Oldal kiválasztása

Moza HBP kézifék : Teszt és vélemények : Teszt és vélemények

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza HBP kézifék

Előnyök

 • Nagyon jó minőség
 • Nagymértékben állítható periféria
 • Versenyképes ár

Hátrányok

 • Csak PC-vel kompatibilis
 • Nincs oldalsó rögzítési lehetőség

Értékelésünk: 9.3/10

A támadás Moza Racing nem fog véget érni a szimulátoros versenyzés piacán, és minél több idő telik el, annál inkább megerősödik ez. Miután a sok bázisok Közvetlen meghajtás az elmúlt években bevezetett, most a Mozán a sor, hogy más perifériákat is bemutasson. Kaptunk alumínium, szénszálas és mindkét anyagból készült kormánykereket, egy belépő szintű Xbox alapot, műszerfalat, pedálokat, váltót és kéziféket.

Egyértelmű, hogy a Moza fel akarja venni a szimulátoros versenyzés szegmensét. A szimulátoros perifériák kínai gyártója piaci részesedést akar szerezni, főként a Fanatec és Simagic. El kell mondani, hogy ez a két márka nagyon népszerű a virtuális versenyek világában, és ha sikerül felvenni velük a versenyt, biztosan nagyot fogsz nyerni.

A Moza katalógusában, amely egyébként eléggé átfogó, sovány, de átfogó, szerepel a HBP ami egy kézifék. Ez a periféria a rallyversenyzés és a drifting rajongói számára kötelező darab, de a mainstream szimulátor-rajongók gyakran elhanyagolják. Ez az új termék felveheti a versenyt más márkájú kézifékekkel? Ezt fogjuk kideríteni.

 

A kézifék főbb és műszaki jellemzői

 • Teljes szerkezet alumíniumból, a repülőgépiparból származó alumíniumból
 • Csak PC-kompatibilis
 • Nagymértékben állítható fogantyú
 • Állítható rugóellenállás
 • Alsó szerelési lehetőség
 • 16 bites helyzetérzékelő

 

Tervezés

Amint kiveszi ezt a készüléket a dobozából, a dizájnja azonnal szembeötlik. Sötét, gyönyörű, sok szöggel. Úgy néz ki, mint egy sportkocsi, vagy akár az olasz bikamárka Super Carja.

Moza azt tette, amit mások nem tettek meg a BPH kialakításával: elkerülte a dobozos megjelenést. Itt szögletes, elég magas és – az én nagyon szubjektív véleményem szerint – gyönyörű. Ez a kézifék tökéletesen illeszkedik a márka stíluskódjához, különösen az R16 és R21 alapokhoz, amelyek ugyanolyan szögletes kialakításúak.

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Az első probléma a HBP-vel a szerelési lehetőségek. A korlátozott rögzítési és szerelési lehetőségek problémája a Moza Racing velejárója, és sok más periférián is találkozunk vele, nevezetesen a HGP váltókar.

A HBP csak alulról rögzíthető az alvázhoz 6 nyílás segítségével. Igaz, ez a piacon kapható legtöbb pilótafülkének megfelel, különösen a jól ismert szimulátoros márkák esetében, de a kézifék használatát csak lapos helyzetre korlátozza. Ez azt jelenti, hogy ha az alváz nem rendelkezik oldalsó állvánnyal a kézifék számára, akkor választania kell a kézifék és a váltó között a felszerelésén. És egy rally rajongónak nehéz a választás.

Mindazonáltal a HBP beszerelése nagyon egyszerű, mivel a rögzítőfuratok tökéletesen illeszkednek a legtöbb alvázon található rögzítőfuratokhoz. A Moza egy bútorcsíptetőt is árul ezzel a kézifékkel együtt, körülbelül 30 euróért, ami lehetővé teszi, hogy a HBP-t egy asztalra, asztalra vagy gyakorlatilag bármilyen más bútordarabra szerelje.

 

Gyártás és befejezés

A teljes Moza termékcsaládhoz hasonlóan a HBP is a repülőgépiparból származó alumíniumot használja alapanyagként. Nemcsak jól néz ki és meglehetősen könnyű, hanem nagyon prémium minőségű is, ami megerősíti a készülék általános minőségét.

A kivitelezés minden tekintetben csúcsminőségű. Legyen szó a tokról, a rugókról (összesen 2 van), a csavarokról, a markolatról vagy a pommelről, minden tökéletes és nagyon prémium. Igaz, hogy van egy kis műanyag a csomagban, és ez csak az USB/RJ csatlakozók és az elektronika esetében található meg a házon, és a Moza elég zseniálisan integrálta a HBP fő házába, természetesen ugyanolyan színűre festve. Eredmény: észrevétlen marad, amíg nem nyúlsz hozzá.

 

A kézifék kezelése

Ez a kézifék igazán jól érzi magát a kezében, ami nagyrészt a nagyfokú állíthatóságnak köszönhető. A fogantyú többé-kevésbé tetszés szerint pozícionálható, a felső rész dőlésszöge mellett.

A dobozban összesen 2 rugó található, valamint 2 elasztomer, hogy az ellenállás jobban állítható legyen. Ezt a pontot a következő részben fogjuk megvizsgálni. Visszatérve a tapadásra, csak a rögzítésekkel van probléma, ami néhány versenyzőt elriaszthat, különösen azokat, akiknek meglehetősen keskeny az alvázuk. De ez könnyen korrigálható a bot szögének újbóli beállításával, így nem kell aggódni emiatt.

GT DD PRO

Érzések játék közben

A Moza HBP kézifék a felszerelés után tökéletes kis perifériaként szolgál a szimulátorozáshoz. A játékbeli érzés nagyon jó a legtöbb alkalmazásban, különösen a rallye és a driftelés esetében. A 16 bites mágneses hangszedő valóban kiválóan adja vissza a bemeneteket, de a kézifék inkább lineáris, mint progresszív, ahogy azt a konkurenciánál megszoktuk.

Amint meghúzza a fogantyút, a Load Cell típusú rendszer (rugó és gumi) az érzékelőn kívül az adatok leolvasására is van. A löket végén 2 gumi van: egy hátul, és egy másik elöl, amikor kanyar közepén elengeded a féket, hogy ne marjon bele az első lemezbe.

A doboz 2 rugót tartalmaz, amelyek pillanatok alatt cserélhetők. Ráadásul a HBP hatalmas beállítási lehetőségeket kínál, ami a legtöbb motorost kielégíti, kivéve azokat, akiknek speciális hátsó vagy oldalsó rögzítésük van. Valójában a BPH csak alul rendelkezik rögzítő rendszerrel, ami korlátozza a használatát. De a motorosok nagy része még mindig hasznosnak és nagyon kellemesnek fogja találni ezt a kéziféket, ahogyan bevallom, ez nálam is így volt.

 

Kompatibilitás

A Mozánál megszokott módon a HBP csak a PC-kkel kompatibilis, függetlenül attól, hogy van-e Moza bázisod vagy sem. Ha például R9-es készüléked van, használhatod a kézifék RJ12-es csatlakozóját. Ha Fanatec, Thrustmaster vagy más márkájú géped van, a HBP USB-kábelen keresztül csatlakozik a számítógéphez.

Ami a szimulátoros versenyzős címeket illeti, gyakorlatilag az összes számítógépen elérhető cím kompatibilis a Moza kézifékkel, így ezzel nincs probléma.

GT DD PRO

Ár-érték arány

A HBP 119 euróért kapható a Moza hivatalos franciaországi forgalmazójától, és úgy gondolom, hogy ez a szimulátoros versenyeszköz elég jó ár-érték arányt kínál. Igaz, a progresszív érzet, a szerelési lehetőségek és a különböző platformokkal való kompatibilitás tekintetében egy kicsit elmarad a versenytársaktól, ugyanakkor a HBP-t alacsonyabb áron árulják. Ráadásul az építési minőség is elsőrangú, ami még mindig a megfelelő irányba billenti a mérleg nyelvét.

 

Az ítéletem

Őszintén szólva úgy gondolom, hogy a HBP egy jó termék a Moza Racingtől, nagyon jó minőségű, megbízható és jól megépített, valamint tisztességes szimulátoros teljesítményt nyújt. Ha egy olcsó kéziféket keresel, amely tökéletes a PC-s címekhez, akkor a HBP-t neked találták ki.

A termék azonban az elhamarkodott fejlesztés és marketing utóízét hagyja maga után. Igaz, a minőség ott van, a 16 bites érzékelő véleményem szerint egy kicsit túlzás, és a termék illeszkedése egyszerűen kiváló. Ugyanakkor nincs hátsó vagy oldalsó rögzítési lehetőségünk, és akkor még nem beszélek a kézifék meglehetősen lineáris érzetéről. Nekem úgy tűnik, hogy a HBP-t az utolsó pillanatban adták ki, hogy megmutassák a konkurenciának, hogy a Moza kínálatában van kézifék. Elismerem, hogy jó, de a gyártó egyértelműen tudna jobbat is, legalábbis abból kiindulva, amit a többi termékétől láttam.

gt dd pro

Moza HBP kézifék

Összességében nagyon jó kézifék

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar