációval és realizmussal.

A szimulátoros versenyzés főbb szereplői a következők Logitech és a Thrustmaster akik most léptek be a Direct Drive alapokra, annak ellenére, hogy mindkét márka több mint 20 évvel ezelőtt jött létre. És a teljesen ellentétes spektrumban olyan színészek, mint Moza Racing vagy a Simagic akik a 2010-es évek végén “születtek”, a világ legnagyobb teljesítményű DD motorjait gyártják.

Úgy értem, hogy néha a márkák csak azért támadnak meg egy szegmenst, hogy pénzt keressenek és piaci részesedést szerezzenek. De szerencsére vannak olyan színészek, akik szenvedélyből vannak ott, mint például a Fanatec Simucube és az Asetek SimSports. A játékrajongók számára a legújabb, Asetek, meglehetősen ismerős lesz, különösen, ha túlhajtás és vízhűtés iránt érdeklődsz. Nos, egyszerűen fogalmazva: a CPU-k és a GPU-k számára ugyanaz a márkájú blokkok, de 2021 óta a szimulátoros versenyzéssel foglalkozik.

A következőkben bemutatom a márkát, pontosabban annak szimulátoros részlegét, mesélek a zászlóshajó perifériákról, és elmondom a véleményemet róluk.

Az Asetek története

Az Asetek céget 1997-ben alapította a dán André Eriksen. A márka történetének legelején – és ez ma is így van – a vállalat a vízhűtésre és a játékinnovációra összpontosított. Ha láttál már videót a YouTube-on, vagy olvastál cikket a számítógépek túlhajtásáról, szinte biztosan hallottál már az Asetekről és a blokkok tervezéséről.

El kell mondani, hogy a vállalat mindig is újító volt a vízhűtés területén, új formaterveket, szabadalmakat stb. kutatott és fejlesztett ki. Manapság gyakorlatilag minden, ami a vízhűtéssel kapcsolatos, az Asetek tervezi, és ez azt jelenti, hogy a vállalatnak nagy súlya van.

Ami a szimulátoros versenyzést illeti, André Eriksen már évek óta versenyautókkal versenyez, fia pedig jelenleg a GT World Challenge-ben versenyez. Az Asetek a tevékenységének diverzifikálása érdekében először pedálos táblákkal lépett be a szimulátoros versenyzés szegmensébe. Azóta a dán márka egész ökoszisztémája létezik, és a mai piacon a legjobbak közé tartozik.

Az Asetek ökoszisztéma

A piaci részesedés megszerzésének legjobb módja a termékek teljes ökoszisztémája és a termékdiverzitás. Az Asetek ezt nagyon jól tudja, hiszen a márka több mint 20 éve van jelen a vízhűtés szegmensében.

Jelenleg a dán gyártó ökoszisztémája meglehetősen teljes: a Quick Release lehetővé teszi, hogy más márkájú kerekeket használhassunk Asetek alapokkal, hajtókarokkal, alapokkal és kerekekkel, amelyek mindegyike 3 termékcsaládban van jelen: La Prima, Forte és Invicta. Az Asetek összes perifériája tartalmaz egy alapot, egy kormánykereket és egy pedalboardot, így a világ minden pénztárcájához és minden szimulátoroshoz eljuthat. De rögtön figyelmeztetnem kell: a márka a prémium szegmensben helyezkedik el, és az Asetek termékek nem olcsóak.

Ellentétben az olyan márkákkal, mint a Fanatec , amely a szimulátoros versenyzéshez szükséges termékek és perifériák széles katalógusát kínálja, az Asetek meglehetősen szégyenlős, mindössze 3 termékkel minden termékcsaládban. Az Asetek összesen 3 alapot, 3 kormánykereket (köztük 1 fejlesztés alatt álló) és 3 pedált kínál. Őszintén szólva, ez nem sok termék, de azt előre megmondhatom, hogy kiválóak.

A La Prima termékcsalád

A Prima az Asetek belépőszintű termékcsaládját képviseli, nagy teljesítményű perifériákkal mindenki számára. A termékcsalád Formula-stílusú kormányt, 12 nm-es Direct Drive alapot és Load Cell hajtókaros hajtókarokat tartalmaz.

Az Asetek a La Prima termékcsalád perifériáit csomagban árulja, és ezeket 1135 euróért cserébe megkaphatod.

asetek csomag la prima

A La Prima hajtókar

asetek pedalboard la prima

A La Prima pedalboard az Asetek belépő szintű pedalboardja, akárcsak a többi La Prima periféria. Ez a hajtókar 2 alap Load Cell pedálból áll, de hozzáadhat egy kuplungpedált is.

A konstrukció fém, a pedállemezek többféle testreszabási lehetőséggel. A dizájn nagyon vonzó, a fekete dominál minden színben, és néhány narancssárga akcentussal. Imádom ennek a hajtókarnak a kialakítását, különösen azt a tényt, hogy a tárcsák cserélhetők. Ez nagyobb testreszabhatóságot biztosít a beállításoknak, mint más, meglehetősen szabványos termékekkel rendelkező szimulátoros márkák.

Az érzéshez a fék egy Load Cell MLCPC (Mechanical Load Cell Powered Cylinder), egy házon belüli technológia. Az érzés ott van, erőteljes és mindenekelőtt őszinte ellenállást biztosít. A pedál kemény talpú, meglehetősen lineáris lökéssel. Ha összehasonlítjuk ezt a pedalboardot a Load Cell konkurenciával, akkor egyértelműen jobb, mint amit a többiek csinálnak, kivéve talán a Heusinkveldet.

La Prima kormánykerék

asetek volant la prima

Ez a kormánykerék is az Asetek belépő szintű modellje, amely fémből, szénszálból és műanyagból készül. Először is, ez a kerék tipikusan Formula, így nem mindenki ízlésének megfelelő. Az Asetek egyértelműen a profi szimulátoros versenyzők közönségét célozza meg, akik GT- és együléses rajongók.

A kormánykeréken egy RevLED, kapcsolók, normál és forgó gombok, valamint lapátok találhatók. A kivitelezés kiváló, a Formula kormánykerékhez szokottak számára jó tapadással. A fogantyúk szilikon bevonattal rendelkeznek, hogy a keze jobban fogjon. Ráadásul az anyag nagyon kényelmes, így a hosszú szimulátoros versenyeken nem kell kesztyűt viselned.

La Prima bázis

asetek base la prima

Ismét a belépő szintű teljesítményről beszélünk, az alapmotor 12 nm nyomatékot fejleszt. A formatervezés meglehetősen sikeres, meglehetősen kompakt fémházzal. Valójában minden Asetek-alaplap ugyanúgy néz ki, az egyetlen különbség az elülső oldalon található logó (La Prima, Forte és Invicta) és a méret: minél erősebb, annál nagyobb.

Az érzéseket tekintve kiválóan kiszolgálnak. Ami megdöbbentő, hogy az Asetek csak most indult el a szimulátorversenyzésben (2021-ben), és mérnökei máris képesek voltak a világ egyik legjobb alapjával előállni, amely a Fanatec és a Simucube versenyzője. Az erővisszacsatolás jól mért, pontos és rendkívül kommunikatív. A legapróbb részletekig érezni fog mindent, amit az autó csinál.

Az Asetek QR egyedülálló. A motorsportban használt kormánykerék mintájára a legkisebb erőbehatás nélkül csúszik a helyére, de ha már a helyén van, biztonságosan tart. Mi több, az Asetek kifejlesztett egy QR-t, amely lehetővé teszi, hogy más márkájú kerekeket használhassanak a lánctalpakkal, ami elég menő, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a gyártó kerékkatalógusa elég vékony.

A Forte termékcsalád

A Forte az Asetek “középkategóriáját” képviseli, még akkor is, ha ezek a termékek valójában a versenytársak csúcsmodelljeivel állnak szemben. Ismét van egy Load Cell hajtókar, egy Formula-stílusú kormánykerék és ezúttal egy 18 nm-es alap. Ha Ön rajong a szimulátoros versenyzésért, akkor tisztában van vele, hogy a verseny a piac felső határán a 20-25 nm-es tartományban mozog. És akkor a semmiből az Asetek egy középkategóriás 18 nm-es alaplapot ad nekünk ezüsttálcán.

A Forte termékcsaládot csomagban 1681 euróért árulják. Otthonos, de minőségi.

asetek bundle forte

A Forte hajtókar

asetek pedalboard forte

A Forte pedáltábla nagyon hasonlít belépőszintű testvéréhez. Ami az ellenállási technológiát illeti, van egy MLCPC-vel ellátott terhelésmérő cellánk, amely biztosítja az érzést, egy olyan erőt, amely ellenáll a lábad nyomásának, valamint a pedálok és azok lemezeinek többféle beállítását.

Az ebben a hajtókarban lévő MLCPC terhelésmérőcella ugyanolyan, mint a La Prima: precíz, megbízható és tartós. A pályán rengeteg érzést tapasztalhatsz majd, ami segíthet abban, hogy javítsd az idődet. Egy másik plusz: egy kuplungcsomagot is hozzáadhatsz, hogy 3 pedálos üzemmódban a legtöbbet hozhasd ki ebből a szimulátoros versenyeszközből.

A Forte kormánykerék

asetek volant forte

Az Asetek kormánykerék a Forte kínálatában is nagyon hasonlít kistestvérére. Hogy őszinte legyek, nagyjából ugyanarról van szó, néhány extra kezelőszervvel és szénszálas kivitelben.

Összességében ez a kormánykerék nagyon könnyen kezelhető, akárcsak a La Prima termékcsalád tagjai. A kezelőszervek (gombok, kapcsolók stb.) gyorsan és könnyen elérhetőek, és a RevLED is jelen van.

A szerkezet szénszálból, kovácsolt szénből és műanyagból készült. Ezen a kormánykeréken a fogantyúkat az Ön számára legmegfelelőbbre alakíthatja. Választhat az anyag, a keménység, az átmérő és a szín között.

A Forte alap

Asetek forte bázis

Ez az alap a kialakítását tekintve megegyezik a La Prima modellel, csak a méret, a súly és a logó változik. A motor most 18 nm nyomatékot fejleszt, ami 50%-kal több, mint az alap La Prima esetében. Az érzések még intenzívebbek, és az autó minden részletét érezni fogod, anélkül, hogy a vágásokkal kellene foglalkoznod. Más szóval: van némi mozgástér, mielőtt telítjük a motort ezzel az alapanyaggal.

Ez az alap szintén rendelkezik az Asetek QR-rel, ami azt jelenti, hogy a verseny bármelyik kerekét fel lehet rá szerelni, ami számomra egy plusz. Bár a dán gyártó siklócsapágyai szépek és kiválóak, nem mindenkinek fognak tetszeni.

Az Invicta termékcsalád

Az Asetek az Invicta termékeivel belevág az üzletbe, és a versenytársaknak jobb, ha vigyáznak. A menüben: 27 nm-es Direct Drive alap és hidraulikus hajtáslánc, a neten kiszivárgott információk szerint egy csúcsminőségű kormánykerékkel. Egyértelmű, hogy az Asetek a Simucube-ot tartja szem előtt, és a dán márka nem viccel.

Az Invicta hajtókar

Asetek invicta lengőkar

Keményen üt. Az Invicta lengőkar teljesen fémből készült, és az Asetek szabadalmaztatott T.H.O.R.P . rendszerét tartalmazza. Ezen a rendszeren ahelyett, hogy két dugattyú lenne, mint a versenytársaknál, egyetlen dugattyú van két fokozattal. Az első fokozat az első 20 és 25 milliméter közötti dugattyúmozgást fedezi le, és egy állítható elasztomert tartalmaz a nyomásfelépülés szimulálására.

Ha ezen a szakaszon túljutottál, akkor egy sziklával találod magad szemben, amely egy mechanikus megállás (hidraulikus nyomás) formájában jelentkezik. Minél erősebben nyomja a pedált, annál nagyobb lesz a regisztrált nyomás, ami azt a benyomást kelti, mintha egy autó fékpedálját nyomná, anélkül, hogy az Invicta pedálok mozognának.

Ez mind szép és jó, de egyszerűen fogalmazva: ez a hajtókar egyszerűen ultra-realisztikus a maga 200 baros nyomásával, ami 185 kg/lábnak felel meg. Egyszerűen óriási. És egyértelmű, hogy az Asetek nem viccel a szimulátoros perifériákkal.

Ráadásul a pedáltáblához egy kuplungcsomagot is hozzáadhat, így 3 pedált kaphat. A készülék ára a 2 pedálos változatért körülbelül 750 euró, a 3 pedálos változatért pedig valamivel több mint 1000 euró, a csomagban pedig egy pár szimulátoros versenycipő és egyéb kiegészítők is szerepelnek.

Az Invicta alap

Ennyi az egész. Az Asetek egy 27 nm-es Direct Drive alapot hoz nekünk, amely a Simucube és a Fanatec csúcsmodelljeivel száll szembe. Az Asetek többi alapjához hasonlóan az Invicta is ugyanazt a kialakítást használja, de méretben és súlyban különbözik. Gyönyörű, nagy és nehéz.

Az érzéseket tekintve ez tiszta boldogság. Néhány szimulátorversenyző szerint egyszerűen ez a legjobb alap, ami a piacon kapható az érzések, a kommunikáció, a realizmus és az elmélyülés szempontjából. Ami engem illet, az Invicta alap kiváló, minden tekintetben messze felülmúlja a versenytársakat.

Ez a kis gyöngyszem adó nélkül alig több mint 1300 euróba kerül a gyártó honlapján: .

Az Invicta kormánykerék

Tehát az Asetek csúcskormánykerék esetében eddig elég homályosan alakultak a dolgok. Tudjuk, hogy a márka egy képernyővel és mindennel ellátott csúcskategóriás kerék kifejlesztésén dolgozik, de erről nincs több információnk. Néhányan láthatták és kipróbálhatták, de a legtöbben nem. Most már csak a megjelenésre várhatunk. Mindenesetre, és figyelembe véve, amit a dán gyártó más termékeiről láttunk, ez a kormánykerék minden bizonnyal kivételes lesz.

Konzol kompatibilitás

Mint sok más, nagyon csúcskategóriás szimulátorgyártó, az Asetek perifériái sem kompatibilisek a konzolokkal, legyen szó akár a Microsoftról, akár a Sony-ról. Valójában a probléma nem az Asetekkel, hanem a konzolgyártókkal van.

Ha még nem tudná, ahhoz, hogy egy Xboxon vagy Playstationön futó perifériát kínálhasson, a konzolgyártónak egy olyan chipet kell biztosítania, amely interfészként működik a periféria és a platform között. És ahhoz, hogy megkapd ezt a chipet, egy meglehetősen hosszú listának kell megfelelned, valamint bizonyos szintű játékban eltöltött időnek kell megfelelned. Nézzünk szembe a tényekkel: Az Asetek csak most lépett be a szimulátoros versenyzés világába, és sem a Sony, sem a Microsoft nem fogja előnyben részesíteni ezt az új márkát a régiekkel szemben.

Az Asetek főnöke azonban nem zárta be az ajtót a konzolok elől, és a jövőben kompatibilitást irányoz elő. Csak reméljük, hogy ez a jövő hamarosan eljön, hogy konzolos kollégáink is élvezhessék a márka kivételes termékeinek előnyeit.

Olvassa el továbbá: A legjobb Fanatec versenyzői kerekek Playstationhöz és A legjobb Fanatec versenyzői kerekek Xboxhoz

Tényleg megéri az Asetek márka a kitérőket?

Még ha a dán szimulátoros perifériák gyártója a csúcsra, sőt, a nagyon csúcsra koncentrál is, tagadhatatlan, hogy termékei drágák, de kiváló minőségűek, sőt, bizonyos kategóriákban a legjobbak.

Az Asetek a szenvedélyével, a gyártás mesterével és a játékok világában jól megalapozott márkaképével megér egy látogatást. És ha megengedheti magának az Asetek összes perifériáját tartalmazó konfigurációt, függetlenül a termékcsaládtól, nem fogja megbánni a döntését. A márka szimulátoros termékei kivételesek, prémium kategóriásak, magával ragadóak és ultra-realisztikusak.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar