Oldal kiválasztása

Fanatec CSL Elite pedálok : Teszt és vélemények

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL Elite hajtókar

Előnyök

 • Jó ár-érték arány
 • Szilárd, minőségi anyagokból készült
 • Testreszabható (vízszintesen állítható és a pilótafülkéhez rögzíthető)
 • Nagyszerű játékérzetet és realizmust biztosít
 • Széles körű kompatibilitás

Hátrányok

 • Összeszereletlenül szállítjuk, és saját kezűleg kell felszerelni.
 • Holt zóna pedálok használatakor
 • PC-s használathoz USB-adapter szükséges (külön megvásárolható)

Ha van némi tapasztalatod a Sim-versenyzésa márka Fanatec bizonyára ismerős lesz önöknek. A német gyártó által kifejlesztett, nagy elismerést kiváltó versenyszimulációs kiegészítők, például kerékagyak, kormánykerekek és hajtókarok is megtalálhatók a piacon.

Bár sokan nincsenek tisztában vele, a pedálok egy alapvető eszköz a a reális lovagláshoz és a jó elmerüléshez a versenyben. Ezért számos tényezőt figyelembe kell vennie, hogy biztosan a legjobb modellt válassza.

Ezért úgy döntöttünk, hogy megnézzük a márka egyik legkelendőbb pedálos lapját: a Fanatec CSL Elite pedálok.

Ebben a cikkben elmondunk mindent, amit felfedeztünk erről a Fanatec pedáltábláról. Elmondjuk, hogy mi a főbb jellemzők ennek a modellnek, amely a játékos típusa a legjobban alkalmas, milyen a előnyei előnyök hátrányaia ára és hol lehet beszerezni.

CSL ELIT PEDÁL

A Fanatec CSL Elite pedálok jellemzői

A Fanatec CSL Elite Pedals egybelépőszintű, két pedálos pedáltábla, és a márka egyik legkelendőbb terméke.

Az alábbiakban felsoroljuk a modell főbb jellemzőit:

 • Megjelenés éve: 2016
 • A Fanatec CSL Elite hajtókar egy Plug and Play csomag, amely extra hosszú gáz- és fékpedált tartalmaz a még valósághűbb és kényelmesebb motorozás érdekében.
 • Az alap és a lábtartó tömör alumíniumból készült, és nagy pihenőfelületet biztosít.
 • A Fanatec CSL Elite levehető gumi pedálborításai jó tapadást biztosítanak a puha felületeken.
 • A fékpedál fémrugóval és PU habszivacs lengéscsillapítóval van felszerelve a szimulált nyomásfékezés és a nagyobb realizmus érdekében.
 • A Fanatec CSL Elite pedálok közötti vízszintes távolság állítható, ami lehetővé teszi az aszinkron konfigurációt.
 • Ez a modell megkönnyíti a pedálok eltávolítását a lábtartóról, és az elektronikával együtt különállóan felszerelhetők a pilótafülkékbe vagy más támaszokba.
 • A Fanatec CSL Elite pedállap 12 bites felbontású potenciométert tartalmaz.
 • A Fanatec CSL Elite pedálok PC-kompatibilisek , ha a ClubSport USB adapterrel (opcionális) vagy a Load Cell készlet használatával csatlakoztatjuk őket.
 • Ez a modell kompatibilis a PlayStation 4, PlayStation 3 és Xbox One konzolokkal is, ha kompatibilis Fanatec kerékagyhoz vagy kormánykerékhez csatlakoztatod.
 • A Fanatec CSL Elite az összes Fanatec keréktárcsával és kormánykerékkel működik, amelyek RJ12 pedálcsatlakozóval rendelkeznek.
 • Méretek: 47 cm x 31 cm x 18 cm (hosszúság x szélesség x magasság)
 • Súly: 4,5 kg

  Milyen típusú embereknek?

  A Fanatec CSL Elite hajtókar egy olyan modell, amely igazán ideális a kezdők számára, akik szeretnének jobban elmerülni a versenyzésben.

  A tapasztaltabb játékosok számára ez a pedállap kissé könnyűnek tűnhet, de a Load Cell Kit segítségével továbbfejleszthető.

  A Fanatec CSL Elite pedálok egy olyan modell, amely minden versenyzési stílushoz és minden játékplatformhoz alkalmazkodik, legyen az Assetto Corsa, iRacing, F1 2020 vagy Forza.

   

  Az előnyök

  A Fanatec CSL Elite egy nagyon sikeres hajtókar, és tesztünk lehetővé tette számunkra, hogy felfedezzük azokat az előnyöket , amelyek miatt ez a modell olyan népszerű.

  Kezdetben úgy találtuk, hogy a Fanatec CSL Elite pedálfal nagyon jó ár-érték arányt kínál. Ahhoz képest, hogy belépő szintű modellről van szó, ez a lengőkar mindazonáltal szilárd, kiváló minőségű anyagokból készült. A teljesen fémből készült alumínium kialakítás és a pedálok levehető gumibetétjei a kényelem és a robusztusság keverékét kínálják a jobb vezetési élmény érdekében. A pedálokat félelem nélkül nyomhatja le erősen, nagyon masszívak és erősek.

  Másodszor, nagyon tetszik, hogy a Fanatec CSL Elite pedálok testre szabhatók. Úgy tűnik, hogy a márka mindenre gondolt, hogy ezt a modellt az Ön ízléséhez és személyes felszereléséhez igazíthassa, függetlenül attól, hogy van-e pilótafülkéje vagy sem. A pedálok vízszintesen állíthatóak, de le is vehetőek, és a pilótafülkéhez rögzíthetőek. A forgattyúszett alján lévő csavarfuratok lehetővé teszik, hogy bármilyen tartóra felszerelhesse. A még nagyobb testreszabhatóság érdekében ezt a modellt a külön készletben kapható Load Cell pedállal bővítheti.

  Úgy találtuk, hogy a Fanatec CSL Elite pedálos tábla is nagyon jó játékérzetet, valamint nagyfokú realizmust nyújtott. A gázpedál és a fékpedál nagyon természetes érzést ad a lábad alatt, olyan érzést keltve, mintha egy igazi autóban ülnél. Az eredeti fékpedál nagyon szilárd ellenállást biztosít a pedál hátsó részén található PU habbetétnek köszönhetően. Ez a kis habszivacs stopper tökéletes ellenállást nyújt, és lehetővé teszi, hogy részletesen mérsékelje a sebességet anélkül, hogy elakadna.

  Végül, a Fanatec CSL Elite pedáltábla előnye, hogy széles körű kompatibilitást kínál. Ez a modell ugyanolyan jól működik PC-n és Xbox One-on, mint PlayStation 4-en és 3-on, ha a Fanatec alaplap kompatibilis a platformmal. A PC-khez egyszerűen csak egy USB-adapterre (külön megvásárolható) van szükséged a csatlakoztatáshoz, a PlayStation 4 és 3 vagy Xbox esetében pedig egy kompatibilis Fanatec alapra. Így ezt a pedállapot a játékok nagyon széles listájával használhatod.

  csl elite pedálok

  Hátrányai

  Miközben tesztünk lehetővé tette számunkra, hogy felfedezzük a Fanatec CSL Elite hajtókar pozitívumait, a modell hátrányaira is fény derült.

  Először is, egy kicsit csalódottak voltunk, hogy a Fanatec CSL Elite hajtókar összeszereletlenül érkezett. A doboz kinyitásakor az első benyomás tehát meglehetősen negatív, mivel mindent magának kell összeszerelnie. Önmagában nem túl bonyolult az építése, még a legtapasztalatlanabbak vagy a legkevésbé barkácsolni vágyók számára sem, de ez egy olyan kötelező lépés, amely egy kis időt igényel, mielőtt elkezdenél játszani.

  Azt is felfedeztük, hogy sajnos van egy kis holt zóna , amikor a Fanatec CSL Elite pedálját nyomja. Minden alkalommal, amikor csatlakoztatja a pedálokat, újra fókuszba kerülnek. Véleményünk szerint hiba volt a márka részéről, hogy ezt a döntést hozta, mivel a pedálok önközpontosítóak, egy kis holt zónával, így erősebben kell nyomni ahhoz, hogy a nyomást egyáltalán felismerjék.

  Végül, bár a Fanatec CSL Elite pedálok vonzó áron érkeznek, nem szabad elfelejtenie, hogy szinte biztosan be kell fektetnie egy USB-adapterbe, mivel ez nem tartozik a pedállaphoz (a költség 19,95 €). Azt is fontos megjegyezni, hogy a Fanatec ClubSport USB adapter használatakor a felbontás 12 bitről 8 bitre csökken.

  A normál játékosok számára a Load Cell pedált kell hozzáadni, amelyet a CSL Elite pedálok nem tartalmaznak. Ez egy nagy befektetés, mivel a készlet 139,95 euróba kerül.

   

  Hol lehet megvásárolni és mennyiért?

  A Fanatec CSL Elite pedalboard jelenleg 99,95 euróért kapható a Fanatec hivatalos weboldalán.

  A Load Cell Kit elővételben megvásárolható a Fanatec weboldalán 139,95 euróért, és május 31-től lesz elérhető.

  A ClubSport USB-adapter 19,95 euróért kapható.

  A német gyártó Fanatec úgy döntött, hogy kizárólag a saját weboldalán értékesíti termékeit, így más kiskereskedőknél nem lehet majd megvásárolni.

  Lehet, hogy olyan oldalakon, mint a Le Bon Coin vagy a Vinted eladásra kínálja, de vásárlás előtt figyeljen oda az alap állapotára, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket.

  csl elite lengőkar vélemény

  Következtetés

  A Fanatec CSL Elite hajtókar ideális modell a szimulátoros versenyzés megkezdéséhez. Sokoldalúságának és kiváló ár-érték arányának köszönhetően kiváló lehetőség a Fanatec ökoszisztémába való belépéshez alacsony áron.

  Ez a Fanatec hajtókar kiváló minőségű, tömör, fémes alumíniumból készült, amely garantálja a tartósságot, az erőt és a stabilitást. Igaz, ez a modell nem tartalmaz terheléscellát, de még mindig lehetősége van arra, hogy frissítse és testre szabja azt az igényeinek és költségvetésének megfelelően.

  Haegy olyanbelépő szintű pedált keresel, amely kifogástalan minőséget kínál, akkor nem tudjuk eléggé ajánlani a Fanatec CSL Elite pedálokat!

  csl elite pedálok

  Fanatec CSL Elite pedálok

  Kifogástalan minőséget kínáló, belépő szintű lengőkaros szett

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  0 hozzászólás

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Pin It on Pinterest

  FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
  This is default text for notification bar