Oldal kiválasztása

Az 5 legjobb kormánykerék a Forza Horizon 5 játékhoz

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

A Forza Horizon az egyik legnépszerűbb videojáték-saga a világon, és már több mint 10 éve az Xbox és PC platformokon. A Microsoft által kiadott, a Playground Games és a Turn 10 Studios által fejlesztett játék inkább egy árkád játék, vagy akár egy kissé szimulátoros árkád játék.

Az alapelv nagyon egyszerű: több tucat autó közül választhatsz, egy nyílt világú környezetben, ahol versenyezhetsz, sétálhatsz, csodálhatod a természetet és a tájakat, és nagyjából bármit és mindent megtehetsz. Ami azt illeti, ami engem illet, ez ennek a szimulátoros-versenyzős címnek a legfőbb értékesítési pontja: azt csinálsz a játékban, amit akarsz, miközben jó hangsávot hallgatsz, és közben testre szabod az autódat.

A legújabb opus a Forza Horizon 5, amely 2021-ben jelenik meg Xboxra és PC-re. A környezet, amelyben dolgozni fogsz, Mexikó és annak különböző tájai (a tengerpart, a hegyek, a sivatag stb.). És ahhoz, hogy merítéssel játszhassunk, még ha a Forza Horizon 5 egy arcade cím is, a rig szimulátoros versenyzés előnyösebb, mert kiválóan támogatott.

Ebben a cikkben bemutatom neked a legjobb, Direct Drive alapokkal is rendelkező kormánykerekeket, amelyeket a Forza Horizon 5-ben használhatsz.

#1 : Fanatec Forza Motorsport

⭐ Score : 9.9/10

fanatec gt dd pro

✅ Direct Drive az Xboxon

“Szeretjük a kiváló ár-érték arányáért, ideális a közepes költségvetésűek számára.”

#2 : Fanatec CSL WRC

⭐ Score : 9.7/10

thrustmaster tgt2 felülvizsgálat

✅ Szakembereknek tervezték

“Imádjuk az ultra-realisztikus vezetési élményt”.

#3 : Moza R5

⭐ Score : 9.6/10

thrustmaster-t248-avis

✅ Kiváló PC csomag

“Szeretjük aszilárdsága és tartóssága miatt.”

#1 Fanatec Forza Motorsport Bundle

Kompatibilitás: Xbox és PC

mclaren gt3 v2

Ez egy hivatalosan licencelt Forza Motorsport kormánykerék, tudod, a Forza-saga szimulációs kiadása. Szerintem ez a kormánykerék esztétikailag nagyon szép, minimalista és józan, és jól illik bármilyen szim-versenyzői beállításhoz.

A 33 cm átmérőjű és lapos aljú kormánykerék tökéletes a Forza Horizon 5 összes futamához, sőt, azt mondanám, hogy túlzásba is viszi ezt a címet. A szerkezet szálcsiszolt alumíniumból készült, körös-körül bőrrel. A kormánykerék hátsó részén található a ClubSport Universal Button Hub, amely a QR1 alapkonfiguráción kívül az összes Xbox vezérlőelemet, valamint egy kis LED-képernyőt és 2 paddlet is magába foglal. Ez a kerékagy nagyon hasonlít a GT-versenyzésben használtakhoz, de egy Audi R8 kormányánál is.

Az ergonómia kiváló, a gombok nagyon közel vannak a kezéhez. Ráadásul a kormánykerék 33 cm-es átmérője miatt majdnem olyan könnyen megfogható, mint egy autó kormánya. Az ár jelenleg 680 € a Fanatec weboldalán, CSL DD 5nm alaplappal és CSL pedállemezzel. A Forza Horizon 5 esetében ez még mindig egy túlzásba vitt lehetőség, de ha szimulátoros versenyzéssel foglalkozol más címeken, akkor mindenképpen lehetséges.

#2 Fanatec CSL WRC Bundle

Kompatibilitás: Xbox és PC

mclaren gt3 v2

Következik egy olcsó kormánykerék a Fanatec-től: a CSL Elite WRC. A kerék egy hivatalos WRC-licenc, olyan dizájnnal, amely nagyon tetszik. A szerkezet szálcsiszolt alumíniumból készült, a kormánykerék köré alcantara került. Ez a 30 cm átmérőjű kormánykerék tökéletesen alkalmas a Forza Horizon 5 útjain való száguldozásra, de segíthet abban is, hogy kiváló időket érj el a játék összes eseményén.

Ami a kezelőszerveket illeti, az összes Xbox gomb megtalálható, hátul pedig 2 nagyon nagy, élénk narancssárga színű paddel. Ennek a WRC-kormánykeréknek az ergonómiája nagyon jó, mivel a gombok az előlap oldalán találhatók.

Az alapot egy 5 vagy 8 nm nyomatékú CSL DD-vel javaslom párosítani, hogy kiváló versenyérzetet és valósághű, magával ragadó erővisszajelzést kapjon. A CSL WRC 5nm csomagot jelenleg 480 euró körüli áron árulják a Fanatec weboldalán. Azt mondanám, hogy az ár megfelelő a minőségi termékhez.

#3 Moza R5 Bundle

Kompatibilitás: PC

mclaren gt3 v2

Most a Moza Racing egyik lehetőségét, az R5 csomagot nézem. Ide tartozik a Moza ES, egy belépő szintű kormánykerék alumínium kerettel és bőrborítással. Az átmérő itt 28 cm, ami egy kicsit kisebb, mint a fent bemutatott Fanatec lendkerekek.

A formatervezés józan, a termék nagy részén a Gun Metal színt kombinálja. A kezelőszervek a kormánykerék oldalain helyezkednek el, így könnyen elérhetőek a verseny közepén, különösen az alján lévő nagy gombok. Hátul 2 jó méretű lapát található a sebességváltáshoz. Ezek azonban nem mágnesesek, de ez nem befolyásolja a Forza Horizon 5 teljesítményét. Az ES ergonómiája meglehetősen jó, még ha a kormánykerék viszonylag kicsi is.

Ami az alapmodellt illeti, az R5-öt vagy az R9-et ajánlom, amelyek 5,5, illetve 9 nm nyomatékot fejlesztenek. Ami a platformot illeti, az ES standard verziója csak PC-kkel kompatibilis, mint például az R5 és az R9. Létezik azonban egy Xbox-specifikus változat, amely gyakorlatilag ugyanolyan, de kevésbé prémium anyagokat használ.

És végül az ár. A Moza ES kormánykerék önmagában 150 euróba kerül, a teljes csomag az R5-tel együtt pedig 500 euró körül van. Őszintén szólva az ár tökéletes, de a márka ökoszisztémája a termékek használatát csak PC-re korlátozza, kivéve az R3 csomagot, amely Xbox-kompatibilis.

#4 Moza R9 Bundle

Kompatibilitás: PC

mclaren gt3 v2

A Moza második belépője a Moza R9 csomag a CS V2P kormánykerékkel. Ez a kormánykerék 33 cm átmérőjű, teljesen kerek, alumíniumötvözetből készült, körös-körül bőrrel borított szerkezetű. Ez egy nagyon szép kormánykerék, és a Gun Metal szürke színt használják az előlapon.

A kezelőszervek jól el vannak látva, a kormánykerék oldalán található gombokkal és egyfajta hátsó lemezzel a hátsó részen. Nagyon versenyszerűen néz ki, akárcsak a 3 színű RevLED. Hátul két hatalmas mágneses lapát található, amelyek megkönnyítik a sebességváltást, bár én többnek örültem volna. De hát ez a Forza Horizon 5, szóval 2 raklapnál többre nem is lesz szükséged.

Alapnak egy Moza R9-et javasolnék ezzel a kormánykerékkel és a Forza Horizon 5-tel, ami bőven elég a versenyzéshez vagy a Ferrari kabrióban való cirkáláshoz.

Fejezzük be az árral. A CS V2P kiskereskedelmi ára 299 euró, illetve 730 euró az R5 alaplappal együtt, ami nem is olyan drága, különösen, ha figyelembe vesszük a Fanatec katalógusát és a hivatalos Porsche és más licencelt kormánykerekeit, amelyek néha felháborítóan drágák.

#5 Logitech G923 et Thrustmaster T248

Kompatibilitás: Xbox és PC

logitech g923
thrustmaster t248

Ezek teljes csomagok, alaplappal, kormánykerékkel és pedálokkal. Azért választottam a G923-at, mert nem túl drága, vadonatúj és Xbox-kompatibilis.

Ami a kormánykereket illeti, gyönyörű, egyszerű és prémium kategóriás. A szerkezet alumíniumból készült, a kormánykerék pedig bőrből készült. A kezelőszervek jól eloszlanak a kormánykeréken, hátul két lapát van, amelyek a csomag árát tekintve sem mágnesesek.

Az alapmotor alig kevesebb mint 3 nm nyomatékot fejleszt, ami a Forza Horizon 5 számára tisztességesnek mondható. Ráadásul ez a csomag egy pedállapot is tartalmaz, így azonnal játszhatsz a játékkal, anélkül, hogy ki kellene egészítened a beállításaidat. A Logitech weboldalán 430 euró az ár, de az Amazonon vagy bármely más online kereskedőnél könnyen megtalálod 300 euró körüli áron.

A T248 esetében gyakorlatilag ugyanez a helyzet, csak sokkal kevésbé prémium kivitelben, mint a G923 esetében. A Thrustmaster csomagja teljes egészében műanyagból készült, de az alap egy kicsit erősebb a nyomatékot tekintve (4,2 nm-es tartományban) és valamivel jobb a tapintása. A motor szíjhajtást használ, egy olyan technológiát, amelyet a Thrustmaster jól elsajátított.

És végül az ár. A T248-as készüléket 400 euróért hirdetik a gyártó weboldalán, de az Amazonon és máshol jóval olcsóbban, szintén 300 euróért lehet kapni. Ami engem illet, ez a két csomag (G923 és T248) tökéletes azoknak a versenyzőknek, akik a Forza Horizon 5-ben szeretnének szórakozni a költségvetésükből. Ha jó kormányt keresel a szimulátoros versenyzéshez, ha új vagy a Forza Horizonban, akkor csak vedd fel a fent felsoroltakat. A számla azonban magasabb lesz, mert meg kell vásárolnia egy Direct Drive alapot és egy pedállapot is.

gt dd pro

Fanatec Forza Motorsport

A legjobb kormánykerék a Forza 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Mi a legjobb gyorskioldó?

Mi a legjobb gyorskioldó?

Sim-versenyrajongónak lenni több dolgot is jelent: egy teljes felszerelést, beleértve a perifériákat, amelyek néha a...

A legjobb Fanatec csomagok

A legjobb Fanatec csomagok

A szim-versenyzők világszerte ugyanazzal a problémával szembesültek: mit vegyenek, hogy elkezdhessék a vásárlást? Ez...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar