Oldal kiválasztása

Az 5 legjobb Direct Drive kormánykerék

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A Direct Drive kormánykerék az egyik legjobb befektetés , amit egy kezdő szimulációs versenyző megtehet, mivel ezek a legjobb minőségű és legrealisztikusabb versenykerekek a piacon. A DD kormánykerék kiválasztása azonban nem könnyű, ha nem tudja, hol kezdje.

Az elmúlt néhány évben volt szerencsénk felfedezni és tesztelni a Direct Drive siklós ütők legjobb modelljeit, ezért ebben a cikkben elmondunk mindent, amit erről a siklótípusról tudni kell.

Elmagyarázzuk, mi is az a Direct Drive kormánykerék, és milyen előnyei vannak, adunk néhány tanácsot a DD-kormánykerék kiválasztásához, és természetesen bemutatjuk az 5 legjobb Direct Drive-kormánykerékből összeállított válogatásunkat.

 

A legjobb Direct Drive kerekek áttekintése

#1 : Fanatec GT DD PRO

⭐ Score : 9.9/10

fanatec gt dd pro

PS5, PS4 ÉS PC

✅ Egy kiváló Direct Drive csomag

“Szeretjük verhetetlen ajánlatáért és csúcsminőségéért.”

#2 : Fanatec Forza Motorsport csomag

⭐ Score : 9.9/10

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

Xbox sorozat, Xbox One és PC

✅ A legjobb Direct Drive csomag az Xbox-on

“Szeretjük az építési minőségéért és az áráért”

#3: MOZA R21

⭐ Score : 9.5/10

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

PC

✅ A profik kedvenc Direct Drive bázisa

“Szeretjük az építési minőségéért és az erővisszacsatolás részletességéért”

Az 5 legjobb Direct Drive kerék a piacon

Kiválasztottuk a piacon kapható 5 legjobb Direct Drive kormánykereket, a legolcsóbbtól a legdrágábbig.

Fanatec GT DD PRO

gt dd pro

CsomagA GT kormánykerekek által inspirált és kifejezetten a szimulátorozás szerelmeseinek tervezett Fanatec GT DD Pro 28 cm átmérőjű, szintetikus bőrrel borított, így könnyen megfogható. Rendelkezik a PlayStation-vezérlő összes gombjával és még ennél is többel, öt funky kapcsolóval (4+1), egy LED-csíkkal, amely a fordulatszámot jelzi, valamint egy OLED-képernyővel, amely a sebességfokozatokat és egyéb információkat jeleníti meg.

A Fanatec GT DD Pro Direct Drive erő-visszacsatoló rendszerrel rendelkezik, amely kivételes pontosságot és teljesítményt garantál, hogy teljesen belemerüljön a versenyzésbe.

A kormánykerék két mágneses műanyag lapáttal, a Standard Tuning menüvel, amely a kezdők számára megkönnyíti a kormány kezelését anélkül, hogy bonyolult beállításokra lenne szükség, valamint a QuickRelease rendszerrel is rendelkezik.

A csomag tartalmaz egy teljesen fémből készült CSL kétpedálos hajtókaros hajtókarokat is az optimális szilárdság érdekében.

Ez a kormánykerék kompatibilis a PlayStation 4-gyel, a PlayStation 5-vel, a PC-vel és potenciálisan az Xbox One és az Xbox Series rendszerekkel is, attól függően, hogy melyik Fanatec-kormányt használod a játékhoz.

Ha Xboxon játszol, azt tanácsoljuk, hogy egyenesen a Forza Motorport csomagot válaszd, amely gyakorlatilag ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik.

A Fanatec GT DD Pro (és a Fanatec Forza Motorsport Bundle) a közvetlen meghajtású kormánykerekek kínálatának ékköve, amely a márka kiválóságát és szakértelmét tükrözi a mai piacon.

Előnyök

  • Nagy hatékonyságú motor és erővisszacsatolás.
  • Széles körű kompatibilitást kínál.
  • A kivitelezés és az ergonómia kiváló.

Hátrányok

  • A további opciók ára továbbra is magas.

 

MOZA R21

moza r21

A MOZA R21 talán a Direct Drive versenykerekek csúcsa. Bár amatőr játékosok számára is elérhető, ezt a modellt elsősorban a profi F1-es, sportkocsis és túraautós csapatok használják.

Az alapmodell 21 Nm nyomatékot kínál, ami jóval az átlag felett van. A MOZA R21 keréktárcsa erővisszacsatolási felbontása kivételes, és a használatakor tapasztalt részletesség semmihez sem hasonlítható, amit egy fogaskerék vagy szíjhajtású kerék nyújtani tud.

Bár ez a Direct Drive kormánykerekek esetében adott, a MOZA R21 a nagy teljesítményű motornak köszönhetően részletesebb képet ad, mint Direct Drive társai.

A forgási szög korlátlan, ami valódi előnyt jelent más Direct Drive és szíjhajtású lendkerekekkel szemben.

Az alap csak PC-konfigurációkkal kompatibilis konfigurációkkal, és mindenképpen a haladóbb szimulációs vezetők számára készült.

A MOZA R21 a konstrukció minőségéért és az erővisszajelzés részletességéért, amit érezhet, igazán megéri, ha van rá pénze. A szimulátoros versenyzésben nagy tapasztalattal rendelkezők számára készült, és nagyfokú realizmust kínál.

Előnyök

  • Az erővisszacsatolás nagyon részletes.
  • Rengeteg nyomatékot kínál.
  • Elég könnyű.

Hátrányok

  • Az ára nagyon magas.
  • Csak a PC-vel kompatibilis.

Le Fanatec Podium DD2

fanatec dd2

A Fanatec az egyik legnagyobb márka a szimulátoros versenyfelszerelések terén, és híres a versenykerekeiről. A Direct Drive zászlóshajójuk, a Fanatec Podium DD2 minden bizonnyal megállja a helyét a közvetlen meghajtású versenykerekek piacán.

A Fanatec állítása szerint a maximális nyomaték 25 Nm, és nem kevesebb, mint 20 Nm, amikor a motor működik, és az erővisszacsatolásnak köszönhetően kivételes erőt és részletességet kínál.

A Fanatec Podium DD2 a vezetési tulajdonságai mellett számos hasznos funkcióval is rendelkezik. A többi Fanatec termékhez hasonlóan sokoldalú OLED kijelzővel rendelkezik, amely a kormánykerék beállítási adatait, az erővisszacsatolási adatokat, a kerék hőmérsékletét, a motor adatait és még sok mást is megjelenít.

Emellett kompatibilis az összes korábbi és jövőbeli Fanatec termékkel, és sok DD modellel ellentétben a Podium DD2 kompatibilis azXbox Series X/S és Xbox One konzolokkal , valamint a PC-vel is.

A Fanatec Podium DD2 jó ár-érték arányt kínál, még a Podium termékcsalád legdrágább modelljeként is. Kivételes általános minősége rendkívül népszerűvé tette a Direct Drive opciót.

Előnyök

  • A talp gumilengéscsillapítóval van ellátva a kormánykerék teljes sebességnél történő váltásához.
  • Hihetetlen nyomatékot kínál.
  • Gyönyörű kialakítású

Hátrányok

  • Nem kompatibilis a PlayStation rendszerrel.
  • Ez egy kicsit drága.

A Simucube 2 Pro

simucube 2 pro

A márka Simucube nagyra becsülik a szimulátoros versenyzők körében, és az elsők között lépett be a Direct Drive piacra. A “Pro” változat a legújabb Simucube 2 termékcsalád második szintű modellje.

A Simucube 2 Pro Direct Drive motorral rendelkezik, amelynek maximális nyomatéka 25 Nm, ami hihetetlen erő-visszacsatolást jelent , fokozott érzetet és érzékenységet biztosít. A Simucube keményen dolgozott a nyomatékhullámzás, a fogazás és a szemcsésedés csökkentésén is. Ezek az erőfeszítések minden bizonnyal kifizetődtek, mivel a Pro 2 különösen folyékony.

Ez a modell kiváló minőségű anyagokból készült , és eloxált fémből készült. Gyorskioldó rendszerrel, valamint vezeték nélküli kormánykerék funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó vezeték nélkül csatlakoztasson egy kormánykereket az alaphoz.

A Simucube 2 Pro egy nagyon kifinomult és versenyképes opció a Direct Drive piacon, és mint ilyen, nagyon népszerű a komoly szimulációs versenyzők körében.

Előnyök

  • Hihetetlen nyomatékot kínál.
  • Kiváló design.
  • QuickRelease rendszerrel van felszerelve.

Hátrányok

  • Csak a PC-vel kompatibilis.
  • Elég nehéz.

SimXperience AccuForce Pro V2

AccuForce Pro V2 kormányrendszer

A SimXperience AccuForce Pro V2 az egyik legolcsóbb Direct Drive kormánykerék a mai piacon.

Sok konkurens Direct Drive lendkerékkel ellentétben az AccuForce Pro V2 nem kefe nélküli szervomotort használ, hanem hibrid léptetőmotort, amelynek nyomatéka 13 Nm. Ennek eredményeképpen az erővisszacsatolás minősége kissé kevésbé kifinomult, mint néhány csúcskategóriás opcióé, de továbbra is nagyon gördülékeny és még mindig kiváló részletességű.

Bár ez egy olcsó megoldás, az AccuForce Pro V2 rendelkezik egy olyan hasznos funkcióval, amellyel sok drágább kormánykerék nem rendelkezik. Ellentétben sok Direct Drive modellel, amelyeket minden alkalommal minden játékhoz vagy autóhoz be kell állítani, az AccuForce Pro V2-t támogatja a SimXperience Sim Commander 4 szoftver, amely megkönnyíti a váltást a kormánykerék beállításai között az egyes játékokhoz és autókhoz.

A kiválasztott opciótól függően azAccuForce Pro V2Alcantara borítású kormánykerékkel, állítható szénszálas lapátokkal és egy gombdobozzal rendelkezik, amely a felni közepén található AccuForce kürtgombon kívül 12 gombot tartalmaz.

Úgy gondoljuk, hogy a SimXperience AccuForce Pro V2 Direct Drive kormánykerék egy nagyon gazdaságos és meggyőző megoldás.

Előnyök

  • Kevésbé drága, mint sok más modell.
  • Nagyon széles forgási szöget kínál.
  • Nagyfokú testreszabhatóságot kínál.

Hátrányok

  • Kevésbé erős, mint a listánkon szereplő többi modell.
  • Csak PC-kompatibilis.
  • Elég nehéz.

Mi az a Direct Drive kormánykerék?

A Direct Drive lendkerék olyan lendkerék, ahol a motor közvetlenül a keréktengelyhez van csatlakoztatva. Ezsokkal simább és erősebb erővisszacsatolást biztosít, mint a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható szimulátoros versenyzői kerék, amelyek szíjak vagy fogaskerekek rendszerét használják a motor és a keréktengely összekapcsolására.

 

A Direct Drive kormánykerék előnyei

A Direct Drive kormánykerék legfőbb előnye a fogaskerekes vagy szíjhajtású kormánykerékkel szemben az általa kínált merítési szint , mivel sokkal pontosabban szimulálja a kormányzás érzetét. Bár a DD-kormánykerék nem feltétlenül teszi gyorsabb vezetővé a felhasználót, de következetesebbé teszi.

Az e modellek által kínált visszajelzések szintje miatt, a járművezetők sokkal könnyebben észlelik az alulkormányozottságot, a túlkormányozottságot és más vezetési jellemzőket. Mivel az autó viselkedése kiszámíthatóbbá válik, a vezetők könnyebben el tudják kerülni a hibákat, így hosszú távon gyorsabbak lesznek.

A nagy teljesítmény nagy felelősséggel jár, és a DD lendkerékgyártóknak figyelembe kellett venniük, hogy a közvetlen meghajtású szervomotorral szerelt lendkerékalapokra jelentős terhelés nehezedik. Ennek a mérnöki munkának talán az a legörvendetesebb eredménye, hogy számos, hagyományosan olcsó műanyagból vagy fémből készült alkatrészt fejlett kerámiára és tartósabb fémekre kellett cserélni.

Mit kell keresnem egy Direct Drive kormánykeréknél?

Ha még nem ismeri a Direct Drive világát, talán azon gondolkodik, hogy mit kell szem előtt tartania, amikor direkt meghajtású kormánykereket vásárol. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tényezőket, amelyeket véleményünk szerint a legfontosabb figyelembe venni a Direct Drive rendszer kiválasztásakor:

Maximális nyomaték

Itt arra a maximális nyomatékra utalunk, amelyet egy DD lendkerék szervomotorja egy adott pillanatban képes leadni. Mivel a közvetlen meghajtású lendkerekek kizárólag a motorjaikra támaszkodnak a valós erővisszacsatolás tekintetében, minél nagyobb a nyomaték, annál nagyobb a visszajelzés, amely generálható. Ha különösen éles kanyarokat tervez, akkor a lehető legerősebb erővisszacsatolást és ezáltal a lehető legnagyobb csúcsnyomatékot szeretné.

A forgási szög

A kormánykeréknek ez egy olyan aspektusa, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. Általános szabályként a legtöbb fogaskerekes és szíjhajtású lendkerék legfeljebb 900°-os fordulatszámot biztosít, ami általában elegendő. Egyes szimulációs játékok, például a teherautó-szimulátorok azonban nagyobb fokú forgást igényelnek, és sok DD-kerék ennél sokkal többet kínál.

Alkalmazkodóképesség

A Direct Drive kormánykerekek olyanok, mint a sportautók: hihetetlen gépek, de a vezetési élményhez hozzá kell szokni. Amikor elkezd játszani egy DD-kormánnyal, előfordulhat, hogy a nyomatékot túlzottnak és kényelmetlenül kellemetlennek találja. Ezért jó ötlet olyan modellt választani, amely lehetővé teszi, hogy a nyomatékot az Ön igényeihez igazítsa.

Kompatibilitás

Feltétlenül olyan Direct Drive kormánykereket kell választanod, amely kompatibilis az általad preferált rendszerrel és játékkal. A legtöbb kormánykerék támogatja a PC-s játékot, de csak néhány használható konzolokon. Legyen tehát óvatos, mielőtt bármit is vásárol.

Azt is ellenőrizni kell, hogy a kiválasztott alap kompatibilis-e az Ön által választott kormánykerékkel.

Súly

Egy másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, a súly. Általános szabály, hogy a legerősebb Sim-racing versenykerekek nagyobb súlyúak, mivel a nagy teljesítményű szervomotorok általában nehezek. Az igazi ok, amiért a súly fontos, azonban az, hogy meg kell fontolnia, hogyan fogja a kormánykereket a versenyfelszerelésébe szerelni.

Az anyagok

Mint minden más kormánykerékhez, a Direct Drive kormánykerékhez is kiváló minőségű anyagokból, például acélból és bőrből készült kormánykereket érdemes választani. Ez egy jelentős beruházás, ezért fontos, hogy a kormánykerék ne csak erős, hanem masszív, kényelmes és jól nézzen ki.

Az ár

Az első dolog, amit sokan figyelembe vesznek, amikor egy Sim-racing terméket vásárolnak, az az ár. De ez soha nem lehet a meghatározó tényező a felszerelésednél, mert mindenképpen a minőséget akarod előtérbe helyezni. Az árak azonban a márkák és a berendezéstípusok között nagymértékben eltérnek. Különösen a Direct Drive kerekek ára több száz eurótól akár több ezer euróig is terjedhet.

Röviden – Következtetés

A legjobb Direct Drive ingajátékok választéka minden típusú játékos számára tartalmaz lehetőségeket, akár a konzolokat kedveli, akár korlátozott költségvetéssel rendelkezik.

A legjobb minőségű versenyélmény és erővisszacsatolás érdekében a Fanatec DD2, a MOZA R21 és a Fanatec GT DD PRO modelleket ajánljuk első választásként. Ha még soha nem próbáltál Direct Drive kormánykereket, akkor ajánljuk, hogy próbáld ki a SimXperience AccuForce Pro V2-t.

Ha tapasztalt szimulációs versenyző vagy, érdemes beruháznod egy Direct Drive kormánykerékbe. A motorhoz közvetlenül csatlakoztatott kormánykerék által nyújtott ultra-realisztikus versenyzési élmény abszolút megéri az árát.
Ha azonban kezdő vagy, azt javasoljuk, hogy kezdj egy megfizethetőbb és könnyebben megtanulható Sim-racing versenykormánnyal, mielőtt belevágnál egy Direct Drive konfigurációba!

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

A legjobb Direct Drive kormánykerék a 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar