Oldal kiválasztása

Forza Horizon 6: megjelenési dátum, pletykák és mi várható a saga jövőjében

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Több mint tíz évvel ezelőtti Xbox-os debütálása óta a Forza-saga nagyon felkapott lett, sőt, a Gran Turismóval is felveszi a versenyt a saját pályáján. Azt kell mondani, hogy a Forza előtt nem látott napvilágot a Microsoft konzolján egyszerre szimulátoros és szimulációs autóversenyzős cím. Nos, igaz, hogy ott volt a Project Gotham Racing, de az sokkal inkább a Need For Speed versenytársa volt, mint bármi más.

A kaland tehát a Forza Motorsporttal kezdődött, és azóta a saga a Go-To szimulátoros versenyzés lett Xboxon, leszámítva az AC-t és az ACC-t, amelyek egyébként teljesen más szinten vannak. Ennek ellenére a Forza Motorsport a konzolokon és a PC-n is számos versenyzőt megnyert magának, és 2024-ben is kötelező darab marad.

A saga a megjelenés óta két címre oszlott: a Forza Motorsport a virtuális versenyzés szim-arcade és/vagy szimulációs (attól függően, hogy ki mit szeretne) rajongóknak, a Forza Horizon pedig a sokkal inkább arcade stílusú kalandok kedvelőinek. A legújabb Forza Horizon jelenleg az 5. helyen áll, nyílt világú versenykoncepcióval és autókkal, amelyek az egyszerű GTI-től az autós világ legirigyeltebb Hyper Cars-ig terjednek, egészséges adag testreszabhatósággal. Személy szerint nagyon élveztem a Forza Horizon 5-t, különösen azt, hogy ez egy “First Party” cím volt az Xbox X és S sorozathoz. Mexikó (természetesen fiktív) pazar tájai – erdők, tengerpartok, sivatagok, városok és minden, ami a kettő között van – sosem hagynak nyugodni, különösen egy olyan címmel, amely kiválóan működik, miközben nyitott világú.

Igaz, a kezdetek tele voltak bukkanókkal, de a Microsoft és a Playground Games lassan, de biztosan rendbe hozta a dolgokat a Forza Horizon 5-tel, sőt, folytatja a saga negyedik opusában megalapozott történetet. Az FH 5 egy új cím, de a karriermód ott folytatódik, ahol az FH 4-ben abbahagytad, a helyszín és az új autók megváltoztatásával. A Forza Horizon 5 ma már több mint 30 millió aktív játékost számlál világszerte, ami egyértelműen jelzi, hogy a versenyzők mennyire rajonganak ezért a csodálatos játékért, amely tökéletesen ötvözi a fenséges autókat, a lélegzetelállító tájakat és a szórakoztató vezetést.

Mire számíthatunk a Forza Horizon 6-tól?

Ahogy a mondás tartja: “Egy győztes csapatot nem lehet megváltoztatni”. A Forza Horizon-saga a3. opus óta, ha nem tévedek, a4. és az 5. nagyon népszerű az autóverseny-rajongók körében.

Ennek eredményeként több száz autó áll a versenyzők rendelkezésére, kis bombázók, sportkocsik, Super Cars, Hyper Cars, protók, egzotikus autók és minden, ami a kettő között van. Az FH5 bevezette a buggy-kat, a Monster Truckokat és egy sor más járművet, valamint az extrém testreszabhatóságot. Természetes, hogy a Forza Horizon 6-tól még többet várunk, főleg azzal, ami szinte biztos, hogy lesz: driftelés kanyargós pályákon japán városokban, japán techno zenével a háttérben és neonfényekkel mindenhol.

Szóval, mikor jön a Forza Horizon 6?

Ha belegondolunk, hogy egy ilyen saga több mint 10 évvel ezelőtti megjelenése óta (a Forza Horizonról beszélek) elég szép sikereket ért el, akkor természetes, hogy az FH 5 megjelenése után nagyjából 3 évvel egy 6. opus is a startkockákra kerül.

A jó hír az, hogy a pletykák és a legfrissebb hírek szerint a Playground Games stúdió elkezdte toborozni a sarjakat egy új projekthez, ami szinte biztosan a Forza Horizon 6 lesz. A pletykák szerint a játék Japánban fog játszódni. Természetesen, mint minden Forza Horizon játékban, nemcsak a térkép lesz hatalmas (mint az FH 5 esetében), hanem Japán egy kitalált változatán is alapul. A felkelő nap országa büszkélkedhet a világ egyik leggazdagabb autós kultúrájával, mind a versenyzés tekintetében, az országra jellemző szériákkal, mind pedig az autók nagyon egyedi testreszabása tekintetében.

Ami a Forza Horizon 6 megjelenési dátumát illeti, egyesek szerint a játék 2024 vége felé, vagy valamikor 2025-ben lehet elérhető. Az ötödik 2021 végén jelent meg, és véleményem szerint a hatodik 2024 vagy 2025 végén érkezik. A videojáték-kiadók általában megtartják a legnépszerűbb címeik megjelenési dátumait.

Forza Horizon 6 és platformok

A saga korábbi részeihez hasonlóan a Forza Horizon 6 szinte biztosan elérhető lesz Xbox Series X és S konzolokra, a Microsoft legújabb konzoljaira, valamint PC-s verzióra is. A saga eddigi címei nagyon jól teljesítettek konzolokon és PC-n, így logikusan várható, hogy ezen a fronton nem sok változás lesz.

Az is több mint valószínű, hogy a cím a megjelenés napján hozzáadódik a Game Pass-hoz, ahogyan az elődje esetében is történt. Egy győztes csapatot megint nem lehet megváltoztatni, és a Forza Horizon egyik győzelmet a másik után aratja.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar