Oldal kiválasztása

Fanalab: Szoftver a beállítások kezeléséhez

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Ha már hosszabb ideje foglalkozol szimulátoros versenyzéssel, akkor tisztában vagy a rendelkezésre álló beállítások és konfigurációk széles skálájával. Vannak olyanok, akik kifejezetten a motorsport egyes szakágai iránt érdeklődnek, míg mások megpróbálnak egy kicsit mindenből lenni.

A különböző beállítások különböző perifériákat jelentenek. Egyetért azzal, hogy egy F1-et preferáló versenyzőnek nem ugyanazok a perifériák állnak rendelkezésére, mint egy rally- vagy driftversenyzőnek. Lehet, hogy a szimulátorok azonosak(például az Asseto Corsa ), de az autók és a beállítások biztosan nem lesznek azonosak. Mindig lesz azonban egy pont, ami összeköti a beállításokat, egy kulcselem, amit egy konfiguráció nem tud nem megtenni, és ez az alap.

A szimulátoros versenyzés globális szereplői közül a következőkkel rendelkezünk Fanatec egy német gyártó, amely több mint 20 éve van jelen a játékban. A Fanatec a világ minden szimulátoros versenyzőjének igényeit kielégítő termékek széles választékát kínálja, és mind a perifériák hardverét, mind a szoftverét fejleszti, biztosítva a platformok tökéletes működését. Nyilvánvaló, hogy egy Direct Drive bázis a kezeléséhez szükséges szoftver nélkül nem sokat ér. Hogyan fogja konfigurálni a beállításokat, hogyan fogja az alapot az igényeihez és preferenciáihoz igazítani, vagy akár különböző szakágakhoz használni? Nos, ezt fogjuk megtudni a következőkben. Bemutatom neked a Fanalabot, a szoftvert, amely a Fanatec szimulátoros perifériáit kezeli, a láncszemektől és pedáloktól kezdve a kormánykerékig és a váltókig.

Mi az a Fanalab?

fanalab

A Fanalab a Fanatec házon belüli szoftvere a német gyártó összes perifériájának kezelésére. Tekintettel arra, hogy minden terméknek van egy mikrochipje, amely működik és adatokat generál, a kiegyensúlyozott, nagy teljesítményű beállításhoz elengedhetetlen egy olyan szoftver, amely képes mindezt megérteni és számos ponton változtatásokat végrehajtani.

Egy ilyen eszköz lényege nem csak az, hogy a lánctartók maximális nyomatékát, az erővisszacsatolás viselkedését és a rezgések intenzitását konfigurálni lehessen, hanem az is, hogy paraméterezni lehessen a hajtókarok érzékenységét, hogy kiküszöböljük a holt zónákat, vagy hogy nagyon specifikus érzetet kapjunk a lábunkhoz.

A Fanalab által támogatott perifériák

Nem kell emlékeztetnem, hogy a Fanatec széles termékkatalógussal rendelkezik, a Direct Drive láncszemektől kezdve a szénszálas kormánykerekeken át a hajtókarokig és váltókarokig, mindez 3 termékcsaládban: CSL, ClubSport és Pódiumbelépő, középkategóriás és felső kategóriás.

Gyakorlatilag az összes Fanatec szimulátoros periféria támogatja a Fanalab szoftvert, így nagyon széles termékválaszték áll rendelkezésedre. A Podium és ClubSport perifériák teljes választékát, valamint a CSL termékcsalád nagy részét kínálja.

Hogyan működik a Fanalab

Mielőtt tehát bármit is kipróbálna, először is töltse le a Fanalab legújabb verzióját a Fanatec weboldaláról, és telepítse a szoftvert. Ha ez megtörtént, indítsa el a Fanalebet, hogy összekapcsolja azt a számítógépen lévő szimuval. Ezt a Fanalab ‘Játékprofil’ menüjén keresztül teheted meg, és egy teljes listát kapsz a támogatott játékokról. És ne aggódj, bőven van miből válogatni, rengeteg arcade, szim-arcade és szimulációs cím közül. A Fanatec a szimulátor-versenyzés egyik főszereplője, így természetes, hogy termékeit (perifériák és szoftverek) számos játék támogatja a piacon.

A szoftver és a szimu összekapcsolása lehetővé teszi, hogy a Fanatec perifériáiról lényeges telemetriai adatokat kérjen le, lehetővé téve a beállítások finomhangolását a saját preferenciáinak megfelelően, és ez az, amit látni fogunk.

Lehetséges beállítások a Fanalab segítségével

Egyetértesz azzal, hogy a versenyzőknek nem ugyanazok az igényeik a szimulátoros perifériák tekintetében. Egyesek maximális realizmusra vágynak, míg mások egy jó, pihentető időtöltésre. A bázis maximális nyomatékának kihasználása DD2 egyértelműen a profi szimulátoros közönséget célozza meg. Ennek eredményeképpen a nyomaték beállítására különböző lehetőségek állnak rendelkezésre, beleértve a nyomaték csökkentésének lehetőségét is.

Íme néhány lehetséges beállítás, nem az összes, a Fanalab segítségével, mert ez a szoftver nagyon teljes és mindenekelőtt nagyon erős.

  • A kormányzási szög. A bázistól függően a maximális kormányzási (vagy forgási) szögek fokban (°) vannak megadva. Minél magasabb ez az érték, annál jobban el kell fordítania a kormányt, hogy elérje a megállót. Ezzel a beállítással azonban lehetőséged van arra, hogy csökkentsd ezt a maximális értéket, így a vezetés úgymond “rugalmasabbá” válik.
  • Erőteljes erővisszacsatolás. Itt lehet beállítani a maximális nyomatékot, amelyet az alap százalékban kifejezve produkál. Például: ha van egy 8 nm-es CSL DD, és ezt az értéket 100%-ra állítja, akkor egy olyan alapot kap, amely az összes nyomatékát leadja.
  • Erővisszacsatolás kalibrálása. Alapvetően úgy állítod be az alapot, hogy az összes erővisszacsatolást durva vagy sima módon adja. Ez a beállítás fontos, különösen akkor, ha 8 nm-nél nagyobb nyomatékú alapot használ, mert akkor nem fogsz tudni különbséget tenni aszfalt, vibrátor, ütés vagy bármilyen más erő között.
  • A lendkerék tehetetlensége. Ez a beállítás a realizmus egy extra rétegét adja hozzá, különösen, ha érezni szeretné a testmozgásokat, a kanyarnyomást, a jármű súlyát és így tovább.
  • A játék hatásainak intenzitása. Itt módosíthatja a játék által közvetített összes hatást, például rezgéseket, ütéseket és így tovább. Gyakorlati szempontból ez nem lesz túl nagy hatással az erővisszacsatolásra, de úgymond “simább” lesz az utazás.
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar