Oldal kiválasztása

Moza SR-P : Tesztek és vélemények

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza SR-P

Előnyök

 • Teljesen fémszerkezet
 • Terheléscellás fékpedál
 • Kiváló minőség
 • Állítható pedálok

Hátrányok

 • Nem kompatibilis a konzolokkal
 • Azonos tapintású kuplung- és gázpedálok
 • Rövid löketű terhelési cella

Értékelésünk: 9.5/10

Moza Racing lehet, hogy új szereplő a szimulátor-versenyiparban, de ennek ellenére a kínai gyártónak sikerült a versenyzői perifériák meglehetősen széles választékát kifejlesztenie és forgalmaznia. Katalógusa számos Direct Drive alapot tartalmaz, amelyek egyébként mind kiváló minőségűek, valamint kormánykerekeket, hajtókarokat és egyéb versenyzési kiegészítőket.

De a piac, amelyen ez a kínai márka működik, rendkívül versenyképes, olyan nevekkel, amelyek már évek, ha nem évtizedek óta a játékban vannak. Hogy csak néhányat említsünk, a következőket Fanatec és Thrustmaster amelyek a szimulátoros versenyzés nagy nevei, minőségi termékekkel, de teljesen eltérő célközönséggel. Mint látható, a Thrustmaster az amatőr szimulátoros versenyzés szerelmeseit és a kezdőket egyaránt megcélozza, széles és mindenekelőtt konzolkompatibilis katalógussal. A Fanatec esetében a történet kissé más: a német gyártó ugyan kínál konzolkompatibilis termékeket, de a versenyzők számára is kínál csúcsminőségű perifériákat.

És mi van Mozával? Nos, a kínai gyártó pontosan azt teszi, amit a Fanatec. A Moza által kínált termékek között van a pedáltábla. SR-P a márka kedvező árú modellje a Terheléscellák. A következőkben közelebbről is megnézzük ezt a pedáltáblát.

 

A lengőkar fő és műszaki jellemzői

 • Fémszerkezet alumínium pedálokkal
 • Terhelésmérő cella a fékpedálon akár 100 kg erőhatásig
 • Teljesen állítható pedálok
 • A készülék alapkivitelben 2 pedállal kapható, de 1 kuplungpedálra bővíthető.
 • Csak USB-kábelen keresztül kompatibilis a PC-vel
 • Szoftverrel állítható

 

Tervezés

Ha láttad már a Moza Racing perifériáit, akkor tudhatod, hogy van hasonlóság köztük és a konkurencia, különösen a Fanatec termékei között. Őszintén szólva nem bánom, és úgy gondolom, hogy az SR-P egy jó termék.

A fémváz fekete porszórt bevonattal rendelkezik. Gyönyörű, meg kell hagyni, és a minőség is megvan ebben a termékben. Azt kell mondani, hogy a Moza Racing csak néhány éve van a játékban, de még mindig sikerült minőségi perifériákkal előállnia, amelyek jól is néznek ki, és én szeretem őket.

Nézzük meg újra a színeket. A váz porszórtan fekete, de a pedállemezek enyhén szürkék. Szerintem ez a kéttónusú szín gyönyörű, és gondolom, neked is így lesz. Mindent egybevetve az SR-P egy kiváló termék, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen beállításhoz.

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Tudnia kell, hogy az SR-P teljesen szétszedve érkezik az Ön otthonába, így azt Önnek kell összeszerelnie. De ne aggódjon, nem kell mesterdiplomát szereznie az építőmérnöki és építőmérnöki szakmában ahhoz, hogy elvégezze ezt a műveletet: minden pedált 4 csavar tart a helyén, így nincs miért aggódnia.

Ettől eltekintve megjegyzi, hogy az SR-P-t egy alvázra kell szerelni, nem pedig a padlóra. Van néhány gumipárnája, de azt tanácsolnám, hogy felejtse el ezt a pedalboardot közvetlenül a padlóra vagy a szőnyegre helyezni. Ne felejtsük el, hogy ez egy Load Cell pedalboard, és ha nincs felszerelve egy rigre, akkor a rig a végén délen fog napozni, és a pácban hagyja Önt.

 

Gyártás és befejezés

A szerkezethez a Moza acélból készült SR-P-t, a pedálokhoz pedig alumíniumot kínál. Gyönyörű, kiválóan megmunkált és példás kivitelben. A szerkezet fémből készült az erősség és a robusztusság érdekében. A pedálok alumíniumból készültek, de nagyon masszívak.

A festés hibátlan, és a szerkezet porszórt. A pedálok egy kicsit csúsznak, de a festés nagyon jó minőségű. Ami a pedáltáblát alkotó alkatrészeket illeti, minden tökéletes, a legkisebb hiba nélkül. El kell mondani, hogy a Moza Racing elsajátította a gyártást, és termékei kiváló minőségűek, a versenytársakkal egyenrangúak.

 

A pedálokkal való megismerkedés

Az SR-P egy eléggé szabványos pedalboard a kezedben, valamint nagyfokú testreszabhatóságot kínál a pedálok elhelyezésében. A tartólemez 11 lyukkal rendelkezik, így a pedálokat többé-kevésbé oda szerelheti, ahová csak akarja. Ha nagyon közeli pedálhelyzetet keres, ez lehetséges. Ráadásul az SR-P-vel 2 vagy 3 pedál is használható, természetesen felár ellenében. Attól tartok, semmi sincs ingyen ezen a világon.

Ráadásul maguk a pedálok nagymértékben állíthatóak, lehetővé téve, hogy tetszés szerint pozícionálja őket, jelentősen növelve ennek a pedálfalnak a tapadását. Ha már a pedáloknál tartunk, tudnia kell, hogy a gázpedál és a kuplung, ha ezt választja, nagyjából ugyanolyan ellenállással rendelkezik, és könnyű, szinte olyan, mint egy kapcsoló. Be/Ki.

GT DD PRO

Érzések játék közben

Most áttérek az érzésekre, amelyeket a Moza Racing SR-P nyújtani tud. Miután befejezte a hardver és a szoftver konfigurálását, a Load Cell pedalboard segítségével máris munkához láthat a pályákon.

Ami a gázpedált és a kuplungot illeti, erről a két pedálról nem sok mindent lehet elmondani, mivel gyakorlatilag azonos érzés. A gázpedál nagyméretű, a pedál pedig érzékeny, ami jobb motorfordulatszám-szabályozást tesz lehetővé. Mert a kuplung, ha természetesen ezt választja, szinte azonos a tapintással, ami egy kicsit kár, ami engem illet.

Térjünk át a show sztárjára: a fékpedálra és annak Load Celljére. Papíron van egy rugó és egy elasztomer, tehát egy kétfokozatú terhelésmérő, mint a szegmensben gyakorlatilag minden más forgattyúszettnél. Az egyetlen különbség a versenytársakkal szemben az, hogy az SR-P egy érzékelőt használ a terheléscellához és egy másikat a támadási szöghöz. Jól hangzik, de a valóságban ez csak egy mágneses érzékelő, ami egy kicsivel bonyolultabb, prémiumabb.

Ez a rugóval összekapcsolt szögérzékelő az enyhe fékezés regisztrálására szolgál. Jó, nagyon kevés holt zónával. Ez egy nagy plusz, különösen más pedállapokhoz képest, amelyeknek van egy enyhe hatástalan zónájuk. Az SR-P-vel kapcsolatban azonban nem minden tökéletes, és amint a láb eléri a Load Cell zónát, belépőszintű terméknek érzi magát.

Az LC elve tehát az, hogy minél erősebben nyomja a pedált, annál jobban összenyomódik az elasztomer, és annál keményebbé válik, lehetővé téve a fékezés jobb szabályozását. Kivéve, hogy az SR-P-nél, amint az LC első részén van, a pedál kemény lesz, és ha az ABS nincs aktiválva, a kerekek blokkolni kezdenek. Azokban a címekben, amelyekben alapértelmezés szerint van ABS, ez nem jelent problémát, de a versenyszimulációkban (iRacing, ACC stb.), ahol az ABS gyakorlatilag minden versenyen ki van kapcsolva, frusztráló, hogy minden alkalommal a kerekekkel kell küzdened, amikor csak egy kicsit erősebb fékezéssel akarsz több érzést elérni.

 

Kompatibilitás

Mint gyakorlatilag minden Moza termék, az SR-P is csak a PC platformmal kompatibilis, de nem korlátozódik a kínai gyártó ökoszisztémájára. Az USB-kábelnek köszönhetően ezt a pedállapot bármilyen szimulátoros konfigurációval használhatod.

Ami a címeket illeti, nincs igazi korlát, amíg azok kompatibilisek a PC-vel.

GT DD PRO

Ár-érték arány

Az 199 eurós árú SR-P jó ár-érték arányt kínál, ha nincs szüksége a kuplungpedálra, amely 60 euróba kerül. Vele szemben van a Fanatec CSL Pedals LC, amely 3 pedálos konfigurációban van, de egy LC-vel, amely kevesebb erőt igényel.

 

Az ítéletem

A Moza SR-P-ről alkotott véleményem vegyes: nagyon tetszik ennek a pedalboardnak a kivitelezése és a magas szintű állíthatósága, valamint a kompatibilitása bármilyen PC-s riggel. A szögérzékelő jó a könnyű fékezéshez, de a Load Cell többet kívánt, különösen olyan pályákon, ahol nincs ABS.

Ha amatőr versenyző vagy, aki szórakozni és fejleszteni akarja a képességeidet az olyan címeken, mint a Forza Motorsport, akkor a Moza SR-P-t ajánlom bekapcsolt ABS-szel. Az ACC, iRacing, rFactor és a többi versenyző számára az SR-P egy költségvetés-barát hajtókar, és azt tanácsolnám, hogy a Moza termékcsaládra frissítsen.

gt dd pro

Moza SR-P

Nagyon masszív, kedvező árfekvésű lengőkar

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar