Oldal kiválasztása

Az iRacing és az FIA bejelentette az F4 eSport világbajnokságot, amelynek tétje 25 000 dollár!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A szimulátoros autóversenyzés rajongói el vannak ragadtatva az FIA és az iRacing legújabb bejelentésétől: szeptemberben első alkalommal kerül megrendezésre az F4 eSport Világbajnokság, amelynek nyereménye akár 25 000 dollár is lehet.

A világhírű szimulátorversenyző iRacing 2023 óta az FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) partnere. Ezt a partnerséget idén egy nemzetközi bajnokság formájában újították meg, amely szeptemberben debütál az első szezonjával. A cél egyszerű: a világ minden tájáról érkező virtuális versenyzők 4 versenyen és 8 fordulóban vesznek részt, és a döntősök akár 25 000 dolláros nyereményt is nyerhetnek.

Akik már követik az iRacinget a közösségi oldalakon, azok tudják, hogy ez a partnerség nem igazán újdonság. Valójában a versenyeket a különböző iRacing oldalakon fogják közvetíteni. Körülbelül egy évvel ezelőtt az FIA és az iRacing elindította az FIA F4 Regional Tours elnevezésű virtuális F4-versenyeket, amelyeket a világ számos régiójának pályáin rendeznek.

Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy az FIA-val együttműködve elindíthatjuk az FIA F4 eSport Világbajnokságot” – mondta Tony Gardner, az iRacing elnöke. “Az iRacing és az FIA elkötelezett amellett, hogy a feltörekvő versenyzők számára elérhető lehetőségeken keresztül segítse a motorsport valódi világába való belépést, és a Formula 4 platform nagyszerű módja ennek. Izgalmas őszi szezon elé nézünk, és biztosak vagyunk benne, hogy a sorozat vezetői a következő években is a motorsport legmagasabb szintjén versenyeznek majd.”

Ha részt szeretnél venni az FIA F4 világbajnokságon, akkor gyorsan kell cselekedned, mivel a kvalifikáció június közepén kezdődik. Az FIA F4 Regional Tour sorozatban kell versenyezned, és az első 10 jogosult versenyzőt meghívják a világbajnokságra. Ami azt jelenti, hogy a verseny kemény lesz, és ez még nem minden. Az új bajnokságról szóló legfrissebb információk szerint a jogosult versenyzőknek abban a régióban kell lakniuk, ahová kvalifikálták magukat. Gondolom, ez a kis részlet azért van, hogy biztosítsa a járművezetők világméretű mintáját.

Nikolas Tombazis, az FIA együléses versenyekért felelős igazgatója elmondta: “Nagy örömömre szolgál, hogy az FIA ismét az iRacinggel működik együtt ennek a rendkívül innovatív együttműködésnek a következő fázisában, amely a regionális szinten elért nagy siker után a FIA F4 eSportot is globális színtérre viszi. Partnerségünknek ez a legújabb szakasza összhangban van az eSport növekedésének és fejlődésének elősegítésére irányuló stratégiánkkal, és ezáltal új közönség számára szélesíti sportágunk vonzerejét, azzal a céllal, hogy megduplázzuk a motorsportban való globális részvételt.”

További információk az FIA ésaz iRacing honlapján találhatók.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar