Oldal kiválasztása

Asetek Invicta csomag : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek Invicta csomag

Előnyök

 • Magával ragadó erővisszajelzés a 27 nm-es alappal
 • Hidraulikus hajtókar, akár 100 bar nyomással
 • Kormánykerék szénszálas kivitelben és nyitott fogantyúkkal

Hátrányok

 • A fékpedál nagyon nehezen használható
 • A kormánykerék ebben a csomagban a Forte sorozat kormánykerekén alapul.

Asetek beszállt a szimulátoros versenyzésbe, és a márka célja, hogy felvegye a versenyt a szegmens olyan óriásaival, mint a Simagic, Fanatec és még Simucube. El kell mondani, hogy ez a főként vízhűtéssel foglalkozó vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a CPU és/vagy GPU hűtés területén. Valójában ez a márka uralja a szegmenst a CPU- és GPU-blokkok szabadalmaival, hűtőbordáival és szivattyúival.

Gyakorlatilag az összes AIO vízhűtés gyártó, mint például a Corsair, NZXT, Be Quiet és még sokan mások, az Asetek szabadalmait és terveit használják. És ez sokat elmond a márka képességeiről. Mindazonáltal a szimulátorozás egy kicsit bonyolultabb, mint a vízhűtés, és az Asetek még mindig ki akarja venni a részét a piacból.

A dán márka jelenleg 3 különböző szimulátoros perifériával rendelkezik: A Prima, Forte és Invictaa belépő, a középkategóriás és a felső kategóriás készülékekre. Mindegyik termékcsalád Direct Drive talppal, pedálokkal és kormánykerékkel rendelkezik. Végül a kormánykerekek tekintetében az Asetek jelenleg kettőt kínál, de a neten találtam, hogy a márka állítólag egy Invicta-kormányt is fejleszt. A következőkben a dán márka által kínált ultraprémium készülékeket fogom bemutatni.

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • 27 nm nyomatékot fejlesztő Direct Drive bázis
 • Forte kormánykerék 29 cm átmérővel és nyitott fogantyúkkal
 • Hidraulikus hajtókar THORP technológiával akár 100 bar nyomáshoz
 • 22 bites kódoló, amely a
 • 12 gomb, 6 forgókapcsoló, 2 kapcsoló és 3 kódoló az előlapon a kormánykerék számára
 • QR a kormánykerék hátulján, amely megegyezik a kormánykerékkel. Simucube
 • Lengőkarok S változatban és egy ‘Clutch’ készlet egy extra kuplungpedálhoz.

Tervezés

Szóval, tervezés. Azzal kezdem, amelyik az alapnál van. Az Invicta kialakítása gyakorlatilag megegyezik a Forte-éval, csak nagyobb, ami a 27 nm-es nyomatékot tekintve várható volt. A karosszéria teljes egészében alumíniumból készült, és mindenütt lamellák segítik a motor hűtését. Az elülső oldalon a fedél a Simucube-éval megegyező QR-t tartalmaz, résszel szerelve.

Ami a kormánykereket illeti, az ugyanaz, mint a Forte sorozathoz, mert az Asetek még nem adott ki egyet sem az Invictához, de dolgoznak rajta. A kialakítás szép, szénszálas elülső rész, az összes kezelőszerv az oldalakon és a nagy, nyitott fogantyúk.

Fejezzük be a pedálokkal, amelyek a második darab de resistance. Összességében az Invicta hajtókarokat a Forte ihlette, gyönyörű alumínium pedálokkal, kiválóan kidolgozott lemezzel és élénk narancssárga akcentusokkal egyes részeken. Egyszerűen gyönyörű, és ahogy a Forte csomag tesztjénél említettem, ez az Invicta hajtókar elérhető Pagani Huayra R változatban is!

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Az Invicta talapzat számos szerelési lehetőséget kínál, akár alulról, akár elölről. A legtöbb alváz figyelembe veszi a rögzítéseket ezen az alapon, de próbáljon meg találni egyet, amelyik ultra szilárd, mivel a kis ékszer 27 nm nyomatékot ad le. Ha az elülső rögzítés mellett dönt, szüksége lesz egy olyan konzolra, amely ezt lehetővé teszi, vagy közvetlenül az alvázba fúrhat lyukakat 8,7 centiméteres távolságban.

Az Invicta hajtókar szintén egy vázra van szerelve, méghozzá egy nagyon merev vázra. A készülék hidraulikus rendszere akár 100 bar nyomást is képes kezelni, és ez egyszerűen óriási. A hajtókar főlemezét közvetlenül a vázhoz rögzítheti, nem okozhat túl sok gondot.

Végül a Forte kormánykerék közvetlenül a QR-be illeszkedik, amely nagyon hasonlít a Simucube QR-hez. És hogy őszinte legyek, ez nagyjából ugyanaz, mert a két vállalat úgymond együtt dolgozik. A valóságban ez inkább egy licenc a Simucube terveinek, terveinek, szoftverének és egy csomó más jó dolognak a használatára. A kormánykerék mindenesetre egyenesen a nyílásba illeszkedik, és ott is marad, melegen és kényelmesen.

 

Gyártás és befejezés

Az Invicta lengőkar és a lánctámasz szerkezetéhez nagyon prémium minőségű alumíniumot használnak, a pedálok CNC megmunkált részei pedig CNC megmunkáltak. Ultra prémium, kiválóan kidolgozott, gyártási hibák nélkül. Az egyetlen kissé negatívum az alapon az, hogy néhány burkolatot, különösen az első és a hátsó burkolatot, műanyagból készítették. Nem tűnik szuper prémiumnak, azt kell mondanom, még akkor is, ha ez csak a cache. Szóval…

A kormánykerék kompozit szerkezeten alapul. Más szóval: szénszállal erősített műanyag. Szép látvány, főleg a Forte kormánykerék hátulja, masszívnak érződik a kezedben, de olcsónak tűnik egy olyan kormánykerékhez képest, ami egy kar és egy láb árába kerül. Mindazonáltal a kivitelezés jól felér a karcolásokig, a készülék mindenhol aprólékosan kidolgozott, kivéve talán néhány olyan vezérlőelemet, amelyek használat közben egy kicsit ragadósak.

 

A csomaggal való megismerkedés

Szerintem a Forte kormánykerék fogása tényleg kiváló. A kormánykerék alul nyitott, ami azt jelenti, hogy a markolatok nem találkoznak az előlappal, és ez nagyban segíti a kormánykerék általános ergonómiáját. Ráadásul a fogantyúk átmérője meglehetősen nagy a versenytársak meglehetősen vékony kormánykerekeivel szemben, így könnyebben megfoghatóak és ergonomikusabbak.

Minden gomb jól elhelyezett, akárcsak a hátsó lapátok. Az egyetlen probléma ezzel a kormánykerékkel az a néhány gomb, amelyeket nehéz használni, és az a tény, hogy a kormánykeréknek csak 2 lapátja van hátul, korlátozza a használatát számos szimulátoros versenyszámban.

Ami az Invicta hajtókarokat illeti, nagyjából ugyanaz, mint a Forte-n: a pedálok majdnem 90°-ban vannak, ami hosszú távon nem éppen kényelmes, hacsak nem F1-es stílusban, felemelt lábakkal ülsz. A pedálbeállítások sem igazán jönnek be, és végül egy olyan készüléket kapunk, amely ergonómia szempontjából nem fog mindenkinek tetszeni.

Érzések játék közben

Az alap

Először is, el kell töltenie egy kis időt az Asetek szoftverrel, hogy az alapot helyesen állítsa be, akár a teljesítmény, a forgási szög, az FFB stb. tekintetében. Ne felejtsük el, hogy ez 27 nm nyomatékot fejleszt; erős, és ez az alap könnyen megsebezhet, akár nagyon csúnyán is.

Asetek Invicta 3 csomag

Ha egyszer megtalálta a teljesítménybeállításokat, az Invicta alapot a szimulátoros versenyzésben is boldogság használni. A játék fizikamotorja által előállított minden részletet érezni fogsz, és mindezt tökéletesen közvetíti a kormány mögött, legyen szó könnyű és nagyon könnyű részletekről, nagy és nagyon nagy részletekről, finom részletekről, és mindenről a kettő között. Tiszta öröm ezt az alapot használni a szimulátoros versenyzésben, és az a tény, hogy 27nm nyomatékkal rendelkezel, amit valószínűleg nem fogsz 100%-ban használni, azt jelenti, hogy kiiktathatod a klippelést a virtuális versenyződ életéből, és ez felbecsülhetetlen, ami engem illet.

 

A kormánykerék

Térjünk át az Asetek Forte kormánykerékre. Téglalap alakú formája megkönnyíti a használatát minden Formula és GT/endurance címen. Számomra ez egyszerűen tökéletes, különösen azzal a ténnyel, hogy a fogantyúk alul nyitott, és a versenytársakhoz képest nagyok.

Asetek Invicta 4 csomag

Ez a kormánykerék nehéz (kb. 1,4 kg), még a szénszálból és megerősített műanyagból készült kompozit szerkezet ellenére is. Kanyarodáskor azonban egyáltalán nem fogja érezni a súlyát, mivel az alapmodell 27 nm maximális nyomatékot biztosít. Ez a Forte alapmodellnél is így van, amely 18 nm nyomatékot fejleszt, így a meglehetősen nagy súlyú kerék nem befolyásolja a teljesítményt.

Az a tény azonban, hogy csak 2 lapát van hátul, korlátozza a használatát, akár F1-ben, akár GT-ben. Launch Controlt, kuplungot és minden mást nem kapsz ezzel a kormánnyal, és ez nagy kár. Ráadásul a kezelőszervek egy része, különösen a kapcsolók, nehezen kezelhetők, és néha menet közben elakadnak. Nem tudom, hogy ez a tűrések vagy a rosszul megmunkált alkatrészek problémája.

 

A pedálok

Végezetül az Invicta pedálfal és a THORP technológia. Ami a gázpedált illeti, ez egy meglehetősen egyszerű pedál, amely a simaság felé hajlik. Az érzések lineárisak, a mechanizmus kevés ellenállással. Ugyanakkor ez egy gázpedál, és mi csak azt akarjuk, hogy megbízható, pontos és érzékeny legyen. Az Invicta hajtókar, a legkisebb probléma nélkül.

Asetek Invicta 4 csomag

A kuplungpedál egyszerű, de bonyolultabb, mint a gázpedál. A tengelykapcsoló a szokásos kétfokozatú rendszert használja, ahogy a versenyben is megtalálható. Nagyon jól működik, a Hall-érzékelőnek köszönhetően megbízható, és meglehetősen rugalmas, miközben elég nagy ellenállás-szabályozást kínál. Nagyon tetszett ez a pedál, de külön árulják, és majdnem annyiba kerül, mint egy minőségi Load Cell pedáltábla.

A fék pedig egy hidraulikus rendszer, amelynek nyomása nem kevesebb, mint 100 bar. A THORP szintén kétfokozatú rendszer, az első fokozat meglehetősen könnyű és rövid lökettel rendelkezik, de némi fékezést biztosít. Gondoljon erre úgy, mintha a fékbetéteket közelebb helyezné a féktárcsákhoz egy autóban. És amikor elérjük a második fokozatot, a hidraulikus rendszert, a pedálút virtuálisan megáll, és minél nagyobb nyomást gyakorolunk a fékre, annál nagyobb erőt fejt ki az autó a fékrendszerbe, ami miatt a jármű hatalmas sebességveszteséget okoz. Most kimondom: ez egy ultra-realisztikus érzés, főleg, ha már voltál néhány igazi versenyzésen.

 

Kompatibilitás

Nyilvánvaló, hogy az Invicta csomag egyelőre csak a PC/Windows platformmal kompatibilis, de a gyártó tervezi a konzolokra szánt modelleket. Ami a szimulátoros versenyjátékokat illeti, kipróbálhattam az AC-t, az ACC-t, az rFactort, az iRacinget, az F1 2022-t és egy sor más versenyjátékot, amelyek egyszerre szim-arcade és szimulációs játékok, és nem észleltem semmilyen problémát.

Ár-érték arány

Ez fájni fog. A teljes csomag majdnem 3100 euróba kerül az Asetek weboldalán, a készleten lévő konfigurációkban, azaz a kuplungpedál (több mint 300 euró) vagy az S modellű lengőkarok (plusz 60 euró), illetve az alaptartók (75 és 160 euró között) nélkül. Az ár-érték arány szerintem elég jó, de a kompozit kormánykerék nagy hátrány.

 

Az ítéletem

Csak ajánlani tudom ezt a csomagot a profi vagy tapasztalt szimulátoros versenyzőknek, és különösen azoknak, akiknek egészséges bankszámlájuk van. Az alap tiszta öröm, és a hajtókar is, de a pedálok függőleges helyzete miatt F1-es futóműre van szükséged ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

A Forte-csomaggal ellentétben a legkisebb habozás nélkül ajánlom az egész Invicta-t, ha van rá lehetősége (pénzügyi és technikai). Ebben a csomagban minden tökéletes, kivéve talán a kormánykerék anyagait, de az érzéseket tekintve ezt nagyon gyorsan elfelejti.

Asetek Invicta 3 csomag

Asetek Invicta csomag

Kivételes csomag tapasztalt pilóták számára.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar