Oldal kiválasztása

Thrustmaster T300RS GT : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Nem is olyan régen még csak egy kontrollerrel és egy pilótafülkés játékkal tudtuk magunkat egy autóversenyző bőrébe helyezni. Az elmúlt években elért fejlődésnek köszönhetően az általunk kínált játékélmény ma már teljesen más.

A kormánykerék egyszerű ténye forradalmasítja az érzéseket, és teljesen belemerül a versenyzésbe. De melyik kormánykereket vegyük meg ? Nem könnyű eligazodni a piacon lévő összes modell között.

A francia Thrustmaster márka, a szimulátoros versenyfelszerelések egyik vezetője olyan kormánykerekeket kínál, amelyek egyre inkább forradalmasítják a játékot. Közelebbről is megnéztük a Thrustmaster T300RS GT kormánykereket, amelyet teszteltünk neked, és úgy döntöttünk, hogy ma mindent elmesélünk neked.

Ebben a cikkben felsoroljuk ennek a modellnek a főbb jellemzőit, elmondjuk az előnyeit és hátrányait, elmondjuk, hogy kinek ajánljuk, és elmondjuk, hogy hol és milyen áron lehet megvásárolni.

A Thrustmaster T300RS GT specifikációi

t300rs gt kormánykerék

A Thrustmaster T300RS GT Edition kormánykerék a márka előző, kistestvérének tekintett T300RS modelljén alapuló force feedback csúcsmodell.

Íme a fő jellemzőinek listája:

 • A 28 cm átmérőjű Thrustmaster T300RS GT kormánykerék teljes felületén megerősített, texturált gumibevonat található. A kormánykerék közepén a hivatalos GT logó található.
 • Ez a modell teljesen felszerelt a vezetéshez. Többirányú keresztrúddal, 13 akciógombbal és hivatalos PlayStation gombokkal rendelkezik.
 • A kormánykeréken két nagyméretű, 13 cm-es, rögzített, teljesen fémből készült, szekvenciális sebességváltó tárcsa található.
 • A Thrustmaster T300RS GT 25 wattos kefe nélküli motorral rendelkezik, amely érzékeny, valósághű erővisszacsatolást biztosít.
 • Kettős övrendszerrel rendelkezik a zökkenőmentes, holt zónák nélküli játékmenetekhez.
 • Ez a modell szabadalmaztatott HallEffect AccuRate technológiával (H.E.A.R.T) rendelkezik, érintésmentes mágneses érzékelővel. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a motor 16 bites felbontást, azaz körülbelül 65536 értéket használjon a kormánytengelyen.
 • A Thrustmaster T300RS GT Edition a Thrustmaster Quick Release rendszerrel van felszerelve a gyors és egyszerű kormánykerékváltás érdekében, amely lehetővé teszi a különböző versenyvilágok kiaknázását.
 • Ez a modell aPlayStation és a Gran Turismo hivatalos licencével készült. Ez a kormánykerék kompatibilis a PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 3 és PC modellekkel.
 • A T3PA GT 3-pedálos lengőkaros hajtókar a kormánykerékhez tartozik, de kompatibilis a T-LCM pedálokkal és a Thrustmaster TH8A és TSS Handbrake váltókkal és kézifékekkel is, amelyek külön megvásárolhatók.
 • A Thrustmaster T300RS GT kormánykerék Tact Switch rendszerrel rendelkezik, amely akár 10 milliószor vagy még többször is aktiválható.
 • Vezetékes és USB-n keresztül csatlakozik.
 • Méretek (szélesség / magasság / mélység): 35 x 32 x 45 cm
 • Kormánykerék súlya: 4,5 kg – Lengőkar súlya: 4 kg

Milyen típusú embereknek?

Ez a modell a PlayStation és a Gran Turismo hivatalos licencével készült, de nem kizárólag a GT-rajongók vagy a PlayStation-konzol tulajdonosai számára készült.

Azok is élvezhetik a Thrustmaster T300RS GT által nyújtott hihetetlen érzéseket, akik az F1 vagy az iRacing versenyeket kedvelik.

Ráadásul ez egy olyan kormánykerék, amely az egész család számára alkalmas, felnőttek és gyerekek, férfiak és nők számára egyaránt.

Az előnyök

A Thrustmaster T300RS kormánykerék GT kiadása számos előnyének köszönhetően nagyszerű játékélményt nyújt.

Először is, tetszett nekünk az érzékeny és erőteljes erővisszacsatolás, amely a Thrustmaster T300RS GT-t a tapintás szempontjából etalonná teszi. Az új H.E.A.R.T. technológiának és a mágneses érzékelőknek köszönhetően ez a lendkerék, amelynek erővisszacsatolását egy kefe nélküli motor és egy kipróbált és bevált kettős szíjrendszer biztosítja, hiperreaktív, késleltetésmentes, valósághű és csendes.

Másodszor, el voltunk ragadtatva a Thrustmaster kormánykerék dizájnjától, valamint az építési minőségétől. Ez a modell fémből készült, megerősített gumiborítással, így rendkívül strapabíró és robusztus. Nem kockáztatja, hogy gyorsan megsérüljön, vagy hogy gyorsan karcolások jelenjenek meg rajta.

Ami szintén különösen tetszett a Thrustmaster T300RS GT kormánykerékben, az a hozzá mellékelt pedálegység.

t300rs gt lengőkar

A márka egyértelműen megértette, hogy a T300RS-hez mellékelt készülék nem volt elegendő, és lépéseket tett a helyzet orvoslására. Ezúttal abban a kiváltságban van részünk, hogy a T3PA, egy hárompedálos, robusztus és nagyon kényelmes lengőkaros hajtókar származéka. A további realizmus érdekében a belső szerkezet teljes egészében fémből készült, és a pedálok könnyen beállíthatók a testalkatodhoz.

A Thrustmaster T300RS GT kormánykerékegy új, kettős szíjjal ellátott mechanizmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a kormány szögének 270°-tól 1080°-ig (három teljes fordulat) történő beállítását, és ez egy igazi előny. Ez egy extra funkció, amely lehetővé teszi, hogy még több realizmust élvezhess a játék során.

A T300RS GT további előnye, hogy kompatibilis a PlayStation 5, PlayStation 4 és PlayStation 3 konzolokkal, valamint a PC-vel, amelyhez egy teljes körű illesztőprogrammal gyorsan és egyszerűen elvégezheted a szükséges beállításokat. Ráadásul ez a modell rendelkezik a Quick Release rendszerrel, amely lehetővé teszi a kerekek másodpercek alatt történő cseréjét, és teljes mértékben kompatibilis az összes Thrustmaster kerékkel. Így a kormánykerék könnyen a versenyzési stílusodhoz igazítható, legyen az GT, F1 vagy rally.

Hátrányai

Amellett, hogy a Thrustmaster T300RS GT kormánykerék nem kínál jelentős változásokat az előd T300RS-hez képest, tesztünk számos egyéb negatívumot is feltárt.

Először is, még ha nem is ez az elsődleges szempont, úgy gondoltuk, hogy kár, hogy a Thrustmaster nem mellékelt váltókart ehhez a kormánymodellhez. A T300RS GT áránál jobban örültünk volna, ha tartalmazott volna egyet, és nem kellett volna a költségvetésünkhöz hozzáadnunk egy kar árát.

Másodszor, úgy találtuk, hogy a kormánylapok és a kormánykerék közötti távolság egy kicsit túl nagy. Ez egyesek számára elég kínos lehet. Ráadásul szükségszerűen mozgékonyak, mivel nincs olyan mechanizmus, amely rögzítené őket.

Ami a pedálokat illeti, problémánk van azzal, hogy a fékpedál nem állítható. Mivel kúpos gumifék-technológiát használ, sajnos nem lehet oldalirányban eltolni. Ez problémát jelenthet a központi kormányrúddal rendelkező pilótafülke tulajdonosai számára, akiknek nem lesz más választásuk, mint a kuplungpedál elhagyása és a fék beállítása a bal oldali pedálon.

Hol lehet megvásárolni és mennyiért?

A márka gyakorlatilag összes kormánykerékéhez hasonlóan a T300RS GT is a Thrustmaster hivatalos weboldalán érhető el. Jelenleg 399,99 euró az ára.

Javasoljuk azonban, hogy a gyorsabb szállítás érdekében rendelje meg az Amazon.co.uk oldalon. Ráadásul néha akciósan is kapható.

A használt weboldalakon sokkal olcsóbban vásárolhat játékfelszerelést. Vigyázzon azonban az esetleges átverésekkel, és fordítson nagy figyelmet a kormánykerék állapotára, mielőtt a vásárlás mellett dönt.

Következtetés

A Thrustmaster T300RS GT kormánykerék teljesítményében valóban nem csalódtunk. A márka nem eszközölt jelentős változtatásokat az előző modellhez, a T300RS-hez képest, de a legtöbb hiányzó részletet kijavították.

Amikor megjelent, a T300RS GT az egyik legjobb PlayStation 4 kerék volt a piacon, és ez nem is csoda. Az erő, a pontosság és a robusztusság, valamint a stabil, kényelmes hajtókar kombinálva lenyűgözően valósághű érzést nyújt. Az erővisszajelzés és a kormánykerék által érzékelt rezgések valóban azt a benyomást keltik, mintha egy igazi versenyautót vezetnél.

E teszt után azt mondhatjuk, hogy a T300RS GT kormánykerék a kategória legjobbja. Ha minőségi középkategóriás kormánykereket keresel, nem tudjuk eléggé ajánlani ezt a Thrustmaster modellt!

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300RS GT

Robusztus és precíz középkormánykerék

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar