Oldal kiválasztása

Asetek La Prima csomag : Teszt és értékelés

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek La Prma csomag

Előnyök

 • Kiváló minőség
 • 12 nm nyomaték az alaphoz
 • Load Cell forgattyúszett a Fortéban használt technológián alapulva

Hátrányok

 • A fékpedál meglehetősen nehezen használható
 • Közel függőleges pedálok

A támadás Asetek szim-versenyzés offenzívája 3 tartományra osztott perifériákkal kezdődött: A Prima a belépő szintű eszközök számára, Forte a közép- és Invicta az ultra-prémium kategóriában. Az első 2 termékcsalád kormánykerékkel, pedálokkal és talppal érkezik. Az ultra-prémium Invicta esetében ez csak egy láncszem és egy hidraulikus hajtókar, a Forte kormánykerékkel. A pletykák szerint azonban az Asetek egy Invicta kerékkel készül kiegészíteni a csúcsmodell-kínálatot.

El kell mondani, hogy a dán márka keményen lecsapott a termékeivel, még ha nincs is tapasztalata a területen. De az Aseteknek gazdag ismeretei vannak az ipari világról, és mindenekelőtt jó adag készpénzzel rendelkezik. Ha nem tudsz semmit egy területről, akkor a legjobbakat hívod segítségül, hogy hozzáférj a szakértelmükhöz. És találja ki, ki írt alá partnerségi megállapodást az Asetekkel, hogy technológiákat, szoftvereket és egyéb finomságokat cseréljenek? Simucube ! Vagy inkább a cég Granite Device amely a Simucube tulajdonosa, és ezért az Asetek gyorsan méltó versenytárssá vált a piac felső határán.

A következőkben bemutatom a márka “olcsó” csomagját, a La Prima-t. Ez magában foglal egy Direct Drive alapot, egy GT/F1 stílusú kormánykereket és természetesen egy Load Cell hajtókarokat.

 

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • Közvetlen meghajtású alap 12 nm nyomatékkal és Kill Switch gombbal
 • Tehercellás forgattyúszelep 180 kg nyomásig
 • A legkorszerűbb alumíniumból készült lengőkar és láncszárszerkezet
 • Kompozit kormánykerék és alumínium előlap
 • 12 gomb, 2 kapcsoló, 3 kódoló az elülső oldalon és 2 másik a hüvelykujjak közelében
 • RevLED az előlap tetején
 • Csak PC-vel kompatibilis csomag

 

Tervezés

Azok, akik már találkoztak az Asetek perifériáival, azonnal felismerik a márka stílusjegyeit. A kormánykerék a felhasznált anyagok kivételével gyakorlatilag megegyezik a Forte sorozat kormánykerekével. Az eredmény egy olyan kerék, amelynek fogantyúi nincsenek a vázhoz rögzítve, valamint egy szálcsiszolt alumínium előlap. Nagyon szép, azt kell mondanom, és a versenyzői kinézetet néhány narancssárga elem is erősíti.

A La Prima hajtókar nagyjából megegyezik a Forte vagy az Invicta hajtókarokkal, legalábbis a kialakítás szempontjából. A pedálok csodálatosak, és úgy néznek ki, mintha egy Hyper Carból származnának. A fekete dominál ezen a periférián, néhány élénk narancssárga elemmel, amelyek valóban nagyon szépek. Mint más pedállapoknál, a La Prima periférián a pedálok függőlegesen helyezkednek el, ami ergonómiai okokból nem éppen ideális, kivéve egy F1 típusú vázon.

Fejezzük be a La Prima bázissal. Ez utóbbi felépítésében megegyezik a másik két Asetek modellel, csak kisebb, és ez normális, mert kisebb teljesítményű. A burkolat gyönyörű “Gun Metal” színű, sok lamellával a motor hűtésére.

Csomag Asetek La Prima 2

Testreszabott összeszerelés

A La Prima talapzat 2féleképpen szerelhető fel. Van a szabványos elülső opció, vagy egy olyan alvázon, amely ezt figyelembe veszi, vagy a márka által értékesített támogatáson keresztül. És ott van az alulra szerelhető opció, amely lehetővé teszi, hogy ez az alap gyakorlatilag bármilyen, a piacon kapható pilótafülkébe felszerelhető legyen. A beszerelés egyszerű: csak néhány csavar és kész. Ha az elölre szerelt opciót választja, figyelmeztetnem kell, hogy az elülső burkolat műanyagból készült, és valószínűleg rés lesz közte és a tartó között. Ne aggódjon, ez pusztán kozmetikai jellegű.

Ami a forgattyústagot illeti, nos, a szerelés szempontjából minden ugyanaz: a vázra és semmi másra. Kormánytámaszt sem mondanék, mert a 180 kg nyomást elég nehéz lesz elviselni. Mindent csavarokkal kell a helyére rögzíteni, és ez meglehetősen szabványos. Ha pedig a kuplungpedált választja, akkor azt közvetlenül a fékpedál mellé szerelik be.

És végül a kormánykerék. A La Prima kerék nagyjából ugyanazt a Simucube QR-t használja, amely lehetővé teszi, hogy a kormánykerék ráilleszkedjen az alapra, így biztosítva a szilárd, hajlításmentes illeszkedést.

 

Gyártás és befejezés

Az Asetek nem verte a bokor körül a low-end csomagot. Azt kell mondanom, hogy csak a kormánykerék “alsó kategóriás”, szénszál-erősítésű műanyagból készült kompozit szerkezetével és csiszolt alumínium előlapjával. A kivitelezés kiváló minőségű, akárcsak a márka többi terméke. A kormánykerékről nem sok mondanivalóm van, kivéve talán azt, hogy a gombok időnként beakadnak.

A forgattyúshajtás minden alkatrésze alumíniumból készül, a megmunkálást CNC-gépekkel végzik. Egyszerűen tökéletes, minden szempontból. Ez a készülék olyan közel áll egy aranyműves munkájához, amennyire csak lehet, annyira jól van elkészítve.

A La Prima talapzata szintén alumínium, de elöl és hátul műanyag borítással. A kivitel tökéletes az alumíniumhoz, de egy kicsit rosszabb a műanyaghoz. Ez csak egy vizuális dolog; a borítók nem illeszkednek tökéletesen a burkolathoz, de a többi rendben van.

 

A csomaggal való megismerkedés

A La Prima kormánykerék átmérője 29 cm, akárcsak a Forte-é, és formájukat tekintve gyakorlatilag megegyeznek. A kerék alakja alul nyitott, ami nagyon jó ergonómiát biztosít a fogantyúknak. Ráadásul ezek a versenytársakhoz képest elég nagyok, ami megkönnyíti a kézben tartásukat.

A kormánykerék különböző gombjai és egyéb kezelőszervei nagyon jól vannak elhelyezve, nagyon közel az ujjakhoz. A gombok használata nem okoz gondot a verseny közepén, bármilyen cím is van előtted. Ugyanez vonatkozik a 2 hátsó lapátra is, amelyek tökéletesen a kezében ülnek.

A La Prime hajtókarral nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a nagy testvéreivel: az állíthatóság korlátozott, és a pedálok szinte függőlegesen állnak, ami nem éppen ideális a hosszú szimulátoros versenyzéshez. Több mint egy óra futás után gyorsan fájdalmat fog érezni a lábában, egyes futóknál ez még kevesebb is lehet. Az egyetlen játékosok, akik ezt a pedalboardot ergonomikusnak fogják találni, azok a tipikus F1 vázzal rendelkező játékosok.

Csomag Asetek La Prima

Érzések játék közben

Az alap

Az Asetek “költségvetés-barát” alapmodellje 12 nm nyomatékot fejleszt, és a tapintás valóban kiváló. El kell mondani, hogy a dán márka a szegmens legjobbjaival, nevezetesen a Simucube-val dolgozik együtt. A teljesítmény kiválóan modulált, a legkönnyebb hatásoktól a legerősebb hatásokig, amelyeket a futás közepén éreztem. Ráadásul az alap rendkívül érzékeny a pályán, akár a támasz, a pályaív, a bukkanók, az út egyenetlenségei vagy bármi más változására. Alapvetően ez egy kevésbé erős Forte, de bizonyos helyzetekben egy kis nyírás lesz, mert a Prima csak 12 nm nyomatékot fejleszt, különösen egy elég nehéz kormánykerékkel.

A kormánykerék

Ami a La Prima kormánykereket illeti, a kompozit és alumínium szerkezetének köszönhetően a súlya nem annyira visszafogott, de ezt nem nagyon érezni a köteg aljával. Nagyon jó az érzés, minden részletet megragad, ami egyébként nagyrészt az alapnak köszönhető. De akkor ez a kerék különösen a Formula és a GT címekhez illik. Én személy szerint nem használnám endurance versenyzésben, mert a 2 hátsó lapát nem sokat ér.

A pedálok

Fejezzük be a La Prima pedálfalával. Alapértelmezés szerint 2 pedállal rendelkezik, de van egy “Kuplung” készlet, amely lehetővé teszi egy kuplungpedál hozzáadását. A gázpedál pehelykönnyű, és egy 16 bites Hall-érzékelővel van összekapcsolva. Az eredmény: amint enyhén megérinted, azonnal belesüllyed. Egyeseknek tetszeni fog, másoknak nem. Ez szubjektív preferencia, és én nem fogok ebbe belemenni.

Ami a fékpedált illeti, az a nagy Forte testvéréből, a Load Cellből készült. A menüben: egy meglehetősen standard kétfokozatú LC, amely akár 180 kg nyomást is kibír. A hardver egyszerűen rendkívül robusztus, és egyáltalán nem remeg meg erős fékezéskor. Ami a tapintást illeti, nos, az vegyes, akárcsak a Forte lengőkaroknál. Az első emelet nagyon rövid, utána pedig olyan, mintha egy 45 tonnás sziklát próbálnál tolni. A 2th LC padló nem mozog, de nagyon kemény a lábad. Másrészt, ami nagyszerű abban, ha a versenyautókat használod inspirációként a termékeidhez, az az, hogy a bemenetek kiválóan kiegyensúlyozottak.

 

Kompatibilitás

A La Prima csomag nem különbözik az Asetek jelenlegi kínálatától, ezért csak PC-kompatibilitást kínál. Ami a szimulátoros-versenyzős címeket illeti, nem lesz velük gondod, az iRacing, AC, ACC, rFactor, F1 és a többi. Az Asetek perifériái azonnal felismerhetőek, és tökéletesen működnek a piacon kapható bármelyik versenyjátékkal.

Csomag Asetek La Prima

Ár-érték arány

Az Asetek weboldalán ez a La Prima csomag 1.480 euróba kerül áfával együtt, ami elég magas ár egy 12 nm-es DD alapért és egy műanyag kormánykerékért. Összetettben, sajnálom.

Az építési minőség minden bizonnyal ott van, és a csomag sztárja a La Prima alap és a fenséges erővisszajelzés. De ezek még mindig elitista termékek, amelyeket csak egy maroknyi ember fog elfogadni.

Az ítéletem

Ezen a kötegen van a nagyon szép, a szép és az átlagos. A szépség az alap. Ez nem kétséges. A visszajelzések és az érzések egyenesen a versenypályára visznek. Elképesztő, hogy egy ilyen kis alap (a teljesítményt tekintve) hogyan képes ilyen magas szintű elmélyülést nyújtani a pályán. Habozás nélkül ajánlom a La Prima bázist.

A szépség a kormánykerék. A választott anyagok megkérdőjelezhetőek, de az egész jól megmunkált, ergonomikus és nagyon hasznos a pályán. A közeg pedig a pedálok. Igaz, az LC figyelemre méltó a fékezési pontossága miatt, de a gázpedál könnyebb, mint egy joystick ravasz, a pedálok függőlegesek, így hosszú távon nem túl ergonomikusak, a fék pedig ultrakemény (mint a Forte hajtókar, mellesleg), amint az LC második emeletére érsz.

Ami engem illet, a pedálok kiemelkednek ezen a csomagon. Ha megengedheti magának az Asetek perifériáit, vegye meg az alapot és a kormánykereket, és szerezzen be egy Fanatec vagy Simagicamelyek egyébként gyakorlatilag ugyanannyiba kerülnek.

Csomag Asetek La Prima 2

Csomag Asetek La Prima

Kiváló csomag a valósághű érzésekhez

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar