Oldal kiválasztása
Trak Racer TR120

Trak Racer TR120 : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Trak Racer TR120

Előnyök

  • Kiváló minőség
  • Profilált alumínium felhasználása a szerkezethez
  • Nagymértékben testreszabható alváz

Hátrányok

  • Minden médium személyre szabható és díjköteles.

Értékelésünk: 9.7/10

Ma már számos szimulátoros versenyző létezik, különösen a perifériák és a futóművek tekintetében. A nagy nevek a játékban olyan vállalatok, amelyek több mint 20 éve léteznek, mint például a Fanatec, Logitech, Thrustmaster és a lista folytatódik. El kell mondani, hogy a szimulátoros versenyzés egy olyan ágazat, amely nagyban függ a gyártók által megszerzett tapasztalatoktól, és minél több tapasztalattal rendelkezel, annál nagyobb súlyod van a játékban.

A futóművek piacán pontosan ugyanez a helyzet: a sokéves tapasztalat azt jelenti, hogy olyan technológiák, innovációk és pilótafülke-gyártási módszerek előnyeit élvezheti, amelyekkel kitűnhet a tömegből. A pilótafülke-piac főbb szereplői a következők Playseat, Next Level Racing, Trak Racer és más márkák, amelyeknek ugyanannyi tapasztalata van, mint az imént említetteknek. A profi versenyzők azt mondják, hogy a legjobb valószínűleg PlayseatÉs lehet, hogy igazuk van. Az olyan kihívók azonban, mint a Trak Racer, körülbelül 15 évvel ezelőtt léptek be a versenybe, és azóta is minőségi termékeket gyártanak.

A Trak Racer katalógus a következőket tartalmazza TR120 egy rendkívül testre szabható középkategóriás pilótafülke. A következőkben bemutatom ezt az alvázat, beszélek az erősségeiről és gyengeségeiről, és elmondom a véleményemet róla.

 

A pilótafülke fő és műszaki jellemzői

  • 120 mm x 40 mm profilozott alumínium keret
  • Rendkívül testreszabható cockpit a tartozékok és a lánctartók, a hajtókarok, a monitorok és a váltók rögzítési pontjai tekintetében.
  • Méretek: 660 mm széles, 1133 mm magas és 1445 mm hosszú.
  • Szerelőkészlet és az összes csavar és csavar a TR120 tartozéka
  • Kompatibilis a piacon kapható számos Direct Drive bázissal

 

Tervezés

A tervezés a TR120 nem annyira egyedi, mivel mindent magában foglal, ami jelenleg a középkategóriás pilótafülkékben elérhető. Gyakorlatilag nagyon szögletes, józan és elég sikeres, ami engem illet.

A fekete szín dominál a TR120itt-ott piros csíkokkal, valamint a márka logóival. Visszafogott, elegáns és mindenekelőtt univerzális. Az áramvonalas alumínium váz karaktert kölcsönöz neki, valamint nagy merevséget és a tömegből nem kilógó dizájnt biztosít. Alapvetően a TR120 nagyon hasonlít a piacon kapható többi alvázra, de ettől függetlenül jól néz ki.

Trak Racer TR120

Gyártás és befejezés

A Trak Racer 120 x 40 mm-es profilozott alumíniumot használt a teljes szerkezethez. TR120struktúráját, ami merevséget és jó alapot biztosít, amely elnyeli a különböző csúcskategóriás szimulátoros perifériák nyomatékát és erőit.

Ami a kivitelezést illeti, az egyszerűen példaértékű. Tudja, a profilozott alumínium olyan alumínium négyzetekből áll, amelyeket formára vágnak, és amelyeket illesztésekkel kötnek össze. A Trak Racer kiváló munkát végzett ezekkel a csatlakozásokkal, milliméterre vágott alkatrészeket használva, ami megerősíti a pilótafülke általános minőségét. Az építési minőség és a kivitelezés tekintetében a Trak Racer több éves tapasztalata egyértelműen látható a TR120.

Nem vettem észre gyártási hibát ezen a pilótafülkén, legyen az a matt fekete festék, a támlák, amelyek mindegyike tetszés szerint állítható, vagy az üléssín. Ez utóbbi megegyezik az autókban találhatóakkal.

 

A pilótafülke használata

Tekintettel a jármű méretére, alakjára és alapértelmezett vezetési helyzetére, a TR120Ez a pilótafülke egyértelműen a GT-típusú versenyekre, vagy akár a “normál” vezetésre készült. Alapvetően ez egy olyan futómű, amely bármelyik szimulátoros versenyzőnek megfelel, de az együléses versenyzőknek is tökéletesen megfelel.

A TR120 az opciós katalógusban elérhető számos tartónak köszönhetően a motorsport elsőszámú sportágának versenyzői számára is alkalmas, beleértve a fordított hajtókarok és a különböző szögekbe dönthető hajtókarlemezek tartóját is.

Bár a TR120 nem az F1-re tervezték, ezt a pilótafülkét gyakorlatilag bármilyen motorsporthoz hozzáigazíthatja. Mindössze annyit kell tenned, hogy a zsebedbe nyúlsz, és hozzáadod a Trak Racer katalógusban elérhető különböző alkatrészeket, és ez az alváz legnagyobb hibája.

Ami a szimulátoros perifériákat illeti, örömmel mondhatom el, hogy a TR120 szinte bármit képes befogadni, ami a piacon kapható, legyen szó akár a lánctartókról (Fanatec, Simagic stb.), pedálokról, váltókról/fékekről vagy akár monitorokról a megfelelő rögzítésekkel. Ráadásul különböző konzolok közül választhat, természetesen a perifériáktól függően, hogy a lehető legtöbb lovasnak és mindenekelőtt a vezetési stílusuknak megfeleljen. Ezen a ponton egyszerűen tökéletes, és ez az, ami megkülönbözteti a Trak Racert a piacon lévő többi cockpit márkától.

Trak Racer TR120

Szenzáció a játékban

Most arról szeretnék beszélni, hogy a TR120 a Trak Racertől. Egy középkategóriás, elsősorban félprofi ügyfeleknek szánt termék esetében a TR120 egy jó pilótafülke, szilárd, merev és meglehetősen versenyképes árú.

Ami a tapintást illeti, örömmel mondhatom, hogy ez az alváz bőven nyújtja azt, még akkor is, ha a csúcsminőségű beállításokkal rendelkezik. El kell mondani, hogy a profilozott alumínium merev és stabil alapot biztosít, amely semmilyen tengelyen nem mozdul el. Le TR120 számos lovaglási pozícióval rendelkezik, amelyek mindegyike fokozatmentesen állítható, legyen szó akár az alaptartóról, a hajtókarról vagy a váltóról/ kézifékről (opcionális extra).

Az alaphoz 5 támogatási lehetőség áll rendelkezésre, amelyek több különböző perifériát is befogadnak, így széles termékválasztékot kínálnak. Egyébként az alváz nagyon masszív, és könnyen megbirkózik a legerősebb alapokkal, mint például a DD2 dobogó a Fanatec. Ami a pedálokat illeti, 3 (ingyenes) támogatási lehetőség van, amelyek közül az egyik fordított. Sajnos minden egyéni funkcióért fizetni kell. Ez azt jelenti, hogy a TR120 alapkonfigurációban érkezik, és ha speciális konfigurációt szeretne (például a perifériáktól függően), akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia, kivéve a pedalboard-támogatást, amely ingyenes.

Ami az üléseket illeti, alul van egy sín, amellyel beállíthatja a kormánykeréktől való távolságot. Le TR120 nem tartalmaz olyan csúszdákat, amelyek lehetővé teszik a vödörülés hátradöntését, így csak a kiválasztott üléstípusra korlátozódik. Ráadásul a gyártó egyes modelljei nem túl stabilak (a GT-stílusú például), ami enyhe utóízt hagy egy olyan pilótafülkében, amely üléssel együtt könnyen 1000 euróba kerülhet.

 

Kompatibilitás

Mivel a TR120 számos rögzítési lehetőséggel kapható, így kompatibilis a piacon kapható összes szimulátoros perifériával, a lánctartókon és pedálokon át a váltókig és kézifékekig. Nagyon átfogó, és könnyen megtalálod, amit keresel.

Az ülésekkel kapcsolatban nagyjából ugyanaz a helyzet: a sín szabványos, és többféle típusú vödörülést is befogad, legyen az a Trak Racer vagy más márkáké.

Trak Racer TR120

Ár-érték arány

Az alapvető TR120 639 euróba kerül, ami nem túl drága, ha figyelembe vesszük az építési minőséget, a részletekre fordított figyelmet és a testreszabhatóságot. Közel 640 eurós árával azt mondanám, hogy elég jó ár-érték arányban, de vigyázat! a számla gyorsan meredek lesz, ha több tartó megvásárlása mellett dönt, ami egy vagyonba kerülhet (akár 480 euró).

 

Az ítéletem

A Trak Racer keményen lecsapott a TR120 az alapváltozatban. Az ár versenyképes, sőt agresszív, az építési minőség példaértékű, a testreszabási lehetőségek pedig gyakorlatilag korlátlanok.

A standard változat 639 eurós, illetve a speciális alapállvány 659 eurós ára a merevség, a rugalmasság és az építési minőség tekintetében aligha talál jobbat a piacon. Természetesen a vödrös ülést önmagában is meg kell vásárolnia, de számos olcsó opció létezik, amelyekkel egy alig 1000 euróba kerülő alvázhoz juthat. Személy szerint támogatom a TR120 profi és félprofi versenyzők számára.

 

Trak Racer TR120

Trak Racer TR120

Stabil, jól állítható készülék

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar