Oldal kiválasztása
Simagic Alpha Mini

Simagic Alpha Mini : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simagic Alpha Mini

Előnyök

 • Kiváló minőség
 • Erőteljes, pontos erővisszacsatolás
 • Vezeték nélküli kapcsolat a kormánykeréken

Hátrányok

 • Csak PC-kkel kompatibilis
 • Gyengén fejlett ökoszisztéma

Értékelésünk: 9.5/10

Az iparágban szerzett tapasztalat nem csak bizonyos hírnevet biztosít, hanem lehetővé teszi a minőségi termékek kifejlesztését és forgalmazását is. A legegyszerűbb példa, ami eszembe jut, a Tesla, amely 100%-ban elektromos autókat forgalmaz. A mindössze 20 éves tapasztalat egy olyan iparágban, amely több mint 100 éves, őszintén szólva nem elég ahhoz, hogy felvegye a versenyt a többiekkel, és ez az elektromos autókon is meglátszik. Tesla összeszerelési hibák, tömítési problémák, megbízhatósági problémák, és a lista folytatható. Valójában minden autógyártó átesett már ezen a szakaszon, és a Testa sem mentesül ez alól. A márka azonban számos területen úttörőnek számít, többek között a félautonóm vezetés terén.

Ha a szimulátoros versenyzésről van szó, nagyjából ugyanez a helyzet: a játékban legtöbb éves tapasztalattal rendelkező gyártók mindig minőségi termékekkel állnak elő, talán néhány kivételtől eltekintve. Azonban, ahogy az iskolában tanultuk, mindig van egy kivétel, amely igazolja a szabályt, és ennek a kivételnek neve is van: Simagic. A szimulátoros eszközök kínai gyártója 2018-ban jelent meg, és minőségi termékekkel rázta fel a piacot, többek között az első bázisú Közvetlen meghajtása M10.

Ma, 5 évvel később, az M10 már nem létezik a Simagic katalógusában, de a helyére egy új modell került: a M10-es.Alpha Mini. A következőkben bemutatom ezt az új alapot, beszélek az erősségeiről és gyengeségeiről, és elmondom a véleményemet róla.

 

Az alap fő és műszaki jellemzői

 • Alap max. 10 nm-es nyomatékkal
 • Állítható kormányszög a Simagic szoftver segítségével
 • Fém és szénszálas szerkezet
 • Vezeték nélküli kapcsolat a kormánykerékkel
 • Nagy teljesítményű házon belüli gyorskioldó
 • Csak PC-kkel kompatibilis

 

Tervezés

A Simagic Direct Drive alapjai nagyon hasonlóak, az egyetlen különbség a marha mérete. AAlpha MiniAlumínium karosszériájával, szénszálas és teljesen fekete fényezésével ugyanazt a stíluskódot követi, mint testvérei. Igazán szép, diszkrét és gyönyörűen kidolgozott.

A hajtótengely egy kicsit hosszabb, mint a versenytársaké, de ez semmilyen módon nem befolyásolja az alap kialakítását. Az elülső oldalon van egy lemez, amely csavarokkal és a meghajtótengellyel csatlakozik a szekrényhez, amely egy kis vezeték nélküli logót tartalmaz. Ahogyan azt a Simagic köteles megtenni, és tekintettel arra, hogy az M10-nek is volt ilyenje, a kormánykerék és az alap között vezeték nélküli a kapcsolat, ami hozzájárul ennek a perifériának a kialakításához, mivel a két eszköz között nincsenek csatlakozócsapok.

Simagic Alpha Mini

Testreszabott összeszerelés

Hogy illeszkedjen aAlpha MiniNagyon jól kiszolgáltak minket. Összesen 3 különböző lehetőség áll rendelkezésére: elölről szerelhető, az elölről szerelhető konzolokra történő felszerelést lehetővé tevő rögzítési pontoknak köszönhetően. Van egy oldalsó opció is, a bázis oldalaira szerelhető szögletes darabokkal, ha például asztalra vagy íróasztalra szeretné felszerelni. És arra is van lehetőség, hogy alulról rögzítse. Ez tényleg teljes, és emlékezetem szerint kevés márka teszi ugyanezt.

Ez a három lehetőség a szerelési lehetőségek széles skáláját kínálja aAlpha Minifüggetlenül a szimulátoros beállításoktól. Ráadásul a dobozban megtalálható az összes csavar és csavar, amire az alap rögzítéséhez szüksége van, ami egyszerűen nagyszerű.

 

Gyártás és befejezés

Itt is nagyon magasak a kivitelezési követelmények, akárcsak Simagic első bázisánál. A karosszéria alumíniumból készült, amelyet CNC-gépekkel rendkívül jól megmunkáltak, és szénszálas lemezek is vannak rajta, akárcsak a M10.

Az építés minősége felülmúlhatatlan, a részletekre való rendkívüli odafigyeléssel. Minden tökéletes, a meghajtótengelytől kezdve a csavarokon át, amelyek feszesek, a burkolatig, amelyen nincsenek görcsök vagy gyártási hibák. Egyszerűen gyönyörű, prémium és nagyon jól megépített.

 

A bázis megismerése

Az első dolog, amit érezni fogsz, amikor felveszed a kezedbe aAlpha Minia súlya: az alap súlya több mint 6 kg, a meglehetősen kompakt kialakítás (11 x 16,7 cm) mellett. Hogy őszinte legyek, ez az, amit gyakorlatilag minden más, a piacon kapható bázison megtalálsz: egy kis periféria jelentős súllyal.

A bázishoz való csatlakozás vezeték nélküli, így a kialakítás kompakt, nincsenek csapok vagy bármi más az elején. Ez egy nagyon jó lépés a Simagicés ez nagyon tetszik. Azt tanácsolom azonban, hogy legyen óvatos, amikor ezt az alapot telepíti a berendezésre, mivel nehéz és meglehetősen kicsi.

Egyébként van egy USB-csatlakozó az oldalán, valamint egy aljzat a tápkábel számára. Egyébként a Be/Ki a tápkábelen van, nem pedig az alapon. Véleményem szerint ezt azért tették, hogy a dizájn tiszta és áttekinthetetlen maradjon, ami nem annyira zavaró.

Simagic Alpha Mini

Érzések játék közben

Simagic keményen lecsapott a M10 2018-ban, de azért nem volt hibátlan. A legfigyelemreméltóbb tulajdonság minden bizonnyal az érzések vagy visszajelzések továbbításának sebessége volt, ami egy kicsit túl gyors volt az én ízlésemnek, és túl sok információt küldött a kezeknek. Más szóval: az érzések túlságosan telítettek voltak, és ezért időnként kissé elmosódottak. A kínai gyártó azonban tanult az első Direct Drive-rodeóból, és korrigálta a helyzetet aAlpha Mini.

Itt egy sokkal kifinomultabb alapot kapunk, mint az előző modellnél, különösen a beállítások és az erőátvitel tekintetében. Az érzések ott vannak, valójában nagyon is ott vannak, de a hatalom és a kevés részlet, a sok részlet és a kevés hatalom, valamint az arany középút keveréke is megtalálható. L’Alpha Mini egy olyan alap, amely minden lovast kielégít, bármilyenek is legyenek a vezetési preferenciái, és ezt szeretem.

A oldalon. Asseto Corsaa tapadás, a bukkanók, a rezgések és a rázkódások minden változását olyan pontossággal és részletességgel fogja érezni, ahogyan csak a Fanatec megvolt a titkos recept. Ráadásul a 10 nm jó mozgásteret biztosít, mielőtt bármi más megjelenik. vágás a bázisodon.

 

Kompatibilitás

Kompatibilitás szempontjából nincsenek igazi változások a Simagic M10-hez képest: aAlpha Mini csak PC-ken működik. Kár, hogy ez még mindig így van, különösen azért, mert a szimulátoros versenyjátékok száma a konzolokon folyamatosan növekszik, köszönhetően az olyan címeknek, mint az Asseto Corza, a Gran Turismo és így tovább.

Ha a PC-s szimulátoros versenyzős címekről van szó, akkor minden az M10-hez hasonló: aAlpha Mini kompatibilis a piacon kapható összes készülékkel, és ez jó dolog. Ez nem sokat változtat, de még mindig jó dolog.

Simagic Alpha Mini

Ár-érték arány

A QR nélkül 524 eurós áron (egyébként 2 darab van) aAlpha Mini véleményem szerint nagyon versenyképes árú, és kiváló ár-érték arányt kínál. Természetesen el kell merülnöd a Simagic ökoszisztémában, de pontosan ugyanez lesz a helyzet akkor is, ha egy másik márkájú szimulátoros perifériát választasz.

Ráadásul ez az alap a konkurenciához képest nem kerül túl sokba, akár a Fanatec vagy a Moza Racingugyanolyan szintű teljesítményért és érzésért.

 

Az ítéletem

Nagyon-nagyon szerettem időt tölteni ezzel a Simagic bázissal, és nagy előrelépés az előzőhöz képest. Az M10 már egy kiváló alap volt, de még mindig volt néhány hiányossága, különösen a motor fordulatszáma, ami kissé bizonytalanná tette az érzést. De a Simagic ezt korrigálta aAlpha Miniés ez egy jó dolog.

A prémium kategóriás konstrukcióval, a tökéletesen megmunkált anyagokkal és az elődjéhez képest jelentős motorfejlesztésekkel aAlpha Mini a Simagic-tól továbbra is kiváló alapot jelent a motorosok számára, akik alternatívát keresnek egy CSL DD 8 nm. Ez abszolút értékben kicsit többe kerül, de aAlpha Mini még mindig egy nagyon jó alap, de véleményem szerint inkább a profibb közönségnek, a sim-versenyzőknek szól. Mindenesetre csukott szemmel helyeslem.

Simagic Alpha Mini

Simagic Alpha Mini

Kiváló ár-érték arány

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar