Oldal kiválasztása

Simlab: Fókuszban a szimulátorosok kedvenc pilótafülke-márkája a 2024

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Elég sok szimulátoros márka létezik, és az utóbbi években néhány újonnan érkezett is. A szegmens legrégebbi szereplői a több mint 20 évvel ezelőtt alapított vállalatok. Természetesen a következőkről beszélek Logitech , Thrustmaster , Fanatec és Playseat hogy csak néhányat említsünk. Ha rajongsz a szimulátoros versenyzésért vagy általában a játékokért, valószínűleg hallottál már valamelyik vállalatról. Egyesek számára ezek a világ legjobbjai, minden lovasnak megfelelő perifériákkal.

Vannak olyan fiatal cégek is, amelyek forradalmasították a szegmenst. Néhány példa lehet a Simagic, Asetek vagy a Simlab. Lehet, hogy ezek a márkák fiatalok, de termékeik gyorsan nélkülözhetetlenné váltak a szimulátoros versenyzés világában, mind a perifériák, mind a pilótafülke és a futómű tekintetében.

Ma egy olyan márkát fogok közelebbről megvizsgálni, amelyet valószínűleg nem ismer: a Simlabot. A vállalat egyike annak a maroknyi cégnek, amely szimulátoros perifériákat és pilótafülkéket is gyárt, valamint hivatalos motorsportcsapatoknak is szállít. Mesélek a márkáról, a zászlóshajó termékeiről és elmondom a véleményemet róluk.

A Simlab története

Az egész néhány évvel ezelőtt kezdődött, amikor a cég főnöke, bizonyos Richard Schouteren nem talált az ízlésének megfelelő, csúcsminőségű szimulátoros pilótafülkét anélkül, hogy egy vagyont fizetett volna érte. Ahogy gyakran mondom, a prémium kategóriás szimulátoros perifériák egy vagy akár két karba is kerülhetnek, ha olyan gyártóknál vásárolsz, akik a csúcskategóriára specializálódtak.

Richard Schouteren számára elképzelhetetlen volt, hogy virtuális versenyzői szenvedélye rovására menjen. 2015-ben a Simlab jelenlegi főnöke belevetette magát a szimulátoros kalandba, és megalapította a céget, amely csúcskategóriás, de meglehetősen “megfizethető” szimulátoros pilótafülkékre és perifériákra specializálódott.

Ma a gyártó a Mercedes-AMG Petronas Esports hivatalos partnere, és ez sokat elmond a Simlab termékeinek minőségéről és a versenyzők iránti elkötelezettségéről világszerte. Még ha a márka a hétköznapi szimulátorosok radarja alatt repül is, a sportág profi versenyzői jól ismerik és esküsznek a termékeire.

Simlab termékek

Ma a Simlab pilótafülkéket és egyéb szimulátoros termékeket gyárt. A holland gyártó kínálatában jelenleg a pilótafülkék/alvázak, ülések, támaszok és a következők szerepelnek monitorok és a televízió váltókA kínálatban megtalálhatóak a játék nagy márkáinak gyakorlatilag minden szimulátoros perifériájához való konzolok, műszerfalak, kesztyűk, valamint a kiegészítők teljes választéka. Rács a szimulátoros perifériákért (amelyeket egy másik weboldalon árulnak, de a Simlab része) és egy sor más szimulátoros kiegészítőért.

A holland vállalat a pilótafülkékkel kezdte, és ma már ezekre a termékekre specializálódott. A többi tartozék/periféria a vállalat diverzifikációjának gyümölcse, azzal a céllal, hogy a szimulátorosok szélesebb közönségét érje el.

Ami a pilótafülkéket és alvázakat illeti, a gyártó jelenleg négyet kínál, többé-kevésbé elfogadható árakon, és a hangsúlyt a testreszabhatóságra helyezi. A legtöbb alvázgyártó például a teljes pilótafülkét kínálja Önnek, beleértve a szerkezetet, a támasztékokat, az ülést stb. A Simlab másképp csinálja a dolgokat, például csak aWS-Pro kerékállványt kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy legyen egy szilárd szerkezet, amelyre a Direct Drive alapot és a pedáltáblát felszerelheted, miközben használhatod a játékszékedet, ha a költségvetésed korlátozott, vagy ha teljes egészében minőségi szimulátoros perifériákra költöd. Tetszik, és látszik, hogy a cég a szimulátoros versenyzőket tartja szem előtt.

Simlab pilótafülkék

Mint már említettem, a márka jelenleg 4 terméket kínál, valamint testreszabható alap- és hajtókar-támogatást. Azt mondhatnád, hogy ez nem sok, különösen, ha összehasonlítod a Simlabot a Playseat-tel és annak 43 különböző típusú alvázával. Egyrészt igazad van; a Simlab katalógusa nagyon korlátozott. Másrészt azonban a holland gyártó mindössze 8 éves, és ez nem sok a Playseat több mint 20 éves tapasztalatához képest.

Mindazonáltal a Simlab minőségi termékeket kínál, amelyek nagyon szilárdak és úgy tervezték, hogy megfeleljenek a legigényesebb versenyzők igényeinek. Bár a Simlab csak 5 pilótafülkét kínál, a profi versenyzőknek és a szimulátoros versenyzés rajongóinak több mint elég.

A Simlab GT1 EVO

simlab gt1 evo

A GT1 EVO a Simlab belépőszintű pilótafülke termékcsaládját képviseli. Valójában ez egy alváz és nem egy pilótafülke, mivel a GT1 EVO-hoz nem jár ülés, azt külön kell megvásárolni vagy a Simlab-tól, vagy a konkurenciától.

A váz alumínium szelvényekből készült, ami viszonylag erős és könnyűvé teszi, mivel a szörnyeteg az ülés nélkül több mint 50 kg-ot nyom. Az alumíniumprofil merev szerkezetet eredményez, ahogy az előbb említettem, de emellett fejleszthető is: lehetővé teszi, hogy a futóművet gyakorlatilag bármilyen szimulátoros beállításhoz igazítsuk, ami számomra nagyszerű.

Az alaptartót úgy tervezték, hogy elviseljen egy Fanatec DD2 és annak 25 nm-es nyomatékát, ami azt jelenti, hogy szuper masszív. Érdemes megjegyezni, hogy a sim-racerek nagy része 8-15 nm-es alapon működik, így a GT1 EVO kompatibilis a piacon lévő összes beállítással, függetlenül a használt alaptól. Ne aggódjon.

A design gyönyörű, nagyon józan, és nagyon szeretem. A pedálfal konzolja előfúrva van, hogy gyakorlatilag az összes, a piacon kapható perifériát befogadja, legalábbis a jól ismert márkákét. Az alaptartó szintén előfúrva van, de minden egyes alaphoz adaptereket kell vásárolnia, hogy a tartóhoz rögzíthesse őket.

A GT1 EVO áráért 449 eurót kell fizetni ezért a vázért, természetesen ülés és futók nélkül. Az ülést megvásárolhatja a Simlabtól vagy bármely más vödörgyártótól, de ne feledkezzen meg a hozzá tartozó csúszdákról sem.

Mindent egybevetve a GT1 EVO jó alapot jelent a szimulátoros versenyzéshez elfogadható áron, még akkor is, ha az árcédulája mást állít. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Simlab egy prémium márka, így…

A P1-X Sim Racing Cockpit

simlab p1x

Most a GT1 EVO fölötti termékre, a P1-X-re térünk át. Tehát, akárcsak kistestvére, a P1-X sokkal inkább alváz, mint pilótafülke, abban az értelemben, hogy még mindig ülés és csúszda nélkül érkezik.

Ugyanezt a szerkezetet használják, alumínium szelvényekkel az erősség, a rugalmasság és a testre szabhatóság érdekében. Itt is vannak olyan szerkezetek, amelyek tartást biztosítanak a hajtókarnak (előzetesen megfúrva), tartást a lánctámasznak/kormánykeréknek és tartást a váltókarnak és/vagy a váltónak.

A P1-X és a GT1-EVO közötti fő különbség az alaptartó, amely az alváz megvásárlásakor konfigurálható. Választhat egy “lapos” konzolt, amely a bázisok széles választékát képes befogadni, legalábbis azokat, amelyek alulról rögzíthetők, vagy választhat egy kifejezetten Fanatec bázisokhoz való konzolt, vagy egy szabványos konzolt elülső rögzítéssel. Ebből a szempontból ez máris rugalmasabb, mert rengeteg lehetőséged lesz választani, ahelyett, hogy megvennéd az alvázat, majd a honlap “tartozékok” részlegében keresnéd meg, amit keresel.

A P1-X kivételesen ülés és futók nélkül érkezik. Tehát külön kell megvásárolnod őket a szimulátoros versenyzéshez. Őszintén szólva, a GT1-EVO-nál ez rendben van, de a P1-X-nél ez egy kicsit nehézkes, különösen, mivel ez a váz 830 euróba kerül. Ez az ár, ami engem illet, indokolatlan, különösen mivel a P1-X nem több, mint a GT1-EVO tervezési továbbfejlesztése, amelyet majdnem kétszeres áron árultak, és ülés nélkül.

Az X1-PRO Sim Racing Cockpit

simlab x1 pro

Ez a Simlab X1-PRO csúcsmodellje. Számomra ez a márka igazi cockpitje, hiszen Sparco vödrös ülésekkel és csúszdákkal, valamint egyéb finomságokkal érkezik a dobozban.

Ez a pilótafülke forradalmi, ami engem illet. A szerkezet szintén profilozott alumíniumból készült, de sokkal masszívabb, mint két testvérénél. A padló moduláris, a szimulátoros versenyzéshez és a vezetési preferenciákhoz igazítható. Ön előtt van egy monitorállvány, egy pedálfal állvány és egy talp/kormánykerék állvány. Oldalán vannak rögzítési pontok a váltókar és/vagy a váltókar tartójának, de ezeket külön kell megvásárolni. Ez egy kicsit kár egy közel 1800 euróba kerülő pilótafülkénél, de legalább megkapod a hozzá tartozó ülést.

A vödörről szólva, a Sparco-tól származik, és egyszerűen fenséges. A csúszdák nem csak kényelmesek, de lehetővé teszik, hogy méretétől függetlenül tökéletes vezetési pozíciót vegyen fel. A dizájnt tekintve a fekete szín dominál a pilótafülkében, csak néhány fehér logó található rajta. Csodálatos és imádom.

A vezetési pozíció tipikusan GT, mint az összes Simlab alváz esetében. Jobban örültem volna, ha választhattam volna a vezetési pozíciót, mint néhány versenytárs, de hé, a GT elég jó.

Ami engem illet, az X1-PRO egy kiváló pilótafülke, nagyon jól kidolgozott és nagyon prémium. Az ár talán egy kicsit magas, de ugyanakkor egy minőségi terméket kap, kiváló tulajdonságokkal. Én támogatom, persze csak ha megengedheted magadnak.

A RaceX Pro

simlab racex pro

A listán utolsóként a RaceX Pro egy olyan alváz, amely üléssel vagy anélkül is konfigurálható. Az első nagy változás a többihez képest a szerkezet. Az alumíniumprofilok helyett alumínium csőszerkezetet használunk, amely az egyik legszebb a világon.

A dizájn nagyon vonzó, a RaceX Pro teljes egészében fekete, és néhány narancssárga akcentussal itt-ott. Állítható talp/ kormánykerék és pedáltartókkal rendelkezik, amelyek a szimulátoros versenyzéshez szükséges perifériák széles skálájának befogadására alkalmasak. Mivel a Simlab egy prémium márka, a RaceX Pro támogatja a piacon kapható legerősebb Direct Drive adatbázisokat (Fanatec DD2, Simucube 2stb.). Ezen a ponton csak ne feledje, hogy minden alaphoz vegye a támasztékokat, mivel azokat megint külön-külön árulják… Ez kezd visszatérő mintává válni a Simlabnál.

Az ülések közül választhat a váz önmagában 700 euróért, illetve a pilótafülke vödrös ülésekkel együtt 1000 euróért. Bármelyik opciót is választod, mindkét futómű masszív és stabil marad a szimulátoros versenyzés során.

A RaceX Pro előnye a testvéreivel szemben, hogy jól néz ki, és stílusosabban fog kinézni a nappaliban/hálószobában. A Simlab többi modellje minden bizonnyal jobban alkalmazkodik és testre szabható, de szerintem nem fognak olyan jól mutatni egy nappaliban, mint a RaceX Pro.

A Grid perifériák köre

A Simlab az évszázad puccsát hajtotta végre azzal, hogy felvásárolta a Grid Engineeringet, a csúcskategóriás szimulátoros perifériák gyártóját. A most már Simlab néven működő Grid jelentős K+F költségvetéssel rendelkezik termékeihez, ami lehetővé teszi, hogy még több szimulátoros perifériát kínáljon.

A Grid kormánykerék választék jelenleg 2 bemenetet tartalmaz: a GRID MPX és a Porsche 911 RSR . A Grid MPX egy Formula-stílusú szénszálas kormánykerék számos kezelőszervvel és páratlan ergonómiával. A kiskereskedelmi ár 1200 euró, ami lényegesen drágább, mint a versenytársaké, de ugyanakkor egy kivételes kormánykerékről van szó.

Ami a Porsche 911 RSR-t illeti, ez egy sokkal inkább GT/endurance stílusú kormánykerék a Porsche hivatalos licencével, hatalmas képernyővel és számos kezelőszervvel/gombbal. Kiváló kormánykerék, szürreális, nem mindennapi, a tökéletesség határán álló. Nem, ez egyszerűen tökéletes. Az egyetlen hátránya az ár. A majdnem 2500 eurós kiskereskedelmi árról biztosíthatom, hogy csak a világ elit szimulátorversenyzői között találhat vevőt, és csak azok között, akiknek korlátlan költségvetéssel rendelkeznek.

Simlab tartozékok

Ha észrevetted, sok alkatrész, konzol és tartozék nem tartozik a Simlab alvázakhoz és pilótafülkékhez. Ennek oka az, hogy nem minden szimulátoros versenyző beállítása egyforma, és a versenyzők igényei személyenként eltérőek.

Néhányan csak GT-edzéseket, míg mások csak rallye-szakaszokat fognak teljesíteni. A legjobb tehát, ha “barebone”, azaz alap vázakat kínálunk, és olyan tartozékok széles választékát kínáljuk, amelyek lehetővé teszik a váz testre szabását. Egyrészt ez egy kiváló megközelítés a sim-tenyésztők minden igényének kielégítésére, másrészt pedig remek módja annak, hogy kevesebb alapfelszerelés biztosításával több pénzt keressenek.

A Simlab weboldalán elérhető tartozékok hosszú listáján megtalálhatóak a váltókar/kézifék tartószerkezetek, egy vadonatúj váltó Push-Pull konfigurációban a rally versenyzők számára, monitorok és képernyők tartószerkezetei, kesztyűk, csavarok, anyák és egy csomó hardver a különböző kínált felszerelések felszereléséhez, műszerfalak, 360 eurótól kezdődő vödrös ülések és így tovább. Ami a tartozékokat illeti, a Simlab széles termék- és perifériakatalógussal rendelkezik, amely minden szimulátorosnak örömet okoz, az biztos.

Miért olyan népszerű a Simlab?

A márka azon egyszerű oknál fogva népszerű, hogy kiváló cockpiteket fejleszt és gyárt, amelyek egyrészt alkalmasak a világ minden táján élő motorosok számára, másrészt a kiegészítők átfogó katalógusának köszönhetően pillanatok alatt testre szabhatók.

Ráadásul a Grid Engineering felvásárlásával a Simlab még tovább kívánja bővíteni termékkatalógusát ultra-színvonalas, elit szimulátoros perifériák (különösen kormánykerekek) kínálatával.

A Simlab továbbra is biztos befutó, akár pilótafülkét, akár alvázat vagy bármilyen más, raktárról beszerezhető kiegészítőt szeretne vásárolni. A márka futóműveinek ár-érték aránya elég jó, még akkor is, ha bizonyos modellekhez (rólad beszélek, P1-X) szívesen láttam volna az üléseket, amelyek még mindig elég drágák. Mindazonáltal ez még mindig egy jó márka, amelyben megbízhatsz, ha egy szimulátoros versenyfelszerelést állítasz össze.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar