Oldal kiválasztása

Fanatec GT DD Extreme : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Gran Turismo DD Extreme

Előnyök

 • 15 nm-es állandó nyomaték
 • Kompatibilis PS5-tel, PC-vel és potenciálisan Xbox-szal is
 • Magával ragadó erő-visszacsatolás és érzés
 • Sokkal jobb kivitelben, mint elődje (GT DD Pro)

Hátrányok

 • Átlagos ergonómiájú, sőt, egyes esetekben középszerű kormánykerék
 • QR2 Lite a készletről szállítva, de nagy teljesítményű, ugyanúgy

A Fanatec úgy döntött, hogy újra nyeregbe száll, és saját pályáján hódít meg más márkákat. A német óriás egy MCU-stílusú jelenetet ad nekünk, amelyben Thanos úgy dönt, hogy magához veszi a Végtelen Kesztyűt, és maga végzi el a munkát.

A Fanatec már jó ideje jelen van a szimulátoros versenyzés perifériáinak játékában, és a szegmens alsó és felső szegmensét egyaránt lefedő termékpalettával rendelkezik. Csakhogy a konkurencia már egy ideje észrevette ezt a hiányosságot a Fanatecnél, és kezdeményezte annak pótlását. Így a Simagic és a Moza Racing bázisok több mint 15 nm-es nyomatékkal rendelkeznek, és a Fanatec nem tudott semmit sem kínálni az ügyfeleinek ezen a területen, kivéve egy CSL DD 8 nm-es vagy Podium DD120nm-es motorral. Ez egyszerre kevés és sok a 15-17 nm-es nyomatékot kereső motorosok számára.

A ClubSport DD és DD+ megjelenésével, amelyek 13, illetve 15 nm állandó nyomatékot fejlesztenek, a Fanatec nagyot lépett előre. Egyesek szerint ezek az alapok kevésbé erősek, mint a konkurencia, de tagadhatatlan, hogy a német márka különleges mártása jelen van a receptjükben. A mai napon a Fanatec kiadja a Gran Turismo DD Extreme-t, egy új csomagot, amelyet a Polyphony Digital ral együttműködve fejlesztettek ki a legendás Playstation versenyzős videojáték-saga: a Gran Turismo rajongói számára. A következőkben bemutatom ezt a csomagot, megvitatom az erősségeit és gyengeségeit, és elmondom a véleményemet róla.

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • 15 nm állandó nyomatékot fejlesztő alap
 • Speciális 30 cm átmérőjű Gran Turismo kormánykerék
 • Kompatibilis a PS5, PS4, PC és potenciálisan az Xbox rendszerekkel (néhány változtatással).
 • 4 hátsó lapát
 • Vegán bőrből (műbőr) készült, kör alakú kormánykerék
 • Meglehetősen nagy képernyő a kormánykerék előlapján (2,7 hüvelyk)
 • Kompatibilis a teljes Fanatec ökoszisztémával
 • Egyes kezelőszervek háttérvilágítással rendelkeznek

Tervezés

A GT DD Extreme kialakítása – legalábbis alapvetően – megegyezik a ClubSport DD+ kialakításával, mivel ez a csomag ugyanazt a perifériát használja. A ClubSport DD+ pedig nagyon hasonlít a CSL DD Pro-ra. Ennek eredményeképpen az alapnak egy nagyon sajátos formája van, ami egy kicsit olyan, mint egy X, csak a méretekben van némi különbség.

A DD+ nagyobb és hosszabb, mint a DD Pro, beleértve a QR-t is. A fekete ruha kiválóan illik ehhez az alaphoz, akárcsak a kormánykerék. A kerék kialakítása a GT DD Pro kialakításán alapul, de minőségileg jobb. Sajnos még mindig műanyag, de ezúttal jobb minőségű műanyag.

Összességében ez a GT DD Extreme józan, gyönyörű és tökéletesen illik bármilyen beállításhoz, kivéve talán egy fehér PS5-öt.

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Az alap alulról vagy oldalról szerelhető fel a csomagolásban található “anyák” segítségével. A ClubSport DD+ egy középkategóriás alapmodell, így többféleképpen kellett a futóművekre szerelni. Felejtse el a bútorokra való rögzítést is, még akkor is, ha a Fanatec közel 100 euróért kínál egy rögzítőt. 15 nm sok egy irodának.

Bár a talp előlapján vannak rögzítési pontok, ezek nem a készülék elölről történő rögzítésére szolgálnak, hanem a későbbi Fanatec tartozékok rögzítési pontjaiként szolgálnak.

Az alap felszerelése a pilótafülkébe nagyon egyszerű, mint mindig a Fanatecnél, és az összes csavar és csavar a csomag részét képezi. Ami a kormánykereket illeti, a QR2 Lite Wheel Side standard konfigurációban van, ami meglepő, azt kell mondanom, különösen azon az áron, amelyen a csomagot árulják. Mindazonáltal biztosíthatom, hogy ez a kompozit QR elbírja a motor 15 nm-es nyomatékát, így nincs probléma az oldallal.

Gyártás és befejezés

A ClubSport DD+ esetében ez CNC-gépeken megmunkált, öntött alumínium. A kivitelezés minden tekintetben csúcsminőségű, ahogyan azt a Fanatec alapokon megszokhattuk. Az alap minden szögből nézve tökéletes, hibák és görcsök nélkül. Minden alkatrész, különösen a burkolatok, tökéletesen a helyén vannak.

A kormánykerék még mindig kompozit műanyagból készült, de a kivitel jobb, mint a GT DD Pro esetében. Az új kormánykerék egyértelműen felfelé ível, bár a Fanatec minden bizonnyal prémiumabb anyagokat szeretett volna használni, de az együttműködője bizonyára ellenezte.

A kerék több részből áll, amelyek nagyon jól illeszkednek egymáshoz. Hátul látni fogsz néhány rést, de nem túl nagyok. Összességében ez a csomag jól elkészített.

A csomaggal való megismerkedés

Ez az új, Gran Turismo-specifikus kormánykerék 30 cm átmérőjű, szemben a GT DD Pro 28 cm-es átmérőjével. A teljesen kerek kormánykerék nagyobb, így könnyebben megfogható, akárcsak egy igazi autó kormánykereke. A műbőr jó minőségű, jobb tapadást biztosít, mint a korábban használt gumi.

Az irányítás 11 gombot, 4 ütőt (2 mágneses és 2 analóg), funky kapcsolókat és irányváltó botokat tartalmaz. Ilyenkor az ergonómia csorbát szenved. Az ujjaidhoz közel csak a kezelőszervek egy része van, főleg a funky kapcsolók, és ezek nagyon elmosódottak és nem túl hasznosak versenyzés közben. A könnyen használható és hasznos gombok távol vannak az ujjaitól.

Másrészt a 4 hátsó lapátot könnyű megfogni, ami jó dolog. Ráadásul eloxált alumíniumból készülnek, ami sokkal prémiumabb, mint a műanyag. Összességében az új kormánykerék jobb fogású, mint a régi, de a gombok elhelyezése hagy némi kívánnivalót maga után.

GT DD PRO

Érzések játék közben

A DD Extreme egy erős alap, amely 15 nm-es állandó nyomatékot kínál, ami nem mondható el a Moza Racing vagy a Simagic versenytársairól. A motor erővisszacsatolása ultrapontos, ami aligha meglepő, tekintve a Fanatec széleskörű tapasztalatát az iparágban.

A részletek, miután az alapot megfelelően beállították, valósághűek, mindenféle elmosódás, zavarás vagy bármi más nélkül. Ez őrület, különösen az olyan címeknél, mint az Assetto Corsa vagy a Gran Turismo PS5-ön, bár a DD Extreme egyértelműen otthonosabban mozog majd PC-n.

Ha már erről a platformról beszélünk, a ClubSport DD+ alap mindent belead, amit az rFactor vagy az iRacing kínál, a lehető legnagyobb vezetési élményt nyújtva, egyértelműen jobb, mint egy Moza R16, egy Simagic Alpha, és nagyon, nagyon közel van egy Moza R16-hoz. DD1 dobogó amely 5 nm-rel több max.

Kompatibilitás

Papíron a GT DD Extreme csomag kompatibilis a PC-vel és a Playstationnel (4 és 5), ami várható volt, hiszen a nevében benne van a Gran Turismo. Az alapot azonban potenciálisan használhatja Xboxon, feltéve, hogy rendelkezik a Microsoft konzoljával kompatibilis kormánykerékkel, valamint az új QR2-vel. De el kell mondanom, hogy ez a kompatibilitás néha szeszélyes lehet, a szimulátoros címektől függően. De a nagyoknál az interfészeket vezérlő szoftver miatt hígított visszajelzéssel kell működnie.

GT DD PRO

Ár-érték arány

A csomag ára 1300 euró a Fanatec weboldalán, és 2024. február 29-én lesz elérhető. Nos, az ár egy kicsit magas, és a német márka egyértelműen a futók egy nagyon speciális célközönségét célozta meg. Mi több, szükséged lesz egy pedáltáblára, hogy élvezhesd. Ugyanakkor a GT DD Extreme érzés szempontjából a konkurenciának nincs párja, ami véleményem szerint nagyon jó ár-érték arányúvá teszi.

Az ítéletem

Mit lehet még mondani az új GT DD Extreme-ről? Menj előre és vedd meg! Ez a csomag az egyik legjobb a szegmensében, és bizonyos kritériumok alapján potenciálisan a legjobb.

A Fanatec igazán keményen lecsapott az új ClubSport DD+ alapjaira, és ez is mutatja, hogy eltökélten törekszik visszaszerezni a trónt. Ha Playstation- és PC-rajongó vagy, akkor ajánlom ezt a csomagot, mert ennél jobbat nem találsz konzolokon. Ráadásul Xboxon is lehet használni, természetesen kompatibilis kormánnyal, de a PS5-höz, és főleg a PC-hez képest kissé felhígult visszajelzéssel.

gt dd extreme

Fanatec Gran Turism DD Extreme

Kiváló, teljes, nagy teljesítményű kormánykerék

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar