Oldal kiválasztása

Melyik Fanatec kereket válasszam? Az én Top 7-em a 2024

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A Fanatec több mint 20 éve a szimulátoros versenyzés egyik főszereplője. El kell mondani, hogy a szimulátoros perifériák német gyártója gyakorlatilag mindenhez hozzányúl a mindannyiunk által kedvelt sportágban. Lánctalpak, hajtókarok, váltók, kézifékek, kerékagyak és kormányok – ez egyszerre paradicsom a tapasztalt motorosoknak és sűrű erdő a kezdőknek.

Elég egy pillantást vetni a Fanatec shuttlecock- vagy keréktárcsák katalógusára, hogy képet kapjunk a termékpalettáról: több mint 40 shuttlecock áll a versenyzők rendelkezésére minden kategóriában. Ami engem illet, ez egyszerűen óriási, és nagyon könnyű elveszni a perifériák tengerében.

Mivel a Fanatec nagy tapasztalattal rendelkezik a játékban, katalógusa hatalmas, hogy minden versenyző igényét ki tudja elégíteni. Még ha mindannyian ugyanazt a sportágat szeretjük is, ami a szimulátoros versenyzés, nem vagyunk egyformák. Egyesek a rallyt, mások a driftet, megint mások az F1-et részesítik előnyben. És minden szakágnak megvannak a maga ingajárgányai. A következőkben bemutatom a különböző Fanatec kormánykerekeket, kategóriákra bontva.

Kormánykerekek a CSL termékcsaládban

A CSL Elite WRC

csl elite wrc fanatec

A CSL Elite WRC egy Fanatec belépő szintű kerék, amely tökéletes minden olyan versenyző számára, aki egy standard, kerek kereket keres. A 30 cm átmérőjű kormánykerék mérete megegyezik egy valódi kormánykerékével, így használata nagyon valósághű.

A szerkezetet nagyszerű hatású, szálcsiszolt alumíniumból készítették, körös-körül alcantarával és narancssárga varrással. Középen a WRC logó, alatta pedig egy gumipálya látható. Ami engem illet, nagyon szép, eléggé józan, még akkor is, ha a paletták nagyok és élénk narancssárgák. Ez a kormánykerék ideális a kezdő szimulátoros versenyzők számára, és ára 199,95 €. Nagyjából mindenre használható a szimulátoros versenyzésben, kivéve talán a Formula, GT3, stb. Ha a CSL Elite WRC-t kombinálod a CSL DD 5nm-rel, ez egy kiváló konfiguráció lesz a sim-arcade címekhez. Ha erősebb alapra (8 nm) tervez frissíteni, fontolja meg a fém QR választását.

A CSL Elite McLaren GT3 V2

FANATEC csl elite mclaren GT3 V2 felülvizsgálata

A CSL termékcsalád másik tagja a CSL Elite McLaren GT3 V2 egy kormánykerék, amelyet kifejezetten a GT3 és általában a Formula rajongók számára terveztek. Ez a kormány tehát a McLaren által a GT3 kategóriában használt kormány hivatalos másolata, gombokkal, kapcsolókkal, lapátokkal és minden mással együtt.

Átmérőjét tekintve a CSL Elite McLaren GT3 V2 30 cm hosszú, de meglehetősen téglalap alakú. A váz szénszálból készült, a markolatok pedig gumiból készültek, hogy a kezednek extra tapadást biztosítsanak. A formatervezés nagyon jó, akárcsak az ergonómia. A narancssárga akcentusok nem túl tolakodóak, mint ahogy azt az első kormánykeréken (WRC) is láthattuk, kivéve a hátul lévő 2 kis lapátot.

Ergonómia szempontjából minden az Ön keze ügyében van. Hátul 4 lapát is található, amelyek közül 2 mágneses. Ami engem illet, ez a legjobb GT3-as kormánykerék a kategóriájában, és az árához képest (199,95 €). Az egyetlen hiba, amit találok benne, az a QR1 Lite ; ha jó alapot (8nm) akarsz, javaslom, hogy válts a fém QR1-re.

A ClubSport termékcsaládban található siklócsapok

ClubSport 320 az Xbox számára

fanatec clubsport 320

Ha Ön a kerek siklók rajongója, a ClubSport 320 a Fanatec középkategóriás kínálatában ideális választás. A kerék átmérője 32 cm, ami az én ízlésemnek egy kicsit nagy. De hamar hozzászokik az ember. A szerkezet szálcsiszolt alumíniumból készült, és nagyon, nagyon szép. Körös-körül bőr, a tetején fehér sávval. A kormánykerék nagyon minimalista, a logó középen van, és ennyi.

Mögötte található az Xbox-hoz készült ClubSport Universal hub, amely a Microsoft kontrollerek gombjait, 2 nagy ütőeret és egy kis képernyőt tartalmaz közvetlenül fölötte. A dizájnt tekintve azt hihetnénk, hogy egy Audi R8 volánja mögött ülünk. Ez a kerékagy egyszerűen gyönyörű, teljesen fekete színű, és nagy pluszt ad a kerék dizájnjához.

Ami a QR-t illeti, van a fém QR1, így ezt a lendkereket gyakorlatilag minden Fanatec-alaphoz csatlakoztathatja, legyen az 8 nm-es vagy 20 nm-es. Ez lehetővé teszi, hogy a szimulátoros versenyjátékok széles skáláját játssza, mind a sim-arcade, mind a simu. Az árért 399,95 eurót kell fizetnie akciósan, vagy 499,9 eurót akciók nélkül. Néhányan azt mondhatják, hogy drága, de higgye el, nem az, ha ezt a kormánykereket összehasonlítja a Podium termékcsaládba tartozó kormánykerékkel.

ClubSport Forza Motorsport V2

fanatec forza

A ClubSport Forza Motorsport V2 egy lapos aljú kormánykerék, amelynek átmérője 33 cm. Első pillantásra nagynak tűnhet, de a kerék könnyen kezelhető. A szerkezet alumíniumból készült, körös-körül bőrrel, a tetején fehér sávval. A formaterv egyszerre sikeres és józan: a logókon és a fehér előlapon kívül minden fekete a kormánykeréken.

Mögötte található a ClubSport Universal hub, a szimulátoros versenyzéshez szükséges összes gombbal és 2 jó méretű palettával. Ez a hub eltávolítható, ha szeretné, és nagyon prémium is. A kerékagyhoz a Fanatec fém QR1 csatlakozik, amely ellenáll a német gyártó nagy teljesítményű talpak nyomatékának.

Ami az árat illeti, a Forza Motorsport V2 akciósan 399,95 euróért, akciósan pedig 100 euróval többért vásárolható meg. Az ár tökéletesen illeszkedik a Fanatec középkategóriás termékkatalógusába, és ez a kerék több sportág rajongói számára is ideális.

ClubSport Formula V2.5

Ez a kormánykerék, a Formula V2.5, célja, hogy kielégítse a Formula-stílusú versenyzés rajongóit a szimulátoros versenyzésben. Karbonszerkezetének köszönhetően a mérlegen meglehetősen könnyű 1,7 kg-ot nyom. A kerék 27 cm átmérőjű, meglehetősen téglalap alakú, ahogyan az F1-es autókon és hasonlókon is megtalálható.

A kormánykerék számos gombot, kapcsolót és egyéb kezelőszervet tartalmaz, amelyek mindegyike konfigurálható a tökéletes beállítás érdekében. A fogantyúk alcantara színűek, de bőr változat is kapható. A Formula V2.5 általános kialakítása meglehetősen visszafogott, a kezelőszervek körül piros hangsúlyokkal, középen egy kis képernyővel és egy RevLED-jelzéssel. Ez a kormánykerék alapfelszereltségként a QR1 és 2 kormánykerékkel is rendelkezik. Az ára 399,95 euró, akárcsak a többi kiállított ClubSport siklónak.

Kormánykerekek a Podium termékcsaládban

Pódium Porsche 911 GT3 R

fanatec porsche 911

Ez minden szempontból a csúcsminőség. A Porsche 911 GT3 R a 911 GT3 kormánykerék hivatalos másolata, és egyszerűen gyönyörű. A kerék 32 cm átmérőjű, lapos aljú, alumíniumból készült, körös-körül bőrrel. De ennek a kormánykeréknek a szíve a tengelycsap.

Mögötte található a Fanatec Podium Endurance modulja, amely mindent tartalmaz, ami a GT3-as versenyzéshez szükséges: rengeteg gombot, 2 kapcsolót, 6 lapátot (ebből 2 mágneses), egy RevLED-et és egy nagy képernyőt, amelyen a jármű alapvető adatai láthatók. Ez egy nagyon teljes, nagyon prémium felszerelés.

Ez a kormánykerék csodálatos, és tökéletes a GT és sok más autósport rajongóinak. Ami az árat illeti, egy kicsit borsos: 650 euróra számíthat akciósan és 730 euróra akciósan. De ha a Fanatec Podium termékcsaládján vásárolsz, akkor elég egészséges bankszámlával rendelkezel.

Pódium BMW M4 GT3

fanatec m4

Ez a kormánykerék, az M4 GT3, a legjobb, amit a Fanatec kínál, és a legdrágább is. A BMW-vel együttműködve a 2022-es GT3 szezonra kifejlesztett és tervezett kormánykerék egyenesen a versenyzésből került a nappalink pilótafülkéjébe.

A 8 rétegű szénszálas szerkezet súlya mindössze 1,7 kg. A kerék átmérője alig 31 cm, és nagyon jellegzetes formájú. A kormánykeréken a BMW által használt összes GT3-as gomb és egy kis kijelző található. Hátul két szénszálas lapát és egy aranyozott QR1 található. Ez a kormánykerék csodálatos, és nagyon drága is: 1500 euró. Nagyon prémiumnak tűnik, de egyszerűen tökéletes.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar