Oldal kiválasztása

Moza R5 csomag : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza R5 csomag

Előnyök

 • Teljes csomag kormánykerékkel, talppal és pedálokkal
 • Maximális nyomaték 5,5 nm a talpnál
 • Nagy teljesítményű gyorskioldó és versenyszármazékok
 • Versenyképes árak

Hátrányok

 • Csak 2-pedálos hajtókar
 • Kicsit magasabb ár, mint a Fanatec versenytársainál

Értékelésünk: 9.6/10

A szimulátoros versenyzés fő szereplői olyan márkák, amelyek már évek óta jelen vannak a szegmensben. Fanatec, Thrustmaster és a Logitech legalább húsz éve léteznek, és 2000 és 2010 között számos más szereplő is megjelent. Bármely iparágban, és ez a szimulátoros versenyzésre is vonatkozik, a sokéves tapasztalat bizonyos hírnevet és szaktudást kölcsönöz.

De ahogy azt mindannyian megtanultuk az iskolában, még a szimulátoros versenyzésben is mindig van egy kivétel, amely igazolja a szabályt. A legnépszerűbb márkák a következők Moza Racing, Simagicés SimLab. Ezek a játékosok nevet szereztek maguknak a játékban, anélkül, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkeznének, mint a többiek.

Vegyük például a Moza Racing Ez a márka 2021 szeptemberében indult, és még mindig sikerült kivívnia a helyét a világhírű szimulátoros versenyzők között. A kínai gyártó által kínált termékek között van egy belépő szintű csomag, amely egy alapot, egy kormánykereket és pedálokat tartalmaz. Ez a Moza R5 csomag és ebben a cikkben részletesebben is megnézzük.

 

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • 5,5 nm nyomatékot fejlesztő alap
 • 28 cm átmérőjű kormánykerék RevLED és bőrborítással
 • Fém 2-pedálos hajtókar
 • Csak PC-kompatibilis
 • A csomagban található alap rögzítőlemez
 • Mágneses érzékelő a pedálokon

 

Tervezés

A Moza Racing 10 nm alatti nyomatékbázisainak kialakítása nagyon hasonló. Tehát, mint az R9-en, itt is a ” X Az “X” nagyon jellemző a Moza Racing alapjaira, a hajtótengely nem áll ki túlságosan a burkolatból.

A burkolatról szólva, matt fekete színű, és meglehetősen durva textúrájú, amikor megérinted. Ez utóbbi alumíniumból készült, ami optimalizálja a motor és a fedélzeti elektronika hűtését.

A kormánykerék meglehetősen szabványos formájú, lapos talppal és 28 cm átmérővel. A tetején van egy RevLED, a gombok pedig az előlap oldalán találhatók, a szerkezet pedig alumíniumból készült, ami a szilárdság garanciája.

A pedálok fémek, 2 azonos pedállal. Gyönyörű, egyszerű és minimalista.

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

A Moza R5 Bundle egyfajta lemezzel és klipszekkel érkezik, és az egész lehetővé teszi, hogy az alapot bútorokra, például íróasztalra vagy asztalra rögzítsük. A rögzítési rendszer jól megtervezett, masszív, és lehetővé teszi, hogy az R5 teljes mértékben használható legyen a bútorokon, még az 5,5 nm-es nyomatékával is.

Ami a pilótafülkéket illeti, ezt az alapot számos, a piacon kapható modell támogatja, és nem okozhat gondot a telepítése és használata.

Az alap lengőkaros tengelykapcsoló a SR-P Liteamely a szabványos SR-P-vel ellentétben nem rendelkezik terhelésmérő cellával. Természetesen ez lehetővé teszi, hogy a csomag pedáljait a padlón is lehessen használni, köszönhetően az egyes pedálok tetején lévő gumipárnáknak.

 

Gyártás és befejezés

Bár ez a termék a Moza Racing belépő szintű termékcsaládjának része, a kínai gyártó a Fanatec ellenfele, így prémium anyagokat kellett használnia, hogy felvegye a versenyt a német szimulátoros óriással.

A Moza R5 Bundle szerkezetében gyakorlatilag minden alkatrész alumíniumból készült. Az alap teljes egészében alumíniumból készült, az erősség és az optimális hűtés érdekében. A kormánykerék szerkezete szintén alumíniumból készült, a kormánykerék peremén bőrrel. A forgattyústag pedig fém a maximális merevség érdekében.

Az építési minőség kiváló, még egy belépő szintű termékhez képest is. Nem észleltem semmilyen göröngyöt vagy gyártási hibát, és ugyanez vonatkozik a kivitelre is. Ez a csomag egyszerűen gyönyörű és kiválóan jól elkészített.

 

A csomaggal való megismerkedés

A Moza R5-alap meglehetősen kompakt, mindössze 17,4 x 15,7 x 12,4 cm-es, és mindössze 3,5 kg súlyú. Nem lesz gondod a manipulálásával, hogy telepítsd a beállításodra, és ez már egy kiváló dolog.

A kormánykerék (a Moza ES) átmérője 28 cm, ami a Logitech-hez hasonló kis kerekek kategóriájába sorolja. Idővel elsajátíthatod a szimulátoros versenyzéshez való használatát. Hátul 2 nagy alumínium lapát található, amelyekhez verseny közben könnyen hozzáférhet. Az előlapon 18 gomb és 1 D-Pad található. A kezelőszervek könnyen elérhetők, és a kormánykerék általános ergonómiája kiváló, akárcsak a RevLEd. Másrészt, nincs kapcsoló vagy funky kapcsoló ezen a keréken, ami egy kicsit kár, de érthető, tekintve az árat, amelyen a csomagot árulják.

A hajtókarhoz csak egy mágneses érzékelő és egy kis rugó tartozik, amely a pedálokat a kiindulási helyzetükbe állítja vissza, és hagyom, hogy elképzelje, milyen érzés lesz a lába alatt (lásd alább).

GT DD PRO

Érzések játék közben

Itt az ideje, hogy áttérjünk a csomag által nyújtott érzésekre, különösen az alapra és a forgattyúskerékre. Az R5 esetében az érzések olyan hitelesek, mint egy 5nm-es CSL DD. A motor erővisszacsatolása egyszerre sima és precíz, gyakorlatilag mindent megad, amit az általad vezetett autó számos szimulátoros versenyzős címben. A Moza szoftverének köszönhetően (Pit House), akkor ezt az alapot megfelelően kalibrálhatod, hogy a maximumot adja, de bizonyos korlátokkal, mert az erővisszacsatolás nem olyan finom, mint például egy CSL DD-nél.

Ne felejtsük el, hogy az R5 csak 5,5 nm nyomatékkal jön ki, és ez ugyanazokkal a kritikákkal szembesül, mint az 5 nm-es CSL DD: a tapasztalt vezetők úgy találják, hogy hiányzik a lé és a részletek, hogy túl korán történik a clipping, és hogy ez az alap egyértelműen olyan játékosoknak készült, akik egy Logitech G29 vagy Thrustmaster T300, azaz drágább alapokról érkeznek. nincs közvetlen meghajtás.

Ami a hajtókarokat illeti, az SR-P Lite csak azért van, hogy jól nézzen ki. Az érzés szempontjából ez nem nagy dolog, mert a két pedál érzés szempontjából azonos. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs ellenállás a fékpedálon, és a Performance Kit-tel egy fokozatot kell kapcsolnia, hogy jobban érezze a lábát.

 

Kompatibilitás

Ez a csomag csak a PC platformmal és a PC-s szimulátoros versenyjátékokkal kompatibilis. Így van Asseto Corsa, iRacing, Forza Motorsport és így tovább. A PC-s versenyzők számára ez egyáltalán nem jelent problémát. A konzolos felhasználók számára azonban a Fanatec a természetes választás.

GT DD PRO

Ár-érték arány

A Moza R5 csomag ára az online kiskereskedőtől függően körülbelül 580 euró. A Moza Racing weboldalán megvásárolható, de a feltüntetett árak nem tartalmazzák az áfát. Ami engem illet, ennek a csomagnak az ár-érték aránya elég jó, különösen, ha összehasonlítjuk azzal, amit a konkurencia, például a Fanatec kínál. Igaz, hogy a CSL DD csomag, a kormánytól függően, lehet, hogy kevesebbe kerül, de a műanyag QR1 Lite-ot mindenképpen megkapod, a fém QR1-ért pedig többet kell fizetned, és ez nagyjából kiegyenlíti az árakat a két márka csomagjai között.

 

Az ítéletem

Úgy gondolom, hogy a Moza R5 csomag jó azoknak, akik olyan beállításból érkeznek, amely nem Direct Drive, például szíjhajtással. Az R5-ös alapon sokkal jobb érzést nyújt, mint például a Logitech G920, és különösen a részletesség tekintetében nagy különbséget fogsz érezni a két technológia között.

Ha azonban tapasztalt versenyző vagy, aki már jócskán rendelkezik szimulátoros tapasztalattal, akkor az alap R9-et kell választanod, mert az R5 egyértelműen az amatőr és kezdő közönséget célozza meg. Ez nem azt jelenti, hogy az R5 rossz alap, nem. Csakhogy ez is ugyanazoktól a problémáktól szenved, mint az 5 nm-es CSL DD.

gt dd pro

Moza R5 csomag

Egy nagyon jó Direct Drive 5nm-es köteg

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar