Oldal kiválasztása
Moza R9

Moza R9 : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza R9

Előnyök

 • Jó ár-érték arány
 • Kiváló minőség
 • Könnyű, stabil összeszerelés
 • Maximális nyomaték 9 nm
 • Magával ragadó erő-visszacsatolás

Hátrányok

 • Meglehetősen korlátozott kompatibilitás: csak PC-kkel

Értékelésünk: 9.7/10

A szimulátoros perifériák hosszú utat tettek meg az elmúlt években, különösen azóta, hogy demokratizálódott a Direct Drive nem túl drága. Régebben egy ilyen bázis elég sokba került. De ma már kevesebb mint 400 euróért a piacon kapható egyik legjobbat.

Az ilyen termékek demokratizálódása új versenytársak megjelenését is jelenti, akik részesedést akarnak szerezni a szimulátoros versenyzés piacából. Kevesebb mint 10 év alatt olyan márkák születésének lehettünk tanúi, mint például a Simagic, Sim-Lab vagy akár Moza Racingversenyre keltek az olyan nagy szimulátoros versenyzőkkel, mint például a Fanatec, Thrustmaster és a Simucube. Nos, a Simucube innováció, technológia és know-how tekintetében még mindig a világ egyik, ha nem a legjobbja.

Apropó. Moza Racinga kínai gyártó meglehetősen széles körű szimulátoros perifériákat kínál, és különösen egy versenytársat vesz célba: Fanatec. Ma megnézzük az egyik középkategóriás alapot, a R9.

 

Az alap fő és műszaki jellemzői

 • Közvetlen meghajtású bázis 9 nm maximális nyomatékkal
 • Alumínium szerkezet
 • Csak PC-kkel kompatibilis
 • Korlátlan maximális kormányszög
 • Kompakt méret: 240 x 157 x 124 mm
 • Súly: 6,8 kg

 

Tervezés

Tehát a R9 a Moza Racing másik alapmodelljétől, a Moza Racing alsó kategóriájának modelljétől, a R5. Elég kompakt, alumíniumból készült, fekete színű, néhány fehér logóval itt-ott. Őszintén szólva, ami engem illet, ez egy siker, és ez várható is volt, hiszen a Moza Racing nagyrészt a következő játékokból merített ihletet. Fanatec a bázisok esetében(CSL DD). Ez a pont egyáltalán nem zavar, mert ha a legjobbak munkáját másolod, akkor azért teszed, mert olyan akarsz lenni, mint ők, ha nem jobb.

A meghajtótengely fekete színű, a konkurenciánál nagyobb átmérőjű, és egy házon belüli QR nagyon jól teljesít a folyamatban. Összességében nagyon tetszik a design a R9 és tökéletesen illeszkedik bármilyen beállításhoz.

Moza R9

Testreszabott összeszerelés

A közgyűlés R9 alulról, 4 csavaros nyílással van felszerelve. Ha van pilótafülkéje, akkor ezt az alapot közvetlenül a konzoljára szereli, hogy a legtöbbet hozza ki belőle. A pilótafülke nélküliek számára a R9 asztalra vagy íróasztalra rögzíthető az aljába csavarozható talp és egy rögzítő konzol segítségével.

A közgyűlés R9 nagyon könnyű elkészíteni, akár alvázon, akár asztalon, és egy izmot sem mozdít meg, különösen, ha a pilótafülkét választja. Az asztaloknál/asztaloknál ügyeljen arra, hogy meglehetősen erős bútorokat használjon, amelyek ellenállnak az alap nyomatékának, valamint a készülék súlyának, mivel a készülék súlya körülbelül 6,8 kg, tartozékok nélkül.

 

Gyártás és befejezés

Gyártáshoz és befejezéshez, Moza Racing nem felezte meg a dolgokat, és egy olyan alapot hozott létre, amely repülőgép-minőségű alumíniumötvözetből készült. Ami engem illet, egyszerűen kiváló, nagyon jól felépített.

A kivitelezés aprólékos, minden alkatrész milliméteres pontossággal illeszkedik egymáshoz. A teljes külső héjon nem észleltem görcsöket vagy gyártási hibákat. Tökéletes, ez az a szó, ami lenyűgöző egy olyan cégtől, amely mindössze néhány éves tapasztalattal rendelkezik a játékban.

Mi több, a R9 passzív hűtőrendszert használ, amely az egész szekrényt egyfajta nagyméretű radiátorrá alakítja. Nincs ventilátor a belsejében, így nincs egy plusz mozgó alkatrész, és így csökken a meghibásodások valószínűsége. Ez egy okos kialakítás.

 

A bázis megismerése

Az első dolog, amit érezni fogsz, amikor elveszed a R9 a súlya: a szörnyeteg majdnem 7 kg-ot nyom a mérlegen! Ezzel gyakorlatilag ugyanabba az osztályba sorolható, mint egy CSL DD a tápegységgel a weboldalról Fanatec.

Őszintén szólva, nem fogsz sokat manipulálni egy alapot, mert kiveszed a dobozából, ráteszed a beállításodra, és ennyi. De a művelet többé-kevésbé könnyen elvégezhető, és csak a méretekre kell figyelnie. R9mert elég kicsi.

Amit azonban a Fanatechez képest kiválónak találok, az a kormánykerék és a talp közötti kapcsolat. A német gyártó termékeinél, legalábbis azoknál, amelyek az R9-cel versenyeznek, fizikai kapcsolat van, csapokkal. És ezek könnyen megsérülnek, ha nem vigyázol.

A R9Minden vezeték nélkül történik, így Ön nyugodt lehet, és a termék mindennapos használata nagyon egyszerű. Tehát fogod a Moza kormánykereket, és rögtön a meghajtótengelyre teszed, anélkül, hogy túl sokat gondolkodnál, és ezt imádom.

Moza R9

Érzések játék közben

Itt az ideje, hogy visszatérjünk az alapokhoz: mit jelent a R9 mint érzés? Erre a kérdésre az egyszerű válasz: a R9 kiváló játékélményt nyújt, bármilyen címmel is játszol.

Ami az erővisszacsatolást illeti, rendkívül jól kiegyensúlyozott, még akkor is, ha csökkented a motor teljesítményét (9nm maximális nyomaték). Jellemzően, amint elkezdesz babrálni a maximális teljesítménybeállításokkal, világosan láthatod a motorok gyengeségeit. De a R9Ez egyáltalán nem így van. Ugyanazokat az érzéseket fogja kapni, de hígítva, kevésbé intenzíven, kevésbé agresszíven.

Bár a bázis viszonylag kicsi, az erő ott van. Csúcsnyomatéknál gyakorlatilag mindent érezni fogsz, amit a szimulátorban lévő autó tesz, a tapadás elvesztésétől kezdve a pályaváltozásokon át a rezgésekig és az ütközésekig. Azt mondom, szinte mindent, mert van néhány folt itt-ott az érzésekben, amelyeket ez az alap közvetít. Erős, igen, de nem olyan vékony, mint egy 8 nm-es CSL DD, és ez teljesen normális. Fanatec sokéves tapasztalattal rendelkezik a játékban (több mint 20 év), míg a Moza Racing csak néhány éve van jelen, és a csapataiknak még hosszú utat kell megtenniük ahhoz, hogy teljes mértékben felvegyék a versenyt a szimulátoros versenyzés nagy neveivel.

Véleményem szerint az alapok megvannak, egy kiváló motorral, amely a R9Most már csak a szoftver finomhangolása van hátra, hogy minden a lehető legjobban működjön. Ezen kívül a Moza Racing házon belüli szoftvere (Pit House), amely lehetővé teszi számos beállítás elvégzését ezen a bázison.

 

Kompatibilitás

Mint a szegmensben gyakorlatilag minden másban, a R9 csak a kínai gyártó termékeivel kompatibilis. Más szóval, ha azt tervezed, hogy elmerülsz a Moza Racing világában, akkor meg kell vásárolnod a márka összes szim-versenyzős termékét, különösen az alapokat és a kormánykereket. Csak a rend kedvéért: ezt teszi a Fanatec, a Logitech, a Thrustmaster, a Simucube és gyakorlatilag az összes többi.

A platformok tekintetében a R9mint a Moza Racing teljes termékcsaládja, csak PC-kkel kompatibilis. Ez nagy kár, különösen azért, mert a márka fő versenytársa (Fanatec) minden platformon (PC és konzolok) működő termékeket kínál.

Moza R9

Ár-érték arány

A 480 euró körüli kiskereskedelmi áron kapható Moza R9 nagyon jó ár-érték arányt kínál egy ilyen termékért. Az alapmodell nagy előnye a 9 nm-es nyomaték, ami a fő versenytársaknál nem található meg ugyanezen az árszinten.

Az építési minőség kiváló, a teljesítmény jó (eltekintve néhány, a vezetési részletekkel kapcsolatos problémától), és az ár meglehetősen vonzó, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a CSL DD A 8nm, amely őszintén szólva az R9 fő versenytársa, normál körülmények között majdnem 500 euróba kerül, akciósan pedig 450 euróba.

 

Az ítéletem

Hogy őszinte legyek, nagyon élveztem az időt, amit a Moza R9Szeretném közelebbről megvizsgálni a szimulátoros versenyzés élményét, akár a vezetési érzetet, akár az erővisszacsatolást, akár a szimulátoros versenyeken szerzett érzéseimet tekintve. Ajánlanám ezt az alapot? Abszolút, különösen, ha kizárólag PC-s szimulátoros vagy, és nem félsz egy új ökoszisztémába merészkedni, mert lássuk be: Moza Racing csak néhány éves tapasztalattal rendelkezik a játékban. Ha konzolos felhasználó vagy, azt tanácsolom, hogy várj egy kicsit, mivel a Moza tervezi, hogy kompatibilis termékeket kínál Playstation és Xbox számára.

moza racing r9 közvetlen meghajtás

Moza R9

Kiváló bázis, amely jó ár-érték arányt kínál

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar