Oldal kiválasztása

Fanatec WRC : Teszt és értékelés

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec WRC

Előnyök

 • Kiváló minőség
 • Prémium anyagok és kivitelezés
 • Hivatalos WRC licencű kormánykerék

Hátrányok

 • A QR1 Lite készülékkel együtt szállítva

Értékelésünk: 9.7/10

Amikor azt mondjuk, hogy Fanatec a szimulátoros perifériák olyan márkája, amely mindent érint, és ezt komolyan gondoljuk. Kormánykerék-katalógusa több mint negyven modellt tartalmaz, amelyek közül egyik prémiumabb, mint a másik. A hivatalos keréklicencektől kezdve a saját tervezésű kerekekig, ez egy igazi paradicsom a versenyzők számára, akik termékeket keresnek a beállításaikhoz.

A márka nem csak arról híres, hogy a szimulátoros perifériák hatalmas katalógusa van, hanem az egymással nagymértékben kompatibilis perifériáknak és termékeknek köszönhetően magas szintű testreszabhatóságot is kínál a versenyzők számára. A címen. Fanatecegy belépő szintű kormánykerékkel (CSL), egy középkategóriás lapát/gomb modullal (ClubSport), mindez egy felső kategóriás alaphoz csatlakoztatva (Podium), és ez az igazi erőssége a szimulátoros perifériákat gyártó cégnek.

A Fanatec katalógusában elérhető több mint 40 kormánykerék közül van egy, amely tökéletes választás a rally rajongók számára: a CSL Elite WRC kormánykerékvagy csak CSL WRC. Ez a kormánykerék a Fanatec belépőszintű kínálatának része, de más gyártók szimulátoros perifériáinak legprémiumabb kormánykerekeit is elhalványítja hozzá képest. A következőkben bemutatom ezt a kormánykereket, elmondom az erősségeit és gyengeségeit, és elmondom a véleményemet róla.

 

A kormánykerék főbb és műszaki jellemzői

 • Hivatalos WRC licencű kormánykerék
 • 30 cm átmérőjű kerék
 • Alumínium szerkezet
 • Alcantara szegély narancssárga varrással
 • Jó méretű fém raklapok hátul
 • Súlya 1,09 kg alapkonfigurációban a QR1 Lite-tal együtt
 • Kompatibilis az Xbox, PC és Playstation rendszerekkel
 • Cserélhető gombok

 

Tervezés

Bár a dizájn szubjektív elem, és én nem vagyok nagy rajongója az élénk színeknek, el kell ismernem, hogy a CSL WRC egy nagyon jól kinéző kormánykerék. Ezen a keréken körös-körül alcantara van, narancssárga varrással, ami nagyszerű hatást kelt, és ezt erősítik a hátul lévő narancssárga lapátok. Szerintem ez tényleg nagyon különleges hatást kölcsönöz a rallynak.

Középen a kerék tetején lévő Fanatec logón, a WRC logón középen és az alján lévő gumiabroncsjelzésen kívül nem sok mindent lehet mondani. Mindhárom logó fehér színű, amely kontrasztban áll a kerék eloxált alumíniumával. Mindent egybevetve, ez egy gyönyörű darab, amely tökéletesen illik bármilyen beállításhoz.

Fanatec WRC

Testreszabott összeszerelés

A CSL WRC a Fanatec egyáltalán nem népszerű műanyag QR1 Lite-ját használja, azon egyszerű oknál fogva, hogy ez a QR játékot indukál a kerék közepén, ráadásul kiakadásokhoz vezet, ha ezt a lendkereket közepesen erős alapokhoz (több mint 5nm nyomaték) párosítjuk.

Eltekintve ettől a nagy negatívumtól – és ez az egyetlen hátránya ennek a keréknek – “technikailag” bármilyen, a Fanatec által forgalmazott alapra fel lehet szerelni ezt a kereket, legyen az a Fanatec CSL DD a Podium DDvalamint a régi ClubSport. Nem meglepő módon a kormánykeréknek az alaphoz való illesztése nagyon egyszerű: fordítsa a zárócsapot az egyik oldalra (a nyitott lakat irányába), helyezze a kormánykereket az alapba, ügyelve a csapokra, és zárja be a csapot. És ennyi.

 

Gyártás és befejezés

A CSL WRCA Fanatec eloxált alumíniumot használt a szerkezethez, alcantarát a kontúrokhoz és fémet a raklapokhoz. Ezek az anyagok prémium, nagyon prémium minőségűek, különösen egy belépő szintű kormánykeréken (CSL). A kivitelezés aprólékos, és a kormánykerék minden részén.

A kormánykerék körül narancssárga varrás található, amely nemcsak szép hatást kölcsönöz a kormánynak, hanem segít az alcantara helyben maradásában is. Ráadásul az anyag kiváló minőségű, nem az az olcsó anyag, ami a Fanatec néhány versenytársánál megtalálható. Gyönyörű ránézni, és kiváló megérinteni. És imádom.

Miután alaposan átvizsgáltam a kormánykereket, nem vettem észre gyártási hibát, göcsöket vagy bármi mást. A Fanatec ismét egy kiváló minőségű, nagyon jól kidolgozott és mindenekelőtt masszív terméket készített. Az alumíniumszerkezet szilárdságot, merevséget és tartósságot biztosít. Le CSL WRC nem egy olyan kormánykerék, amit egy hét alatt fel fogsz robbantani, hidd el nekem. Ez azonban nem feltétlenül vonatkozik a QR1 Lite-ra, különösen, ha egy Podium DD2-t és annak 25 nm-es nyomatékát használja.

 

A kormánykerék kezelése

30 cm átmérőjével a CSL WRC jó méretű, mint a mai autók többségénél. A kormánykerék nem nagy, és jól fekszik a kézben. A kerék teljesen kerek, és a lapos aljú kerekek rajongói ezt nem biztos, hogy értékelni fogják. De emlékezetem szerint a WRC autók kormánykereke kerek, és ez egy hivatalos replika, tehát…

Az ergonómia kiváló. Az összes gomb, amelyek egyébként cserélhetőek, a kormánykerék két oldalán helyezkednek el, könnyen elérhetően az ujjak számára. A speciális szakaszokon nyugodtan vezethetsz, és elérheted az autód összes kezelőszervét anélkül, hogy kezed elhagyná a kormánykereket.

Ráadásul van egy RevLED és egy kis LED-képernyő a kormánykerék tetején, középen, így hasznos információkat kaphat a járműről, amelyet vezet, anélkül, hogy túlságosan az előtte lévő képernyőre kellene néznie. És végül, a hátsó lapátok jó méretűek és fémből készültek, így az ujjakkal is könnyen elérhetőek.

Fanatec WRC

Érzések játék közben

A játékban, és gyakorlatilag az összes olyan simuson, amit ki tudtam próbálni, a CSL WRC egy rendkívül érzékeny lendkerék, különösen, ha 8 nm-es talppal (CSL DD) és fém QR1-gyel párosítjuk. Tekintettel arra, hogy a kormánykerék nagyon könnyű, 1,1 kg súlyú alapkonfigurációban, élvezni fogja a szimulátoros versenyzést az olyan címekben, mint a Dirt, WRCés általában minden, ami a rallyval kapcsolatos. Ami engem illet, ez logikus, mivel ez egy hivatalosan engedélyezett WRC-kormánykerék. Ha azonban a fém QR1-et választja, és én erősen ajánlom, hogy ezt tegye, ha 5 nm-nél nagyobb alapot tervez, a kormánykerék nehezebb lesz.

Ami a kezelőszerveket illeti, azok könnyen elérhetők anélkül, hogy keze elhagyná a kormánykereket, ahogyan azt fentebb említettük. A paletták jól kattannak és jó méretűek. Azonban szerettem volna, ha legalább 4 lenne, de sajnos ez nem kötelező…

Ami a QR1 Lite-ot illeti, nos, azon sokat kell játszani, és a visszatérő megszakítások, ha mindent meg akarsz tenni vele. Ez ennek a QR-nak a velejárója, és születése óta az. Nem tehetsz ellene semmit, kivéve talán a fém QR1-re való frissítést, amiért 100 euróval többet kell fizetned. De CSL WRC egy belépő szintű kormánykerék, és ez érthető is.

 

Kompatibilitás

A kompatibilitás tekintetében ez a kormánykerék sem kivétel a Fanatec-szabály alól: a szimulátoros perifériák német gyártójának minden alapjával és minden termékével működik. Az alapokhoz a következők állnak rendelkezésre CSL DD (5 és 8 nm), a ClubSport kerékagyTengelytámasz CSL Elite kerékagy és a Podium DD. Igazán jó látni egy olyan belépő szintű kormánykereket, amely a német gyártó teljes katalógusában működik.

A platformok tekintetében a CSL WRC kompatibilis a PS5 és PS4, Xbox One és Series X/S, valamint természetesen a PC-vel. Azonban előfordulhat, hogy különböző okokból (alapok, szimulátoros-versenyzős címek stb.) nem minden funkciója működik a konzolokon.

Fanatec WRC

Ár-érték arány

Az 199,95 eurós árú CSL WRC egy kiváló ár-érték arányú kormánykerék. Minőségi anyagainak, nevezetesen az alumíniumnak és az alcantarának, valamint a rally ihlette dizájnnak köszönhetően úgy gondolom, hogy ez a kormánykerék a maga árkategóriájában kötelező darab. Alumíniumszerkezete minden körülmények között szilárdságot és szilárdságot kölcsönöz neki. Ezért az árért nehéz lesz jó minőségű, masszív, testre szabható kormánykereket találni.

 

Az ítéletem

Ami engem illet, a Fanatec CSL WRC kiváló kerék a rallye és általában a kerek kerekek rajongói számára. A kormánykerék masszív, az ergonómia kiváló, az anyagok pedig prémium minőségűek. Csak vedd ki a fém QR-t, és máris megvan a tökéletes kormánykerék bármilyen szimulátoros beállításhoz. 100%-ban a kormány mögött ülök.

Fanatec WRC

Fanatec WRC

Egy rendkívül érzékeny rally rajongó

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar