Oldal kiválasztása

A legjobb Sim Racing műszerfalak

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A szimulátoros versenyzés rajongói nagyon jól tudják, hogy minden beállítás többé-kevésbé egyedi. Az ok nagyon egyszerű: nem minden futó egyforma, és az igényeik is eltérőek. Abban azonban egyet kell értened, hogy minden motorosnál jelen lesznek az alapvető dolgok, és itt természetesen a láncszárról, a kormányról és a hajtókarról beszélek.

Fontos tudni, hogy ahogy egy versenyző szintje emelkedik, úgy válik a beállítása is teljesebbé, számos perifériával. A legegyszerűbb példa egy rallye-rajongó beállítása: ez a versenyző alapfelszereltséggel kezd, majd valamikor hozzáad egy kéziféket. És ugyanez a helyzet a driftrajongóknál is: az alapkonfigurációval, kormánykerékkel és 2 pedálos hajtókarral kezdődik, majd kézifékkel, váltóval és 3 pedálos hajtókarral végződik.

Úgy értem, hogy a versenyzők igényei határozzák meg a beállításokat. Egy olyan versenyzőnek, aki csak Formula vagy GT versenyeken indul, nem lesz szüksége 3 pedálos hajtókarra, váltóra vagy kézifékre, azon egyszerű oknál fogva, hogy az élmény torzulni fog. Az F1-ben nincs váltó, de még 3 pedál sem. Legalábbis néhány évig nem.

Van még egy pont, ahol a konfigurációk különböznek egymástól: a műszerfalak. Egyesek jobban szeretik, ha a beállításaikban van, mások nem. Ha az első kategóriába tartozik, akkor bemutatom Önnek a piacon elérhető legjobb műszerfalakat.

Tényleg hasznos egy műszerfal?

Egyes futók esküsznek a műszerfalon megjelenő információkra, amelyekkel értékes időt takaríthatnak meg azáltal, hogy a versenyre vonatkozó rengeteg információt közvetlenül a szemük elé tárják. Más lovasok pedig nem tartják annyira hasznosnak. Mindazonáltal ezeket a perifériákat számos jelentős szimulátoros versenyző kínálja, mint például Moza Racing , NSH Grid Engineering, és még sokan mások.

Az, hogy hasznos-e egy műszerfal, az Ön preferenciáitól függ: ha egy képernyőt szeretne működtetni a jármű alapvető telemetriai adataival, valamint egyéb versenyinformációkkal, akkor egy műszerfal elengedhetetlen a beállításaihoz.

A legjobb műszerfalak a piacon

Az NSH verseny kijelző egység

nsh verseny kijelző egység

Az NSH Racing által kifejlesztett termékkel, a versenykijelzővel kezdünk. A francia gyártó híres arról, hogy nagy hangsúlyt fektet a szimulátoros versenyzői beállítások testreszabására. Ha megengedheti magának, forduljon az NSH-hoz, és mi elkészítjük Önnek az igényeinek megfelelő egyedi fúrótornyot. De a márka nem csak ezzel foglalkozik, és saját szimulátoros perifériákat fejleszt, többek között műszerfalat és LED-készletet.

A műszerfal esetében ez a Race Display Unit. A készülék 4 hüvelykes képátlójú, 480×800 pixel felbontású képernyővel rendelkezik. Ez a kizárólag PC-re készült műszerfal gyakorlatilag az összes, a piacon kapható szimulátorjátékkal kompatibilis. Ami engem illet, ennek van értelme, különben nem lenne értelme műszerfalnak, ha az nem működik például az Asseto Corsán. A dahsboard karbonból készült, és a rögzítési rendszer elég jó, kompatibilis az olyan márkák beállításaival, mint a Simucube, Fanatec és így tovább, az összes konzollal, csavarral és így tovább.

A megjelenített információk valóban átfogóak, és testreszabhatóak is. Megjelenik a bekapcsolt sebességfokozat, a fordulatszám, az idő, az aktuális kör és egy sor más információ. Igazi öröm, hogy mindez a képernyőn van előtted. Az NSH műszerfala 49 és 219 euró közötti áron kapható, ha a teljes készletet vásárolja meg, LED-del és képernyővel együtt. Ami engem illet, ez egy jó periféria a tapasztalt vezetők számára.

A Moza Racing CM HD

moza műszerfal

A Moza Racing bevallottan viszonylag fiatal szereplő a szimulátoros versenyzés világában, de a gyártónak mégis sikerült letennie a névjegyét azzal, hogy kiváló minőségű, prémium és magával ragadó perifériákat kínál.

A kínai gyártó katalógusának egyik terméke a CM HD, egy 5 hüvelykes képátlójú műszerfal. A képernyő színes, 800×480 pixeles felbontással és 60 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, ami éppen az NSH-jelzőtábla fölé helyezi. A designja elég józan, kissé matt felületű, de a szélei szerintem nagyon nagyok.

Ami magát a képernyőt illeti, az tényleg gyönyörű, 7 különböző felülettel, amelyekkel a saját ízlése szerint alakíthatja a kijelzőt. Van fordulatszámmérő, sebességfokozat, kör, sebesség, idő és sok más hasznos információ a szimulátoros versenyzéshez.

Kompatibilitás szempontjából a CM HD-t úgy tervezték, hogy az R5 és R9 láncszemekkel működjön, ami némileg korlátozza alkalmazását a szimulátoros versenyzésben, mivel e két láncszem által generált maximális nyomaték nem óriási. Gyakorlati szempontból ez a középkategóriás beállítások közé sorolja, és kevés profi versenyző van ebben a szegmensben.

A CM HD azonban kárpótol az árával, amely adó nélkül körülbelül 160 euró. A doboz tartalmazza a képernyőt és mindent, amire szüksége van ahhoz, hogy csatlakoztassa a berendezéshez. Tényleg teljes, és nem is olyan drága. A műszerfal egyetlen negatívuma a LED-ek hiánya, ami egy kicsit kár.

A DDU5 a Grid Engineering-től

grid ddu5

Egy újabb szimulátoros nehézsúlyú versenyző kínál műszerfalat, ezúttal a Grid Engineeringtől, amely egy ideje már a Sim-Lab égisze alatt működik. A DDU5 egy 5 hüvelykes képátlójú műszerfal, színes képernyővel és 854×480 pixeles felbontással. A kivitelezés kiváló, teljesen alumínium házzal. Amint kézbe veszi, azonnal tudja, hogy ez egy prémium termék.

A rögzítéshez a DDU5-öt egy olyan konzollal szállítjuk, amely a legtöbb szimulátoros versenyfelszereléshez illeszthető. Érdemes megjegyezni, hogy a Grid és a Sim-Lab nagy nevek a szimulátoros versenyzésben, és nem sok gondod lesz velük a javítás vagy a használat során. Ha már a használatnál tartunk, a DDU5 kompatibilis a legtöbb meglévő megoldással, beleértve a SimHubot, a JRT-t és a Z1-et, akárcsak az NSH műszerfal.

A kijelzőn olyan adatok jelennek meg, mint a sebesség, a fordulatszám, a kör, az idő, a guminyomás és egy sor más információ, amelyeket a szimulátorból kinyerni és közvetlenül Ön elé tenni lehet. Ami engem illet, nagyon átfogó, és ez elvárható egy olyan terméktől, amely közel 400 euróba kerül. A DDU5 másik jó tulajdonsága, hogy 20 állítható LED-del rendelkezik a tárcsán. A tetején 10, mindkét oldalon 5 van, és ezeket a RaceDirector szoftverrel lehet beállítani. Lehetővé teszi a képernyő megjelenítésének konfigurálását is. Mint mondtam, ez egy elég teljes körű megoldás.

Ami az adatbázisokkal való kompatibilitást illeti, a következő adatbázisok állnak rendelkezésre Fanatec , Simucube és a Simagic . Felhívjuk figyelmét, hogy az utóbbi két márka adatbázisaihoz a Griddel kell felvennie a kapcsolatot, hogy az adott adatbázisra vonatkozó specifikus támogatást a műszerfalhoz küldhessük Önnek.

Melyiket válasszuk?

Ismétlem, egy ilyen szimulátoros perifériát a vezető igényei szerint választanak ki. Fontos megjegyezni, hogy nem minden versenyző egyforma, és a beállítások sem egyformák, ezért a műszerfalat bizonyos kritériumok alapján kell kiválasztani.

Mindazonáltal egyet kell értenem azzal, hogy egy ilyen eszköznek legalább a következőkkel kell rendelkeznie.

  • Képernyőméret. A jelenleg a piacon kapható műszerfalak átlója 4 és 5 hüvelyk körüli, 800×400 pixeles felbontással. Néhány versenyző például helyhiány miatt kis képernyőt szeretne, míg mások a nagyobbakat választják. Ne feledje, hogy minél nagyobb a képernyő mérete, annál drágább lesz.
  • Az ökoszisztéma. Ne feledje, hogy egyes műszerfalak csak ugyanazon gyártó termékeivel kompatibilisek, mint például a Moza Racing esetében. Ennek eredményeképpen, ha például Fanatec beállítással rendelkezik, nem fogja tudni használni a Moza Racing műszerfalat, mivel a két márka ugyanabban a szegmensben versenyez.
  • Interfész-támogatás. Ismétlem, egyes műszerfalak nem veszik figyelembe a szimulátoros versenyzés legnépszerűbb interfészeit, mint például a JRT vagy a Z1.
  • LED-ek. Nem minden műszerfal tartalmaz állítható LED-eket, vagy egyáltalán LED-eket. Ha ilyen típusú kijelzőre van szüksége a telepítéshez, a legjobb, ha olyan márkákat választ, mint például az NSH, amely teljes LED-készletet és műszerfalat kínál, vagy a Grid.
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar