Oldal kiválasztása

Moza R9 csomag : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza R9 csomag

Előnyök

 • 9 nm nyomatékot fejlesztő Direct Drive bázis
 • 3 féle shuttlecock áll rendelkezésre ehhez a csomaghoz
 • Kompakt kialakítás
 • Nagy teljesítményű, verseny ihlette QR

Hátrányok

 • Csak az alapot és a kormánykereket tartalmazó csomag
 • Az erő visszatérése a bázisról kissé bizonytalan
 • Nincs képernyő a GS GT kormánykeréken

Értékelésünk: 9.6/10

Mindössze 2 év, sőt, 2 és fél év alatt a kínai szimulátoros perifériákat gyártó Moza Racing a sportág egyik meghatározó nevévé vált. A szegmens “hézagainak” lefedésére irányuló, meglehetősen egyedi megközelítése miatt a futóközösség világszerte követőkre talált.

Bár a Moza Racing valójában 2021-ben indult, meg kell jegyezni, hogy ez a gyártó egy kínai elektronikai óriáscég részlege, amely elsősorban a kamerastabilizátorok területén tevékenykedik. A szimulátoros versenyzés azonban nem csak a motorizált alkatrészek ismeretéről szól, hanem a sportág iránti szenvedélyről is.

A Moza perifériakínálata 6 alapot tartalmaz, amelyek közül 3 csomag. Mint korábban említettem, ez a kínai gyártó olyan piaci szegmenseket céloz meg, amelyek többé-kevésbé üresek, elsősorban az alapjai számára. Katalógusában például 3,9, 9 és 16 nm-es nyomatékot fejlesztő Direct Drive alrendszerek szerepelnek, és ezeken a teljesítményszinteken a Moza gyakorlatilag páratlan. Ma az R9 csomagról beszélünk, amely egy 9 nm-es nyomatékkibocsátású alapot tartalmaz 3 különböző lendkerékválasztékkal.

 

A csomag fő és műszaki jellemzői

 • 9 nm nyomatékot biztosító közvetlen meghajtás
 • Alumíniumszerkezetű alapház
 • Szénszálas anyag használata 2 kormánykeréken
 • 3 különböző kormánykerék közül választhat, köztük egy Formula és egy GT3 kormánykerék.
 • RevLED a 3 kormánykeréken
 • QR a versenytársaktól a vezeték nélküli kormánykerék-csatlakozással
 • Kompatibilis a teljes Moza Racing ökoszisztémával

 

Tervezés

A Moza R9 alap kialakítása nem sokban különbözik kisebb testvéreitől, az R3-tól és az R5-től. Ennek a körgyűrűnek az általános formája olyan, mint egy ” X “Az egész szekrény fekete, itt-ott fehérrel a Moza logóval. Őszintén szólva gyönyörű, még ha minimalista is.

A kormánykerékhez a csomag 3 különböző opciót kínál: a CS V2 amely józan, bőrrel a széleken és alumíniummal a szerkezetben. Le RS V2 amely gyakorlatilag megegyezik a CS modellel, de az előlapja szénszálas lemezzel és többféle színű kezelőszervekkel rendelkezik. És végül, de nem utolsósorban GS GT V2P amely teljes egészében szénszálas anyagból készült, és Formula és GT3 modellekhez tervezték. Ez utóbbi feltűnő, de ez várható volt, mivel a siklók ezeken a versenyeken feltűnőek, így…

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Az R9 felszerelhető bútorokra, például íróasztalra vagy asztalra, vagy a pilótafülkére. A bútorokhoz a Moza “asztali bilincs” áll rendelkezésre, amelyet egyébként külön értékesítenek, de még mindig elég jó tartást kínál az R9-nek. A 9 nm-es nyomatékkal rendelkező talapzat felszereléséhez azonban szilárd asztalt vagy íróasztalt kell választania.

Nem kell aggódnod a pilótafülkék miatt, mivel a piacon kaphatók közül a legtöbb támogatja a Moza Racing perifériáit. Ez az alap azonban csak az elülső lemezzel van rögzítve, és ez egyeseknek nem tetszik.

Ami a kormánykerekeket illeti, mindegyik a Moza QR-t használja, amely híres az alaphoz való szilárd csatlakozásáról.

 

Gyártás és befejezés

Az R9 alapja a repülőgépiparban használt alumíniumból készült, hogy minimalizálja a súlyt, és segítse a motor és a fedélzeti elektronika hűtését. Ez az alap nagyon jól megmunkált, példás, hibátlan kivitelben.

A kormánykerekeknél kettő alumíniumot használ a szerkezethez és bőrt a peremhez. Egyszerűen prémium kategóriás, nagyon jól elkészített, a részletekre is odafigyelve. Az utóbbi (a GS GT) szénszálas anyagból készült, perforált bőrből készült fogantyúkkal. Nagyon szép és kiválóan kidolgozott, azt kell mondanom. Annak ellenére, hogy a Moza egy olyan márka, amely mindössze 2 éves tapasztalattal rendelkezik a játékban, azt kell mondanunk, hogy termékei prémium kategóriásak és nagyon jól elkészítettek.

 

A csomaggal való megismerkedés

A CS és RS lendkerék (mindkettő V2) teljesen kerek, 33 cm átmérőjű. Ez az, amit a legtöbb szimulátoros keréktárcsán megtalálsz a piacon, és ez egy olyan átmérő, amit nagyon szeretek. Mindkét kerék bőrrel van bevonva, így könnyebb a fogás, és a kezelőszervek az oldalakon helyezkednek el, így menet közben is könnyen elérhetőek. Ami a raklapokat illeti, 4 darab van belőlük, és elég jó méretűek, különösen az RS-hez képest.

A GS GT kormánykerék téglalap alakú, 30 cm átmérőjű, ami a Formula versenyeken szokásos. Ergonómia szempontjából gyakorlatilag az összes kezelőszerv az oldalán, az ujjakhoz közel található, így anélkül használhatja őket, hogy le kellene vennie a kezét a kormányról. Középen 5 kapcsolót találunk a kipörgésgátló üzemmódok vagy bármely más paraméter megváltoztatására. A kormánykerék kiválóan fogható, és 4 hátul elhelyezett lapátot is tartalmaz.

GT DD PRO

Érzések játék közben

Most térjünk át a köteg által nyújtott érzésekre, pontosabban annak alapjára. Az R9 9 nm maximális nyomatékot fejleszt, ami nem igazán marad el például egy CSL DD 8 nm-es értékétől, de az érzés sokkal nagyobb.

Az erővisszacsatolás pontos, gördülékeny és mindenekelőtt erőteljes, és észrevettem a különbséget a Fanatec CSL DD-hez képest. Szinte mindent éreztem, amit az előttem haladó autó csinált. Gyakorlatilag. Hogy ezt összefüggésbe hozzuk, a Moza saját szoftverrel rendelkezik a termékei különböző perifériáinak beállítására, különösen az alaplapokéra. Az egész arról szól, hogy Pit House “Ez egy nagyon-nagyon átfogó eszköz az alapok és az egész Moza dolog finomhangolására.

A helyzet az, hogy alapból van néhány blődség a vezetési élményben, különösen ami az autó viselkedését illeti, amikor veszít a tapadásból, különösen hátul. Ennek ellensúlyozására, ahogy én is tettem, jó ideig kell a Pit House-on töltened, hogy megtaláld a megfelelő paraméterbeállításokat, és ez az, ami az R9-et egyszerre erőssé és gyengévé teszi. A Fanatec-alapoknál nincs ilyen probléma a “stock” konfigurációban. A CSL DD-t a gyári beállítások mellett is meghagyhatja, és még így is kiváló érzés lesz a pályán. De legalább a Moza szoftvere jó, és lehetővé teszi, hogy nagyon részletes paramétereket állítson be, ami elismerem, hogy nem is olyan rossz.

 

Kompatibilitás

A Moza Racing egy fiatal szereplő a szimulátoros versenyzésben, és megelégszik azzal, hogy termékei – az R3 csomag kivételével – kizárólag PC-kompatibilisek. Ennek eredményeképpen az R9 csak Windowson fog futni, és a teljes Moza ökoszisztémával, még ha ez utóbbi el is halványul a konkurenciához képest.

Ami a szimulátoros-versenyzős címeket illeti, gyakorlatilag az összes számítógépen lévő a legcsekélyebb probléma nélkül támogatja, kivéve talán a Foza Horizon 4 és 5, ahol rengeteg finomhangolást kell végezni, hogy működjön.

GT DD PRO

Ár-érték arány

Mivel ez a csomag 3 kerékkel kapható, 3 különböző árat kínálunk. A Moza Racing weboldalán az ár 628 dollárról indul áfa nélkül, és 838 dollárra emelkedik áfa nélkül. Érdemes megjegyezni, hogy a Moza jelenleg akciókat folytat, ezért az árak kissé csökkentek.

Ha ezt a csomagot egy francia beszállítótól keresi, a számlák akár 1000 euróra is rúghatnak, beleértve az áfát is. Véleményem szerint az ár-érték arány elég jó, még akkor is, ha az R9 csomagnak kemény konkurenciát jelent a Fanatec és a Simagic.

 

Az ítéletem

Ami engem illet, úgy gondolom, hogy az R9 csomag jó választás azoknak a versenyzőknek, akik egy nagy teljesítményű, ultra-konfigurálható, kiváló minőségű alapegységet keresnek, különösen a QR tekintetében, amely éppen tökéletes, de egyes jelentések szerint nem túl tartós hosszú távon.

Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy a Moza Racing egy nagyon fiatal márka, és az ökoszisztémája ennek következtében egy kicsit szenved. A legkonkrétabb példa erre a kormánykerékválaszték, amely szűkös, ha a kínai gyártót például a Fanatec-hez hasonlítjuk. Ha nem félsz a Moza Racingbe való belevágástól, akkor ajánlom az R9 csomagot az SR-P lengőkarral, amely egy kiváló beállítás.

gt dd pro

Moza R9 csomag

Kiváló választás a 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar