Oldal kiválasztása

Thrustmaster TMX kormánykerék : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Az autóverseny-szimulációs játékok rajongói számára az új technológiák csodát tettek az elmúlt években. Valójában sokan közülünk félretették régi kontrollereiket, hogy felfedezzék a volán mögötti versenyzés varázsát.

Bár már több márka is kínál Xbox One-nal kompatibilis erővisszacsatoló kerekeket, ezek többsége felsőkategóriás, és ezért meglehetősen drága.

Ezért úgy döntöttünk, hogy megnézzük a Microsoft által hivatalosan licencelt Thrustmaster TMX kormánykereket, amely egy érdekes középkategóriás kormánykerék.

Ebben a cikkben elmondunk mindent, amit tudni kell róla. Elmondjuk a főbb jellemzőit, előnyeit és hátrányait, hogy milyen típusú játékosoknak való, és végül elmondjuk, hol és milyen áron lehet megvásárolni.

A Thrustmaster TMX specifikációi

thrustmaster tmx

A Thrustmaster TMX Force Feedback kormánykerék, közismertebb nevén a Thrustmaster TMX egy középkategóriás modell, amelyet Microsoft környezethez terveztek.

Íme a fő jellemzőinek listája:

  • A Thrustmaster TMX kormánykerék átmérője 28 cm, a forgás és a kormányzás amplitúdója 270°-tól 900°-ig, azaz 2,5 fordulatig terjed.
  • A TMX nagyméretű , teljesen fémből készült szekvenciális lapátokkal rendelkezik, amelyek nagyon hasonlítanak az igazi versenyautókban használtakhoz. Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően könnyen kézbe vehetőek, a sebességváltások pedig egyértelműek és gördülékenyek.
  • Ez a lendkerék kefe nélküli motorral van felszerelve, amely a teljesítménybeállítások széles skáláját kínálja. Egyedülálló szíjcsigás rendszerrel is rendelkezik, amely a motor hangját csatornázza, miközben sima érzetet biztosít.
  • A Thrustmaster TMX egy hivatalosan licencelt Xbox One és Windows kormánykerék, de Xbox Series X|S és Windows 10/8/7/Vista rendszereken is működik.
  • A Thrustmaster TMX kormánykerék széles, kétpedálos pedálegységet tartalmaz, amelyhez mindkét pedál háromszögű dőlésszögbe állítható. Kompatibilis a T-LCM, T3PA és T3PA-PRO (Thrustmaster 3 Pedals Add-on) pedálokkal és a Thrustmaster TH8A sebességváltóval is, amelyek mindegyike külön kapható.
  • A kormánykerék hálózati tápellátású, és USB-n keresztül is csatlakoztatható.
  • Méretek (szélesség/magasság/mélység): 33 x 30 x 32 cm
  • Kormánykerék súlya: 2,2 kg – Pedál súlya: 2,7 kg

Milyen típusú embereknek?

A Thrustmaster TMX kormánykereket Xbox és PC felhasználók számára tervezték.

Tökéletes felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, akik először szeretnék kipróbálni a szimulációs versenyzést kormánykerékkel.

De alkalmas a tapasztaltabb játékosok számára is, akik már ismerik a szimulációs kormányok világát, és egy szilárd, megbízható modellt keresnek a játékhoz.

A lengőkarok talán hagynak némi kívánnivalót maguk után a tapasztaltabbak számára, de lecserélheti egy T3PA vagy T3PA-PRO váltóra.

A Thrustmaster TMX kormánykerék rengeteg játékkal kompatibilis, így a Thrustmaster TMX kormánykerék nem szab korlátokat. Játszhatsz az összes kedvenc F1, Rally vagy GT versenystílusoddal.

Az előnyök

A Thrustmaster TMX Force Feedback kormánykerék tesztje után összeállítottunk egy listát a legnagyobb előnyeiről.

Kezdetben meggyőzött minket a force feedback, amely nagyon meggyőző és kivételes versenyteljesítményt nyújt. Precizitása olyan érzéseket nyújt, amelyek nagyon közel állnak a valósághoz. Ráadásul a motor csendes és állandó, így a teljesítménye nem változik, függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart a játék.

Nagyon tetszett a Thrustmaster TMX Force Feedback kormánykerékének realizmusa, amely egy valódi autó kormánykerék kialakítását utánozza. A 28 cm átmérőjű és ergonomikus kialakításnak köszönhetően minden típusú versenyjátékhoz alkalmas, legyen az F1, GT vagy Rally.

Amellett, hogy ergonomikus, a Thrustmaster TMX kormánykerék rendkívül kényelmes is. A gumibevonatú markolatok optimalizálják a kényelmet menet közben, de ez még nem minden. A két nagyméretű, a kormánykerékhez rögzített, 13 cm magas, teljesen fémből készült szekvenciális lapátváltó maximális vezetési kényelmet biztosít.

A Thrustmaster TMX Force Feedback kormánykerék előnye, hogy a szoftvert úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen alkalmazkodjon a PC-hez és az Xbox One-hoz. A felismerés a konzol által automatikus, és az összes Xbox One versenyjáték, amelyet kormánykerékkel lehet játszani, kompatibilis ezzel a modellel. Ez hihetetlenül sok játék előtt nyitja meg az utat, mindezt egy nagyon egyszerű kormánykerék-konfigurációval.

Végül el kell ismernünk, hogy a Thrustmaster TMX modellje jó ár-érték arányt kínál. Tekintettel az erővisszacsatolásra, a 900°-os elforgatásra, a kiváló építési minőségre, a kényelemre, az érzékeny kormánykerékre és pedálokra, valamint az összes funkcióra, amit ez a kormánykerék kínál, az ár több mint indokolt, és végső soron nagyon ésszerű.

Hátrányai

Bár a Thrustmaster TMX Force Feed Back kerék kellemesen meglepett minket számos előnyével, azt is tapasztaltuk, hogy van néhány hátránya.

Az első dolog, amit csalódást okozott a Thrustmaster TMX kormánykerékkel kapcsolatban, az alappedálok voltak, amelyek egy kicsit túl könnyűnek tűntek.

thrustmaster tmx lengőkar

Ezen a modellen nincsenek állítható alumínium pedálok, mivel a márka úgy döntött, hogy teljes mértékben műanyagra támaszkodik. Ennek eredményeként könnyű súlyuk miatt instabillá válnak, függetlenül attól, hogy milyen típusú padlóra helyezzük őket. Ha nem akarja, hogy lecsússzanak, amikor erősen megnyomja őket, akkor meg kell találnia a blokkolás vagy rögzítés módját.

A Thrustmaster TMX kormánykerék kialakítását kissé leegyszerűsítőnek találtuk. Önmagában, még ha a felhasznált anyagok kiváló minőségűek is, a kormánykerék kialakítása meglehetősen egyszerű marad, és az egész lényegében műanyagból készült. Inkább emlékeztet egy gyerekjátékra, mint egy profi pilóta kormánykerékére.

Más Thrustmaster modellekkel ellentétben a TMX kormánykerék nem levehető. Így nem lesz lehetősége a kormánykerék testre szabására, és nem tudja majd használni a gyártó által kínált más termékcsaládok kormánykerekeit. Ez a modell élettartamát is korlátozhatja.

Tesztünk során kiderült, hogy a Thrustmaster TMX sajnos kissé zajos. Mivel főként műanyagból készült, attól függően, hogy hova teszi a kezét, elég idegesítő zajokat fog hallani. Hosszú távon ez nagyon fájdalmas lehet.

A Thrustmaster TMX utolsó kis negatívuma, hogynincs fejhallgató aljzata. Kicsit kár érte, mert ez hamar problémává válhat, ha éjszaka vagy emberek társaságában akarsz játszani, anélkül, hogy bárkit is zavarna a játék hangjával, ráadásul a kormánykerék műanyag zajával.

Hol lehet megvásárolni és mennyiért?

A Thrustmaster TMX kormánykerék jelenleg 229,99 euróért kapható a márka hivatalos weboldalán.

Különböző kiskereskedőknél is megtalálható, akcióktól függően 180 és 230 euró közötti áron.

Jelenleg akciós ajánlatban van az Amazon.co.uk oldalon.

Kereshet a használt gépeket vásárló és értékesítő oldalakon is, ahol rendszeresen találhat kedvező árú ingajáratokat. Vigyázzon azonban az esetleges átverésekkel, és ellenőrizze a termék feltételeit, mielőtt a vásárlás mellett dönt.

Következtetés

A Thrustmaster TMX Force Feedback kormánykereket egy nagyon jó belépő szintű modellnek találtuk, amely tökéletes a Sim-versenyzés kezdeti szakasz ában, de a rendszeres játékosok számára is nagyon alkalmas.

Egy 250 eurónál is kevesebbe kerülő kormánykerék kiváló ár-érték arányt kínál. Még ha a pedállap hagy is némi kívánnivalót maga után, a Thrustmaster TMX elragadott minket a precíz, nagy teljesítményű erővisszacsatolással, a csodálatos kialakítással és a kényelemmel, amit a versenyzés során nyújt, bármilyen hosszú is a játékmenet.

Ez a PC-n és konzolon egyaránt meggyőző kormánykerék hosszú játéküléseket ígér a családdal és a barátokkal, valaminthihetetlen érzéseket a verseny közben. Ne habozzon, vegye meg most!

thrustmaster-tmx-avis

Thrustmaster TMX

Egy kormánykerék, amely nagyszerű érzéseket kínál kiváló ár-érték arányban

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar