Oldal kiválasztása

A 9 legjobb kormánykerék PlayStation 5 konzolhoz

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Ha szereted a szimulátorokat vagy a PlayStation 5-ös autós játékokat, és azon gondolkodsz, hogy veszel egy kormánykereket, ne várj tovább, és ne használd tovább a hagyományos kontrollert. Egy PlayStation 5 kormánykerékkel elkezdheted élvezni az izgalmakat, amelyek a lehető legrealisztikusabb játékokkal járnak.

Ezért ebben a cikkben úgy döntöttünk, hogy elmondjuk neked a legjobb Sim-racing kerekeket PlayStation 5-re, amelyeket a 2024 oldalon találunk, mindig szem előtt tartva az ár-érték arányt és a legfontosabb tulajdonságokat, amelyekkel egy keréknek rendelkeznie kell.

Elmondjuk , hogyan válasszon az Ön számára megfelelő kormánykereket, és milyen tényezőket kell figyelembe vennie, mielőtt eldönti, melyik modellt vásárolja meg.

 

A legjobb PS5 kormánykerekek áttekintése

#1 : Fanatec GT DD PRO

⭐ Score : 9.9/10

fanatec gt dd pro

✅ Közvetlen meghajtás a PS5-ön

“Szeretjük a verhetetlen ajánlatáért és a csúcsminőségéért.”

#2 : Fanatec Clubsport Racing Wheel F1

⭐ Score : 9.8/10

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

✅ F1 profiknak tervezték

“Imádjuk a 15 Nm-es nyomatékot és a páratlan pontosságot”.

#3 : Thrustmaster T248

⭐ Score : 8.8/10

thrustmaster-t248-avis

✅ Egy jó indulócsomag

“Imádjuk az élénk, precíz erővisszaadását”.

A Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2

mclaren gt3 v2

Ez a kormánykerék egy replika a kormánykerék másolata McLaren 650S GT3 és a hivatalos McLaren licenc alatt.

A kerék 30 cm átmérőjű, öntött gumibetétes markolattal és két alumínium analóg tárcsával.

Ez a modell OLED képernyővel, az Xbox mód LED-es kijelzőjével és a QuickRelease rendszerrel is rendelkezik.

Bár ez a Fanatec-kormánykerék hivatalosan Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra van licencelve, a Windows, PlayStation 4 és természetesen PlayStation 5 konzolokkal is kompatibilis (a használt alaptól függően).

A Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2 kormánykerék egy igazán kiváló választás, ha egy olyan modellt keresel, amely csúcsminőségű, de nem rúgja szét a bankot. Garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a befektetését!

Előnyök

 • Kiváló ár-érték arány.
 • Kiváló minőségű kivitel és kialakítás.

Hátrányok

 • A QuickRelease rendszer nem kompatibilis a Fanatec DD bázisokkal.

A Logitech G29

logitech g29

A Logitech G29, más néven Logitech G29 Driving Force, kiváló értékével és lenyűgöző erővisszacsatolásával az egyik legjobb belépő szintű PlayStation 5 kormánykerékként érdemel említést.

Eloxált alumíniumból készült, és a teljesebb szimulációs élmény érdekében lapátváltókkal és egy egyszerre robusztus és kényelmes pedálegységgel rendelkezik. Egyszerű hajtóműrendszert is használ, amely semmilyen szíjat nem tartalmaz, hogy egyszerűsítse a használatát.

Emellett 900 fokos elforgatási szöggel és 14 gombos panellel rendelkezik, amely kifejezetten a PlayStation számára optimalizálja a működését. I

Ez a Logitech kormánykerék két motornak és egy spirális fogaskerékrendszernek , valamint egy Hall-hatású kormányzásérzékelőnek köszönhetően valósághű erővisszacsatolással rendelkezik.

A Logitech G29 Driving Force kiváló eszköz az új generációs konzolokhoz, mivel nem kerül annyiba, mint a legtöbb más modell a piacon, de kiváló erővisszacsatolást és egyéb előnyöket kínál.

Ha új vagy a szimulátoros versenyzés világában, valószínűleg egy olyan kezdő készletet szeretnél, amely pedálokat és kormánykereket is tartalmaz. Szóval rajta, és szerezd be a Logitech G29-et!

Előnyök

 • Minőségi anyagokból készült.
 • Erővisszajelzéssel felszerelve.
 • Stabil, csúszásgátló 3 pedálos hajtókarral felszerelve.

Hátrányok

 • Az erővisszacsatolás kissé kiegyensúlyozatlan.
 • Középen van egy holt zóna.

A Thrustmaster T248

thrustmaster-t248-avis

A Thrustmaster T248 prémium kategóriás kialakítású, a kormánykerék külső oldalán bőrrel dísz ített. A kerék átmérője 28 cm, és 900°-kal forog. Sokoldalú formája azt jelenti, hogy minden játékstílushoz igazítható.

A kormánykerék akár 25 műveleti gombbal rendelkezik, köztük 2 kettős műveleti kódolóval.

A Thrustmaster T248 interaktív műszerfalat is tartalmaz, amely több mint 20 különböző kijelzőből választhat a kormánykerék képernyőjén.

Ez a modell rendkívül dinamikus erővisszacsatolással rendelkezik két kefemotorral és a képernyőn keresztül történő, menet közbeni beállítással (beleértve 3 előre beállított üzemmódot). Minden játékkal kompatibilis. A kormánykerék hátulján két mágneses lapátváltó is található, amelyek szabadalmaztatott H.E.A.R.T. technológiával vannak felszerelve. Ezek a lapátok pontosak (12 bit), érzékenyek és minimális reakcióidőt biztosítanak a sebességváltáskor.

A kormánykerékhez tartozik a T3PM hárompedálos hajtókar, amely nagy pontosságot kínál, és igazi élvezetet és hihetetlen érzéseket nyújt a versenyek során.

A Thrustmaster T248 hivatalosan PlayStation 5-re licencelt, de PlayStation 4-gyel és PC-vel is kompatibilis.

Előnyök

 • Nagyon jó erővisszatérés.
 • Integrált vezérlőképernyő.
 • Nagyon jó minőségű T3PM hajtókar.

Hátrányok

 • A lapátok kissé zajosak.

A legjobb középkategóriás PlayStation 5 kormánykerekek

Ebben a kategóriában kiválasztottuk két kedvenc középkategóriás, PlayStation 5-kompatibilis kormánykerekünket.

A Logitech G923

logitech g923

A Logitech G923 a Logitech zászlóshajó modelljének, a G29-nek a frissített változata. Ez a Sony által hivatalosan engedélyezett a következő eszközökkel való használatra PlayStation 5 és PlayStation 4 konzolokkal, valamint más konzolokkal és PC-vel is kompatibilis.

A Logitech G923 kormánykerék 28 cm átmérőjű, és a kormánykeréken található, autóipari stílusú bőrvarrás , valamint a kormánykerék és az ékezetek kiváló minőségű , csiszolt fémborítása kifejezetten klasszikus, kiváló minőségű megjelenést és érzetet kölcsönöz ennek a kormánykeréknek.

A Logitech G923 kerék 900°-ig képes forogni, és Trueforce, egy új generációs erő-visszacsatolási rendszerrel, valamint zárt hurkú motorvezérléssel van felszerelve, amely az új firmware-nek köszönhetően pontosabbá teszi a motor nyomatékát.

Ez is van egy 24 pontos választótárcsa a vonóerő, a nyomaték és a fékerő beállításához, progresszív fékpedálok rugókkal, amelyek a nyomásérzékeny fékrendszereket utánozzák a pontosabb vezérlés érdekében, és integrált fordulatszám-jelző a fordulatszámok kijelzéséhez a támogatott játékokban, például a Gran Turismo 7-ben.

Ez a kormánykerék-modell beépített LED-es kijelzővel is rendelkezik, így gyorsan láthatjuk, mikor értük el a megfelelő fordulatszámot, és hatékonyabban használhatjuk a sebességváltást.

A Logitech G923 egy G-Hubot és beépített memóriát is tartalmaz, így a kormánykerék számos aspektusát személyre szabhatod és finomhangolhatod a PC-ről, és ezeket a beállításokat átviheted a PlayStation 5-re, hogy még pontosabban irányíthass a versenyjátékokban.

A Logitech legújabb és legnagyszerűbb kormánykereke, a G923 egy olyan befektetés, amelyet nem fog megbánni!

Előnyök

 • Fejlett technológiával felszerelve.
 • Kiváló minőségű anyagokból készült.
 • 3 pedálos, továbbfejlesztett fékrendszerrel ellátott hajtókarral.

Hátrányok

 • Ár-érték aránya nem optimális a versenytársakhoz képest.
 • A visszajelzés motorizálása kissé rángatózik.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

A kormánykerék ClubSport Formula V2.5 kormánykerék átmérője 27 cm átmérőjű és egy 5 mm-es szénszálas lemez borítja. Két állítható mágneses fémlapáttal rendelkezik a sebességváltáshoz.

A markolatokba épített két vibrációs motorral is rendelkezik, amelyek a kerék beállítási menüjén keresztül (SHO) vagy a Fanatec SDK-n keresztül a játékban vezérelhetők, valamint egy OLED kijelzővel, egy fordulatszámmérővel, 9 központi LED-del a telemetriához és két LED-sávval.

A Fanatec Formula V2.5 kormánykerék QuickRelease rendszerrel rendelkezik, és természetesen kompatibilis a PlayStation 5-tel, de a PC-vel és a PlayStation 4-gyel is. A Fanatec egy majdnem azonos változatot kínál, a Formula V2.5x-et, Xbox-kompatibilitás céljából.

Ez a Fanatec ClubSport termékcsaládjába tartozó kormánykerék modell rengeteg lehetőséget kínál a testreszabásra , és kiváló minőségű anyagokból készült, amelyek egy életen át kitartanak a szimulációs versenyzésben. Még ha a fiatal kezdők számára talán egy kicsit túl sok is, a Fanatec Formula V2. 5-öt egy igazán kiváló keréknek találtuk, amely hihetetlen játékélményt nyújt.

Ha pedig igazi F1 rajongó vagy, a Fanatec ClubSport Formula V2. 5 kormánykerék pont neked való, úgyhogy ne habozz tovább!

Előnyök

 • A forgási szöge korlátlan.
 • OLED képernyője.

Hátrányok

 • A kezdők számára kissé nehéz lehet a megismerése.

A Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

A Thrustmaster T300 RS GT kormánykerék kormánykerék egy kifejezetten a GT SIMULÁTORBár más futóstílusokhoz is igazítható. Összesen 13 gombot tartalmaz, amelyet egy kézi sebességváltó és egy D-pad egészít ki a kormánykerék bal oldalán.

A Thrustmaster T300RS GT 28 cm átmérőjű, és teljes felületén megerősített, texturált gumiborítással rendelkezik. A kormánykerék közepén a hivatalos GT logó található. A sebességváltó lapátok 13 cm magasak, így intuitívabb hozzáférést biztosítanak.

A T3PAGT 3 pedálos hajtókar tartozik ehhez a kormánykerékhez, de kompatibilis a T-LCM pedálos modellel is. Az ehhez a kiadáshoz tartozó pedáltábla dizájnját tekintve kiemelkedik a többi közül, és több szinten konfigurálható. A fékpedál progresszív ellenállással rendelkezik a realizmus fokozása érdekében, és tartalmazza a Conical Rubber Brake Modot.

Ez a modell szabadalmaztatott HallEffect AccuRate technológiával (H.E.A.R.T) rendelkezik, érintésmentes mágneses érzékelővel és QuickRelease-rel a gyors és egyszerű kormánykerékcseréhez.

A Thrustmaster T300RS GT kormánykerék Tact Switch rendszerrel rendelkezik, amely akár 10 milliószor vagy még többször is aktiválható.

Ha Gran Turismo rajongó vagy, szerintünk a Thrustmaster T300RS GT a neked való szimulátoros kormánykerék!

Előnyök

 • Reaktív, erőteljes erővisszacsatolás.
 • Minőségi tervezés és gyártás.
 • A mellékelt pedálok kiváló minőségűek.

Hátrányok

 • Nem tartalmaz váltókart.
 • A kormánykerék és a sebességváltó lapátok közötti távolság problémát jelenthet.

A legjobb PlayStation 5 kormánykerekek a felső kategóriában

A csúcskategóriában két PlayStation 5-kompatibilis kormánykereket mutatunk be, amelyek szerintünk a legjobbak a piacon.

A Thrustmaster T-GT 2

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

A Thrustmaster T-GT II PlayStation 5-re kifejezetten a Gran Turismo-saga rajongói számára készült, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyik legrealisztikusabb Sim-versenyautó legyen.

A termék a GT World Series-ben részt vevő legjobb eSport játékosoktól gyűjtött adatok figyelembevételével készült.

A teljes egészében az autóipar által tervezett és inspirált innovatív technológiákat, mint például a T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E és T-DFB, egyedülálló, valósághű érzéseket nyújt a vezetésszimulátorokban.

Az új generációs Brushless II motor még gyorsabb teljesítményt és még több izgalmat biztosít, így a pálya minden kanyarját és minden élét érezni fogod.

A kerék erővisszacsatolása valós időben történik, holtterek nélkül. Az eredmény páratlan vezetési hatékonyság.

Az anyagok minősége és az alkalmazott “AEC-Q” minősítési technológiák nagyfokú robusztusságot és tartósságot biztosítanak a legigényesebb játékosok számára, akik nagyon hosszú edzéseket vagy versenyeket szeretnének élvezni.

A lengőkar a T3PA GT II, a T3PAGT-nél pontosabb és hosszabb élettartamú fékrugóval.

A kormánykerék bőrrel borított ésnagyon jó minőségű, így úgy néz ki, mintha egy igazi autóból származó professzionális kormánykereket használna. Mint minden Thrustmaster kormánykerék,a kormánykerék is cserélhető, így bármikor lecserélheted.

Összefoglalva, ez a PlayStation 5 kormánykerék kivételes, és azegyik legjobb az útmutatóban, de meg kell mondanunk, hogy az ára túlzó lehet, ha mindenekelőtt új vagy a szimulátoros versenyzés világában. Természetesen, ha megengedheted magadnak, az egyik legjobb szimulációs élményt otthon is átélheted.

Előnyök

 • Tartalmazza a T-DFB technológiát.
 • Erőteljes, pontos erővisszacsatolás.

  Hátrányok

  • A pedálok teljesen fémből készülhettek, bár kiváló minőségűek.

  Fanatec Clubsport F1 versenyzői kerék

  Fanatec Podium F1 versenyzői kerék

  A Fanatec Clubsport F1 teljesen új szintre emeli a hitelességet és a luxust, és kétségkívül az egyik leglenyűgözőbb kerék a PlayStation 5 számára.

  Ez a Fanatec kormánykerék hivatalos F1 és PlayStation licenc alapján kerül forgalomba, és természetesen kompatibilis a Play Station 5 és PlayStation 4 rendszerekkel, valamint a PC-vel.

  A Fanatec Clubsport Racing Wheel F1 15 Nm-es, közvetlen meghajtású motoros erővisszacsatoló rendszerrel van felszerelve. A direkt meghajtású kerekek megkerülik a hagyományos kerekek szíjait és fogaskerekeit, így szó szerint közvetlen kapcsolat jön létre a kerék és a meghajtó motor között, ami minden eddiginél pontosabb és hitelesebb irányítást tesz lehetővé.

  A Clubsport Racing Wheel F1 hihetetlenül nagy, 2520°-os elforgathatóságot kínál. Átmérője 27 cm, kovácsolt kék szénszálas előlap és perforált valódi bőr markolatok a fokozott légáteresztő képesség érdekében. Két CNC megmunkált alumínium lapátot tartalmaz mágnesekkel, és plug and play funkcionalitást, revLED-eket a fordulatszám-követéshez, 1 hüvelykes (128×64 pixeles) OLED kijelzőt, többállású kapcsolókat és egy sor más hihetetlen funkciót kínál.

  Azok, akik megengedhetik maguknak a Fanatec Clubsport Racing Wheel F1-et , el lesznek ragadtatva a hihetetlen élménytől, amit ez a modell nyújt, amely szerintünk az egyik legjobb a piacon!

  Előnyök

  • Direct Drive kormánykerék.
  • Az elérhető legjobb erővisszacsatolás.
  • Kiváló kivitel és ergonómia.

  Hátrányok

  • Magas ára.
  • Nehezen érthető a kezdők számára.

  Fanatec Gran Turismo DD Pro

  Fanatec-GT-DD-Pro

  A Gran Turismo Sporttal együtt és a Polyphony Digital együttműködésével tervezett Fanatec Gran Turismo DD Pro az első hivatalosan licencelt Direct Drive kormánykerék PlayStation 5-re.

  Az egyik első dolog, amit a Fanatec Gran Turismo DD Pro-ról tudni kell, hogy alapértelmezés szerint csomagban kerül értékesítésre. A GT DD Pro alapot, a Gran Turismo kereket, egy CSL kuplung nélküli pedálkészletet és a DD asztali állványt kapod. Így a CSL DD-vel vagy más Fanatec-alapokkal ellentétben nem kell a kompatibilis termékek keresésével bajlódnia. Mindent egy az egyben megkapsz az elejétől fogva.

  A Fanatec Gran Turismo DD csomag 3 változatban kapható: a belépő szintű pro verzió (5Nm), a pro verzió (8Nm) és a prémium verzió.

  A kormánykerék 28 cm átmérőjű, műbőrrel borított, és nagyon könnyen megfogható. A PlayStation kontroller összes gombjával rendelkezik, sőt, még ennél is többel, mivel öt funky kapcsolót (4+1), egy LED-csíkot a fordulatszámok kijelzésére, valamint egy kis OLED-képernyőt a sebességváltók vagy egyéb információk kijelzésére.

  A Fanatec GT DD Pro kormánykerék két mágneses érzékelővel ellátott műanyag lapáttal, a Standard Tuning menüvel, amely lehetővé teszi a kezdők számára a gyors elindulást anélkül, hogy a beállításokkal kellene foglalkozniuk, valamint a QuickRelease rendszerrel is fel van szerelve.

  Ez a csomag tartalmazza a CSL 2 pedálos, teljesen fémből készült és jó ellenállást nyújtó lengőkaros CSL hajtókarokat is.

  GT-rajongóknak, de nem csak GT-rajongóknak, a Fanatec GT DD Pro egy figyelemre méltó kormánykerék, amely gyakorlatilag verhetetlen ár-érték arányt kínál.

  Előnyök

  • Hihetetlen érzések a Direct Drive-nak köszönhetően.
  • Nagyon jó minőségű anyagok.
  • Teljesen konfigurálható.

  Hátrányok

  • A további opciók ára továbbra is magas.

  Hogyan döntsd el, melyik PlayStation 5 kormánykerék a megfelelő számodra?

  Ahhoz, hogy eldönthesd, melyik PlayStation 5-kompatibilis kormánykerék a megfelelő számodra, néhány dolgot figyelembe kell venned, és mi most elmondjuk ezeket.

  Milyen típusú szimulátor vagy?

  Ha elit vagy professzionális stílusban akarsz versenyezni más szimulátorosokkal, akkor érdemes egy csúcsminőségű kormánykereket beszerezned. Ha még mindig kezdő vagy, és szeretnél javítani a PlayStation 5 vezérlőd korlátain, akkor egy középkategóriás vagy belépő szintű kerék is elegendő lesz.

  Az Ön költségvetése

  A kormánykerékbe befektetett ár határozza meg elsősorban azt, hogy melyik kategóriát választhatja. A legdrágább siklócsapok nem feltétlenül a legjobbak, ezért mindig javasoljuk, hogy hasonlítsa össze a különböző, azonos árú modellek által kínált funkciókat.

  Az Ön játékplatformja

  Egyes modellek Xbox vagy PC konzolhoz is csatlakoztathatók. Ha Ön is szokott ilyen típusú platformokon játszani, akkor azt tanácsoljuk, hogy olyan kormányos modellt válasszon, amely kompatibilis az összes otthon lévő platformmal.

  Az Ön kedvenc versenyzési stílusai

  A futás stílusa, amely vonzza a figyelmet, szintén meghatározó tényező. Ha az F1-szimulátorok a kedvenced, ideális esetben a gombok kialakítása és elrendezése lehetővé teszi, hogy a legjobbat nyújtsd ezeken a versenyeken. Ugyanez vonatkozik a GT, a NASCAR, a rally és más játékokra is. Ideális esetben olyan kormánykereket választ, amelyek megfelelnek az ízlésének.

   

  Mit kell keresned egy jó Sim-racing kormánykerékben PlayStation 5-re?

  Íme néhány tényező, amit érdemes szem előtt tartanod, amikor PlayStation 5 kormánykereket vásárolsz:

  Merítés

  Lényeges, hogy az Ön által választott kormánykerékmodell a lehető legrealisztikusabb érzetet nyújtsa. Ha a Force Feedback rendszert tartalmazó modellt választjuk, a valósághűség garantált lesz a motornak köszönhetően, amely tökéletesen szimulálja egy valódi autó vezetését. Más funkciók és kiegészítők még jobban beleélheti magát a játékba (LED-képernyő, sebességváltó, pedálok stb.).

  A forgási szög

  A kerék elfordulása azt a szöget jelenti, amellyel a kerék mindkét irányba el tud fordulni. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a fordulatszám, annál jobb az Ön számára. A nagyobb fokú forgás nagyobb szabadságot biztosít a fordulatok és driftek végrehajtásához.

  Erő-visszacsatolási rendszer

  Az erővisszacsatolás és a rezgés a kormánykerék legfontosabb elemei, hogy a vezetési élmény a lehető legrealisztikusabb legyen. Bár sok kormánykerék-szerelvény rendelkezik erő- és rezgésvisszajelzéssel, sok közülük meglehetősen közepes vagy gyakorlatilag nem is létezik.

  Röviden / Következtetés

  Bármelyik, ebben a cikkben bemutatott modellt is választod, mindig több érzést és mélyebb élményt kapsz, mint a hagyományos PlayStation kézikonzol.
  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket és az áttekintésünket, és hogy ez az útmutató a legjobb PlayStation 5 kormánykerekekről segít kiválasztani az ízlésének és költségvetésének leginkább megfelelő modellt.

  gt dd pro

  Fanatec GT DD Pro

  A legjobb kormánykerék PS5-hez a 2024

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  Nincs találat

  A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

  0 hozzászólás

  Egy hozzászólás elküldése

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Pin It on Pinterest

  FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
  This is default text for notification bar