Oldal kiválasztása

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a technológia élvonalába tartoznak, és az autók iránti szenvedélyt. Nos, igaz, hogy a második pont sok emberre, különösen a férfiakra érvényes. De az első jellemző a sim-versenyzőkre.

Amint azt valószínűleg el tudod képzelni, a szimulátoros versenyzés világában számos szereplő van, olyan márkák, amelyek már több mint 20 éve a játékban vannak. Az ilyen tapasztalat lehetővé teszi számukra, hogy a szakterületre jellemző termékeket és perifériákat állítsanak elő, legyenek azok jók vagy rosszak. És ne is kezdjünk bele az ökoszisztémák témájába, mert minden márkának megvan a maga elképzelése a dolgokról.

Vezetőnek lenni mindig azt jelenti, hogy jónak kell lenni valamiben. De ahhoz, hogy jó legyél egy szakágban, több szakágat is ki kell próbálnod, hogy megtaláld, mit szeretsz igazán. A szimulátoros versenyzés esetében pontosan ugyanez a helyzet: minden jó versenyzőnek megvannak a saját preferenciái a motorversenyzéssel kapcsolatban, és gyakran a hozzájuk tartozó beállítások is. Csakhogy a legtöbb esetben a szimulátoros beállítások papíron nem sokat változnak, kivéve egy dolgot: a kormányt. Természetesen vannak olyan sportágak, amelyek teljes mértékben kihasználják a speciális perifériákat, például a kéziféket, de ez a driftre és a rallyra korlátozódik.

Ennek eredményeképpen minden jó szimulátorosnak több kormánykereke, vagy ha úgy tetszik, kereke van, hogy különböző szakágakban versenyezhessen. Van F1, GT3, Formula, Nascar, Drift, rally, rally, amit csak akarsz. Kivéve, hogy több kormánykerékkel rendelkezni jó dolog. Jobb, ha kihasználjuk őket. A használatukhoz pedig gyorskioldóra van szükség. A következőkben áttekintést adok a piacon kapható QR márkákról, azok erősségeiről és gyengeségeiről.

A Fanatec QR

Kezdjük egy olyan márkával, amely már több mint 20 éve van jelen a szimulátoros versenyzés perifériáinak játékában, a Fanatec-kel. A német gyártó mindent tud a szimulátoros termékekről, és fennállása során folyamatosan fejlesztett QR-eket. A legújabb modellek a QR1 és a QR1 Lite.

A QR1 tehát egy olyan modell, amely a közép- és felső kategóriás Fanatec-kormánykereket szereli fel. Fémből készült, egy gyűrűvel, amelyet magad felé kell húznod, hogy a kormányt az alaphoz rögzítsd, és a művelet nem tart tovább 20 másodpercnél, ha nagyon figyelsz a csatlakozócsapokra. Ha megvizsgálja a QR1-et, 5 acélgolyót talál, amelyek pontosan azért vannak ott, hogy a QR rögzíthető legyen az alaphoz, anélkül, hogy a középpontban bármilyen mozgás vagy játék lenne.

Miután több Fanatec kormánykereket használtam ezzel a gyorskioldóval, azt kell mondanom, hogy nem igazán volt vele semmi problémám. De a QR1 az évek során többször is átdolgozásra került, ezért a legújabbak olyan jól teljesítenek. Ez a gyorskioldó csavarokkal csatlakozik a kormánykerékhez, és az egész dolog nem mozog, és nincs játék a közepén, ami nem mondható el a QR1 Lite-ról.

Ami a QR1 Lite-ot illeti, nos, ez egy “Budget Friendly” gyorskioldó, amelyet belépő szintű kormánykerekeken használnak (a CSL kínálat nagy része). Ez a QR teljes egészében műanyagból készült, és egy gyűrűvel van ellátva, amely az oldalára fordulva rögzíti a helyére. Gyakorlatilag a középpontban van néhány fokos játék, függetlenül attól, hogy milyen alappal rendelkezik. Ez sokkal kifejezettebb, ha az alap 8 nm-es vagy annál nagyobb. De ha a 8nm-es alapot választod, akkor nem a QR1 Lite-ot fogod választani, ami csak azért van, hogy átjáróként szolgáljon a Fanatec ökoszisztémához.

A Thrustmaster QR

A Thrustmaster szintén több mint 20 éve meghatározó szereplője a szimulátor-versenyzésnek, és a gyártó számos perifériával rendelkezik a kínálatában. Nyilvánvaló, hogy a Thrustmaster rendelkezik egy QR-rel, amely lehetővé teszi, hogy a gyártó alapjain elég lassan cserélje a kerekeket. A Quick Release elve a szimulátoros versenyzésben az, hogy a kormánykerék gyorsan, szerszámok használata nélkül cserélhető, mint a versenyautóknál. Kivéve, hogy a Thrustmaster esetében minden alkalommal elő kell vennie a csavarhúzót, hogy kicserélje a kereket.

Így működik: helyezze a kormánykereket a QR-re, és húzza a műanyag gyűrűt a kormány felé. Igazítsa a csavarmenetet, és kézzel húzza meg teljesen. Ha ez megtörtént, vegye ki a csavart, és vegye elő a csavarhúzót, hogy mindent megfelelően meghúzza. A művelet hosszú és kicsit fárasztó, de legalább nem mozog annyira.

A Simucube QR

A Simucube egy nagyon prémium márka a szimulátoros perifériák, különösen a Direct Drive-alapok terén. És ahol prémium van, ott gyakran egyedi, golyóálló megoldás is van. Ez a helyzet a Simucube QR esetében is.

A többi márkától eltérően a gyorskioldó játékban a Simucube más megközelítést alkalmaz a termékével kapcsolatban. A mechanizmus lényege, hogy a QR egy fémrészét valamilyen nyílásba vagy sínbe illesztik, és egy biztosítótűt helyeznek bele, hogy az egész mechanizmus egy izmot se mozduljon el.

A gyakorlatban ez a mechanizmus kétségtelenül egyedülálló, de nagyon ötletes és nagyon szilárd. A kormánykerék egyáltalán nem mozdul el, függetlenül az erővisszacsatolás által kifejtett erőtől. Azonban nem minden tökéletes, és néhány lovas hajlamos elveszíteni a biztosítótűt. Ami engem illet, nekem nem volt ilyen problémám, és véleményem szerint ez a vezetők koncentrációjának hiányából adódott.

A Simagic QR

A Simagic viszonylag fiatal szereplő a szimulátoros versenyzés világában, de ennek ellenére sikerült forradalmasítania a szakágat innovatív, nagy teljesítményű termékeivel. Mint tudjuk, a szimulátoros versenyzés sok inspirációt merít az autósportból, és a Simagic is ugyanezt tette a QR kifejlesztésekor: a versenykormányoknál használt kormánykerekekből merített ihletet.

A rendszer egy gyűrűt tartalmaz a rögzítőmechanizmus kioldásához, amely 10 acélgolyóval rendelkezik. Eddig ez az első, amely 10 golyót használ, szemben a Fanatec 5 golyójával. Biztonsági szempontból a Simagic QR nagyon masszív, olyan rögzítést biztosít, amely egyáltalán nem csatlakozik, függetlenül attól, hogy hogyan használja a kormánykereket. A helyén marad, függetlenül attól, hogy 8 nm-es vagy 25 nm-es bázissal rendelkezik. Ami engem illet, ez egy kiváló QR, megbízható és mindenekelőtt nagyon szilárd. Ráadásul a kormánykerékcsere legfeljebb 10 másodpercet vesz igénybe.

A Moza Racing QR

Egyszerűen fogalmazva, a Moza Racing lemásolta a Simagic QR formatervét, így egy olyan termékhez jutunk, amely hasonló a kialakításában, működésében és mindenekelőtt használatában. Ez egy kiváló QR, akárcsak a Simagicé, így nem lesz gond a használatával, függetlenül a beállításoktól. A kerék cseréjéhez minden ugyanolyan: húzza meg a gyűrűt, vegye ki a kereket, tegyen fel egy másikat, és kész. Az időtartamra körülbelül 10 másodpercet számítson.

Egyéb elérhető QR-ok

Erre vonatkozóan két bejegyzésünk van: Logitech és Thrustmaster. A Logitech az új Direct Drive G Pro Racing bázisával egyértelműen a Fanatec és a szegmens többi szereplője ellen kíván versenyezni. Ennek érdekében a svájci márka egy teljesen új ökoszisztémát fejleszt ki kormánykerékkel, pedálokkal és minden mással. Eddig van egy DD alap, egy kormánykerék és pedálok, valamint egy QR rendszer.

A Thrustmaster ugyanezt teszi a T818-as alapjával. A QR már itt van, de a kormánykerekek még nem érkeztek meg. Ennek eredményeként a gyártó egy adaptert kínál, amellyel az új QR-jét a régi kormánykerekekhez lehet csatlakoztatni.

Ami ezt a két márkát illeti, nem akarok túl sokat foglalkozni a QR-jükkel, amíg nem kapom meg őket, valamint a kormánykerekeket és a talapzatokat.

Melyiket válasszuk?

Hogy őszinte legyek, néha a platform és az ökoszisztéma korlátozza az embert. Ennek eredményeképpen a QR az Ön alapfelszereltségén alapul, ami meghatározza a kormánykerék/kerék kiválasztását. Vannak azonban olyan QR-ok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy kicsit összekeverje a dolgokat, és lehetővé teszik, hogy az egyik márkától származó alapot és egy másik márkától származó kormánykereket használjon, feltéve, hogy természetesen kompatibilis perifériákkal rendelkezik.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar