Oldal kiválasztása

A Fanatec QR2 végre elérhető!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A Fanatec a szimulátor-versenyipar egyik főszereplője, és már 2 évtizede az. A német gyártónak olyan nagy súlya van, hogy a BMW Racing is ezt választotta versenyautóinak kormánykerékkel való felszerelésére, és ez sokat elmond a Fanatec szakértelméről.

A német gyártó különböző termékei és perifériái között van egy Quick Release, amely lehetővé teszi a Fanatec lendkerekek csatlakoztatását a különböző Fanatec-alapokhoz. Ez a gyorskioldó 2 változatban volt elérhető: QR1 Lite és QR1, mindegyik saját nyomatékhatárral. Csakhogy ez a két termék meglehetősen régi, és a konkurenciához képest sápadt, és a megújulás már régóta esedékes.

2022 végén a Fanatec bemutatta nekünk az új QR, QR2 nevű QR prototípusát. Ó igen, nem akartak furcsa nevet adni neki, és a legszebb dolgok gyakran a legegyszerűbbek. A QR2 prototípus megjelenése után majdnem egy évet kellett várnunk, hogy végre láthassuk a végleges változatot, vagy inkább végleges változatokat, és ez csodálatos. Ez az új QR azt ígéri, hogy megoldja a QR1/QR1 Lite összes problémáját, és egy új trükköt is tartogat a tarsolyában.

Az új Fanatec QR-ek

Fanatec QR2

A Fanatec első gyorskioldóihoz hasonlóan a QR2 is több változatban – pontosabban 3 változatban – kapható. Így van a QR2 Lite, amely a kisebb költségvetést célozza meg, és a CSL termékcsalád. Egy fokozattal feljebb van a QR2, amely tökéletes a ClubSport termékcsalád kezdő versenyzői és perifériái számára, de kompatibilis a CSL és a Podium termékcsaládokkal is. Végül pedig itt van a QR2 Pro, amely kompatibilis a CSL, ClubSport és Podium termékcsaládok perifériáival, a hangsúly az utóbbin van, valamint FIA-kompatibilis, ami azt jelenti, hogy versenyautóban is használható.

A QR2 Lite

qr2 lite

A Fanatec költségvetés-barát opciója a gyorskioldó tekintetében, nem meglepő módon, a QR2 Lite. Ez a gyorskioldó szénszál-erősítésű kompozitot használ a szerkezetéhez, ami egy megszépített módja annak, hogy azt mondjuk, hogy műanyagból készült.

A QR2 Lite formája a QR1 Lite-hoz képest nem sokat változott. A kormánykeréken még mindig vannak csavarnyílások, valamint a kör/csavar, amelyet meg kell húzni ahhoz, hogy a kormánykerék levehető legyen az alapról. A QR2 esetében azonban a bázis rögzítési rendszere eltérő. Üdvözöljük a vadonatúj, téglalap alakú rendszert, amelynek oldalain horgok találhatók.

A QR2

A QR2 a QR1 helyébe lépő QR2 alumíniumból készült. Kialakítását tekintve pontosan ugyanolyan, mint a QR2 Lite, mivel az egyetlen különbség a két gyorskioldó között a felhasznált anyag.

A QR2 Pro

Ez a Fanatec csúcsminőségű gyorskioldója az anyagok, a kialakítás és a kompatibilitás tekintetében. A QR2 Pro CNC-gépekkel tökéletesen megmunkált alumíniumtömbből készül, ellentétben a QR2-vel, amely csiszolt alumíniumból készül. A dizájnja ugyanaz, mint a QR2-é, csak több arannyal.

A QR2 Pro gyártásának ez a módszere kulcsfontosságú, mivel ez a gyorskioldó FIA által jóváhagyott, így versenyautókban is használható. Így hétközben szimulátoros edzéseket tarthatsz ezzel a QR2 Pro-val, hétvégén pedig elviheted egy pályanapra az autóddal.

QR2 alapoldal

Az új QR-ok elkerülhetetlenül új alapoldalakat jelentenek, vagy ha úgy tetszik, a hajtókar látható részét. Tekintettel arra, hogy a QR2 a gömbökkel ellátott kerek rögzítési rendszerről egy téglalap alakú rögzítési rendszerre váltott, elengedhetetlen a Base-Side megváltoztatása, hogy ez a QR a Fanatec bázisokhoz csatlakoztatható legyen.

A német gyártó két új alumínium talapzattal állt elő, amelyek a Fanatec talapzatokon már megtalálható kör alakú talapzatok helyébe lépnek. Van tehát egy Type-C csatlakozóval ellátott, amely fekete öntött alumíniumból készült, és egy Type-M csatlakozóval ellátott, amely ezüst színű, CNC megmunkált alumíniumból készült.

A C típus kompatibilis a CSL DD bázisokkal (5 és 8 nm-es, valamint a GT DD-vel is), az M típus pedig a Podium bázisokkal (DD1 és DD2). Bármelyik QR2-t is választod, kompatibilis lesz a Fanatec két új Base-Side-jával.

Az új QR2 árai

A Fanatec új QR2-einek árai nagyjából megegyeznek a QR1-ek áraival. A QR2 Lite 59,95 euróba, a QR2 99,95 euróba, a QR2 Pro pedig 199,95 euróba kerül. A Base-Side esetében a Type-C 69,95 euróba, a Type-M pedig 149,95 euróba kerül.

Természetesen a QR2 és a Base-Side különböző kombinációihoz is vannak csomagok, amelyek ára 110 és 300 euró között mozog. A cikk írásának időpontjában csak a QR2-esek érhetőek el a Fanatec weboldalán. A Base-Side jelenleg nincs raktáron, ahogy a csomagok is.

Véleményem az új QR2-ről

Hogy őszinte legyek, nagyon élveztem az új QR2-eket, különösen a játékmenetet, ami most már szinte nem is létezik. Az új Base-Side kialakítás azt jelenti, hogy vezetés közben egyáltalán nem mozdulnak el, még agresszív vezetés közben sem. Ezeknek az új QR-oknak a beszerelése (kerék- vagy alapoldali) nem tart sokáig, és viszonylag könnyen elvégezhető.

Ami engem illet, ezek kiváló QR-ok, méltóak a Fanatec hírnevéhez. Ajánlom őket, mint egy csomagot, hogy körülbelül 10 eurót keressenek a befektetésén.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar