Oldal kiválasztása

Fanatec ClubSport DD: 2 új Direct Drive bázis PS5, PC és XBOX konzolokhoz

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A 2023 negyedik negyedévében az eddig az árnyékban dolgozó Fanatec két új Direct Drive alapot mutatott be, hogy betöltse a kínálatában lévő meglehetősen nagy űrt. Amint azt bizonyára tudja, a Fanatec négy alapot kínál: 2 a belépőszintű és 2 a felső kategóriás modellekhez, 5, 8, 20 és 25 nm nyomatékkal. Számos versenytárs azonban kihasználta ezt a helyzetet azzal, hogy köztes alapokat kínált, 10 és 16 nm közötti nyomatékot fejlesztve.

A Fanatecnek időbe telt, mielőtt reagált volna erre. El kell mondani, hogy az elmúlt néhány évben számos kihívó jelent meg, akik a Fanatec orra előtt feszítenek, jobb Quick Release-t kínálva, gyakorlatilag flex nélkül, és mindenekelőtt erősebb DD-alapokat, mint a középkategóriás katalógusban találhatóak. A német vállalat így piaci részesedést vesztett, mivel nem tudott termékeket kínálni a vásárlóknak, és a legnehezebbet minden bizonnyal a perifériák állandó készlethiánya jelentette.

De ez most valószínűleg megváltozik, és úgy érezzük, hogy a német óriás visszatért, hogy a piacvezetők között foglaljon helyet. Most, szinte váratlanul, a Fanatec 2 új alapot mutat be: a ClubSport DD és a ClubSport DD+, mindössze néhány héttel az új Quick Release QR2 bevezetése után. Ezt részletesebben is megnézzük.

Kevésbé meggyőző értékelés

Mint azt bizonyára tudjátok, a CSL DD és DD Pro bevezetése óta a Fanatec nagy hatást gyakorolt azzal, hogy nagy teljesítményű, megbízható és mindenekelőtt megfizethető Direct Drive alapot kínál a nagyközönség számára. Ezzel a német márka reflektorfénybe került, és a versenytársak alaposan szemügyre vették a termékkínálatát. És találd ki, mit találtak? egy lyuk a középső tartományban. Mint már elégszer elmondtam, a Fanatec kínálatában nincsenek 10 és 16 nm között fejlődő DD bázisok, ami egyes futók számára problémás lehet. Természetesen a legtöbb versenyző számára a 8 és 10 nm közötti érték a legmegfelelőbb, de néhányan jobban szeretik a több levegőt. Ennek eredményeképpen számos szimulátorgyártó kihasználta ezt, és olyan alapokat kínált, amelyek erősebbek a CSL DD-nél, és kevésbé erősek a Podium DD-nél.

Thrustmaster kihasználta a helyzetet, és kifejlesztette első 10 nm-es DD alapját, ahogyan a Logitech és a 11 nm-es nyomatékkal. Moza Racing követte a példát 2 12 és 16 nm-es nyomatékú alaplappal. A Fanatec pedig a piaci részesedés elvesztésével kapott egy pofont.

Munka az árnyékban

A Fanatec egy ideje már a reflektorfény árnyékában dolgozik, eltökélten igyekszik visszaszerezni a helyét és mindenekelőtt a teljesítményre és izgalmakra éhes vásárlóit. A labda néhány hete gördült a 3 változatban leírt vadonatúj gyorskioldó kiadásával: QR2 Lite, QR2 és QR2 Pro, egy új Base Side rögzítési rendszerrel is. Tudtuk, hogy a Fanatec készül valamire, vagy inkább új termékekre, és egyáltalán nem csalódtunk.

qr2-classicqr2-liteqr2-pro

Kiszivárgások nélkül a Fanatec 2 új Direct Drive alapon dolgozik, amelyek egy meglehetősen nagy űrt töltenek be a kínálatában. A ClubSport DD és DD+ nemrég mutatkozott be, és a jövő fényesnek tűnik a szimulátoros perifériák német gyártója számára.

ClubSport DD

Az új ClubSport DD a CSL DD-vel megegyező kialakítású, de nagyobb és kétszer olyan nehéz. Dobozos, józan, egyszerű, és őszintén szólva imádom. Ez az alap a Fanatec új QR2 alapfelszereltségéhez tartozik, és egy 12 nm-es állandó nyomatékot fejlesztő motorral rendelkezik. Ez a teljesítmény egyre keresettebb a középkategóriás DD alapszegmensben, és a Fanatec még mindig kicsit le van maradva.

A ClubSport DD kompatibilis a teljes Fanatec ökoszisztémával PC-n és Xboxon. A PS5-ös játékosoknak a DD+-hoz kell fordulniuk, amely kompatibilis a Sony konzoljaival. A ClubSport DD 699,95 eurós áron jelenleg előrendelhető a Fanatec weboldalán, és 2023. november 7-én lesz elérhető.

ClubSport DD+

Ugyanaz a kialakítás, mint a DD, kivéve, hogy a hátsó keret és a bekapcsológomb kék színű. Itt nagy teljesítményről beszélünk, 15 nm-es állandó nyomatékkal, ami tökéletes az alapjáratnál történő nyírás elkerülésére. A ClubSport DD+ hamarosan előrendelhető lesz, de a megjelenési dátumot még nem ismerjük. Az árát tekintve 999,95 euróra számíthatsz ezért a kis gyöngyszemért, amely valószínűleg egy új Gran Turismo kormánykerékkel együtt fog megjelenni.

Véleményem ezekről az új ClubSport bázisokról

Őszintén szólva, már régóta vártam, hogy láthassak, és főleg, hogy kipróbálhassak egy Fanatec középkategóriás alapot. A német gyártó különleges mártása egyedülálló, és kevés versenytárs képes ugyanerre. Nos, a valóságban vannak olyan márkák, amelyek ugyanezt, vagy még jobbat is tudnak, de drágábbak.

A ClubSport DD és DD+ biztosan sok futónak tetszeni fog, akik kiváló termékeket keresnek, amelyek jól teljesítenek és megbízhatóak. Nagyon várom már, hogy kipróbálhassam a ClubSport DD-t, és úgy gondolom, hogy nagyon népszerű lesz a közösség körében. Ami a DD+-t illeti, nem vagyok benne biztos; 300 € mindössze 3 nm nyomatékért és Playstation-kompatibilitásért nem hangzik túl jól, hacsak a Fanatec nem ad ki egy ClubSport DD+ Gran Turismo csomagot, mielőtt az alapmodell forgalomba kerül. Mindenesetre mindkettőt ki fogom próbálni, ebben biztos lehetsz!

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar