Oldal kiválasztása

Moza FSR : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza FSR

Előnyök

 • 4,3 hüvelykes képernyő
 • Szénszálas kivitel
 • Számos megrendelés

Hátrányok

 • Kissé magas ár és súly
 • Nem kompatibilis a SimHabbal

Értékelésünk: 9.6/10

A szimulátoros versenyzés egy olyan motorsportág, amely az elmúlt években jelentősen fejlődött, köszönhetően az iparág néhány jelentős szereplőjének. Nyilvánvaló, hogy gyakorlatilag minden játékos, legyen szó akár konzolokról, akár PC-ről, ismeri az olyan márkákat, mint a Logitech vagy Thrustmaster. Ez a két név önmagában többé-kevésbé uralja a belépő szintű szimulátoros versenyzés szegmensét, köszönhetően a jó minőségű és gyakran olcsó termékeknek.

De mint a piacon gyakorlatilag minden termék esetében, itt is vannak játékosok a különböző szegmensekben: belépőszintű, középkategóriás és felső kategóriás. Ez mindig is így volt, azon egyszerű oknál fogva, hogy egyesek megengedhetik maguknak, hogy drága termékeket vásároljanak, mások pedig nem.

A szimu termékek prémium szegmensében működő márkák közé tartoznak a következők Moza RacingEz egy fiatal játékos, akinek azonban minden szándéka megvan arra, hogy felvegye a versenyt az iparág nagy neveivel. Ez a márka körülbelül három év alatt kifejlesztett és forgalmazott egy egész sor szimulátoros perifériát, beleértve a következő alapokat is Közvetlen meghajtáskormánykerék, pedálok és egyéb tartozékok. A következőkben bemutatom a gyártó csúcskategóriás kormánykerekét, a FSR. Elmondom nektek ennek a kormánykeréknek az erősségeit, néhány gyengeségét és elmondom a véleményemet róla.

 

A kormánykerék főbb és műszaki jellemzői

 • Formula-stílusú, 28 cm átmérőjű kormánykerék
 • 4,3 hüvelykes LCD képernyő az előlapon 800 x 480 felbontással
 • Perforált bőr fogantyúk
 • Szénszálas előlap
 • 4 kovácsolt szénszálas penge
 • Alumínium ötvözetből készült szerkezet
 • 10 háttérvilágítású mechanikus gomb
 • 5 kapcsoló
 • RevLED az előlap tetején

 

Tervezés

Kezdjük a kormánykerék kinézetével: egyszerűen fenséges, nincs mit mondanom róla. A hatalmas képernyőtől a tetején, a perforált bőr markolattól és a szénszálas előlaptól kezdve, az FSR egy gyönyörű kerék, amit látni és kézben tartani is gyönyörű.

A kerék domináns színe a fekete, csak a háttérvilágítással ellátott gombok különböző színűek, valamint a kapcsolókat körülvevő matricák. Kicsit hivalkodó, de csodálatos. Még akkor is, ha Ön inkább a józan repülés híve, mint én, az FSR fenséges, és biztosan tetszeni fog Önnek.

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Ez a Moza Racing csúcskategóriás kormánykereke, és egyben a legdrágább is. Montázsához Moza QR-jét kapjuk, amely állítólag az egyik legjobb, Simagicé mellett, amely feltűnően hasonlít rá (spoiler: nagyjából ugyanaz).

Az FSR gyakorlatilag a Moza által kínált összes alapon használható, az R5-től az R21-ig, furcsa módon az R12-t elkerülve. Ami engem illet, nincs értelme ezt a kormánykereket az R5-öshöz kínálni, az R12-eshez pedig nem… Mindenesetre…

A felszereléshez egyszerűen húzza fel a gyűrűt a QR-re, igazítsa a kormánykereket a helyükre, szerelje fel és engedje el a gyűrűt. Egyszerű, gyors és nagyon felhasználóbarát. A bázisállomás és a kormánykerék közötti kommunikáció vezeték nélküli, így nem kell aggódni a csatlakozótüskék miatt, mint a bázisok esetében, amelyek a Fanatec.

 

Gyártás és befejezés

A Moza három anyagot használt ehhez a kormánykerékhez: szénszálat az 5 mm vastag előlaphoz, alumíniumötvözetet a kerethez és perforált bőrt a markolatokhoz. OK, be kell vallanom, hogy a dolog árát tekintve (erre alább visszatérek) szénszálas szerkezetet szerettem volna, de az alumíniumötvözet jól megmunkált, így rendben van.

Az építési minőség kiváló, eltekintve néhány apró hibától itt-ott, mint például a kapcsolók, amelyek össze vannak ragasztva, és néha meglazulhatnak. Oké, ez nem rossz, és a kockázata alacsony, de megtörténhet.

Ami a többit illeti (szerkezet, szénszál és bőr), az FSR-ről tényleg nincs mit mondanom. Ez a kormánykerék példamutató az építési minőség és a kivitelezés tekintetében.

 

A kormánykerék kezelése

Az FSR tapadása kiváló. A kormány nagyon ergonomikus, ami várható is volt, mivel a Formula kormányon alapul. Az előlap közepén található kapcsolók kivételével minden gomb könnyen elérhető az ujjaid számára, még futás közben is.

Hátul 4 kovácsolt szénszálas lapát található, amelyek közül 2 használható a Launch Control, a kuplung és a többi. Ezek, valamint a sebességváltó gombok nagyon jól kattannak és könnyen elérhetők.

Ráadásul az LCD-képernyő rengeteg információt ad a pályáról és az autóról, ami nagyban javítja az FSR ergonómiáját. Van egy RevLED is az előlap tetején, de ez egy kicsit régimódi (első generációs) a Moza legújabb kerekein lévőkhöz képest.

GT DD PRO

Érzések játék közben

Miután telepítettük a Moza Racing alapra, vagy bármilyen más alapra, mivel ez a kormánykerék egy USB-kábelnek köszönhetően a kínai gyártótól eltérő perifériákkal is használható, itt az ideje, hogy kipróbáljuk a simu….

Kezdjük azzal, hogy a vezetési pozíció nagyon jó, ami őszintén szólva ebben a kategóriában a kormánykerekeknél szokásos. A Moza FSR kiváló ergonómiája miatt a használata igazi élmény lesz a GT vagy Formula típusú versenyeket kedvelő kezdő versenyzők számára. Minden kiválóan átgondolt, így a gombok, kapcsolók és kezelőszervek könnyen elérhetőek.

A Moza QR egy csavaros kapcsolatot biztosít az ütéskulcs és a hajtótengely között, ami jelentősen javítja a játékérzetet. Azonban nem minden tökéletes ennél a kormánykeréknél, és ezt két pont is bizonyítja. Először is, az FSR egy kicsit nehéz az alumíniumötvözetből készült szerkezetének köszönhetően. Másodszor, ez a kormánykerék még nem kompatibilis a SimHubbal, ami korlátozza a képernyő testreszabását.

Igaz, hogy sok adatot megjeleníthet az FSR-en, de sok más lehetőség a SimHubban található, ami azt jelenti, hogy az FSR-t nem tudja nagymértékben testre szabni. Csak remélni tudom, hogy a Moza a közeljövőben rendbe hozza a dolgokat.

 

Kompatibilitás

Az FSR egy olyan kerék, amelyet csak PC-n lehet futtatni, a Moza adatbázisokkal vagy azok nélkül, USB-kapcsolaton keresztül. A perifériák (alapok) tekintetében az FSR az R5, R9, R16 és R21 modellekkel működik együtt. Ha engem kérdezel, hagyd ki az R5-ösöket és az R9-eseket, mert ez a kormánykerék egy kicsit nehéz ezekhez az alapokhoz, és ha a maximumra nyomod őket, akkor biztosan lesz egy kis klipsz.

Ami a szimulátoros-versenyzős címeket illeti, a Moza oldalán hosszú a lista, és nem is lesz sok gond velük, kivéve talán a Forza Horizon 4 és 5, de azt már tudjuk.

GT DD PRO

Ár-érték arány

A Moza hivatalos franciaországi forgalmazója az FSR-t 699 euróért árulja, héa nélkül, és az interneten is sikerült megtalálnom 580 euróért héa nélkül, de az öreg kontinens egy másik országában. Ami engem illet, az FSR nagyon jó ár-érték arányt kínál, még akkor is, ha engedményeket kellett tenni, hogy 700 euróért vagy még kevesebbért adják el.

Igaz, nem olyan prémium kategóriás, mint a konkurencia néhány más kereke, de fontos megjegyezni, hogy az FSR agresszív árú, mégis nagyon jó minőségű.

 

Az ítéletem

Nagyon élveztem a szimulátoros versenyzéseket ezzel a kerékkel. A dizájnért meg kell halni, különösen a középen lévő képernyővel. Egyszerűen csodálatos, akárcsak a funkciók, amelyek bőségesen rendelkezésre állnak. Ráadásul ez a kormánykerék nem csak a Moza, hanem más márkák alapjaival is kompatibilis.

A kép azonban nem tökéletes, és az FSR-nek van néhány hátránya, nevezetesen a kissé nagy súlya és a SimHubbal való nem kompatibilitás. Véleményem szerint, ha a Moza ezt a kereket SimHub-kompatibilissé tenné, sokkal több versenyző venné figyelembe.

Ami engem illet, azoknak ajánlanám, akik nem szeretik a képernyő testreszabását, meg minden ilyesmit. Ha csak egy gyönyörű kormánykereket keresel, amely jól működik a Moza alapokhoz a Formula vagy GT modellekben, az FSR az Ön számára készült.

gt dd pro

Moza FSR

Kiváló F1 kormánykerék, nagyon jó tapadással.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar