Oldal kiválasztása

Teszt és értékelés CSL DD Ready2race: A legjobb Sim Racing csomag?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

CSL DD Ready2race csomag

Előnyök

 • Kiváló minőség
 • Kiváló játékbeli érzés
 • Lehetőség a csomag bővítésére egy boost kit (az alaphoz) és egy Load Cell kit (a pedalboardhoz) felszereléssel.
 • Verhetetlen ár ezzel az új promócióval

Hátrányok

 • Alig van, kivéve néhány kormánykereket, amelyek műanyag QR-rel vannak ellátva.

A szimulátoros versenyzés az elmúlt években jelentősen megnőtt az olyan márkák megjelenésével, mint a Logitech, a Thrustmaster és a Fanatec. Ennek a szakágnak az óriásai olyan játékosok, akik nagyon régóta, némelyikük több mint 20 éve a játékban van, és joggal mondhatjuk, hogy van tapasztalatuk.

A szimulátoros versenyzés fő célja, hogy úgy érezd, mintha egy verseny kellős közepén lennél, amikor egy edzést csinálsz a felszereléseddel. Ehhez pedig szükség van néhány kulcsfontosságú perifériára, többek között a talpra, a kormánykerékre és a pedálokra. Persze, a realizmus kapcsolóját a maximumra tolhatod a váltó, a kézifék és a pilótafülke beszerzésével, de ez a legtöbb esetben sokba fog kerülni, és a játék lényege a szórakozás, nem pedig az, hogy a bankárod zaklasson, mert nagy lyuk tátong a pénzügyeidben.

Számos márka kínál használatra kész csomagokat, amelyek tartalmazzák az alapot, a kormánykereket és a pedálokat, olykor igen vonzó, sőt a szegmensben verhetetlen áron. És időről időre a játékosok olyan különleges ajánlattal állnak elő, amely minden versenytársat felülmúl, mint például a Fanatec READY2RACE csomagja, amely egy DD alapot, egy kormánykereket és egy pedállapot tartalmaz 399,85 euróért, áfával együtt!

 

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • 5 nm nyomatékú Direct Drive bázis, amely kompatibilis az opcionális boost-készlettel
 • Alumínium szerkezet
 • Kompatibilis az Xbox és a PC rendszerrel
 • Asztali és asztali rögzítő rendszer bilinccsel, az alap pedig gyakorlatilag az összes, a piacon kapható cockpittal kompatibilis.
 • A pedálokhoz kapható terheléscellás készlet
 • Az alapot majdnem féláron árulják, ha Ready2Race csomagban vásárolod meg.

Tervezés

Ha a szimulátoros versenyzés rajongója vagy, akkor nem kell mondanom, hogy az alap kialakítását CSL DD . De ha nem, akkor tudnia kell, hogy ez egy gyönyörű, kompakt és meglehetősen nehéz gép. Külső burkolata fekete fémből készült, a motor által termelt hő elvezetésére szolgáló radiátorra emlékeztető kialakítással. Gyönyörű és mindenekelőtt praktikus, mivel nincs szükség ventilátorra a hűtéshez.

 

Ami a Ready2Race csomagban található kormánykereket illeti, a CSL P1 V2 kormánykerék, vagy a Fanatec katalógus bármely más terméke elérhető. Ez a kormánykerék tökéletes a különböző sportágak, például a rally, a GT és még az F1 rajongói számára is. A kormánykerék kerek, 30 cm átmérőjű és teljesen fekete színű.

 

A pedálfalhoz a CSL pedálok amelyek a Load Cell készlettel fejleszthetők, és ez az eszköz fémből készült, ami elég szép, de a színe egy teljesen fekete setupon kilóghatna.

 

Testreszabott összeszerelés

Ennek a Ready2Race csomagnak az alapját egy könnyen használható, mégis robusztus bilincs segítségével vagy egy asztalra/asztalra, vagy közvetlenül a CSL DD-vel kompatibilis alvázra lehet felszerelni. A pilótafülkék esetében az alapzat felületén vannak olyan rögzítési pontok, amelyek lehetővé teszik egy elülső támasz használatát.

Bármelyik módszert is választja az alap összeszereléséhez, nagyon könnyű elvégezni, és nem tart sokáig. Ami a kormánykereket illeti, minden Fanatec modell saját Quick Release rendszerrel van felszerelve, a termékcsaládtól függően műanyagból vagy fémből. Még egyszer, bármi is legyen a kormánykerék gyorskioldója, nagyon könnyen kezelhető, és lehetővé teszi a kormánykerék gyors cseréjét, ellentétben például a Thrustmasterrel és a T300RS-rel .

 

Gyártás és befejezés

A Fanatec az azonos árkategóriájú Thrustmasterrel és Logitech-csel szemben az építési minőségben jeleskedik. A CSL DD Ready2Race csomag közvetlen versenytársai az ár tekintetében (400 euró alatt) gyakorlatilag minden perifériájukhoz műanyagot használnak. Ez a helyzet a Logitech G29 és a G923 és a Thrustmaster T sorozatú csomagjaival ( T300RS stb.). A Fanatec gyakorlatilag minden perifériájához fémet használ.

A talapzat gyönyörűen kidolgozott alumíniumszerkezetű, súrlódás és gyártási hiba nélkül. A kivitelezés csúcsminőségű, akár az alapon, akár a kormánykeréken vagy a csomagtartó pedálokon. Egyszerűen tökéletes, méltó ahhoz, hogy egy versenyautó felszerelésének része legyen. Azt kell mondani, hogy a Fanatec a Logitech és a Thrustmaster belépő/középkategóriás csomagjainál az építési minőség és a kivitelezés tekintetében megelőzte a Logitechet és a Thrustmaster-t, de sokkal magasabb áron.

 

A csomaggal való megismerkedés

Így ez a csomag kiválóan kezelhető, különösen a P1 V2 kormánykerékkel. A kerék átmérője 30 cm, ami megegyezik egy autó méretével. A kezelőszervek könnyen elérhető közelségben vannak, így nem kell levennie a kezét a kormányról. A paletták nagyok és kiválóan kattognak, amikor használja őket. Ráadásul a kormánykerék tetején egy kis LED-képernyő található, amely az autóval kapcsolatos információkat közöl.

Ami a pedállapot illeti, a Load Cell nélküli alapváltozat egy kicsit alapszintű, akárcsak például a G29 vagy a T300RS. Azonban, és ez az, amiben a Fanatec kiemelkedik a Thrustmaster és a Logitech közül, a CSL pedálokat egy Load Cell készlettel frissítheted, hogy egy versenyzéshez méltó fékpedált kapj. Igaz, ez a készlet 140 euróba kerül, de mivel a csomag akciós, és mindenekelőtt a CSL DD csak 199,95 euróba kerül, ha a Fanatec katalógusban található kormánykerekek és pedálok bármelyikével együtt veszed, ez még mindig egy kiváló ajánlat, és az ár-érték arány jóval a versenytársak előtt van.

csl dd fanatec

Érzések játék közben

Térjünk át a lényegre: az érzésekre. A CSL DD mindenekelőtt egy Direct Drive alaplap, és 400 eurós áfával és szállítással (csomagban), a konkurencia nem más, mint a Thrustmaster a T300RS/GT-vel (380/450 euró) és a Logitech a G29 és a G923 (350 euró áfával, ingyenes szállítással és akcióval). És ez a verseny egyáltalán nem Direct Drive, hanem szíjhajtású/fogaskerékhajtású motorokkal.

Alapvetően ez a csomag az érzékelés kútja, rendkívül kiegyensúlyozott erővisszacsatolással minden helyzetben. Ha profi szimulátorversenyző vagy, és érzed a CSL DD és az 5 nm-es nyomaték határait, akkor megvásárolhatod a boost kitet (99,95 € felárért), és az alap 8 nm-es nyomatékkal teljes mértékben kibontakoztathatod a teljes potenciált.

A kormányérzet kiváló, különösen, ha fém QR kormánykereket veszel. Az autóra ható összes erő a kormánykerékre kerül, legyen szó rezgésről, lökésről, tapadás- vagy pályaváltozásról. Teljesen mindent érezni fogsz, és a konkurencia nem tudja ugyanezt megtenni ennek a csomagnak az áráért. Egész egyszerűen a Fanatec többé-kevésbé tönkretette a játékot azzal, hogy egy Direct Drive csomagot kínál 399,85 euróért, ráadásul ingyenes szállítással!

Ami a kormánykereket illeti, azok merevek, és nem inognak meg kemény kanyarodás közben. És ugyanez a helyzet a pedalboarddal is, különösen, ha egy kicsivel többet költesz a Load Cell készletre, ami hatalmas különbséget jelent az érzésben. A Thrustmaster és társai itt sem tudnak ellenfélként fellépni a Fanatec és a rendkívül testreszabható ökoszisztémája ellen.

 

Kompatibilitás

Mint minden jó tanuló a maga nemében, a Fanatec ezzel a csomaggal is keresztplatform-kompatibilitást kínál, nevezetesen Xbox és PC kompatibilitást. A Playstation-versenyzőknek ott van a CSL DD Gran Turismo változata, amely minden jelenlegi platformmal kompatibilis, de drágább, ha önmagában vesszük.

Ezt a csomagot a CSL pedálokkal és a CSL P1 V2 kormánykerékkel együtt ugyanezen az áron kaphatod meg. Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy a Fanatec termékek néha kifogynak a készletből, mivel a kereslet jóval meghaladja a rendelkezésre álló mennyiséget. De ne essen pánikba! Az akció a teljes Fanatec katalógusra érvényes, és az akciót a CSL WRC vagy a McLaren GT3 V2 amelyek sokkal prémiumabb kerekek, mint a P1 V2, 80 euró felárért. Még a 480 euróhoz közelítő, áfával együtt számított végső árral együtt is verhetetlen véleményem szerint.

Összehasonlítás más konkurens csomagokkal

Ahogy az imént említettük, ez az új csomag közvetlenül a T300RS és a G29/G923 szemben helyezkedik el, legalábbis az árát tekintve. De a többi már más tészta.

Specifikáció Fanatec csomag CSL DD, CSL P1 V2 és CSL pedálokkal Thrustmaster T300RS Logitech G29/G923
Építés Fém Műanyag Műanyag
Kerékátmérő 30 CM 28 CM 28 CM
Gyorskioldó rendszer Igen, fém vagy műanyag QR Igen, egy nagyon egyszerű műanyag QR Nem
Erő-visszacsatolásos technológia Közvetlen meghajtás Szíjhajtású motor Fogaskerekes motor
Maximális nyomaték 5 nm vagy 8 nm (boost készlettel) Kevesebb mint 4 nm Kevesebb mint 4 nm
Kompatibilitás PC és Xbox Playstation és PC Playstation/PC vagy Xbox/PC
Forgási szög Infinity 1080° 900°
Csatlakozók USB kimenet a platformhoz + pedálok + kézifék + 2 port USB kimenet a platformra + pedálok + sebességváltóhoz USB kimenet a platformhoz + pedálfalhoz
Pedálok Alapfelszereltségként 2 pedál mágneses érzékelővel, és elérhető terheléscellás vagy 3 pedálos kivitelben is. Standard 3 pedál potenciométerrel Standard 3 pedál potenciométerrel
Árak 399,85 €-tól, ÁFÁ-val, szállítással együtt 380 €-tól ÁFÁ-val együtt, de nem kapható. A GT verzióra kell frissítenie, amely 70 euróval többe kerül, beleértve a szállítást is. 430 €-tól áfával együtt, de gyakran 350 € körül, áfával együtt, szállítással együtt.

Ár-érték arány

A Fanatec CSL csomagja már a kezdeti áron is kiváló volt a teljesítmény, a minőség és a tapintás tekintetében. És most, egy 400 eurós, ÁFA-t nem tartalmazó különleges ajánlattal, egyszerűen verhetetlen. Az ár-érték arány annyira jó, hogy nem látom, hogyan fog a konkurencia reagálni és alkalmazkodni ehhez.

Az ítéletem

Ha olyan csomagot keresel, amely Direct Drive alapot, kormánykereket és pedálokat tartalmaz, amelyek mindegyike frissíthető, a Fanatec a megfelelő hely, különösen a mostani promóciós időszakban.

A 399,85 eurós, áfát és kiszállítást is tartalmazó árnál jobbat nem talál a minőségi versenytársak között. Elmondhatja nekem, hogy vannak más Direct Drive opciók sokkal alacsonyabb áron egy olyan oldalon, amely a következővel kezdődik A amely a következővel végződik SDe ott van még a szállítás, ami egy vagyonba kerül, mivel a készülék Kínából érkezik, és az árak egyáltalán nem tartalmazzák az áfát, így áfát és néha még vámot is kell fizetnie. Ennek eredményeképpen sokkal alacsonyabb minőségű, kisebb teljesítményű és sokkal magasabb árú termékhez juthat. Ami engem illet, ez a Fanatec csomag messze a legjobb a piacon.

handbrake-heusinkveld

CSL DD Ready2Race csomag

A legjobb Sim Racing csomag a 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar