Oldal kiválasztása

Thrustmaster TX Servo Base: Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster TX szervó alap

Előnyök

 • Jó ár-érték arány
 • Meglehetősen erős alapmotor
 • A megfelelő mennyiségű erő

Hátrányok

 • Csak 900°-os forgási szög
 • Meglehetősen régi technológia, de a gyártó elsajátította azt.
 • Meglehetősen zajos motor

A szimulátoros versenyzés már régóta létezik. Valójában a repülésszimuláció volt az, ami a 90-es években elindította a szimulátoros versenyzést, különösen az iparág egyik főszereplőjével: Thrustmaster. Az eredetileg repülésszimulációs perifériák (joystick és cég) fejlesztésére és gyártására alapított vállalat hamarosan a szimulátoros versenyzés felé fordult, hogy diverzifikálja termékkatalógusát, és ez a döntés kifizetődött.

Ma a Thrustmaster az egyik vezető szimulátoros perifériákat gyártó vállalat, amelynek rajongótábora esküszik a márka termékeire. A pedáloktól a hivatalosan engedélyezett kormánykerékig Sparco és FerrariA Thrustmaster egy mindenes, széles körű perifériakatalógussal rendelkezik mindenféle alkalmazáshoz, a talpaktól és kézifékektől kezdve a váltókon át a repülésszimulációs berendezésekig.

A főként a belépő- és középkategóriás szimulátoros perifériák szegmensében tevékenykedő Thrustmaster számos technológiát fejlesztett ki és sajátított el, különösen a szíjhajtású alaplapokét. Lássuk be: szinte minden TM-alapzat szíjhajtású, kivéve – emlékezetem szerint – a T818 amely Közvetlen meghajtás. A vállalat számos alapot kínál, többek között TX Racing kerék szervó alap amely az egyik legnépszerűbb az Xboxon. A következőkben bemutatom ezt a készüléket, elmondom az erősségeit és gyengeségeit, és elmondom a véleményemet róla.

 

Az alap fő és műszaki jellemzői

 • Kefe nélküli motor 2 szíjjal hajtva
 • Maximális nyomaték 3,9 nm
 • 900°-os forgási szög
 • A motorba integrált mágneses érzékelő
 • Hivatalos Microsoft licenc alapján
 • Súlya 4,54 kg
 • Kompatibilis a PC-vel és az Xbox-szal

 

Tervezés

A T818 kivételével a Thrustmaster alapjai gyakorlatilag mind egyformák. Nagyok, ami teljesen normális egy kefe nélküli motor esetében, amelyben 2 szíj van. Ellenkező esetben a TX Racing kerék szervó alap józan, sötétszürke, feketébe hajló színű. Az elülső oldalon található a hajtókar és a márka QR-je, valamint a gombok, a szellőzőnyílások és a logó.

Mindent egybevetve, ez egy nagyon szép, egyszerű eszköz, amely bármilyen szimulátoros beállítással működik. Nekem személy szerint tetszik a TX Racing kerék szervó alap és hogy őszinte legyek, nem sokban különbözik a gyártó más alapjaitól.

Thrustmaster TX szervó alap

Testreszabott összeszerelés

A TX Racing kerék szervó alap a Thrustmaster bilincses rögzítési rendszerét használja, amely arról híres, hogy tökéletesen a helyén tartja az asztalon vagy az íróasztalon. Nagyon masszív, könnyen telepíthető és nagyon praktikus.

A talapzat alján található M6-os csavarnyílások segítségével a talapzatot alvázra vagy kormánykeréktartóra is felszerelheti. La TX Racing kerék szervó alap tökéletes asztali vagy kormánykeréktartókhoz, mivel a motor által termelt nyomaték (3,9 nm) tekintetében nem túl erős.

Bármelyik módszert is választja a TX Racing kerék szervo alapnagyon könnyen elvégezhető, és nem fog sok időt igénybe venni.

 

Gyártás és befejezés

Mivel a TX Racing kerék szervó alap egy belépő/középkategóriás alap, a készülékház 100%-ban műanyagból készült. Igaz, ez nem prémium, mint például a Fanatec vagy Moza (fém felhasználása), de még így is elég jól sikerült.

A műanyag textúrált, jól vágott és jól összeszerelt is. Nem vettem észre gyártási hibákat az egész alapon, vagy éles éleket. Még ha ez a szimulátoros periféria nem is drága, a Thrustmaster mégis vette a fáradságot, hogy jól elkészítse és jól prezentálja is. Nem egy TS-XW vagy egy T818 szintjén van, de abszolút értelemben még mindig jól sikerült.

 

A bázis megismerése

A mérlegen a TX Racing kerék szervó alap súlya alig több mint 4,5 kilogramm, ami nem túl sok, ha figyelembe vesszük, hogy a legnépszerűbb Direct Drive bázisok súlya ennek a duplája.

Tekintettel arra, hogy a játék sok helyet foglal el, elég könnyű tartani. Én személy szerint nem féltem attól, hogy leesik, amikor telepítettem a beállításomra, ellentétben a Fanatec vagy a Simagic nehéz és nagyon kicsi alapjaival.

Itt a fogás jó, de az ergonómia nem túl jó, mivel a gombok közvetlenül a kormánykerék mögött helyezkednek el. És a QR sem éppen felhasználóbarát. Elég masszív, amikor egy kormánykerék van rögzítve, de a kerékcseréhez egy csavarhúzóval és sok türelemmel kell felfegyverkezni, hogy elvégezzük ezt a műveletet, amely állítólag gyors és könnyed, mert “Quick Release”-nek hívják! De az árért (lásd alább) nem fogok túl sokat panaszkodni.

Egyébként, ami a csatlakozókat illeti, van USB a pedálkészlethez és a váltóhoz/fékhez, és ennyi. Ami a kerekeket illeti, a Thrustmaster termékkatalógusában megtalálhatóak mind, így széles választékból választhat.

Thrustmaster TX szervó alap

Érzések játék közben

Mindenekelőtt azt kell tudnia, hogy a TX Racing kerék szervó alap egy meglehetősen régi alap a piacon, hiszen már 8 éve van forgalomban. Nem lenne tisztességes összehasonlítani egy Logitech G923 például. De a TX Racing kerék szervó alap egy jó alap azok számára, akik megbízható, kiváló minőségű eszközt keresnek.

Az erővisszacsatolás jól arányos, és nem fogod megkapni a rángásokat, amelyeket még mindig látsz néhány versenytárs bázisán. A kormány mögött közvetített érzések világosak és pontosak, és a TX Racing kerék szervó alap nagyon kommunikatív a rezgésekről, ütközésekről, tapadásváltozásokról és így tovább. Szerintem ez egy kiváló alap a szimulátoros versenyzés elkezdéséhez, sőt, akár versenyzéshez is.

Azonban a TX Racing kerék szervó alap vannak hiányosságai, különösen a meglehetősen régi technológia esetében. Először is, a motor zajos, különösen, ha hirtelen irányt változtat. Aztán, amikor óvatosan elfordítja a kormánykereket, érezhető, hogy szíjhajtásról van szó: a fogaskerekek egyenként érezhetők. És végül, a forgási szög csak 900°, ráadásul a hűtőrendszer meglehetősen zajos, ha túl sokat kérünk a motortól.

 

Kompatibilitás

A TX Racing kerék szervó alap hivatalosan engedélyezett a Microsoft és ezért Xbox One konzolokon és PC-ken is működik. Nos, konzolokon még mindig korlátozott, de számítógépen már elég jó. Ami a Thrustmaster által forgalmazott perifériákat illeti, a szimulátorgyártó teljes katalógusa kompatibilis a TX Racing kerék szervó alapA TX Racing Wheel Servo Base tartalmazza a kerékpárhoz szükséges összes alkatrészt, beleértve a kerekeket, a hajtókarokat, a váltót és a kéziféket.

Ami a szimulátoros-versenyzős címeket illeti, a piacon kapható összes ilyen játék megtalálható, aAsseto Corsa à Forzavalamint a F1. Nagyon átfogó, és nem lesz gondja azzal, hogy megtalálja, amit keres.

Thrustmaster TX szervó alap

Ár-érték arány

A 230 eurós ár viszonylag olcsónak mondható, ha figyelembe vesszük, hogy a talapzat jól van elkészítve, jó érzést nyújt, és kompatibilis a teljes Thrustmaster termékkatalógussal.

Jó ár-érték arányt kínál, ha figyelembe vesszük a versenytársakat, többek között a következőket Logitech. Igaz, hogy ez a két versenytárs ( TX és G920 ) ugyanazt az erő-visszacsatolási rendszert használják (legalábbis ugyanazt a motortechnológiát), de a Thrustmaster sokkal jobb az érzet és az érzet szempontjából.

 

Az ítéletem

Őszintén szólva, a TX Racing kerék szervó alap jó kiindulópont a szimulátoros versenyzéshez, sőt, akár amatőr/félprofi versenyekhez is Xbox One-on és PC-n. A teljesítmény-visszacsatolás jó és megbízható, a motor pedig sokat kommunikál a motorossal. Az építési minőség tisztességes, ha nem is jó, és formatervezés szempontjából meglehetősen sikeres termékről van szó.

Igaz, a kettős szíjjal ellátott kefe nélküli motor régi, és az ára még mindig egy kicsit magas ahhoz képest, amit Logitech. Mindazonáltal a két versenyző alap egyértelműen nem egy szegmensben van, és a Thrustmaster könnyedén megnyeri a meccset a tapintás és a játék közbeni érzés szempontjából. Xbox One-on nagyon ajánlom ezt az alapot a G920-hoz.

Thrustmaster TX szervó alap

TX szervo alap

Nagyon könnyen kezelhető kezdők számára

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar