Oldal kiválasztása

A legjobb Fanatec csomagok

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez egy nagyon bonyolult kérdés, tekintve a piacon lévő perifériák és a márkák sokaságát. El kell mondani, hogy a szimulátoros versenyzés szegmense jövedelmező, különösen, ha egy olyan vállalatról van szó, amely termékek és perifériák széles választékát kínálja.

Annak ellenére, hogy a szimulátoros versenyzés a perifériák tekintetében meglehetősen testre szabott sportág, a gyártók észrevették, hogy sok versenyzőnek nehézséget okoz a választás, vagy egyáltalán nem megfelelő termékeket vásárolnak. Ennek eredményeképpen néhány évvel ezelőtt egy új trend jelent meg: a csomagok. Több márka is elkezdett csomagokat kínálni termékeiből, még a legprémiumabbakból is.

A következőkben bemutatom a legnépszerűbb Fanatec csomagokat. Elmondom, hogy milyen termékek vannak csomagban, és mit kell választania, ha egy adott beállítást keres.

A legnépszerűbb csomagok

Minden márkának megvannak a maga csomagjai, és ezt a választást elsősorban a célpiac diktálja. Egyes játékosok csak alap + kormánykerék és hajtókar csomagokat kínálnak, míg mások igyekeznek egy meglehetősen átfogó katalógussal rendelkezni, amelyben minden versenyzőnek van egy csomag.

Jelenleg be kell vallanom, hogy a legnépszerűbb csomagok az alapok, a lendkerekek és a hajtókarok, mert sok versenyző nem igazán tudja, hogy mit vegyen, különösen, ha a gyártónak hatalmas termékkatalógusa van (például a Fanatec). Ezek a csomagok (alap, kormánykerék és hajtókar) azt jelentik, hogy a versenyzőknek nem kell túl sokat törniük a fejüket, és az idejükre koncentrálhatnak, miközben elkerülhetik a perifériák közötti kompatibilitási problémákat, ahogyan az egyes termékek esetében a Thrustmaster (különösen a bázisok és a siklócsapok).

Fanatec csomagok

Ahogy korábban említettem, a Fanatec a szimulátor-versenyzés egyik főszereplője, és már több mint 20 éve az. A német gyártó prémium kategóriába tartozik, annak ellenére, hogy gyakran nem túl drága termékeket kínál ahhoz képest, amit cserébe kapunk; más szóval nagyon jó ár-érték arányban.

A Fanatec szintén a szimulátoros perifériák gyártója, amely magas szintű testreszabhatósággal és fejlett ökoszisztémával rendelkezik. Egyszerűen fogalmazva: gyakorlatilag az összes Fanatec termék együtt működik, és biztosíthatom, hogy ezt kevés szimulátoros perifériagyártó mondhatja el magáról.

A Fanatec hatalmas termékkatalógusában a német gyártó 2 csomagolási lehetőséget kínál: standard csomagokat, amelyek lehetővé teszik a perifériák testreszabását, és Ready to race csomagokat, amelyek a szimulátoros versenyzéshez szükséges alapvető dolgokat tartalmazzák.

Fanatec legjobb Ready to Race csomagjai

A Fanatec “Ready to Race ” csomagjai mind tartalmaznak legalább egy kormánykereket, pedálokat és egy alapot. Ezeket a csomagokat a német gyártó az új szimulátoros versenyzők igényeinek kielégítésére készítette, akik nem nagyon ismerik a területet, és ezért azonnal használható készleteket keresnek.

CSL DD Ready2Race csomag PC-re (5 Nm)

CSL DD Ready2Race csomag PC-re (5 Nm)

Ahogy a neve is mutatja, ez a csomag a kezdő lovasoknak szól, akik újak a sportban. Ez a készlet egy 30 cm átmérőjű CSL P1 kormánykereket tartalmaz, hátul két nagy lapáttal, egy kis képernyővel a kormány tetején, polimer szerkezettel és gumiborítással. A QR ezen a kormánykeréken műanyagból készült, ezért középen egy kis rés keletkezik. Hogy őszinte legyek, ez a kormánykerék eléggé alap, de azoknak, akik a szimulátoros versenyzésbe szeretnének belevágni, megfelel a célnak.

A csomag tartalmazza a CSL pedálokat is, a Fanatec belépő szintű pedáltábláját. 2 nagyon egyszerű pedál van, fémből és Load Cell nélkül. Itt is egy nagyon egyszerű perifériáról van szó, amelyet nem tapasztalt pilótáknak szántak.

És végül a főfogás: a CSL DD 5 nm-es. Valójában ez az alap a legfontosabb ebben a csomagban. A CSL DD 5 nm maximális nyomatékot fejlesztve kiváló adag realizmust nyújt, és felülmúlja mindazt, amit a konkurencia a teljesítmény- és árkategóriájában nyújtani tud. Ráadásul ez az adatbázis megnyitja az ajtót a Fanatec teljes szimulátoros perifériakatalógusához.

Ez a csomag majdnem 550 euróba kerül, de gyakran 500 euróért is kapható akciósan. Ismétlem, nincs megtakarítás a tételeken, de ez a legolcsóbb csomag a szimulátoros perifériák gyártójának kínálatában.

Gran Turismo DD Pro (5 Nm)

Gran Turismo DD Pro (5 Nm)

A GT DD Pro csomag általában kizárólag a PlayStation számára készült, mivel a Gran Turismo hivatalos licencével rendelkezik. Az alap azonban CSL DD, ezért Xboxon és PC-n is futtatható. Tehát ebben a csomagban van egy alap CSL pedál, egy 5nm-es CSL DD és egy speciális Gran Turismo kormánykerék műanyagból, mindez 699,95 euróért.

A kormánykerék gyönyörű, de az építési minőség hagy némi kívánnivalót maga után. Érezhető, hogy a Sony diktálta ennek a kormánykeréknek a specifikációit, és a Fanatecnek követnie kellett a példáját, hogy az árát többé-kevésbé elfogadható szinten tartsa. Az alap az 5 nm-es CSL DD, de a 8 nm-es változat is elérhető 850 euróért. Utóbbinál semmi sem változik, kivéve a boost kit hozzáadását, amely 8 nm-re növeli a maximális nyomatékot.

A tapintás szempontjából kiváló, akár az 5, akár a 8 nm-es CSL DD. Minden precíz, a legapróbb részletekig érzel mindent, amit az autó csinál, és ez egyszerűen tökéletes. Az egyetlen hátránya ennek a csomagnak a pedálok, amelyek nagyon egyszerűek, és azt tanácsolnám, hogy szerezze be a Load Cell változatot, és a kormánykerék, amely őszintén szólva nem felel meg ugyanazoknak a szabványoknak, mint a Fanatec más kerekei, valamint műanyag QR.

Mindazonáltal még mindig egy jó csomag nem túl sok pénzért, ha figyelembe vesszük az alapot és a Gran Turismo licencelt kormánykereket.

CSL DD Forza Starter Kit (5 Nm) – Xbox és PC

CSL DD Forza Starter Kit (5 Nm) - Xbox és PC

Ez a csomag egy fokkal feljebb emeli a kerék minőségét, még akkor is, ha ugyanaz az alap és a forgattyústag marad. A kormánykerék a ClubSport Forza a Fanatec középkategóriás kínálatából. Az alumíniumból készült kerék 33 cm átmérőjű, lapos talppal rendelkezik. Kicsit nagy, de hamar megszokja az ember. A kormányt kiváló minőségű bőr borítja. Ez prémium megjelenést kölcsönöz neki, és a design nagyon józan: teljesen fekete, csak a logók vannak fehéren és egy banner a tetején.

A kerékhez a Fanatec V2-es hubja csatlakozik. Ez utóbbi gombokat, lapátokat és egy kis LED-képernyőt tartalmaz. Ez a hub gyakorlatilag az összes német gyártó kormánykerekén és talpán használható, és egyszerűen kiváló, olyan benyomást keltve, mintha egy versenyautóban ülne.

Ott van még a CSL pedálok és az 5nm-es CSL DD. Nincs mit mondanom erről a két perifériáról, kivéve, hogy azt tanácsolnám, hogy szerezzen be egy jobb pedállapot, ha javítani akar a szimulátorozáson. És ha tényleg ezt szeretnéd, a Fanatec egy frissítést kínál ehhez a csomaghoz a 8nm-es CSL DD-vel, a ClubSport Shifterrel és a CSL Elite V2-es pedálokkal. Ez a csomag sokkal jobb, mint a Starter, de ára is sokba kerül: akciók nélkül 1560 eurót, akciókkal együtt pedig 1460 eurót kell fizetni érte.

Podium DD2 Formula Premium csomag (25 Nm)

Podium DD2 Formula Premium csomag (25 Nm)

Itt az ideje a Fanatec Ready to Race csomagjának: a Podium DD2 Formula Premiumnak. Ez a csomag tartalmazza az alap Pódium DD2 25 nm-es nyomatékos alap, a ClubSport V3 pedálok pedálok terhelési cellával, a Podium 6-paddle modul és a ClubSport Formula V2.5 kormánykerék. Ez a csomag egyértelműen az F1 és általában a GT rajongók kielégítését célozza, de ettől függetlenül ez a legjobb, amit a márka készlet formájában kínál.

Alapvetően egyszerű: ez a legjobb, amit ma a piacon találhatsz a címekkel és platformokkal való kompatibilitás, valamint az általa nyújtott érzések és realizmus tekintetében. A 25 nm-es nyomaték egyszerűen óriási, és minden címre. Vegye figyelembe, hogy olyan pilótafülkére van szüksége, amely képes kezelni ezt a nyomatékot, különben nem fog működni.

A hajtókar a legjobb, amit a Fanatec kínál, 90 kg nyomású Load Cell fékkel és 2 Hall érzékelős pedállal. A formatervezés elegáns és józan, teljesen fémszerkezetű. A kormánykerék mindeközben szénszálas anyagból készült, és ugyanolyan vonzó és könnyen kezelhető, feltéve, hogy van némi F1-es tapasztalatod.

Ezt a csomagot a fejedelmi 2439,80 eurós összegért lehet megvásárolni, és ez az első, ahol a perifériák készletként történő megvásárlásával némi megtakarítást érhetsz el. Van egy kevésbé “agresszív” változata is ennek a csomagnak a 20nm-es DD1 alap és CSL pedálok Load Cellben 2079,8 €-ért.

Fanatec legjobb standard csomagjai

Ezek a csomagok számosak, és alapvetően értéket adnak a beállításhoz. Például van kormánykerék és lapátkészlet, kormánykerék és kormánynagy, kormánykerék és QR, komplett készlet, beleértve a váltót, a kuplungpedált és a kéziféket, és így tovább.

ClubSport kormánykerék Formula V2.5 X Advanced csomag

ClubSport kormánykerék Formula V2.5 X Advanced csomag

Tehát ez a csomag tartalmazza a ClubSport Formula V2.5 kormánykerék kormánykerék, a Podium paddle modul, valamint egy matricakészlet és gombkupakok, mindez 609,85 euróért. Őszinte leszek önnel: az árat tekintve semmit sem nyer. A cél az, hogy kész kész készletet kínáljunk, anélkül, hogy túlságosan keresgélni kellene az Önnek megfelelő termékeket.

A kormánykerék egy 27 cm átmérőjű Formula típusú szénszálas kormánykerék, amely felett egy kis LED-képernyő és egy RevLED található. A dizájn sikeres, az építési minőség pedig felülmúlhatatlan. Összesen 11 gomb, 2 kapcsoló, 7 funky kapcsoló, egy fém QR és analóg joystickok. Ez több mint elég ahhoz, hogy javítson a beállításokon. A csomag tartalmaz egy matricakészletet is, hogy a kormánykeréken lévő kezelőszerveket tetszés szerint személyre szabhassa, valamint egy 6 darabos modult a Podium termékcsaládból.

Véleményem szerint ez a csomag tökéletes azoknak a versenyzőknek, akiknek már van Fanatec beállításuk, és szeretnének egy kiváló kereket hozzáadni az F1 vagy GT versenyzéshez. A csomag használatához Fanatec bázissal kell rendelkeznie, különben nem fog működni.

ClubSport Steering Wheel Flat 2 V2 az Xbox Advanced csomaghoz

ClubSport Steering Wheel Flat 2 V2 az Xbox Advanced csomaghoz

Ez a csomag tartalmazza a ClubSport Flat 2 kormánykereket, az Xbox gomb hubot és a Podium 6-paddle modult. A kormánykerék meglehetősen egyszerű, lapos talppal és 27,5 cm átmérővel. A bélés piros szintetikus velúrbőr. Őszintén szólva nem igazán szeretem ezt a színt, nekem túlságosan feltűnő. A kerékszerkezet ezüst eloxált fémből készült. Akciósan 579,90 euróért árulják, de ha az ár nem akciós, akkor nincs benne semmi.

A kormánykerék mellett a csomag tartalmaz egy Xbox gomb hubot és egy 6 Podium lapátból álló modult is. Ez a két termék a kormánykerék hátuljába csavarozható, így használható. Ismétlem, szükséged van egy Fanatec alapra ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhasd ezt a csomagot. A QR azonban nem tartozik a kormánykerékhez, azt külön kell megvásárolnia.

CSL pedálok Ultimate Upgrade Kit

CSL pedálok Ultimate Upgrade Kit

Ezt a csomagot a Fanatec azon versenyzők számára fejlesztette ki, akik még realisztikusabbá szeretnék tenni a szimulátoros versenyzést. A menüben: Load Cell fékpedál, forgattyústag lemezkészlet, ClubSport Shifter V1.5 különböző gombokkal, ClubSport kézifék 1.5, mindez 644,75 euróért. Ahogy az lenni szokott, ezzel a csomaggal nem spórolhatsz pénzt, mivel az összes perifériát ugyanazon az áron adják.

Mindazonáltal ez a csomag biztosan örömet okoz majd az új érzéseket kereső lovasoknak, és egy jó adag realizmust is tartalmaz. A Fanatec váltója valószínűleg a legjobb a kategóriájában, amely a H-mintás és a szekvenciális váltót kombinálja. Ráadásul a csomag különböző gombokat tartalmaz, hogy minden igényt kielégítsen. A kézifék is kiváló, de nem hidraulikus. De ez az árkategóriájában teljesen normális. Azonban rendelkezik egy hasonló érzékelővel, amely lehetővé teszi a hátsó kerék blokkolásának adagolását drift ülés vagy rally szakaszok során.

És végül egy Load Cell fékpedál a CSL pedálokhoz. Alapvetően ez a legjobb eszköz ebben a csomagban, különösen akkor, ha az alap CSL pedalboardodat szeretnéd frissíteni. A terheléscellával jobban elmerülhetsz a szimulátoros versenyzésben, különösen erős fékezéskor.

Melyiket válasszuk?

Őszintén szólva, minden a jelenlegi beállításoktól függ, és attól, hogy mit szeretne javítani. Ha már rendelkezik Fanatec alaplappal (CSL DD vagy Podium DD), akkor érdemes a standard csomagot választania, amely tartalmaz egy kormánykereket és kormánylapátokat, vagy egy hajtókar, váltó és kézifék készletet. Ezek a csomagok tökéletesek azok számára, akik már megvetették a lábukat a Fanatec ökoszisztémában, és frissíteni szeretnék a felszerelésüket.

Másrészt, ha nincs Fanatec perifériád, és szeretnéd beállítani a márka termékeiből, akkor a legjobb, ha beszerzel egy Ready to Race csomagot, amely legalább egy alapot, egy kormánykereket és egy pedalboardot tartalmaz.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar