Oldal kiválasztása

Melyik a legjobb kormánykerék a Gran Turismo 7 (PS5) játékhoz?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sok sim-versenyző számára a Gran Turismo lehetővé tette számukra, hogy megtegyék első lépéseiket ebben a tudományágban. Az első PlaystationMinden generációban volt egy új Gran Turismo.

Az évek során a játék mind grafikailag, mind játékmenetileg sokat fejlődött. Azt kell mondani, hogy a konzolokon és a szimulátoros játékokon nagyon kevés versenytársa van a Gran Turismónak, különösen a konzolokon, amelyeken a Sony. A rajongók minden egyes megjelenéskor izgatottan várják a saga-t, és az azt követő eladások gyakran kiválóak, ami azt jelzi, hogy több mint 20 év elteltével a Gran Turismo versenyzők még mindig el vannak ragadtatva a játéktól.

Természetesen – a szimulátoros versenyzés rajongóinak örömére – számos periféria áll rendelkezésre, hogy teljes mértékben ki tudd használni a versenyautókat és a GT által kínált élményt PlayStationön. Ma megnézzük a PS5-tel és a Gran Turismo 7-tel kompatibilis legjobb kormánykerekeket.

#1 : Fanatec GT DD PRO

⭐ Score : 9.9/10

fanatec gt dd pro

✅ A legjobb ár-érték arány

“Szeretjük a verhetetlen ajánlatáért és a csúcsminőségéért.”

#2: Fanatec GT DD Extreme

⭐ Score : 9.5/10

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

✅ Végső GT merítés

“Imádjuk a 15 Nm-es nyomatékát és az ultra-realisztikus versenyérzetét.”

#3: Thrustmaster T248

⭐ Score : 8.8/10

thrustmaster-t248-avis

✅ Egy kiváló csomag kezdőknek

“Imádjuk az élénk, precíz erővisszaadását”.

1. Fanatec Gran Turismo DD Pro (5 és 8 nm)

fanatec gt dd pro

Véleményünk szerint a legjobb kormánykerék a Gran Turismo-hoz a Fanatec GT DD Proa Fanatec német szimulátor-perifériákat gyártó cég hivatalosan engedélyezett GT csomagja. Itt a Sony készítette el a specifikációkat, a Fanatec pedig a kormánykerék kifejlesztéséért és gyártásáért volt felelős.

Ennek a csomagnak az alapja a CSL DD, 5 vagy 8 nm nyomatékkal, attól függően, hogy melyik változatot választja. Egyszerűen fogalmazva: minden tekintetben fényévekkel előzi meg a másik két csomagot, amelyeket az imént bemutattam. A maximális nyomaték 5 vagy 8 nm, az erővisszacsatolás pedig erőteljes, pontos, magával ragadó és rendkívül kommunikatív. A GT7-ben a legapróbb részletekig mindent érezni fogsz, amit az általad vezetett autó tesz.

Ami a kormánykereket illeti, ez egy fokkal alatta van annak, amit megszoktunk a Fanatec. Az ergonómia jó, de az építési minőség hagy némi kívánnivalót maga után. A szerkezet teljes egészében műanyagból készült, ami olcsónak tűnik egy olyan csomagon, amely egy kis pénzbe kerül. Van egy kis OLED-képernyő és egy RevLED közvetlenül felette, gombok, amelyek könnyen elérhetők anélkül, hogy a kezed elhagyná a kormánykereket, egy meglehetősen józan, fekete és ezüst színeket ötvöző dizájn (bár minden műanyag), 2 kis lapát a hátulján és a QR1 Lite. Valójában azt tanácsolnám, hogy az 5nm-es változatot válassza, ha megtartja ezt a műanyag QR-t, különben a fémre vált a 8nm-es változatra.

A pedálok szabványos CSL pedálok, így 2 pedált és rugót kap az ellenálláshoz. Normál használatban rendben van, jobb, mint a másik kettő, és egy készlettel frissíteni is lehet. Terhelésmérő cella.

Az ár tekintetében a Fanatec Gran Turismo DD Pro cserélhető 700 € az 5nm-es változatra és 800€ a 8 nm-es változatért.

Előnyök

 • Rendkívül pontos erővisszacsatolás a Direct Drive motornak köszönhetően
 • Csendes a ventilátor hiányának köszönhetően a talapzaton.
 • Teljesen konfigurálható a testreszabási lehetőségek széles skálájával
 • Könnyen kezelhető fehér OLED kijelző a beállítási menü és a telemetria eléréséhez
 • Minőségi hajtókar a csomagban, nagy platformmal a lábak alátámasztásához
 • Széles körű kompatibilitás (PC, PlayStation 3, 4, 5 és Xbox One/Series X&S)

Hátrányok

 • Gyakran nincs raktáron és nehéz beszerezni!

2. Fanatec GT DD Extreme

fanatec gt dd pro

Itt az ideje, hogy a Fanatec tegyen valamit, hogy visszaszerezze rajongóit és részesedését a szimulátoros versenyzés piacán. A márka már régóta hiányzik a középkategóriás Direct Drive alapmotorok közül, amelyek 12 és 16 nm közötti nyomatékot fejlesztenek. A versenyzők jó része számára ez a 12 és 16 nm-es nyomaték jelenti a szimulátoros versenyzés édes pontját: nem túl erős ahhoz, hogy letépje a karodat egy baleset esetén a pályán, de van elég a gyomrodban ahhoz, hogy a fenébe is mondd a klipszelést. Éppen ezért számos szimulátoros márka nagyban fogadkozik ebben a szegmensben, amelyet egyébként a tapasztalt versenyzők nagyra értékelnek.

Ez az új GT DD Extreme tehát egy Direct Drive ClubSport DD+ alapot használ, amely 15 nm állandó nyomatékot fejleszt. Néhányan megkérdezhetik, hogy mi az az állandó pár? Nos, ez nagyon egyszerű: a bázis gyakorlatilag a használat teljes időtartama alatt képes fenntartani a teljes teljesítményét. Más szóval, ha a maximumra hajtod, mindig 15nm nyomatékot fog kifejleszteni, ami nem mondható el a versenytársakról, akiknek gyakran van alapjuk a csúcsteljesítménnyel (max. rövid ideig).

A csomag tartalmaz egy új Gran Turismo kormánykereket is, amely kissé más kialakítású, mint a helyébe lépő, valamint prémium minőségű anyagokat. Ha érdekel a vásárlás, a Fanatec weboldalán jelenleg 1300 euróért találod meg. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben a csomagban csak az alapot és a kormánykereket kapod meg, így egy pedáltáblát is be kell szerezned, hogy teljes legyen minden magára valamit is adó szimulátoros beállítás.

Előnyök

 • Magas, állandó 15 Nm-es nyomaték a magával ragadó vezetési élmény érdekében
 • Új Direct Drive ClubSport DD+ alap, amely jó ár-érték arányt kínál
 • Gran Turismo prémium kormánykerék minőségi anyagokkal

Hátrányok

 • Meglehetősen magas ár
 • Nehéz és terjedelmes
 • Pedálok nem tartozék

3. A Thrustmaster Т-248

thrustmaster-t248-avis

A Thrustmaster Т-248 egy nagyon friss kormánykerék, vagy inkább csomag, amelyet csak a Next-Gen konzolokhoz, azaz a PS5 és az Xbox Series X/S konzolokhoz adtak ki. Le T-248 28 cm átmérőjű, műanyag szerkezetű kerékkel rendelkezik.

Az erővisszacsatolás tekintetében a T-248 egy szíj- és fogaskerék-meghajtású Burshless motort használ, ami valahol a Thrustmaster T-150 és T-300 között helyezkedik el. Érzetét tekintve egy lépéssel jobb, mint a Logitech G92/G923 (amit a következőkben megnézünk), mivel a Thrustmaster elég jól elsajátította ezt az erő-visszacsatolási technológiát. A nyomaték alig több mint 4 nm, és ez is rendben van.

A T-248 formatervezése józan, fekete kormánykerékkel, néhány piros akcentussal és egy piros sávval a tetején. Van egy elég jó méretű képernyő is a tartományhoz, amely néhány telemetriai adatot jelenít meg. A T-248 ergonómiája jó, a gombok könnyen elérhetők, ha a keze a repüléssel van elfoglalva. A lapátok azonban egy kicsit kisebbek, mint a Logitech modelljeinél. De nem fogok túl sokat panaszkodni emiatt.

Más a helyzet a pedálfal esetében, mivel ez a T3PM 3 pedállal. Ez az alumínium készülék elég robusztus a legkeményebbek számára is. A doboz 2 fékrugót tartalmaz: egy lágyat és egy keményebbet, ami sokkal jobb érzést biztosít, mint a Logitech hajtókarok.

Most pedig jöhet a díj. A T-248 akciósan 300 euró körüli áron, akciósan pedig 350 euróért kapható. Ami engem illet, ha szeretnél jó érzést és magas szintű merítést kapni a Gran Turismo 7-ben (anélkül, hogy kifizetnéd a Direct Drive árát), én a T-248-at választanám.

Előnyök

 • Figyelemre méltóan pontos és mért erővisszacsatolás
 • Három különböző típusú erővisszacsatolás közül választhat
 • Sokoldalú, hatékony pedálok, választható féknyomással
 • Integrált vezérlőképernyő
 • Kényelmes, pontos fogás
 • Nagyon vonzó bőrfelület
 • Kiválóan kompatibilis a PS4, PS5 és PC konzolokkal Gyors és egyszerű telepítés

Hátrányok

 • A raklapok különösen zajosak
 • A kerék nem levehető vagy cserélhető.
 • A dizájn nem mindenkinek tetszhet
 • Viszonylag magas ár
 • Meghibásodás esetén újra be kell fektetnie egy teljes kormánykerékbe.

4. Logitech G Pro Kerék + versenypedálok

fanatec gt dd pro

Folytatjuk egy új perifériával, az elsővel a sorozatban a Logitecha G Pro. Mi az a G Pro? Nos, ez a Logitech válasza a Fanatecnek és társainak az alapokra. Közvetlen meghajtás és Terheléscelláspedálok.

Ennek a kormánykeréknek a kialakítása egyszerűen tökéletes: józan, alumíniummal, bőrrel, feketével és néhány kék akcentussal. Egyszerűen csodálatos, ami engem illet, és nem vagyok meglepve, mert a Logitech mindig is jó volt abban, hogy gyönyörű perifériákat készítsen. A kormánykerék, a pedálok és a talp kivitelezése kiváló.

Ha már az alapról beszélünk, ez itt Direct Drive 11 nm-es maximális nyomatékkal. Több mint tökéletes a Gran Turismo 7 szimulátoros versenyzéshez, és biztosan nem fogod túlságosan erőltetni. Az érzések ott vannak, ahogy a realizmus is. Az erővisszacsatolás pontos, stabil és nem fog váratlanul érni. Azonban a TrueForce az én ízlésemnek egy kicsit túl sokat tesz, sok a beavatkozás a rezgésszinten. Van, akinek tetszik, van, akinek nem, magamat is beleértve.

A pedálok a következőkből készültek Terheléscellábólamely szintén az első a maga nemében, és kiváló fékérzetet biztosít. A fékpedál kemény és kommunikáló, a másik kettő pedig rugóskészletekkel állítható. Önmagában ez egy jól elkészített és mindenekelőtt jól kidolgozott termék, amely felveszi a versenyt a nagy nevekkel a játékban.

Térjünk át az árra. Szóval drága, rögtön elárulom: a kormánykerék + talp cserélhető 1100 €és pedálok 390 €összesen majdnem 1500 €. Ez még mindig sok pénz, de ez is prémium. Szóval…

Előnyök

 • Közvetlen meghajtási technológia: Valósághű erővisszacsatolást biztosít.
 • Trueforce: Pontos, magával ragadó erő-visszacsatolási rendszer.
 • Józan dizájn: El kell mondani, hogy nagyon stílusos és jól néz ki.
 • 11 Nm nyomaték: hihetetlen vezetési élmény.

Hátrányok

 • Zaj használat közben: Néhány játékost zavarhat.
 • A dizájn túl egyszerű lehet: egyesek számára hiányzik a karakter.
 • Gombok elrendezése a PlayStation rendszer ben: nem intuitív elhelyezés.
 • A pedálok szögének beállítására való képtelenség
 • Magas ár: Sok játékos számára elérhetetlen lehet.

5. A Logitech G29/G923

logitech g923

Logitech a szimulátoros versenyzés egyik főszereplője, mind a kezdeti időkben, mind napjainkban. El kell mondani, hogy a svájci vállalat tud egy-két dolgot a játékról, hiszen a billentyűzetek és egerek sokak szerint a világ legjobbjai közé tartoznak.

Tehát, a Logitech G29 egy belépő szintű csomag a Logitech-től, amely kompatibilis a Sony konzoljaival, nevezetesen a PS4 és a PS5. Ez a csomag tartalmaz egy alapot fogaskerekes motorral, egy 28 cm átmérőjű, lapos aljú lendkereket és egy pedállapot. Papíron a motor erő-visszacsatolási technológiája meglehetősen régimódi, de egész jól működik.

Az érzés tisztességes, tekintve, hogy az alapmodell kevesebb mint 4 nm nyomatékot produkál. Ez nem sok, de elég jó egy olyan versenyzőnek, aki csak egy jó réteg merítést szeretne hozzáadni a Gran Turismo 7 játékaihoz. A kormánykeréken egy RevLED, 2 nagyméretű kormánylapát és számos gomb található, amelyek mind könnyen elérhetőek. Mivel a kormánykerék meglehetősen kicsi, az ergonómia kiváló: minden kezelőszerv könnyen elérhető közelségben van.

Ami a pedálokat illeti, egy darabig megteszik a dolgukat. Ne várj tőle nagyszerű érzéseket, mert nem sokat fogsz kapni. Ez csak egy rugó a pedálokon, végállásokkal, ennyi az egész.

A G923ez csak egy frissítés a G29 jobb szoftverrel, és a TrueForceA Logitech magával ragadó technológiája. Most pedig jöhet a díj. A G29 körülbelül 290 euróba, a G923 pedig 320 euróba kerül. Még mindig elég jó a kezdőknek és azoknak a versenyzőknek, akiknek nincs sok idejük a szimulátorozásra.

Előnyök

 • Esztétikai minőség
 • Kiváló kezelés
 • Nagyon jó minőség
 • Minőségi pedálok mellékelve
 • Széles körű kompatibilitás

Hátrányok

 • Az erő visszatérése egy kicsit túl hirtelen
 • Nem praktikus pedál kábel

A legjobb kormánykerék a Gran Turismo játékban 2024

Összefoglalva, a PS5-ös Gran Turismo 7 játékhoz a kormánykerék kiválasztása elsősorban a költségvetésedtől és a keresett játékélménytől függ.

A kezdők vagy azok számára, akik sok pénz befektetése nélkül szeretnék elkezdeni a szimulátoros versenyzést, a Logitech G29/G923 vagy a Thrustmaster T-248 kormánykerék jó választás.

Azonban azok számára, akik a tökéletes játékélményt keresik, és hajlandóak egy kicsit többet befektetni, a Fanatec Gran Turismo DD Pro jelenleg a legjobb választás.

gt dd pro

Fanatec GT DD PRO

A legjobb kormánykerék a Gran Turismo 7 játékhoz

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar