Oldal kiválasztása

Asetek Forte csomag : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek Forte csomag

Előnyök

 • Kivételes építési minőség
 • Teljes ellenőrzés és irányítás szoftverrel
 • Ultra-immersív erő-visszacsatolás

Hátrányok

 • Nincs alapbeállítás a kormánykerékről
 • Egy hajtókar, amely hosszú szimulátoros versenyeken kényelmetlen lehet.
 • Csak 2 raklap
 • Nincs képernyő a kormánykeréken

Értékelésünk: 9.4/10

Az egyedi PC-k kedvelői minden bizonnyal ismerik a márkát Asetekfőleg azok, amelyek a vízhűtés körül forognak. Ez a gyártó többé-kevésbé legendás a radiátorok, szivattyúk és a CPU-k és GPU-k folyadékhűtési rendszerei terén.

A vállalat számos szabadalommal rendelkezik, amelyeket a következők használnak CoolerMaster, Corsair, NZXT valamint a vízhűtési szegmens más márkái. Gondolom, tisztában van azzal, hogy egy CPU (blokk) vízhűtési rendszerének kifejlesztése költséges, és a költségek minimalizálása érdekében jobb, ha szabadalmat használnak. Sokkal jövedelmezőbb osztalékot fizetni egy harmadik félnek, mint egyszerre több millió eurót költeni termékfejlesztésre.

Röviden, az Asetek a PC-ipar, pontosabban a vízhűtés szegmensének egyik főszereplője. Csakhogy a cég főnöke autóversenyrajongó, és a fia is az. Ennek eredményeképpen az Asetek a világ minden táján az autó- és szimulátorrajongók segítségére lépett, és nagyon prémium minőségű szimulátoros perifériákat kínál. A következőkben bemutatom önöknek a Erős amely az Asetek termékcsalád közepét képviseli, és egy alapból, kormánykerékből és pedálokból áll. Természetesen az egyes termékeket külön-külön is megvásárolhatja, ha szeretné.

 

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • 18 nm nyomatékot fejlesztő Direct Drive bázis
 • 22 bites kódoló, amely a
 • Karbonszálas kormánykerék F1/GT stílusban, 29 cm átmérővel
 • Lengőkar 2 Load Cell pedállal és egy fékpedállal, amely akár 180 kg nyomást is kibír
 • Prémium minőségű anyagokból, többek között szénszálból és alumíniumból készült.
 • 12 gomb, 6 forgókapcsoló, 2 kapcsoló és 3 kódoló az előlapon a kormánykerék számára
 • QR a hátsó részen megegyezik a Simucube

 

Tervezés

Kezdjük a csomagban található kormánykerék kialakításával. A kerék egy tipikus F1/GT, alul nyitott. Ez azt jelenti, hogy a fogantyúk nem csatlakoznak a szerkezethez, ami segíti a kormánykerék általános ergonómiáját, amint azt alább látni fogjuk. Az elülső szénszálak egyedi, a konkurenciához nagyon hasonló dizájnt kölcsönöznek a kormánykeréknek, és az egészet néhány narancssárga, enyhén sárgába hajló elem díszíti. Az előlapon nincs képernyő, és őszintén szólva az árnál, amin ezt a készüléket árulják, ez lett volna a legkevesebb, amit megtehettünk volna.

Az alap egy nagy fémdarab. A 30 cm hosszú, 13 cm magas szörnyeteg magába zárja a motort, amely nem kevesebb, mint 18 nm nyomatékot termel. A kialakítás egyszerű, a műanyag panelek közé szorított fémházzal. A Forte alapon mindenütt vannak lamellák, hogy elvezessék a motor által termelt hőt, és az alakja eléggé szabványos, azt mondanám. Az Asetek inkább az egyszerűséget választotta, mint az extravaganciát, mint a Moza, de a dizájn szubjektív elem.

Fejezzük be a csomag pedálfalával. Ezt a perifériát minden bizonnyal nagyban inspirálták a Pagani vagy a Koenigsegg modelljei, lélegzetelállító dizájnnal. A pedálok mind fekete színűek, a Load Cell rendszerek élénk narancssárga hangsúlyokkal. Ami engem illet, még mindig gyönyörű, de szerintem egy kicsit túl sok a logó a főlemezen.

Asetek Forte csomag

Testreszabott összeszerelés

A Forte kormánykerék a Simucube-éval megegyező QR-t használ, így a kormánykerék a helyére illeszkedik, és utána egyáltalán nem mozdul el. A talapzat elölről vagy alulról rögzíthető. Szüksége lesz egy olyan alvázra, amely támogatja az Asetek elülső rögzítési rendszerét, vagy megvásárolhatja az Asetek által forgalmazott konzolt. Győződj meg róla, hogy elvégezted a kutatást, mert a márka meglehetősen új a szimulátoros versenyzésben.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az alap rögzítő nyílások a hosszú szimulátoros versenyek során egy kicsit szenvednek, így a felhasznált műanyag miatt egy kis rés keletkezik. Ez pusztán esztétikai jellegű, és semmiképpen sem veszélyezteti a szerkezetet.

A pedalboardot úgy tervezték, hogy egy gályarab alvázra szerelhető legyen. Ez a kis ékszer nem kevesebb, mint 180 kg nyomást bír ki a fékpedálon, és ez nem kevés. A Forte csomagban található összes perifériát úgy tervezték, hogy könnyen felszerelhető legyen egy modern, robusztus vázra.

 

Gyártás és befejezés

Most a történet egy kicsit vegyes. Ami a hajtókarokat illeti, 100% alumíniumból készült, nagyon jó minőségű, szinte példás kivitelben. Azért mondom, hogy “majdnem”, mert van néhány darab, amelynek kissé kiálló szélei vannak, de amennyire én tudom, ez volt az Asetek szándéka, talán azért, hogy ipari megjelenést kölcsönözzön. Ennek ellenére prémium minőségű és kivitelezésű.

Az alap alumíniumból készült, de az első és a hátsó borítás műanyag. Az általános kivitelezés nagyon jó, bár az elülső rögzítési rendszer erősen húzza a fedél műanyagját, és egy kis rést hagy, ami pusztán esztétikai jellegű.

Fejezzük be a kormánykerékkel. A Forte kiválóan kidolgozott, különös figyelmet fordítva a kormánykerék minden alkatrészének részletességére. A szénszál erősíti a kormánykerék prémium megjelenését, és mi nem is várnánk kevesebbet egy olyan kormánykeréktől, amely többe kerül, mint egy Fanatec csomag. De ez kompozit: szénszállal erősített műanyag.

 

A csomaggal való megismerkedés

A Forte kormánykerék átmérője 29 cm, ami a kategóriában átlagosnak mondható. Az ergonómia igazán jól átgondolt, az összes kezelőszerv az ujjaidhoz közel van. Ugyanez vonatkozik a hátul lévő 2 lapátra is, amelyeket könnyű használni versenyzés közben. Néhány kódoló és kapcsoló azonban meglehetősen nehezen kezelhetőnek bizonyult, és nem tudom, hogy ez a beállítási probléma vagy a konstrukciójukban lévő hibák miatt van-e.

Ami a hajtókarokat illeti, a 2 pedálon beállíthatod a beállításokat, de hosszú szimulátoros versenyeken meglehetősen kényelmetlenül éreztem magam. A 2 pedál szinte függőlegesen áll, és ez egyáltalán nem természetes helyzet a lábak számára, kivéve talán egy F1 típusú alvázon, ahol a lábak fel vannak emelve.

Asetek Forte csomag

Érzések játék közben

Az alap

Ami az alapot illeti, az egyszerűen kiváló, amennyiben időt szánt arra, hogy megfelelően konfigurálja azt az Asetek szoftver segítségével. A motor nem csak erős a 18 nm-es nyomatékával, hanem képes gyenge és nagyon gyenge, valamint erős és nagyon erős hatásokat is produkálni, gyakorlatilag egyidejűleg.

Az alap nagyon dinamikus, amikor az erővisszacsatolás átviteléről van szó, és tökéletesen alkalmazkodik a vezetési stílusodhoz, még akkor is, ha a szemcsésebb érzést vagy a megfelelő mennyiségű erőt közvetlenül a kezedben szereted. Ráadásul a hőkezelés is tökéletes, még több órás használat után is. Ez az Asetek alap egy idő után sem csökken a teljesítménye, és ez tiszta boldogság.

A kormánykerék

A Forte kormánykerékre váltok. Amint elkezded forgatni a kereket, rájössz, hogy elég nehéz (több mint 1,3 kg a mérlegen), különösen, ha már kipróbáltad például a Fanatec szénszálas kerekeit. Mindazonáltal ez a kerék, az Asetek alaplappal párosítva, nagyon jó adag játékérzetet ad nekünk. A vezetési pozíció a kategóriában meglehetősen szabványos, 09:15-ös, és a gombok könnyen elérhetőek, még ha néhány az én ízlésemnek kissé kemény is.

Másrészt, nagy előny a Fanatec konkurenciájával szemben az Asetek Forte kormánykerék fogantyúinak átmérője: sokkal nagyobbak, ami sokkal kellemesebb vezetési élményt biztosít. Sokkal jobban fogod a kormányt, ami javítja a köridőket, valamint az ergonómiát.

A pedálok

Fejezzük be az Asetek pedálfalával. Természetesen mindkét pedál állítható a tapintás, a löket, az ellenállás, a végállás pozíciója és minden más tekintetében. Ez egy prémium kategóriás eszköz, ne feledjük, még akkor is, ha a pedálok függőleges elhelyezkedése miatt idővel kényelmetlen.

Ami a tapintást illeti, a gázpedál meglehetősen sok használat után kiválónak bizonyult. A végállás beállítása után a gázpedál nagyon lineáris, pontos és kellemesen használható, annak ellenére, hogy a pedál függőleges pozíciója idővel kényelmetlen lehet. A fék viszont egy teljesen más történet, és őszintén szólva az árát tekintve valami kivételesre számítottam.

A terhelésmérő cella egy szabványos kétfokozatú egység egy előfeszítési zónával (1.th emelet). Mindkét emeleten van lehetőség a beállításokra, de nem igazán találtam meg azt, amit kerestem. Az első fokozatot túl puhának éreztem, a rugó és a szoftver/érzékelő bütykölésével töltött órák ellenére. Ez egy elveszett ügy volt, és egy újabb csalódás.

Az elasztomer sem volt jobb. Ez cserélhető, de a “stop” zóna túl gyorsan jön, és hamar azon kapod magad, hogy a lábadat egy betonfalba próbálod belehajtani. Vannak szoftveres beállítások a fékezési interpolációhoz, de ez torzítja a reflexeket más Load Cell hajtókarokkal, ha több ilyen van.

 

Kompatibilitás

Magától értetődik, hogy az Asetek 3 Forte perifériája csak a PC platformmal kompatibilis, azon egyszerű oknál fogva, hogy a márka új a piacon, és még eltart egy darabig, mire Sony és a Microsoft zsetonokat adnak neki a termékeiért. A gyártó azonban egyértelműen kijelentette, hogy konzolkompatibilis perifériákat kíván kínálni.

Ami a szimulátoros versenyzős címeket illeti, ezek gyakorlatilag mind kompatibilisek a Forte termékcsaláddal, ahogy a szimulátoros perifériák gyártójának más termékei is.

GT DD PRO

Ár-érték arány

Tehát figyelmeztetem önöket, hogy a számla magas lesz. A Forte alapmodell majdnem 160 euróba kerül, a kormánykerék majdnem 660 euróba, a pedálok pedig majdnem 560 euróba, az S változat pedig több mint 600 euróba kerülnek.

Összességében 2020 és 2070 euró közötti összeget kell fizetni ezért az Asetek csomagért, ami véleményem szerint nagyon drága, különösen, hogy az ár-érték arány nem a javára válik, mivel például a kormánykeréknél rengeteg műanyagot használtak fel.

 

Az ítéletem

Tehát, az ítéletem erről a középkategóriás csomagról az Asetek-től. Nagyon tetszett a kormánykerék, az ergonómiája és a fogása. Nagyon tetszett az alap, amely kiválóan felülmúlja a versenytársakat(Fanatec DD1 és Moza R21), még akkor is, ha papíron kisebb teljesítményű, mint a többiek. Csak az erővisszacsatolás dinamikus, nagyon kommunikatív, jól szemcsés, és nagyot üt. A visszajelzések egyszerűen jobbak, mint a Fanatec és a Moza bázisoké, ennyi az egész.

De a Forte lengőkarok ára meg sem közelíti ezt az árat, és a helyedben én inkább kihagynám. Az én javaslatom az, hogy vegyük az alapot és a kormánykereket, még akkor is, ha az utóbbi nem éppen csúcsmodell a sok műanyaggal, és essenek vissza egy ClubSport V3 standard vagy Invertált.

gt dd pro

Asetek Forte csomag

Rendkívül magával ragadó csomag, kivételes minőség.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar