Oldal kiválasztása

Corsair bemutatja első Sim Racing Cockpitjét

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Nem meglepő, hogy a Corsair játékmárka a szimulátoros versenyzésbe is belevágott. Ez a tudományág az utóbbi években nagyon felkapott lett, és úgy tűnik, hogy mindenki belevágott.

Nemrég hallottuk, hogy a Corsair egy egész sor szimulátoros perifériát fog kínálni. Nyilvánvaló, hogy a játékipar egy ilyen óriása számára (aki egyébként több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a játékban) a nulláról való újrakezdés nem igazán jöhet szóba, és ennek több oka is van. A legjobb, ha olyan márkával alakítasz ki partnerséget, amely jelen van a szimulátor-versenyzésben, így kihasználhatod a know-how-ját és mindenekelőtt a technológiáit. Asetek SimSport ezt tette a Simucube-bal, és azt kell mondanom, hogy elég jól működött.

A Corsair kissé más megközelítést választott, és megpróbálta felvásárolni az Endor AG-t, a céget, amely a Fanatec . Ne essünk pánikba, mert az üzlet még nem végleges, de közel van hozzá. A Corsair tehát a Fanatec szimulátorversenyzői szakértelméből profitálhat saját termékei esetében, és fordítva, amikor a játékhardverek élményéről van szó.

Röviden, ma nem erről beszélünk. Tekintettel arra, hogy hallottuk, hogy a Corsair beszáll a szimulátoros versenyzésbe, mi lenne jobb hely a Computexnél a prototípusok bemutatására, nem igaz? Nos, el kell ismernem, hogy félig-meddig kiszolgáltak minket. Őszintén szólva arra számítottam, hogy talapzatok, pedálok vagy akár kormánykerekek prototípusait láthatom, de a Corsair megmutatta a közönségnek a márka első pilótafülkéjét: a Sim Rig-et.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ez a megközelítés atipikus. De ez másfelől érthető is. Amíg a Fanatec felvásárlásának véglegesítésére várunk, a legjobb, amit tehetünk – és ez továbbra is az én véleményem -, hogy olyan házakat kínálunk, amelyek képesek lesznek a piacon kapható számos szimulátoros perifériát befogadni, és idővel a Corsair termékeit is.

Mi az a Corsair Sim Rig?

A Corsair háza még prototípus stádiumban van, de eléggé előrehaladott állapotban van, ahogy én láttam, és azért is, mert a márka a Computex 2024-en mutatta meg a nagyközönségnek. A szerkezet csőszerű, látszólag acélból készült, ami garantálja a beállítások merevségét.

A design minimalista, és én szeretem. A pilótafülkében a fekete szín dominál (egy lehetséges fehér verzióval), néhány fluoreszkáló sárga akcentussal egyes elemeken. De ne aggódj, ez észrevétlen marad.

Az alap tartója egy olyan lemez, amely gyakorlatilag az összes, a piacon kapható perifériát befogadja, de a hangsúlyt a Fanatec termékekre helyezték. Szerintem ez egy bólintás a jövőbeli hatalomátvételre. A lemez lehetővé teszi az alap magasságának és mélységének szerszámok nélküli, sínekkel történő beállítását. Ugyanez vonatkozik egyébként a pedálokra is.

Az ülést illetően a Corsair egy nagyon vonzó és minimalista vödrös üléssel állt elő. Teljesen fekete, a márka logójával a hátoldalon és megerősítésekkel az oldalán. Ez az ülés csúszókra van szerelve, így bármilyen lovashoz igazítható. Ráadásul a vezetési pozíció is hibrid: van a szegmensben meglehetősen standard GT-pozíció, és van F1-pozíció is. Más pilótafülke-gyártók is kínálnak ilyet egyes termékeiken, és ez azért van, hogy minél több versenyzőt szólítsanak meg, hiszen nem ritka az olyan játékos, aki imádja az F1-es és GT-autókat.

A jobb oldalon található a váltókar és/vagy a kézifék tartója, amely kiválóan van elhelyezve. A közeledben páratlan könnyedséggel válthatsz sebességet vagy blokkolhatod a hátsó kerekeket.

Egy másik említésre méltó pont a merevség. A Corsair Sim Rig a legcsekélyebb probléma nélkül képes támogatni az ultraszéles ívelt képernyőket, köszönhetően a közvetlenül az alvázszerkezetre csavarozható tartónak. Ennek a támogatásnak a megvalósítása nagyon szép, és messze a legjobb, amit a piacon lévő pilótafülkéknél láttam. Letisztult és stílusos, és alig látszik a képernyőt tartó hátsó szerkezet. Oldalerősítésekkel ellátott pörkölt képernyő beállítása is lehetséges.

A Sim Righez egyéb tartozékok is kaphatók. Csak még egy kicsit várnunk kell a további információkra, beleértve a megjelenési dátumot is. Ne aggódj, a Sim Rig-et 2024-re tervezik.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar