Oldal kiválasztása

Miért nem érdekli Lewis Hamiltont a szimulátoros versenyzés?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A COVID-19 járvány kezdete óta sok Forma-1-es versenyző a videojátékokhoz fordult, hogy pótolja a valódi versenyek hiányát. A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton azonban nem osztja ezt a szimulátoros versenyzés iránti szenvedélyt. Mi az oka annak, hogy Hamiltont nem érdekli a szimulátoros versenyzés? Beavatunk a titokba.

Lewis Hamilton okai

Hamilton egy Mercedes-videóban kifejtette, hogy a szimulátoros versenyzés “teljesen más”, mint a valódi, és hogy “semmi hasznát” nem érezte a részvételnek. Bár az F1-es pilótatársaival, Charles Leclerc-rel és Pierre Gaslyval együtt játszik Call of Duty-t, a játékkal töltött idejét inkább azzal tölti, hogy a Gran Turismóban próbálja megdönteni a saját idejét. Hamilton úgy érzi, hogy a virtuális vezetés és a valóság közötti szakadék túl nagy akadály ahhoz, hogy élvezze a tevékenységet.

Hamilton véleménye a szimulátoros versenyzésről

Ugyanebben a videóban Hamilton kifejtette, hogy a szimulátorok mozgása sosem tökéletes, és nehéz alkalmazkodni ehhez a különbséghez. “Ha otthon ülsz egy szimulátorral, az ülés nem mozog. Tehát az elméd azt mondja neked, hogy az autó mozog, de nem érzel semmilyen mozgást. Valahogyan irányítanod kell az elmédet, és ezt nem igazán szeretem” – mondta. Hamilton szerint a szimulációk azért nem előnyösek, mert a szimulációk során tapasztalt érzések és mozgások eltérnek a valódi autó vezetése során tapasztaltaktól. Ehelyett inkább azért játszik videojátékokkal, hogy a barátokkal és új emberekkel online játszhasson.

Hamilton kedvenc videojátéka

Hamilton a Gran Turismónak és a Sonynak köszönhetően rendelkezik otthoni versenyszimulátorral, és elismerte, hogy versenyképes volt ebben a bizonyos játékban. “Gran Turismo-játékon nőttem fel, és órákat töltöttem azzal, hogy pénzt keressek és megvegyem ezeket az autókat. Igazán nagyszerű lehetőség volt, hogy csináljak velük valamit” – mondta. Hamiltont az is lenyűgözte, hogy az autók, amelyek fejlesztésében a Mercedes csapatával közreműködött, virtuálisan vezethetők.

Míg néhány Forma-1-es pilóta, például Max Verstappen és Lando Norris lelkes szimulátorversenyző, Lewis Hamilton nem. A szimulációk nem nyújtanak számára olyan élményt, mint egy valódi autó vezetése, ezért inkább videojátékokkal tölti az idejét, amelyeket a barátaival játszik online. Bár van otthon egy versenyszimulátora, Hamilton inkább arra koncentrál, hogy élvezze a játékot, mintsem arra, hogy a szimulátoros versenyzésben való jártasságát fejlessze.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar