Oldal kiválasztása

Thrustmaster T-GT 2 kormánykerék : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Egy olyan időszakban, amikor az autóversenyzős videojátékok folyamatosan fejlődnek és egyre valósághűbb érzéseket kínálnak nekünk, ki ne álmodott volna arról, hogy a kontrollerét lecseréli egy kormánykerékre ?

Ez a játékon belüli kiegészítő szinte nélkülözhetetlenné vált, lehetővé téve a játékosok számára, hogy teljesen belemerüljenek a versenyzésbe, és egy profi versenyző bőrébe bújjanak.

Hihetetlenül sokféle kormánykerék modell létezik, de a márka Thrustmaster az egyik olyan márka, amely a piacon leginkább kitűnik minőségi termékeivel.

Ma úgy döntöttünk, hogy teszteljük a Thrustmaster T-GT 2 kormánykereket, a 2017-es Gran Turismo Sport megjelenését kísérő T-GT modell új változatát.

Ebben a cikkben ismertetjük a második verzió jellemzőit, előnyeit és hátrányait, elmondjuk, hogy milyen típusú játékosok számára a legmegfelelőbb, mennyibe kerül, és hol lehet megvásárolni.

A Thrustmaster T-GT 2 műszaki adatai

thrustmaster tgt2 kormánykerék

Miután 2017-ben kiadták a Thrustmaster T-GT I kormánykerék első verzióját, a márka tartozott magának annyival, hogy néhány év elteltével bemutassa nekünk a második verziót. Most ezzel a PS5 kormánykerékkel megtörtént.

Íme a fő jellemzőineklistája:

 • A Thrustmaster T-GT 2 kormánykerék átmérője 28 cm, forgási szöge pedig 1080 fok.
 • Ez a modell a PlayStation 5 és a Gran Turismo hivatalos licencével készült. Ezért kompatibilis a Playstation 5, a Playstation 4 és a PC-vel.
 • A bőrrel bevont kormánykeréken 25 akciógomb található, köztük egy iránykereszt, 9, a PS4 kontrollerre emlékeztető gomb és 4, a GT-hez tervezett forgókapcsoló (ezek segítségével állíthatjuk a differenciálművet, a kipörgésgátlót, az üzemanyagot stb.).
 • A Thrustmaster T-GT 2 kormánykerék 40 wattos kefe nélküli motorral rendelkezik. Az erővisszacsatolás gyors, nagyon nagy nyomatékkapacitással.
 • A modell belső alkatrészei az európai autóiparból származnak (AEC-Q), így minőségük és élettartamuk maximális.
 • Ez a kormánykerék dupla szíjrendszerrel rendelkezik a sima játék és a holtterek elkerülése érdekében.
 • A Thrustmaster T-GT 2 a következő szabadalmaztatott technológiákkal van felszerelve: T-AEC-Q, T-DCC, T-RTF, T-LIN, T40-VE, T-DFB, T-F.O.C, T-M.C.E és T-TURBO. Szabadalmaztatott H.E.A.R.T (Halleffect Accurate Technology) technológiával rendelkezik a korlátlan élettartam és az optimális pontosság érdekében.
 • A kormánykerék cseréje gyors és egyszerű. Ez lehetővé teszi a különböző típusú kormánykerekek (Rally, F1, stb.) használatát, amelyek külön megvásárolhatók.
 • A Thrustmaster T-GT 2 tartalmaz egy T3PA GT II 3 pedálos pedállapot pedállapot, de kompatibilis a külön megvásárolható T-LCM Pedals pedállappal is. Ráadásul kompatibilis a Thrustmaster TH8A és TSS Handbrake váltókarokkal és kézifékekkel, amelyek külön is kaphatók.
 • Méretek: 38 x 52,5 x 31 cm
 • Súly: 13.150 kg

Milyen típusú embereknek?

Ez a hivatalosan licencelt Thrustmaster Gran Turismo kormánykerék nyilvánvalóan a GT rajongóknak készült. Kár, hogy ennek a kormánykeréknek az összes funkciója nem mindig használható a Gran Turismón kívüli játékokkal.

De a Thrustmaster T-GT 2 kormánykerék által kínált összes tulajdonsággal és előnnyel rengeteg mindent megtehetsz, akár rally, akár F1, akár teherautó rajongó vagy.

Bár ez a kormánykerékmodell inkább a PlayStation-felhasználóknak szól, nemcsak a kezdő nagyközönség számára alkalmas, hanem a tapasztalt vezetők számára is, mivel cserélhető kormánykerékkel rendelkezik.

Az előnyök

thrustmaster t-gt-2 kormánykerék

A Thrustmaster T-GT 2 kormánykerékkel a márka nem fukarkodott az új technológiákkal. És miután teszteltük, megerősíthetjük, hogy ez mindenekelőtt ennek a modellnek az erőssége.

Az új kormánykerék három új technológiát tartalmaz: T-DCC, T-RTF és T-AEC-Q. Összetett kifejezések, amelyek a gyakorlatban a kormánykerék pontosságának, érzékenységének, teljesítményének és élettartamának javítását célozzák.

A csendes, kefe nélküli motornak köszönhetően az erővisszacsatolás nagyszerű teljesítmény-szabályozást és hosszú távú stabilitást biztosít. A beépített hűtőrendszernek köszönhetően még hosszú játékmenetek után sem észleltünk jelentős felmelegedést, és a motor teljesítménye állandó maradt. Ennek eredményeként a lendkerék optimális hőteljesítményt biztosít.

A Thrustmaster T-GT 2 másik előnye a játék során nyújtott kiváló érzések. Ez a modell hihetetlen rezgési pontosságot kínál. A független rezgésfunkció hozzáadása igazán érdekes, és valódi különbséget jelent a játékban, még ha egyelőre a Gran Turismo-hoz tartozik is. A gombok keménysége és érzékenysége kiválóan be van állítva, ami még valósághűbbé teszi a versenyben való elmerülést.

A Thrustmaster T-GT 2 kormánykerékhez mellékelt pedálokat nagyon jónak találtuk. Nagyon hasonlít a T3PA lengőkarhoz, amelyet ugyanezen márka T300 RS GT Edition modelljével együtt árulnak. 3 pedállal rendelkezik a gyorsításhoz, a kuplunghoz és a fékezéshez, állítható magassággal és dőlésszöggel. Fémlemezekből készült, ami bizonyos robusztusságot és nagyobb stabilitást kölcsönöz neki. A fékpedálrendszer gumiból készült, ezért érezhet némi ellenállást, amikor erősen fékez, vagy amikor a löket végére ér.

A Thrustmaster T-GT 2 kormánykereke cserélhető, ami szerintünk egy igazi plusz. Így testre szabhatod a konfigurációt, hogy megfeleljen a kedvenc versenytípusaidnak. Ez a modell kompatibilis a Thrustmaster bővítményekkel, így széles választékot kínál.

Hátrányai

A hátránya, hogy be kell ismernünk, hogy a Thrustmaster T-GT 2 kormánykeréknek nagyon kevés közös vonása van elődjével, a T-GT 1-gyel. Úgy véljük azonban, hogy ennek a modellnek más hátrányai is vannak.

A lapátokat elég zajosnak és kissé puhának találtuk. Kellemetlen meglepetéssel tapasztaltuk, hogy meglehetősen rossz minőségűek. Úgy tűnik, hogy a reakció és a zaj hiánya a rugó hiányából ered.

Ahogy korábban már röviden említettük, a Thrustmaster T-GT 2 kormánykerék rendelkezik rezgési opcióval, amely sajnos csak a Gran Turismónál érhető el. Úgy gondoljuk, kár, hogy olyan opciót fejlesztettünk ki, amely más játékokhoz nem használható.

Különösen azért, mert a Thrustmaster T-GT 2 kormánykerék nem olcsó. A 749 eurós induló árral ez a nagyon magas árcédula sokakat eltántoríthat a vásárlástól, mert egy ekkora összeget meg kell tudni engedni magunknak.

Mi több, ezért az árért nagyon sajnáljuk a Load Cell fékpedál hiányát. A tökéletes játékélmény érdekében egy másik, jobb minőségű modellt részesítettünk volna előnyben, mint például a Thrustmaster T-LCM.

Hol lehet megvásárolni, és mennyibe kerül?

Mint a márka gyakorlatilag minden más modelljéről, a Thrustmaster T-GT 2-ről is minden szükséges információt megtalálsz a hivatalos weboldalon. A listaár 749,99 €, de jelenleg nincs raktáron.

AzAmazon.co.uk weboldalon azonban néha akciósan is megtalálhatja.

 

Nézzen szét a használt gépeket vásárló és értékesítő oldalakon, ahol rendszeresen találhat kedvező árú ingajáratokat. Óvakodjon azonban a túlságosan csábító ajánlatoktól, amelyek átverések lehetnek, és figyeljen a termék feltételeire, mielőtt a vásárlás mellett dönt.

Következtetés

A Thrustmaster T-GT 2-t egy nagyon jó minőségű keréknek találtuk, amely nagyszerű játékérzetet nyújt, még akkor is, ha nem sokban különbözik elődjétől.

Sajnáljuk, hogy nem tartalmaz Load Cell pedálegységet, és hogy a hátsó jelátalakító ismét a Gran Turismo számára van fenntartva.

A Thrustmaster T-GT 2 azonban egy csúcsmodell, kényelmes, hihetetlen pontossággal, amely hosszú órákon át tartó játékot biztosít. Jelenleg kihívást jelent, hogy találjon jobb szíjhajtású lendkereket a piacon. Ezért ajánljuk, hogy csukott szemmel csináld.

THRUSTMASTER T GT 2

Thrustmaster T-GT 2

Kényelmes, csúcsminőségű kormánykerék hihetetlen precizitással

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar